Подгответе се скоро да видите повече паяци в дома си, казва науката

Намиране на паяк във вашата къща не е точно приятно преживяване, особено ако вие забележете един висящ от осветително тяло или докато си взимате душ. Но въпреки понякога страховития им външен вид, паяците всъщност са полезни да имате у дома, тъй като действат като естествен контрол на вредителите. Тези същества се хранят с досадни насекоми като комари, мухи и дори хлебарки. Независимо от отношението ви към паяците обаче, трябва да сте готови да видите повече от тях в къщата си с наближаването на сезона на паяците. Прочетете, за да разберете научната причина, поради която скоро ще виждате повече паяци във вашето пространство.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако живеете тук, внимавайте за този отровен паяк в дома ви .

Паяците са привлечени от различни неща във вашия дом.

  Силует на паяк в мрежата си пред светлина
Shutterstock

Ако не искате да имате осемкрак домашен гост, може да искате да преразгледате някои декоративни аспекти на дома си. Паяците са по-склонни да направят магазин във вашия двор, ако имате ярко осветление на екстериора на вашия дом. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcbВътре те особено обичат да се настаняват в стайни растения. Вашите фикуси и смокинови дървета предлагат a идеално място за паяци , тъй като стайните растения често остават недокоснати за дълги периоди от време. Растенията са особено привлекателни, ако не ги почиствате и подрязвате редовно, тъй като повече листа създават по-удобни скривалища.Но освен тези привлекателни аспекти, има нещо извън вашия контрол, което също засяга популацията от паяци в дома ви.Сезонът на чифтосване започна.

  паяк върху стайно растение
Вероник Дюплейн / Shutterstock

С настъпването на лятото и настъпването на есента е по-вероятно да видите паяци в дома си, тъй като съществата навлизат в брачния сезон.

Според публикация в блога на музея Бърк, филиал на Smithsonian, ще видите повече паяци през късното лято, тъй като мъжките са на лов за женска, с която да се чифтосват. Женските паяци ще останат настрани с мрежите си, така че онези, които забележите да се разхождат из дома ви, просто търсят среща.

сън означава ухапване от змия

„Женските излъчват химикал, наречен феромон, вид парфюм, който мъжките усещат със специални косми по краката си. скитащи мъжки всъщност надушват за зряла жена,' Джейсън Дънлоп , каза изследовател от Museum für Naturkunde в Берлин, Германия САЩ днес .СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

Тези паяци не са ново попълнение във вашия дом.

  жена се страхува от паяк в леглото
Робърт Петрович / Shutterstock

Има често срещано погрешно схващане, че паяците влизат в дома ви, за да избягат от студа, когато температурите навън падат, но според музея Бърк това просто не е така.

„Паяците са „студенокръвни“ и не са привлечени от топлина“, се казва в публикацията в блога на музея. „Те не треперят и не се чувстват неудобно, когато е студено, те просто стават по-малко активни и в крайна сметка, латентни.“

Всъщност домашните паяци – тоест тези, които виждате в дома си – са различни видове от тези, които виждате навън. Експертите изчисляват, че по-малко от 5 процента от паяците, които виждате вътре, някога са виждали външния свят и ако разновидностите на открито все пак попаднат в дома ви, те или умират, или не успяват да се възпроизвеждат. Така че, независимо дали ви харесва или не, паяците, които сега забелязвате, вече са нарекли дома ви свой.

„Има това погрешно схващане, че изведнъж има много повече паяци, отколкото е имало преди, но, знаете ли, това не е така. Те просто са по-забележими, защото мъжките се движат наоколо,“ Ан Даниелсън-Франсоа , PhD, доцент по биологични науки в Университета на Мичиган-Диърборн, разказва САЩ днес .

Мъжките паяци също са узрели през летните месеци, според Adam's Pest Control, Inc., и те обикновено са по-трудно да се пропусне когато порасне напълно.

Идеи за подарък за 20 -ти рожден ден за най -добър приятел

Експертите ви съветват да устоите на желанието да убивате паяци.

  паяжина под покрива
AMAM1990 / Shutterstock

Ако видите паяци в къщата си, може да сте склонни да ги смачкате при вида. Но експертите молят да ограничите този инстинкт и вместо това да се отървете от мрежите им, ако ги срещнете. Правейки това, паяците са по-склонни да се оттеглят на места, които не посещавате толкова често, като места за обхождане и празнини в стените, според Adam's Pest Control.

Изгонването на всички паякообразни от помещенията изисква професионалист и в този случай ще трябва да наемете специалист по вредители. Но експертите също така казват, че повечето от тези домашни паяци са безобидни, въпреки че могат да бъдат страшни да се натъкнете на тях.

„Аз подкрепям хората да ги опознават и да се страхуват по-малко от тях и да ги държат наоколо, но осъзнавам, че това е голямо разтягане“, каза Даниелсън-Франсоа САЩ днес .

Популярни Публикации