Най-популярният стил на къщата във всяка държава

Американците със сигурност обичат жилищния дизайн. От вилите на североизток до каютите на северозапад, именията на югоизток до именията на югозапад, може да се каже, че - поне от архитектурна гледна точка - никоя държава на планетата не показва такава степен на визуалност отклонение. За да отпразнуваме това, ние събрахме най-добрия фотографски сборник на американската архитектура. Тук, държава по държава, е най-популярният, най-различен стил на къщата. А за още удивителни любопитни факти за Америка вижте Най-лудият факт за всеки щат на САЩ.1 Алабама: Плантационен стил

Плантация Алабама най-популярните стилове на къщи

Започвайки през 17 век, I-House (кръстен на факта, че тези домове са открити за първи път в Индиана, Илинойс и Айова), или плантацията, се превърна в най-популярния стил на дома в Алабама. Векове по-късно този стил остава фар на южното богатство. И за още удивителни факти за Алабама, вижте тези 25 най-луди факти за юга.

2 Аляска: Класически американски чифлик

Дом в Аляска най-популярните стилове на къщи

Както бихте могли да очаквате, няма да намерите Аляски, живеещи в много други части, освен в класически Американски къщи в стил чифлик , изолирани и оборудвани, за да гарантират, че здравият им живот е удобен. Отгледани на кокили с дървени рамки, тези домове са относително лесни за изграждане и издържат през много от най-жестоките зими в страната.3 Аризона: Архитектура на Пуебло

Архитектура на Пуебло в Аризона най-популярните стилове на къщи

Присъстваща и популярна в югозападната пустиня на Съединените щати, архитектурата на Пуебло е създадена за първи път преди векове от хората от Пуебло, според Christie's International Real Estate . Тези сгради са направени от „кирпичени тухли, смес от земни и глинести подпочви, смесени с вода, обвързани със слама и влакна и излекувани на слънце“ - идеални за поддържане на прохлада в пустинния климат. В цялата Аризона сградите на Пуебло са опора в културата и архитектурата на сградите на щата. И за още интересни факти за историята на Америка вижте тези 25 места в реалния живот в Америка, за които мнозина вярват, че са проклети.4 Арканзас: Гръцко възраждане

Гръцки дом за възраждане

Според историческата програма за опазване на Арканзас домовете на гръцкото Възраждане са станали невероятно популярни през началото на 19-ти век в Арканзас. По принцип тези домове се характеризират с колони и входна врата с околни светлини, които обикновено са вградени в по-сложна структура. Най-известните примери за тази архитектура в Арканзас са плантацията Frog Level и сградата Leake-Ingham в Камдън.5 Калифорния: Средиземноморски имения

Калифорнийско средиземноморско имение най-популярните стилове на къщи

Благодарение на климат, който е доста сходен с умерения, който съществува в Средиземно море, именията в калифорнийски средиземноморски стил намериха своето място сред богатите елити в началото на 20-ти век. Някои наричат ​​този стил испански еклектичен, заради малкото италиански влияния, които съществуват в архитектурата на Калифорния, според Калифорнийски дом . Само сто години след като стана популярен в щата, средиземноморските имения доминират в пейзажа. И поради причини да цените домовете от по-малката страна, вижте тези 13 причини да се радвате, че не живеете в огромна къща.

6 Колорадо: селски планински къщички

Най-популярните стилове на къщи в Колорадо

Повече от всичко Колорадо е известен със своите селски планински отстъпления , разположен на хълмове и планини с изглед към спираща дъха природа. Само през последните няколко десетилетия, селски отстъпления са се превърнали в желаната дестинация сред тези, които искат наистина да се насладят на красотата на заобикалящата ги земя.

7 Кънектикът: колониален стил

Кънектикът колониален стил на дома най-популярните стилове на къщи

Като Хартфорд Курант посочиха, че първите заселници, които са се приземили в Кънектикът, са построили непретенциозни структури - къщи с дървени рамки, покрити с вагон или керемиди, за да се предпазят от суровите зими в Нова Англия. Къщата на Томас Лий в Източен Лайм, датираща от около 1660 г., е главният пример за влиянието на този стил на архитектурата върху държавата векове по-късно.ранните симптоми на болестта на Алцхаймер на възраст 40 години

8 Делауеър: Queen Anne-Style

Дом на кралица Ан

Изображение чрез Wikimedia Commons

За пръв път се появи в Ню Йорк - чрез дизайнерската чувствителност на Великобритания - през втората половина на 19 век, Кралица Ан архитектурата в крайна сметка проби пътя си към Делауеър, където обгърнатите веранди на къщата, ъгловите кули и художествените облицовки вкараха усещането за очарование на стария свят в държавата.

9 Флорида: Cracker Homes

Най-популярните стилове на къщи във Флорида

Изображение чрез Wikimedia Commons

Построен от Флорида ранни пионери , Cracker Home - със скатен метален покрив, дълбока предна веранда и издигната платформа - е построен, за да издържи на суровия южен климат. Днес според Houzz , този стил на дома е изключително популярен поради своята енергийна ефективност и чар. Модерните домове, построени в този стил, добавят антични цветове, големи прозорци и планове с отворен под, за да създадат усещане за носталгия и комфорт у собствениците на жилища.

10 Джорджия: Викторианска архитектура

Савана Джорджия викториански дом най-популярните стилове на къщата

Държавата Джорджия е преминала през цикли с различна архитектура през последните няколко века. Викторианските вили остават основата на грузинската архитектура, но се развиват от колониалните домове на дълбокия Юг.

11 Хавай: Островна плантация в стил

Дом в Хавай

Изображение чрез Wikimedia Commons

Докато хавайската архитектура е заимствала идеи от различните европейски култури, които са доминирали в земята през предишните векове, архитектурата в стил островна плантация става много популярна през 70-те и 80-те години и е копирана от строителния стил, използван в трудовите лагери на плантацията на захарна тръстика. Според Имоти Бали Хай , тези домове са лесно различими по покривите си с широки тапи, дълбоки скоби, големи портици и вертикален сайдинг.

краткотрайни телевизионни предавания от 90 -те

12 Айдахо: Изтъркани шикозни дървени конструкции

Дървен дом в Грузия най-популярните стилове на къщи

Според realtor.com , щата Айдахо е известен със своя изтъркан шик стил - вътре и извън дома. Използвайки различни дизайнерски елементи на традиционната дървена кабина и модерен стил, изтърканите шикозни дървени конструкции в Айдахо се превърнаха в норма поне през миналия век.

13 Илинойс: Прерийни къщи

Прерийна архитектура

Изображение чрез Wikimedia Commons

Франк Лойд Райт огромно присъствие се усеща около щата Илинойс, в немалка част благодарение на прерийните къщи, които той е пионер, които се характеризират с отворен интериор, хоризонтални линии и използване на материали от местен произход. За да го вземете от Доверие на Франк Лойд Райт , Прерийните къщи са вдъхновени от „плоския пейзаж на средния запад на Америка“ и са „първият уникален американски архитектурен стил“.

14 Индиана: Модернистичен стил

Модерен ранчо дом в Индиана най-популярните стилове на къщи

Както се оказва, Индиана, подобно на съседния Илинойс, е била Мека за модернистичната архитектура. Култивиран от архитекти като Ееро Сааринен , Ричард Майер , и I.M Pei , този стил приличаше на модерна версия на американската къща в ранчото - селски, но изискан и с нотка на артистичен усет.

15 Айова: Вили Мофит

Moffitt Cottage Iowa най-популярните стилове на къщи

Изображение чрез Zillow

Moffitt Cottages се считат за първите ' еко къщи , 'първоначално построена като евтина и стабилна алтернатива за семейства с ниски доходи в Айова. Построени между 1916 г. и средата на 30-те години на миналия век, тези домове се считат за екологични, тъй като използват оздравени части, събрани от места за разрушаване.

16 Канзас: Стил на ранчо

Ранчо къща Канзас

Изображение чрез realtor.com

Големите едноетажни ранчота в западен стил са основните жилищни структури, наблюдавани около щата Канзас. Подобни на по-големите ранчота на Запад, тези структури често се отличават с ослепителна предна веранда и голям вътрешен двор, за да се насладят на външни функции.

17 Кентъки: Колониална червена тухла

Колониална къща от червени тухли

Shutterstock

Според Служба на националния парк , ранните строители в Кентъки се възползваха от глината на този регион, като я използваха за изграждане на здрави и красиви структури в цялата страна. Тези елегантни домове са построени в колониален стил, започвайки през 19 век - и все още са изключително популярни, особено в Лексингтън.

18 Луизиана: френски креолски стил

Френска креолска къща Луизиана най-популярните стилове на къщата

В цяла Луизиана, Френско креолско присъствие е видно в езика, културата и архитектурата, които съществуват в държавата. Френската креолска архитектура се характеризира с щедри пространствени галерии, разположение на основните стаи доста над нивото (или доста над нивото на земята), множество френски врати и покриви, поддържани от леки дървени колони, според Служба на националния парк .

19 Мейн: Грузински стил

Дом в грузински стил

Показана на изображението по-горе, архитектурата в грузински стил се характеризира до голяма степен с неравен брой прозорци, присъстващи в предната част на дома. Като цяло Нова Англия е място, богато на архитектурна история, както някога голям брой европейски заселници са наричали този район дом. В Мейн, по-точно, грузинското влияние все още царува - особено на крайбрежните алеи на Портланд.

20 Масачузетс: Къщата на Кейп Код

Cape Cod Home massachusetts най-популярните стилове на къщи

В Масачузетс се намира и един от най-известните архитектурни стилове в Нова Англия: къщата Кейп Код. Тези структури са създадени в отговор на суровото време на Масачузетс и британските строителни обичаи, въведени през 17 век, според Къща Мето д . Тези скромни домове са направени с облицовка от херпес зостер, която не се нуждае от боядисване и скатни покриви и обширни камини, които държат Нова Англия студена.

21 Мериленд: колониален стил

Колониален стил къща в Мериленд най-популярните стилове къща

За разлика от френската креолска архитектура, присъстваща в Луизиана, домовете в Мериленд са построени да бъдат скромни. Основно възприемайки влиянието си от британската грузинска архитектура, домовете в колониален стил, присъстващи в Мериленд, по-често се строят симетрично.

22 Мичиган: Изкуства и занаяти

Къща в стил Мичиган за изкуства и занаяти

Изображение чрез Zillow

В пика на Детройт по време на тяхното господство над автомобилната индустрия през 30-те години присъствието на Арт Деко вдъхновява своеобразен подход към изкуствата и занаятите към уникалната архитектура на града (и неизбежно на държавата). Сградата Penobscot, 47-етажна многоетажна кула в центъра на Детройт, е перфектен - макар и огромен и със сигурност не ежедневен - пример за това движение на изкуствата и занаятите.

какво говори езикът на тялото ви за вас

23 Минесота: Просторни ранчота

Къща в стил ранчо в Минесота

Изображение чрез Zillow

Обикновено съдържащи само един или два етажа, просторните ранчота в Минесота са известни с това, че са невероятно традиционни, като заемат елементи само от домовете на запад.

24 Мисисипи: Федерален стил

Federal Style Home от Мисисипи най-популярните стилове на къщи

Изображение чрез realtor.com

Според Историческо дружество на Мисисипи (MHS) , Архитектурата във федерален стил, базирана на неокласическата архитектура на британските архитекти Робърт и Джеймс Адам, е първият много стил на архитектура в държавата - и поради това все още е изключително разпространен в района. Ето MHS: „Използва класически колони и орнаменти, вдъхновени от древноримската архитектура. В допълнение към класическите колони, федералният стил се идентифицира с използването на полукръгли фенери над врати, овални прозорци в фронтони и деликатно издълбани вътрешни дограми.

25 Мисури: Художествен занаятчия

Артистичен занаятчия Минесота най-популярните стилове на къщи

Домовете на артистичните майстори, присъстващи в Мисури, се отличават с двускатни двускатни покриви, тухлени комини, частни веранди и добре поддържани градини. Започвайки през 30-те години на миналия век, артистичните домове на Мисури се стремят да създадат усещане за комфорт и уникален усет във всеки квартал в щата.

26 Монтана: Алпийски кабини

Алпийска кабина в Монтана

Тъй като Монтана е известна със своите алпийски ски курорти, има смисъл, че държавата ще бъде еднакво известна с изобилието си от алпийски хижи - архитектура, превърнала държавата Монтана в синоним на ски и зимни спортове.

27 Небраска: Домове в едуардски стил

Edwardian Style Home най-популярните стилове на къщи

Изображение чрез Wikimedia Commons

Въпреки че щатът Небраска е претърпял много промени през последните няколко века, това е семейният дом в стил Едуард, съсредоточен върху простотата и декоративните облицовки. Докато домовете в стил Едуард имат някои от същите характеристики на архитектурата от викторианската епоха от външната страна на дома, отвътре декорацията е минимална, освен около камините, които се считат за места за събиране.

28 Невада: Вили в тоскански стил

Дом в тоскански стил

Вдъхновявайки се специално от италианската архитектура, щата Невада изгражда домовете си, за да приличат на вили в тоскански стил, за да защитят жителите си от суровото пустинно слънце. Отличаващи се с малки прозорци, плитки линии на покрива и мазилки на външните стени, тези домове са построени, за да бъдат красиви отстъпления от слънцето, според Домашен специалист от Лас Вегас .

29 Ню Хемпшир: Модерна Кейп Код

Modern Cape Cod Home Ню Хемпшир най-популярните стилове на къщи

Заедно с Масачузетс, Ню Хемпшир съдържа и щедро количество домове в Кейп Код - макар че в този щат те са малко по-актуализирани. В тази актуализирана версия на дома в стил Кейп Код, видян в Масачузетс, собствениците на жилища вече ще могат да се насладят на добавянето на колонна предна веранда.

30 Ню Джърси: Колониално холандско възраждане

Холандски колониален дом Ню Джърси най-популярните стилове на къщи

Изображение чрез Wikimedia Commons

Според Музей на изкуствата Метрополитън , големият брой холандски заселници в североизточната част на страната (особено в Ню Джърси и Ню Йорк) оказват силно влияние върху архитектурата на земята. Високи и тесни и с дървени подови настилки с широки дъски, корнизи и ретро камини, тези сгради са почти директни изображения на тези, построени в края на 17 век и началото на 18 век.

31 Ню Мексико: Възраждане на Пуебло

Pueblo revival home new mexico най-популярните стилове на къщи

Родовите пуеблоани, анасазите, неизбежно са имали най-голямо влияние върху архитектурата на държавата, според Фромър . Тогава, заедно с влиянието на испанските мисионери, които се заселват в Ню Мексико още през 17 век, се ражда архитектурното движение Pueblo Revival. В цялата страна (но особено присъстваща в общността на Таос), посетителите могат да добият представа за историята на щата чрез кирпичените жилища на земята, с гладки, измазани екстериори и плоски покриви, боядисани в неутрални цветове с цветни акценти.

32 Ню Йорк: Каменни камъни

Най-популярните стилове на къщи в Ню Йорк

Само едно начинание по улиците на Ню Йорк ще ви каже, че кафявите камъни са, само по себе си, доминиращата архитектурна сила в щата. Тези градски къщи - които можете да намерите почти навсякъде, но най-често в „Браунстоун Бруклин“ (Парк Слоуп, Клинтън Хил, Форт Грийн, Проспект Хайтс), Челси, Горната западна страна, Горната източна страна, Харлем и някои части на Midtown Manhattan, Queens и Bronx - първо бяха създадени като щастлив съюз между две неща, които купувачите от 19-ти век искаха: дизайн, вдъхновен от романтичния класицизъм, и достъпност , Според Street Easy .

33 Северна Каролина: британски грузински

Британски грузински дом в Северна Каролина най-популярните стилове на къщата

Подобно на грузинския стил, присъстващ в други държави, този в Северна Каролина е малко по-изискан и спокоен. В повечето вдъхновени от Британия грузински домове в Северна Каролина ще намерите слънчева баня, тераса с колонада и красиви градини.

34 Северна Дакота: Художествена дограма

Дом с богато украсена дограма

Докато може да мислите за Северна Дакота като за земя с предимно градове-призраци и земеделски земи, богатите архитектурна история е трудно да се пропусне, след като съберете смелост да посетите държавата. Според Общество на архитектурните историци , Северна Дакота беше силно повлияна от нейните европейски заселници, като редица архитектурни стилове цъфтяха под ръководството на експертни дърводелци. Този опит доведе до художествената дограма, видима на много по-стари викториански сгради в щата.

35 Охайо: Индустриални тавани

Най-популярните стилове на къщи в стил Loft Ohio в Охайо

Наричани още „международен стил“, индустриалните сгради се превръщат в една от най-популярните форми на архитектура, започвайки през 20 век. Според Водещ на историята на Охайо , индустриалните сгради включваха комбинация от международни елементи, заедно с известен нюх от движението в стил Арт Деко. Това в крайна сметка се превърна във високите и голокостни индустриални тавани доминират в пейзажа на Охайо .

популярни магазини за дрехи през 90 -те години

36 Оклахома: Американски

Най-популярните стилове на къщи в Оклахома

Както хората в Любовна собственост посочвам , Оклахома е наистина изцяло американска, що се отнася до архитектурата - те може би са тези, които са измислили идеята за стила на живот на „оградата с бели пикети“. Известен със своите домове, построени на консервативни дизайнерски ценности, Оклахома се гордее с домове, които разполагат с просторни комини, големи предни дворове и да - бели огради.

37 Орегон: A-Frame Cottages

A-рамка вила Орегон най-популярните стилове на къщи

Въпреки че е вероятно Орегон да има щедри извадки от всеки стил архитектура от колониалния период, те са станали известни със своите старинни и уникални A-frame вили, според Архитектурен дайджест . Вилата с A-рамка се превърна в синоним на пътуване през най-красивата част на орегонските гори. Снабдени с достатъчно прозорци, за да донесат небесен приток на светлина във всяка стая, тези вили се чувстват еднакво уютни и отворени.

38 Пенсилвания: Народни викториански домове

Народен викториански дом

Изображение чрез Wikimedia Commons

Пенсилвания се отдели от другите щати с тежко викторианско влияние, добавяйки народен чар към всеки ъгъл на домовете от 19 и 20 век. Според Bellefonte Arts , Народните викториански домове са специални с това, че често разполагат с веранди с шпиндел или трион и не разполагат с кули и сложно формоване.

39 Род Айлънд: Архитектура в стил Провидънс

Архитектура в стил Провидънс

Изображение чрез Wikimedia Commons

Архитект от Род Айлънд Джон Холдън Грийн беше отговорен за този уникален стил на колониалната архитектура, съчетавайки многобройни дизайнерски елементи от викторианската естетика и естетиката от 18-ти век. В крайна сметка той беше този, който представи L-образния дизайн на домовете в Провидънс - и в целия щат Род Айлънд, според Университет Браун .

40 Южна Каролина: Половин дом в Чарлстън

Южна Каролина Чарлстън Half House най-популярните стилове на къщата

Изображение чрез Wikimedia Commons

Южна Каролина съдържа един от най-известните архитектурни епицентри на Америка: Чарлстън. Въпреки че градът има многобройни примери за домове във федерален, възрожденски и регентски стил, полу-къщите в Чарлстън са спечелили най-голямо внимание. Те са построени за пръв път през 18 и 19 век и съдържат фалшива входна врата, която води към частната площадка на дома, където е бил скрит истинският вход.

41 Южна Дакота: Архитектура от епохата на златната треска

Deadwood Южна Дакота най-популярните стилове на къщи

През втората половина на 19 век Южна Дакота се превръща в един от многото епицентри на Златната треска. Особено в Deadwood (на снимката по-горе), сградите са направени от тухли или дърво, снабдени с големи капаци - всичко, което може лесно да бъде конструирано, за да осигури подслон за хората, които идват на тълпи, за да намерят своя собствен златен резултат.

42 Тенеси: Бунгало

Бунгало Тенеси най-популярните стилове на къщи

Често заобиколено от добре поддържани градини, бунгалото е най-популярната форма на архитектура в Тенеси - носеща комфорт и класа на юг. От 1910 до 1930 г. бунгалото става популярно в Тенеси заради способността му да трансформира американската мечта в реалност, според Столична историческа комисия в Нешвил . Бунгалото в занаятчийски стил беше особено популярно, със здрав стил, който се адаптира добре към всякакъв вид време.

43 Тексас: Модернистични градски къщи

Модерни градски къщи в Тексас

Изображение чрез Zillow

По-големите градове в Тексас, като Хюстън и Далас, бързо се адаптират към нуждите на собствениците на жилища, като включват иновативни елементи на дизайн от архитекти като Франк Лойд Райт и И. М. Пей. Тези модернистични градски къщи заемат по-малко място, като същевременно задоволяват нуждите на собствениците на жилища - намират иновативни начини да заемат по-малко място, като същевременно осигуряват повече от него.

44 Юта: Възраждане на периода

Period Revival Home Юта най-популярните стилове на къщи

Между 1910 и 1955 г. в домовете на Юта се наблюдава възраждане на стари стилове като Colonial, Tudor Cottage, English Tudor и Neoclassical, според Фондация за наследство на Юта . Докато тези различни стилове на възраждане на периода варираха от дома до дома, обилно количество прозорци и декоративни дървени изделия станаха стандарт - и все още доминират в пейзажа в цялата държава.

45 Вирджиния: Исторически градски къщи

Исторически дом във Вирджиния най-популярните стилове на къщи

Александрия е отличен пример за историческата архитектура на Вирджиния, вдъхновена най-вече от колониалния период. Провеждащи се през 19 и 20 век, тези градски къщи се характеризират с плоски екстериори, съдържащи нечетен брой прозорци. Според Вирджиния Естейтс , тези колониални възрожденски домове са имали както южно, така и британско влияние.

46 Върмонт: Рустик чар

Рустик отстъпление във Върмонт

Подобно на Колорадо и Монтана, щата Върмонт е известен с огромния си брой хижи за ски и отдих на открито. Рустическите домове и каюти са типичните основни елементи на архитектурата на Върмонт, често заобиколени от буйни пейзажи.

47 Вашингтон: Занаятчийски домове

Craftsman Home Washington най-популярните стилове на къщи

Изображение чрез Zillow

В началото на 20-ти век американският занаятчия завладява щата Вашингтон, според Катедра по археология и историческо съхранение . Тези домове обикновено се отличават със стръмен скатен покрив, масивни дъбови подове, камина с плочки и декоративен дървен материал.

кажи й какво иска да чуе

48 Западна Вирджиния: Величествена червена тухла

Западна Вирджиния най-популярните стилове на къщи

Повече от всеки друг щат, Западна Вирджиния е дом на впечатляващо количество красиви колониални домове от червени тухли, според Любовна собственост . Съдържащи всички типични елементи на традиционните колониални домове, домовете в Западна Вирджиния също добавят свой собствен усет, като включват червени тухли и бели акценти.

49 Уисконсин: Викториански

Уисконсин Ашленд, викториански най-популярни стилове на къщи

Shutterstock

Викторианският е популярен и в Уисконсин, с асиметричните планове и декоративните детайли, които правят този стил толкова известен. The Долината на Санта Клара е особено известен със своя дълъг списък от викториански имоти.

50 Уайоминг: отдалечени ранчота

Дистанционна кабина в най-популярните стилове на къщи в Уайоминг

От 30-те години на миналия век отдалечените ранчо доминират в пейзажа на Уайоминг. С големи прозорци, за да осветят пространството и да дадат на посетителите гледка към красивата околна природа, тези отдалечени ранчота са най-популярната форма на архитектура в щата. И за още страхотни уроци по география от цялата страна, Вижте дали можете да познаете тези американски градове само въз основа на снимка!

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации