Военното време стана лесно: Най-добрите начини за използване на 24-часов часовник

Както всеки, който има записан или бивш приятел, ще потвърди, че военното време може да бъде доста глупаво. („Честит час на двадесет и двеста зулу!“) И макар да изглежда странно, че вашият приятел небрежно пада военен жаргон на всекидневен език, тук е сделката: В голямата схема на нещата, тези от нас, които използват сутринта и вечерта са обратните.В наши дни военното време - наричано още 24-часов часовник - се използва редовно от пилоти, астролози, метеоролози, транзитни работници, изследователи, полярни изследователи и обитатели, EMT и служители на болници, и, добре, цялата ни въоръжени сили. По принцип във всяка професия, при която най-малкото несъответствие в информацията може да причини сериозна грешка, се използва 24-часовият часовник. Също така повечето от останалия развит свят го използва като стандартно хронологично измерване. Мислете за това като за метричната система - за часовници .

С други думи, да, трябва да знаете как да го прочетете. Ето как се чете военно време.Откъде идва 24-часовият часовник

За да разберем напълно 24-часовия часовник, това помага да се преодолее някакъв произход, въпреки неговия съименник, военните всъщност не са измислили военно време. Всъщност практиката датира много преди съществуването на съвременни военни сили - приблизително четири хилядолетия, от Десетата династия на древен Египет.Като Ото Е. Нойгебауер , известният математик от 20-ти век, отбелязва в своята забележителна колекция от есета, Астрономия и история , древните египтяни са измислили система от „декани“ за измерване на времето. Мерни единици за съзвездия, декан се отнася до един от различните звездни модели, които биха се появявали на нощното небе периодично. Египетските астрономи определиха 36, очертаха непрекъснато променящите се позиции на нощното небе и изготвиха таблици, за да ги следят.С течение на времето египетските астрономи осъзнаха, че всеки ново видим декан бележи началото на 10-слънчев-лунен цикъл или 10-дневен период, което води до повтаряща се 360-дневна диаграма. (Ако се чудите, да, тази система е в основата на съвременната година.) По време на всеки полумрак (по здрач или разсъмване) ще се виждат 18 декана, но три ще се припокриват както с предходния, така и с предстоящия 10-дневен цикъл , което означава, че само 12 декани са уникални за всеки цикъл. Тези 12 станаха фактическо измерване за нощните часове.

За дневни часове, Египтяни измерено време с устройство, което може да разпознаете: Слънчев часовник. Тези устройства разделиха деня на 10 - основни цифри на човешкото съществуване - единици, с допълнителна единица за зазоряване и допълнителна единица за здрач. 12-те слънчеви часа плюс 12-те декани означават, че всеки ден се състои от 24 часа.

Но ако 24-часовият часовник не е измислен от военните, как е спечелил прозвището „военно време“?духовен смисъл на Робин Редбръст

Бързо напред 3 900 години, дайте или вземете, до ранните етапи на Първата световна война: В интерес на запазването на стратегическата последователност и премахването на всякакви несъответствия, които пречат на мисията - да не говорим, да помогнем на войниците, разположени на подводници, да разкажат времето - британският кралски флот прие 24-часов часовник. Скоро след това останалите съюзнически сили последваха примера им и в последните месеци на войната британската армия формално премина за постоянно.

Въпреки това, едва в разгара на Втората световна война, Въоръжени сили на САЩ - чиито генерали трябваше да координират фронтовете в множество театри по света и се нуждаеха от конкретност, за да го направят ефективно - официално приеха практиката на 1 юли 1942 г., седем месеца след влизането в битката.

Как да четем военно време

Основната концепция за превръщането във военно време всъщност далеч не е сложна, а се свежда само до две прости стъпки. Първо премахнете дебелото черво и сутринта или вечерта означаващи. След това третирайте часа като единица десет вместо единица единица (това означава поставяне на нула пред едноцифрени цифри). И така, 1:00 сутринта ще бъде 0100, 2:00 сутринта ще бъде 0200 и т.н. Когато се стигне до двуцифрени, нещата са още по-лесни: дори не е нужно направете всичко за втората стъпка. 10:00 ч. Става 1000, 11:00 ч. Става 1100 ч. И нататък.

По обед някои са математика в движение влиза в игра. Започвайки от базова линия от 12, ще трябва да добавите pm. час и използвайте полученото число за вашето военно преобразуване на времето. Помислете за основната линия за отваряне от 1984 г. , от Джордж Оруел : „Беше ярък студен ден през април и часовниците удряха тринадесет.“ Това е 13:00 ч., Така че 14:00 ч. става 1400 - и 23:00 ч. става 2300. И за всички междинни числа - не се притеснявайте, ние сме направили математиката вместо вас - вижте тази удобна военна времева графика:

военна времева графика

Както ще видите, 12:00 ч. Полунощ се нарича 2400 - и тук нещата стават малко по-сложни. Полунощ може да се нарече и 2400 и 0000, нещо като асо в покера може да бъде както висока, така и ниска карта. Но когато навлизате в минутни минути, времето винаги се базира на скалата 0000 - така че 12:01 ч. Е 0001, 00:46 ч. Е 0046 и т.н. Следващата диаграма, която използва стъпки от 15 минути за четири отделни часа (едноцифрена сутрин, едноцифрена вечер, двуцифрена сутрин и двуцифрена вечер), трябва да помогне за изясняването на всички нерешени въпроси за това как да се превежда конкретно време в съответните 24-часови версии на часовника:

военно време четвърт час

Как да кажете на глас военно време

Четенето на военни протоколи от време е едно казвайки това е съвсем различен звяр.

Шансовете са, че сте виждали някакво движение на хура, натоварено с редове като „Рандеву в LZ в осемстотин часа“. В някои отношения това е правилно. Но в повече от един начини това е изключително фалшиво.

Като начало използването на „о“ във военното време е многословно „нула“ е подходящият термин, точка. Използвайки нула, число, вместо „о“, което може да се появи като пауза в речта или възклицание на изненада, няма абсолютно никаква несигурност в това, което говори говорителят. Като такива, всичките пет клона на американските военни налагат използването на нула. (Друга бележка за нулата: Ако е в полунощ, нулата трябва да бъде разположена два пъти.)

За да бъдем честни, използването на „часове“ не е така технически неправилното използване на „часове“ варира от услуга до служба, отдел до отдел, държава в държава. Но в този смисъл, когато става въпрос за запазване на универсалността, най-добре е просто да оставите „часовете“ изобщо.

Това, което линията се удостоверява правилно обаче, е използването на „сто“. Във военно време винаги е „сто, никога„ хиляда “и никога някога единични, самотни цифри.

Така че тази хипотетична линия, „о осемстотин часа“, би била просто „нула осемстотин“.

За да изясним, ето пример от примерни пъти с правилно произношение:

1700: седемстотин
2000: двадесетстотин
0645: нула шест четиридесет и пет
1215: дванадесет и петнадесет
0015: нула нула петнадесет

смисъл да видиш бухал на бял ден

Кльощавият на 'зулу'

Още през 1884 г., по време на Международната конференция на меридианите - събрание на бъдещите геополитически сили с цел определяне на надлъжна изходна линия във все по-глобален свят - 26 държави се заселиха в Гринуич, Лондон, като базова линия, създавайки по този начин средната стойност за Гринуич Час (GMT). „Зулу“, термин, който може би сте чували в тандем с отчитането на военното време, се отнася до координирано универсално време (UTC) или „нула часа“. (За всички намерения, особено за цивилни, разликата между UTC и GMT е нула.)

В международните мисии, където войниците могат да преминават през множество часови зони, е от съществено значение да има хронологичен стандарт. UTC е този стандарт. Така че, ако чуете някой да каже „двадесет и двеста зулу“, това означава, че е 22:00. в Кралската обсерватория в Гринуич в Лондон - и 17:00 (или щастлив час ) в Ню Йорк.

Защо зулу? Просто: В фонетичната азбука на НАТО Z е равно на зулу. И „нулевите часове“ започват с ...?

(Това е С .)

Как професионалистите използват военното време

Хората от много невоенни сфери на живота използват денонощния часовник. Пилотите го използват, за да останат хронологично обосновани. Астролозите го използват за измерване на звездни карти. Метеоролозите го използват за точно следене на бурите (макар че, когато ви го представят по телевизията, те любезно ще преобразуват в единица, с която сте свикнали, като например, „Съветът за вятъра ще остане в сила до 10:00 сутринта. ). Транзитните работници го използват, за да начертаят разписания и да планират влакове (те също така любезно го конвертират). И учените-изследователи го използват, за да поддържат проучванията в реално време и в световен мащаб.

И ако сте полярен обитател или изследовател - което означава, че се намирате в локал, който няма определена часова зона и може, в зависимост от сезона, дори да няма слънчев ден или нощ - военното време е единственият начин да разберете със сигурност колко е часът.

Но може би най-важното използване на военното време е сред медицинските работници: лекари, медицински сестри, EMTs - всички. Представете си, че сте болни, вие сте в интензивното отделение и имате нужда от конкретно лекарство в 18:00. на точка, всеки ден. Лекарят пише това в своите медицински инструкции и ги предава на медицинската сестра. Сестрата, неспособна да прочете ясно пилешката драскотина на лекаря („Това ли е ДА СЕ или а P ? ' той мисли), прилага лекарството в неподходящо време - с разлика от 12 часа. Очевидно това може да се окаже катастрофално. За да се избегне дори най-малката грешка, се използва 24-часовият часовник.

Как да въведем военното време във всекидневния живот

Можете лесно да промените часовника на телефона си, таблета си, компютъра си, акаунтите си в социалните медии и дори своя микровълнова печка да отразява 24-часов часовник. За нула време ще свикнете и практиката ще стане второстепенна. Само обърнете внимание, че на всички тези устройства - ако използвате устройство от американски регион, което вероятно е така - времето ще се покаже с двоеточие. 1110 ще излезе като 11:10, не по-различно от това, което сте виждали от години 1300, ще излезе като 13:00, малко по-различно от това, което сте виждали от години.

И ако сте наистина отдадени, можете дори да намерите 24-часов аналог часовници да спортува. (За нашите пари сме привързани към Navitimer Cosmonaute от Breitling, часовник на ниво изпълнителен директор, конструиран изцяло от черна стомана и украсен с по-стилистични камбани и свирки, отколкото окото може да види. Това е истинско произведение на изкуството.)

Колко често ще Трябва да използвам военно време

Приблизително толкова често, колкото ще използвате метричната система.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации