Майкълс е обстрелван за твърдения, че прави това на купувачите

Независимо дали търсите пресни есенен декор за вашия дом или просто се нуждаете от консумативи за най-новата си творческа искра, Michaels може да е вашата дестинация. Тази обичана верига магазини за занаяти има местоположения в САЩ и това й помогна да стане популярна сред безброй купувачи. Но както е случаят с всички търговци на дребно, Майкълс понякога дразни клиентите си. Сега веригата е изправена пред ново съдебно дело за нещо, което предполагаемо причинява на купувачите. Прочетете, за да разберете защо Майкълс е под обстрел.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Hobby Lobby и Jo-Ann Fabrics са критикувани, че причиняват това на купувачите .

Michaels работи за подобряване на дигиталното си присъствие.

  магазин Майкълс
Shutterstock

Подобно на много други търговци на дребно, Michaels наскоро реши да подобри дигиталното си присъствие благодарение на промяната в тенденциите при клиентите. През февруари 2022 г. Джейсън Бренър , вицепрезидент на електронната търговия в Michaels, каза, че компанията е изпълнявал неговата „дигитална трансформация през последните 18 месеца“. Според съобщение за пресата това включва редица актуализации, предназначени да създадат по-добро онлайн изживяване за своите клиенти, включително нови програми, насочени към пазаруване онлайн за получаване или доставка на същия ден. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb'Ние ще продължи да инвестира в нашия стабилен пакет от дигитални възможности, допълнително подобрявайки нашето изживяване при дигитално пазаруване и полагайки основата за бъдещи стратегически инициативи, които ще свързват съдържание, търговия и общност,' Ричард Армор , старши вицепрезидент на електронната търговия за Michaels, каза Възраст на верига магазини . „Планираме да постигнем това, като се съсредоточим върху разширяването на нашия продуктов асортимент за клиентите, както и да актуализираме нашата платформа за електронна търговия, за да продължим да намаляваме триенето.“Но на фона на основното си дигитално обновяване, Michaels сега е изправен пред горещина за своя уебсайт.Търговецът на дребно е под обстрел заради онлайн присъствието си.

  Начална страница на уебсайта на Michaels на дисплея на компютъра, url - Michaels.com
Shutterstock

Групов иск току-що беше заведено срещу Michaels Stores Inc. над уебсайта си, съобщи Top Class Actions. Според изданието за правни новини искът е подаден на 14 септември във федералния съд на Пенсилвания от ищеца Дженифър Фарст . В своя иск Фарст твърди, че Майкълс използва шпионски софтуер за 'повторение на сесия' на официалния си сайт. Както обяснява софтуерната компания Quantum Metric, отговорът на сесията в основата си е „технология което ви позволява за да гледате сесията на краен потребител така, както я е преживял, подобно на това как гледате видеоклип.'

сънища на починалия

Според твърденията на Farst, Michaels използва тази технология, за да наблюдава взаимодействията на клиентите с уебсайта им, включително техните движения на мишката, кликвания, натискания на клавиши и думи за търсене, както и страниците и съдържанието, които са преглеждали, докато са били на сайта.

Най-добър живот се свърза с Майкълс за коментар относно делото, но все още не е получил отговор.СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

В иска се твърди, че Майкълс нарушава държавния закон.

  Млад мъж гледа филм на лаптоп у дома
iStock

Твърди се, че Michaels е прихващал, съхранявал и записвал взаимодействията на потребителите с неговия уебсайт без знанието или съгласието на потребителите, според делото на Farst. Ищецът твърди, че това нарушава Закона за контрол на подслушването и електронното наблюдение на Пенсилвания, който изисква съгласие на всички страни за записи на комуникация.

В своя аргумент Фарст твърди, че шпионският софтуер за повторение на сесията не е сравним с традиционните инструменти за анализ, използвани от компаниите. Вместо това в иска се казва, че това е „сложен компютърен софтуер, който позволява на [Michaels] едновременно да прихваща, улавя, чете, наблюдава, пренасочва, препраща, пренасочва и получава входящи електронни съобщения към своя уебсайт.“

Според Farst информацията, която Michaels твърди, че събира от потребителските взаимодействия на уебсайта си, може да се използва по-късно за създаване на видео повторение на цялото посещение на сайта на клиента. В иска се твърди, че „тази информация не се използва за наблюдение и откриване на повредени функции на уебсайта, а за улавяне на подробни потребителски взаимодействия и използване на тази информация за увеличаване на ангажираността, максимизиране на процента на реализация и по друг начин увеличаване на техните печалби“. В резултат на това Farst твърди, че Майкълс излага потребителите на уебсайтове на риск от кражба на самоличност и онлайн измами, ако тази лична информация изтече.

Други компании са засегнати от подобни дела.

  Лоу's home improvement store front. The company operates a chain of retail stores in the United States and Canada as seen on November 25, 2019.
iStock

Michaels не е единственият голям бизнес, изправен пред правни проблеми за повторение на сесия. На 8 септември Bloomberg Law съобщи, че Lowe's Co., Zillow Group Inc. и Expedia Group Inc. са били ударени с почти идентични групови искове твърдейки, че компаниите са нарушили закона на Пенсилвания чрез предполагаемото им използване на софтуер за възпроизвеждане на сесии. Всички тези дела са заведени от един и същ ищец, Джейми Хубер , която твърди, че е имала „разумното очакване“, че нейните посещения на всеки от уебсайтовете на бизнеса ще бъдат частни и компаниите няма да проследяват, записват и гледат, докато тя разглежда и взаимодейства със сайтовете.

Софтуерът за възпроизвеждане на сесии се използва от много фирми с уебсайтове, ориентирани към потребителите, които се „интересуват да направят своя уебсайт по-интерактивен и отзивчив според вкусовете на потребителите', обяснява Bryan Cave Leighton Paisner (BCLP) LLP. Но още през 2021 г. компаниите започнаха да водят съдебни дела за тази технология чрез твърдения, че софтуерът нарушава определени държавни актове за подслушване - особено в щати, които имат 'всички страни' закони за подслушване, които изискват съгласието на всички страни.

„Повечето държави изискват само една страна да даде съгласието си за запис, но приблизително 13 държави изискват съгласието на всички страни“, казва BCLP LLP на своя уебсайт. „Ищците твърдят, че тъй като не са дали категорично съгласие за използването на софтуера за възпроизвеждане на сесии, операторът на уебсайта е нарушил приложимия закон за подслушване на държавата.“

Популярни Публикации