Ето защо експертите казват, че „Микроизмамата“ ще унищожи връзката ви

Случвало ли ви се е да се свържете с човек от предпочитания от вас пол, без да кажете на партньора си? Или споделил постоянна шега за офиса с колега? Тогава трябва да внимавате, защото това, което някога се е смятало просто за „безвреден флирт“, сега се нарича „микроизмама“.

Психолог, Д-р Барбара Грийнбърг дефинирано „микроизмама“ към CBS като „малка поредица от действия, които не отговарят съвсем на определението за измама“.

Мелани Шилинг, австралийски психолог, наскоро даде на Daily Mail някои примери за микроизмама, както и някои червени знамена, за които да внимавате, ако подозирате, че това го правите вие ​​или вашият партньор:„Може да се занимавате с микроизмама, ако се свързвате тайно с друг човек в социалните медии, ако споделяте лични шеги, ако омаловажавате сериозността на връзката си с партньора си или ако въведете името им под код в телефона си. Други неща, за които трябва да внимавате, са дали вашият партньор провежда лични разговори или онлайн чатове, които той / тя бързо изключва, когато влезете в стаята, или ако те се свързват с бивш, за да отбележат годишнина или друго значимо споделено, интимно събитие ... Ако [вашият партньор] започне да крие връзката си от вас или ви лъже за това, тогава започнете да обмисляте целесъобразността на връзката им. Потайността и измамата, които съпътстват комуникацията, я определят като микроизмама.Грийнбърг се съгласява, че това е измамата, която го отличава от приятелството, казвайки: „Разликата между приятелството и микроизмамата е, че приятелствата обикновено не се пазят в тайна, но когато говорите с някого и го пазите в тайна, това започва да отговаря на определението на микроизмама. 'Как, може би се чудите, застрашава ли връзката? Според експерти, „микроизмамата“ може да бъде наркотик за пълноценна афера, няколко на пръв поглед безобидни текстове, които ви изпращат надолу по хлъзгави в царството на истинската изневяра. „Това, което може би е по-уместно, е колко обичайно е поведението. Сериен микроизмамник би могъл да натовари повече партньора, защото двойката не може да се справи еднократно с комуникация помежду си “, д-р Сюзън Краус Уитбърн, професор по психология в Университета на Масачузетс Амхърст, каза GoodHousekeeping.com .

Дори ако нещата не се развият до действително измама, обаче, „микроизмамата“ може да породи ревност и недоверие - два от най-големите убийци на връзки.

„Микроизмамата обикновено води до промяна в отношението и поведението, което сигнализира на партньора, че се случва нещо странно“, доктор по психология Тина Б. Тесина (известна още като „д-р Романс“) и психотерапевт Как да бъдете двойка и все пак да бъдете свободни 4-то издание , каза GoodHousekeeping.com . „В крайна сметка това причинява ревност и вина, които могат да повлияят на неговото или нейното поведение и как той или тя мисли за партньора. Без отворена линия за комуникация - и най-важното доверие - една връзка може да пострада в дългосрочен план. “Вярно е, че по-голямата част от поведението по-горе би предизвикало ревност и в много случаи сериозни спорове между партньорите и че честността и комуникацията са в основата на здравите отношения .

И все пак много хора в Twitter твърдят, че този нов хипстърски термин не е нещо. „Не съм привързан с този„ микроизмамен “разговор, който за мен е свързан с прави хора, които решават никога да нямат значими връзки с хора извън техния пол от страх, че ще заменят чувствата за SO [значима друга], репортер Кейси Куинлан .написа .

За да се направи разлика между микроизмама и приемливо поведение с предпочитания от него пол извън връзката, д-р Шилинг предлага да се доверите на червата си. „Имате интуиция с причина и тя ви казва кога нещата не са наред. Ако нещата не се съберат, ако хванете партньора си в лъжа, ако те се държат по нехарактерен начин, повдигнете това “, каза тя. „Те са ключови тук да бъдат обективни и рационални, а не субективни и емоционални. Нанасянето на празни обвинения и обиди няма да ви отведе никъде.

Може би вместо да спорим дали нещо представлява „микроизмама“ или не, трябва да се стремим просто да бъдем мили и внимателни един към друг, да се отнасяме един към друг така, както бихме искали да бъдат третирани. Ако това не се случва, тогава трябва да се проведе разговор, независимо дали поведението на вас или на партньора ви попада в горната категория или не.

За още чудесни съвети за връзки вижте Тайните на най-добрите връзки .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации