Family Dollar току-що изтегли тези 41 OTC продукта, казва FDA в ново предупреждение

Независимо дали търсите добра сделка или просто оценявате удобството, Family Dollar е предпочитан избор за милиони купувачи. Дискаунт магазините предлагат на клиентите широка гама от продукти на ненадмината цена . Може да бъде особено полезно за вписване на определени основни елементи в бюджета ви. Но ако наскоро сте преминали през него, за да се запасите с ежедневни нужди, трябва да имате предвид, че Администрацията по храните и лекарствата (FDA) току-що обяви изземване на широка гама от лични продукти без рецепта (OTC), продавани във Family долар. Прочетете, за да видите кои елементи са засегнати.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако сте купили това от Walmart, спрете да го използвате, предупреждават служители след 62 наранявания .

Family Dollar беше в центъра на няколко скорошни изземвания.

  чифт плъхове
Shutterstock

Family Dollar се смята широко за надежден източник за артикули на достъпни цени. Но магазинът също издаде няколко изтегляния през последните месеци поради различни опасения за здравето и безопасността.През февруари FDA обяви, че магазинът има наредил доброволно изтегляне върху широка гама от продукти, включително всички храни за хора и животни, козметика, медицински продукти и лекарства. Здравната агенция каза, че е установено разследване на разпределителен център на Family Dollar в Арканзас, предизвикано от оплакване на клиент 'нехигиенични условия' в обекта , повишавайки риска от Салмонела замърсяване. Според техния доклад регулаторите отбелязват наличието на „живи гризачи, мъртви гризачи в различни състояния на гниене, изпражнения и урина на гризачи, доказателства за гризане, гнездене и миризми на гризачи в цялото съоръжение, мъртви птици и птичи изпражнения и продукти, съхранявани при условия които не предпазват от замърсяване.' Този ход наложи временното затваряне на повече от 400 магазина , като веригата в крайна сметка решава да завинаги изключен разпределителното съоръжение през май, съобщи The Hill.Компанията отново направи голямо изтегляне през юли. Този път това обяви FDA 430 тоалетни принадлежности , хигиенни продукти и лекарства без рецепта бяха изтеглени от рафтовете, след като бяха „съхранени извън етикетираните температурни изисквания“ и „по невнимание изпратени до определени магазини“ между май и юни. The разтегнат списък от 11 страници включва разнообразие от пасти за зъби, дезодоранти, сапуни, слънцезащитни продукти и балсам за устни, както и лекарства като лидокаин, болкоуспокояващи и лекарства за алергия. Засегнатите марки включват Dayquil, Colgate, Listerine, Crest, Arm & Hammer, Icy Hot, Suave, Purell, Dial, St. Ives, Secret, Coppertone, Dove, Blistex, Tylenol и Neutrogena, наред с други.И на 16 септември FDA обяви, че Family Dollar е издала доброволно изтегляне на продукти на Colgate продава, включително пасти за зъби и вода за уста . Подобно на предишното изтегляне, агенцията каза, че артикулите са били „съхранявани извън етикетираните температурни изисквания“. Известието пояснява, че засегнатите продукти са били изпратени до магазини в близо дузина щати. И сега агенцията предупреждава за други стоки от първа необходимост, продавани от магазина.

Family Dollar току-що издаде изземване за 41 различни OTC продукта.

  Жена гледа в подредения си шкаф за баня
Shutterstock

На 16 септември FDA обяви, че Family Dollar е издал a доброволно изземване на извънборсови продукти регулирани от агенцията, които се продават в нейните магазини. Артикулите бяха изпратени до някои магазини на или около 1 май до 10 юни 2022 г.

Списъкът от 41 продукта обхваща „медицински изделия“ като тестове за бременност, разтвори за контактни лещи, препарати за почистване на протези, лепила за протези, лепила, презервативи, спрейове за нос и лични лубриканти. Известни марки в изтеглянето включват, но не се ограничават до Fixodent, Polident, Poligrip, Curad, New Skin, Trojan, First Response и K-Y. Пълен списък на артикулите може да бъде намерен в известието на агенцията, заедно с техните идентифициращи SKU.СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

Компанията издаде изземването поради проблеми със съхранението, които може да са засегнали продуктите.

  инспектор с клипборд
iStock

Според известието на FDA, Family Dollar е изтеглил продуктите, след като е открил, че засегнатите артикули са „съхранявани извън етикетираните температурни изисквания“, подобно на предишни изтегляния. Компанията казва, че уведомява засегнатите магазини и ги моли незабавно да проверят запасите си, за да „поставят под карантина и да прекратят продажбата на всеки засегнат продукт“. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Въпреки че компанията не публикува списък с конкретни местоположения, известието за изтегляне пояснява, че последното предупреждение се отнася за магазини във всички щати освен Кънектикът, Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшир, Роуд Айлънд, Върмонт и Вашингтон. Също така не се отнася за Аляска или Хавай, но това е така, защото в тези щати няма магазини Family Dollar.

Ето какво трябва да направите, ако имате някое от изтеглените извънборсови медицински изделия у дома.

  Магазин Family Dollar във Фресно, Калифорния
iStock

Досега FDA казва, че не са докладвани спешни медицински случаи или заболявания във връзка с изтеглените продукти. Все пак агенцията казва, че всеки, който може да е имал някакви проблеми в резултат на използването на артикулите, трябва незабавно да се свърже със своя лекар или доставчик на здравни услуги.

Клиентите, закупили засегнатите, могат да ги върнат в магазина Family Dollar, където са закупени, дори и да няма касова бележка. Всеки, който има въпроси или притеснения, може също да се свърже с компанията, като се обади на горещата линия за обслужване на клиенти, посочена в известието за изтегляне на FDA.

Закари Мак Зак е писател на свободна практика, специализиран в бира, вино, храна, спиртни напитки и пътувания. Той е базиран в Манхатън. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации