Експертите казват, че трябва да правите това, когато почувствате, че „животът е твърде труден“

Колкото и да се опитвате да ги избегнете, не можете да спрете да се случват наистина лоши дни. Може би сте загубили работата си. Може би сте имали ужасна раздяла с някой, когото сте смятали за „този“. Може би сте били заслепени от загубата на любим човек. Факт е, че всички ние се сблъскваме с моменти в живота си, когато чувстваме най-студените дълбини на отчаянието, когато единственото нещо, което ни се иска е да отидем някъде тихо, да се взираме в тавана и да плачем. Това са моментите, в които животът се чувства твърде тежък.

Когато сте паднали в тези дълбини, е ужасно трудно да знаете какво да правите. Въпреки че онлайн са създадени множество ресурси и инструменти ще ви помогне да се справите с особено тежки моменти , единственото нещо, което можете да направите, което е най-полезно, може да ви изненада.

Според експертите, с които говорихме, единственото нещо, което ще ви накара да се почувствате по-добре, когато смятате, че животът е твърде тежък, е просто да седите с това чувство - да го прегърнете напълно и да го разпознаете, а не да се опитвате да избягвате или изтривате тези чувство на болка, което изпитвате. Също така трябва да практикувате радикална честност към себе си и чувствата си в момента, казва психотерапевтът Кристин Скот-Хъдсън .„Може да искате да се упражнявате да пишете за това как се чувствате в частен дневник“, съветва тя. „Не се притеснявайте за граматика или правопис, а просто пишете безплатно в продължение на 20 минути, никога не махайте писалката си от страницата. Напишете в центъра на това, което боли, запишете всичко. След това го приберете. Практикувайте някои добри грижи за себе си. Върнете се към чувствата си по-късно, като прочетете какво сте поставили на страницата. Слушайте себе си. Почувствайте това, което чувствате. 'За да останете присъстващи, независимо колко трудна е практиката, Lee Chaix McDonough , клиничен социален работник и психотерапевт, препоръчва да се привлече помощта на едно просто дишане и упражнение за медитация .„За да се свържете отново с тук и сега, опитайте упражнението„ 5-4-3-2-1 “, казва Макдоно. „Започнете с няколко бавни, дълбоки вдишвания. След това забележете пет неща, които можете да видите, четири неща, които можете да чуете, три неща, които можете да почувствате, две неща, които можете да помиришете, и едно нещо, което можете да опитате. Като се фокусирате върху сетивата си, вие се заземявате в настоящия момент и се свързвате отново с тук и сега. '

Както можете да си представите, има и неща, които не бива да правите в тези моменти. Според лайф коуч и специалист по тревожност Вики Луиз , някои от ежедневните ви механизми за справяне - като например да свалите няколко напитки в бара или да превъртите социалните медии, за да се разсеете от стресиращи отговорности - няма да ви помогнат, когато животът стане наистина труден.

„Разрешаването и приемането на човешкия опит, лошите дни и всичко, може да не звучи вълнуващо или мечтателно, но наистина е необходимо“, казва Луиз. „Един от триковете, които казвам на клиентите си, е да казвам всяка година, че ще имате 100 предизвикателни дни. Това е част от човешкия опит. Това означава, че когато се чувстват зле, те могат да го позволят, знаейки, че е по-малко лош ден за тях по-късно през годината.И накрая, важно е да запомните, че дори лошите дни могат да осигурят яснота и да дадат смисъл на живота ви. Наистина ли тази връзка, която току-що приключи, означаваше повече за вас, отколкото предполагахте преди?

Според Макдоноу отговорът ще ви помогне да разпознаете нещата, които всъщност са важни в живота ви. Ако още не сте били наясно колко важен е този човек за вас, сега сте.

Накратко: само чрез болка наистина може да знаете как да бъдете благодарни за това, което вече имате. И когато сте готови да започнете да предприемате стъпки за възстановяване на себе си, не забравяйте да прочетете 17 неща, които щастливите хора правят всяка сутрин .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации