Всяка звезда, която досега спечели желаното EGOT

Разбира се, чест е само да бъда номиниран. Но за да спечелите някоя от най-престижните награди във филмите, телевизията, театъра и музиката, поставяте артист в специален клуб. Свийте това до тези, които са спечелили и четиримата и имате още по-изключително общество. Когато някой в ​​шоубизнеса спечели Оскар, Еми, Грами, и Тони , казва се, че са постигнали EGOT. Само 16 души в историята (до момента) са отбелязали този невероятен етап и те управляват обхвата от написването на песни до продуцирането до изпълнението. Продължете да четете, за да разберете кои звезди са спечелили EGOT и за какво са били признати. А за повече работа, заслужаваща награди, вижте 13 страхотни спечелили Оскар спектакли, които все още продължават .

1 Мел Брукс

Мел Брукс

Shutterstock / Kathy Hutchins

Мел Брукс е легенда на шоу бизнеса, така че не е изненада да го намерите в този списък. Той отбеляза EGOT Bingo през 2001 г., когато спечели три награди на Тони (най-добър мюзикъл, най-добра книга и най-добър оригинален резултат) за музикалната адаптация на филма му Производителите . Преди това той спечели „Еми“ от 1967 г. за писане Сид Цезар, Имоджен Кока, Карл Райнер, Хауърд Морис Специален , плюс три гост-актьора кима за поява на Луд за вас оригиналния Оскар за сценарий за Производителите през 1968 г., и 1998 говорим комедиен албум Грами за 2000-годишният мъж през 2000-та година. (След победите си на Тони, той също така набра две Грами за Производителите музикални.) И за повече смях, ето 30-те най-забавни филма за всички времена и къде да ги предаваме .2 Упи Голдбърг

Упи Голдбърг

Shutterstock / Сам АроновУпи Голдбърг премина от GO към EGOT само за една година, спечелвайки Тони за продуциране на Най-добър мюзикъл Изцяло модерна Мили и нейната първа дневна Еми, за домакин на образователната специалност Отвъд Тара: Изключителният живот на Хати Макданиел , през 2002 г. През 1986 г. тя печели „Грами“ за запис на един от нейните комедийни промоции и носи наградата „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля за Дух през 1991 г. През 2009 г. тя добави още едно Еми през деня към кутията си за трофей за Изключителен водещ на токшоу за работата си по Гледката.3 Одри Хепбърн

Одри Хепбърн

Moviestore Collection Ltd / Alamy Stock Photo

Въпреки че тя стана име на домакинство през 50-те години, Одри Хепбърн не EGOT до 1994 г., годината след смъртта й. Тя спечели най-добрия говорим албум за деца за Грами за Омагьосаните приказки на Одри Хепбърн посмъртно. Година по-рано тя спечели награда Primetime Emmy в категорията Изключителни индивидуални постижения в информационното програмиране за документална серия, наречена Gardens of the World с Одри Хепбърн . Тези награди дойдоха десетилетия след като тя тръгна към големия шлем, спечелвайки Оскар за най-добра актриса за първата си голяма филмова роля в Римски празник през 1953 г. и най-добра актриса в пиеса Тони за Ундин през 1954 г. За още звездни факти, ето Най-известната знаменитост от вашата държава .

4 Джон Легенда

Джон Легенда

Shutterstock / DFreeкакво означава, когато сънуваш един и същ човек

Музикант Джон Легенда вкара E в своя EGOT през 2018 г., когато Jesus Christ Superstar Live in Concert , който той продуцира, както и участва в него, спечели за Outstanding Variety Special Live. Той има историческата драма Селма да благодари за своята легенда за Оскар и често срещани спечели най-добрата оригинална песен за химна „Слава“. Неговият Тони идва от продуцирането на най-доброто възраждане на пиеса през 2017 г., Джитни , и Legend е обвързан за най-много победи в Грами със следващата ни награда на EGOT - твърде много (общо 11), за да се изброят тук.

5 Алън Менкен

Алън Менкен

Shutterstock / Kathy Hutchins

Автор на песни Алън Менкен е най-новото допълнение към Club EGOT. Архитект от златната ера на анимационните мюзикъли на Дисни, той взе първата си голяма награда през 1989 г., спечелвайки Оскар за най-добър оригинален резултат и най-добра оригинална песен („Под морето“) за Малката русалка и след това повтори този двуфер през 1991, 1992 и 1995 г. за Красавицата и Звяра , Аладин , и Покахонтас , съответно. Подобно на Легенда, той има 11 Грами, всичко за музика, която е композирал за филмите на Дисни. Той спечели най-добрия оригинален резултат Тони през 2012 г. за Вестници , адаптация на мюзикъла на Дисни на живо, за който той е написал музика през 90-те. И през 2020 г. той взе Еми през деня за изключителна оригинална песен в детска, млада възраст или анимационна програма за „Изчакване в крилете“ от Заплетеното приключение на Рапунцел. За повече от Къщата на мишката, Това са най-добрите филми за поточно предаване по Disney + .

6 Майк Никълс

Майк Никълс

Shutterstock / s_bukley

добри априлски шеги за приятел

Мулти-талантливият Майк Никълс стартира своето EGOT пътуване през 1961 г., когато спечели Грами за най-добро комедийно представление Вечер с Майк Никълс и Илейн Мей . От 1964 г. той печели девет награди „Тони“, предимно като режисьор. Режисура на филма Завършилият му спечели единствения му Оскар, за най-добър режисьор, през 1967 г. И първата му от четири Еми за режисура беше обявена през 2001 г.

7 Рита Морено

Рита Морено

Shutterstock / Tinseltown

През 1962 г. Рита Морено избухна на екрана, когато Анита влезе Уестсайдска история и спечели Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля. Тя постига G през 1972 г., печелейки най-добър запис за деца Грами за работата си по Електрическата компания . Три години по-късно тя взе Препоръчаната актриса в игрален Тони за Рицът. И двата й трофея 'Еми' са с любезното съдействие на гостувания Шоуто на куклите и Досиетата на Рокфорд , и през 70-те.

8 Андрю Лойд Уебър

Андрю Лойд Уебър

Shutterstock / лев радин

като Джон Легенда , Гигант от Уест Енд и Бродуей Андрю Лойд Уебър закръгли базите на EGOT с печелившия Еми Jesus Christ Superstar Live in Concert през 2018 г. През 1980 г. той взе първия си Тони и първия си Грами, както за своя Ева Перон био-музикални Да се ​​избегне. Още две Грами и още пет Тони (включително Best Musical кима за Котки , Фантомът на операта , и Булевард Сънсет ) последва. И той спечели своя Оскар за най-добра оригинална песен през 1997 г. за „You Must Love Me“, новата композиция, представена в Да се ​​избегне адаптация на характеристиките. И за още холивудски новини, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

9 Ричард Роджърс

Ричард Роджърс и Оскар Хамерщайн

Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo

Ричард Роджърс ( наляво , с партньор за писане на песни Оскар Хамерщайн ) постигна статут на EGOT през 1962 г., когато спечели Primetime Emmy за музика, за която е композирал документална серия Уинстън Чърчил . Още през 1945 г. той печели Оскар за най-добра песен за „It Might as Well Be Spring“ от филма Държавен панаир . И 1950 г. му донася първите три (от общо шест Тони) за мюзикъла Южен Тихи океан . През 1960 г. друг хитов мюзикъл, Звукът на музиката , му спечели първата от двете „Грами“, и двете за актьорски албуми.

10 Хелън Хейс

Хелън Хейс

Keystone Press / Alamy Stock Photo

През 1932 г. легендарна актриса Хелън Хейс спечели първия си от два Оскара, този за Грехът на Маделон Клоде. Тя печели за най-добра актриса Тонис през 1947 и 1958 г. за пиесите Честит Рожден ден и Време за спомен, съответно. През 1953 г. тя беше наградена за най-добра актриса Еми за ролята си в епизод от антологичния сериал Игра на слотове на Звезди. И накрая, тя получи последното парче от пъзела с изречена Грами през 1977 г. за нехудожествена пиеса, наречена Велики американски документи. Хейс беше първата жена, която получи EGOT. За повече злато от Оскар, ето ви 11 победители в наградата за най-добър филм, които все още издържат .

11 Тим Райс

Тим Райс

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Тим Райс прави третия човек в този списък да завърши с EGOT с Jesus Christ Superstar Live in Concert Еми. Текстописецът е тръгнал за пръв път през 1980 г., споделяйки най-добрата оригинална партитура за Тони Да се ​​избегне с Андрю Лойд Уебър, а също и най-добрата книга на мюзикъл. Третият му Тони е награден през 2000 г. за най-добър оригинален резултат за Аида , с която той пише Елтън Джон . Трите Оскара на Райс са за оригинална песен: „Целият нов свят“ от Аладин , написано с Алън Менкен 'Можете ли да почувствате любовта тази вечер?' от Цар Лъв , написана също с Джон и „Трябва да ме обичаш“ от Да се ​​избегне , написано с Уебър. И той има пет Грами, включително две награди за албуми за актьорски състав Да се ​​избегне и Аида .

12 Скот Рудин

Скот Рудин

Колекция Shutterstock / Everett

Скот Рудин е продуцент, чието име вероятно знаят дори хора, които не обръщат особено внимание на задкулисието на нещата. Той участва във всякакви продукции в различни видове медии, следователно и в EGOT. Единственият му „Грами“ дойде през 2012 г., благодарение на албума на актьорите Книгата на Мормон , за което той също спечели един от своите 17 Награди Тони. През 1984 г. печели награда 'Еми' за изключителна детска програма за документален филм, озаглавен Той ме кара да се чувствам като Dancin ' и той получи първата си (и засега единствена) награда „Оскар“, когато Няма държава за възрастни мъже спечели най-добър филм през 2008 г.

13 Марвин Хамлиш

Марвин Хамлиш

MediaPunch Inc / Alamy Stock Photo

Композитор Марвин Хамлиш започва да печели големи награди през 1973 г., когато печели три Награди на Академията: една за резултат от Начинът, по който бяхме , един за титулната песен и друг за партитура / музикална адаптация за Ужилването. През 1974 г. той има още една голяма вечер, този път на „Грами“, печелейки общо четири, включително „Песен на годината“ за „Начинът, по който бяхме“ и най-добър нов изпълнител. Хамлиш има четири „Еми“, включително две, за да си сътрудничи отново Начинът, по който бяхме звезда Барбра Стрейзънд отново за нейния специален 1995, Барбра: Концертът. И през 1976 г. той взе вкъщи най-добрата музикална партитура Тони за мюзикъла, който проваля жанра, Припевна линия .

14 Робърт Лопес

Робърт Лопес

Everett Collection Inc / Alamy Stock Photo

Автор на песни Робърт Лопес е на 29, когато печели първата си голяма награда: Най-добър оригинален партитур за нечистия куклен мюзикъл Avenue Q в 2004 Tonys. И той стана най-младият човек, постигнал статут на EGOT през 2014 г., когато получи първия си от два Оскара за най-добра оригинална песен за „Let It Go“ от Замразени. (Другото беше за „Запомни ме“ от филма за Pixar Кокосов орех .) Лопес също има още две Тони, за Книгата на Мормон , две дневни награди Еми за Чудесни домашни любимци! и три Грами - един за Книга на Мормон и две за Замразени. Всички тези отличия, комбинирани, също правят композитора първия човек, който някога е имал двойно EGOT.

15 Джон Гилгуд

Джон Гилгуд

AF архив / Alamy Stock Photo

готини неща, които да кажете на приятелката си

През 1948 г. актьор Джон Гилгуд спечели - заедно със своите съотборници - награда Тони за „Изключителна чуждестранна компания“ (вече несъществуваща категория) за продукция на Важността да бъдем сериозни . (Печели още една, за режисура, през 1961 г. През 1979 г. е награден с Грами с изговорена дума и награда за поддържаща актьорска академия за Артър последвано през 1981 г. Най-накрая, 1o години по-късно, той осигури почистването с изключителен главен актьор в минисериал или специална Еми за минисериала на BBC Лятна аренда .

16 Джонатан Туник

Джонатан Туник

WENN Rights Ltd / Alamy Stock Photo

Композитор и аранжор, Джонатан Туник има по една от всяка голяма награда: награда за 1977 г. за най-добра музикална академия за малка нощна музика изключително постижение в музикалната режисура Еми за 1982-те Нощ на 100 звезди 1988 Грами за най-добър инструментален аранжимент, съпътстващ вокали, и 1997 Тони за най-добри оркестрации за Титаник .

Популярни Публикации