Ето защо повечето хора са призраци по време на срещи, казва ново проучване

Има безброй разочароващи поведения, които хората работят при запознанства : забравят да отговорят на SMS, не обръщат внимание на обноските им и се появяват късно за планирани излети, за да назовем само няколко. Но може би най-дразнещият лош навик е привидението. Знаете ли, когато този човек, с когото сте ходили на няколко срещи, изчезне във въздуха, никога повече да не отговори на обаждане или съобщение. Ако наскоро сте били призрак, може би се чудите: защо някой би направи че? Е, имаме вашия отговор. По-напред очертахме констатациите от едно проучване за призраци; освен това анкетирахме терапевти за най-честите причини, поради които хората се появяват призраци. Прочетете, за да получите лъжичката.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 5 признака на езика на тялото, които означават, че някой лъже, според терапевти и адвокати .

Това е най-честата причина хората да призрачат.

  Млада жена гледа смартфона си със загрижено изражение на лицето.
iStock

Появата на призраци се случва по най-различни причини. Въпреки това, едно скорошно проучване, публикувано в Вестник за експериментална социална психология установиха, че често срещано е опасението за безопасността.За целите на проучването изследователите представиха на участниците различни сценарии за запознанства и мотиви за раздяла с даден човек. След това ги попитаха как ще прекратят връзката. Например, на участниците ще бъде казано: „Били сте на три срещи с Джон/Джейн и сте научили, че той/тя си е писал/а с бившия си“ и ще им бъде даден мотив да скъсат с тях, като например: „Ти искате да прекратите връзката си и искате да намерите начин да го направите възможно най-лесно.'Изследователите открили, че участниците са по-склонни да кажат, че ще прекратят връзката чрез призрак, след като им е казано, че може да има опасения за безопасността, ако прекратят връзката по-ясно.Струва си обаче да се отбележи, че има много други причини, поради които хората са призраци. Ето какво виждат най-много терапевтите в своите практики.

Хората призраци, защото не усещат връзката.

  млад азиатски мъж, отегчен на вечеря
Shutterstock/Rommel Canlas

Това може да изглежда очевидно, но е истина. Ако някой ви призрачи, може просто да е, защото не го е усетил и не иска да ви го каже. „Трудно е да говорите с някого защо не искате повече да присъствате в живота му“, казва Хедър М. Кейн , LPC, LCPC, лицензиран професионален консултант в Не ме свивай . „Повечето хора не искат да говорят за това, така че предпочитат да бъдат призраци.“

Това върви ръка за ръка с липсата на ясен комуникатор. „Повечето хора не се научават как ефективно да комуникират чувствата си и някои хора изпитват трудности да слушат как поведението им кара другите да се чувстват“, добавя Кейн. Всички тези неща се събират, за да накарат човек да повярва, че да оставиш някого на хладно е по-безболезнено, отколкото да му изпратиш текст „съжалявам, но не ме интересува“.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако вие и вашият партньор не можете да се споразумеете за това, време е да се разделите .

Или защото не са необвързани.

  съпругът сърфира с ашли медисън, за да изневери на жена си.
Shutterstock

Друга причина някой да е призрак е, че всъщност не е необвързан. „Те бързо повишават самочувствието си, като чатят с хора чрез приложенията, но след това или отиват твърде далеч, или партньорът им разбира. Същото важи и за няколко срещи“, казва Каролайн Мадън , МФТ, терапевт в Консултации с Каролайн . „Може да ги чуете отново с някакво извинение защо не са се обадили, но си тръгнете и се спасете.“ Призраците много рядко променят мелодията си.

Те изпитват проблеми с психичното здраве.

  Депресирана зряла жена, седнала на пода у дома
Shutterstock

Хората не винаги са призраци, защото са невнимателни. Понякога преминават през нещо и не могат да си помогнат. „Депресията и травмата могат да накарат някой да ви призрачи“, казва Холи Шиф , PsyD и лицензиран клиничен психолог в Гринуич, Кънектикът. „Някой, който страда от клинична депресия, ще се отдръпне от всеки в живота си. Те не могат да предприемат нищо или да подхранват своите междуличностни отношения и просто замръзват и се ангажират с избягване.“ ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Човек, който изпитва това, може да не се чувства достатъчно емоционално достъпен до момента и също така може да няма умствения капацитет да бъде уязвим или искрен за това, което се случва. Може да има и страх. „Тези с тревожност също могат лесно да бъдат претоварени и могат да имат повишена чувствителност към действия или думи от другите“, добавя Шиф.

За повече съвети за връзка, доставени направо във входящата ви кутия, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

Те са играч.

  мъж, който държи текстово съобщение на смартфон или играе мобилна игра
iStock

Последната причина, поради която някой може да стане призрак, е, че не иска дългосрочна връзка, дори и да не е това, което допуска. „Обикновено тази личност обикновено е мъж, който вижда връзката като чисто сексуална, без да иска по-дълбока романтична връзка“, казва Рони Адамовиц , а психотерапевт в Мелбърн . „Когато забелязваше, че партньорът му не би участвал в подобни дейности, той се освобождаваше и призрак.“ На това ние казваме: никога да не се виждаме.

Джулиана Лабианка Джулиана е опитен редактор и писател. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации