Класирани камъни за раждане: Това са най-добрите и най-лошите месеци, които трябва да имате

Има безброй традиции, които свързваме с рождените си дни, с партита, подаръци и консумация на шокиращо количество захар, оглавяваща списъка. Съществува обаче една традиция, свързана с нашата дата на раждане, за която много от нас знаят малко, или дори нещо, за: камъни за раждане. Камъните за раждане обаче са нещо повече от поредния блестящ подарък, за да подарите на някой специален в живота си, когато не знаете какво да купите.Всъщност това, което може да изненада хората най-много, е, че тези скъпоценни камъни не са просто пореден трик на бижутерийните магазини за продажба на скъпи фенечки целогодишно. Идеята за рождения камък всъщност датира от библейските времена. В Изход нагръдникът, направен от Мойсей защото Аарон е украсен с дванадесет скъпоценни камъка, по един за всяко от дванадесетте израилеви племена. Както е случаят с много важни числа в Библията, тази митология в крайна сметка еволюира, като дванадесетте камъка придобиват ново значение, тъй като те се свързват с дванадесетте астрологични знака. В крайна сметка камъните бяха разпределени за всеки месец, осигурявайки ни реда на рождените камъни, който познаваме днес.

С течение на времето обаче камъните, свързани с нашите месеци на раждане, се променят, като на всеки се приписва ново значение. За да разберете какъв е вашият рожден камък, какво може да означава за вас и как се класира по отношение на привлекателността, прочетете нататък - защото ние ги класирахме от най-добрите до най-лошите.Изумруден май роден камък

1. Изумруд (май)

Буйното изобилие на пролетта е отразено в майчинския камък, изумрудът, със своя наситено зелен оттенък, което го прави най-добрият камък за раждане от всички. Според легендата изумрудите също са източник на голям късмет и предлагат защита срещу злото на тези, които ги носят. И от естетическа гледна точка, смарагдите са идеални за модния напред, техният брилянтен оттенък едва ли подобава на свиваща се виолетова.Аметист февруари роден камък

2. Аметист (февруари)

Аметистът, форма на кристален кварц, е брилянтният лилав камък, присвоен на бебетата през февруари. Мисълта да придаде мъдрост, да лекува заболявания на белите дробове и сърцето и да предпазва както от физически отрови, така и от отровни мисли, този зашеметяващ камък е идеалното допълнение към огнената личност на Водолея и по-спокойните Риби.Аквамарин март роден камък

3. Аквамарин (март)

Аквамарините, бледосините камъни, определени за рождените дни на март, са безспорно красиви. Цветът на океана в ясен ден, аквамарините са свързани със спокоен темперамент и способността да предвиждат бъдещи събития. А тези, които носят този зашеметяващ скъпоценен камък, винаги са създатели на тенденции, нетърпеливи да изглеждат модерни, без да се смесват с тълпата.

сънувах, че майка ми е починала
Гранат януари роден камък

4. Гранат (януари)

Родените в началото на годината получават кървавочервен роден камък. Гранатите, рожденият камък, присвоен на родените през януари, получават името си от латинския гранат - или нар - чиито семена споделят наситено червения оттенък на граната. Докато самият камък е широко ценен заради своите лечебни сили, като много експерти по скъпоценни камъни вярват, че той е свързан специално с женската енергия, той често се използва и като защитен камък, предпазващ от онези, които биха могли да ни навредят, идеален за свирепия войн вътре ти.

Сапфир септемврийски роден камък

5. Сапфир (септември)

Този тъмносин рожден камък може да не е толкова уникален като граната, но със сигурност е зашеметяващ. Свързан със защита от негативна енергия и повишена умствена яснота, този камък за раждане е олицетворение на елегантността, както се вижда от това, че е основен елемент в кралските сватбени пръстени, като този, предаден от принцеса Даяна на херцогиня Кейт.Рубински юли роден камък

6. Руби (юли)

В диапазона от наситено розово до цвета на червеното вино, бебетата от юли имат късмета да получат този красив камък, свързан с рождения им месец. Въпреки това, докато рубините са малко по-често срещани и със сигурност по-малко богати на оттенък от гранатите, техните асоциации както с любов, така и със сила все още ги правят идеален подарък за всеки съпруг или приятел, роден през юли.

Опал и турмалин октомври роден камък

7. Опал и турмалин (октомври)

Октомври е рядък, тъй като родените през този есенен месец имат два от най-уникалните камъни за раждане: опал и турмалин. Първият не само се предлага в множество цветове, вариращи от бяло до черно, той също отразява дъга от цветове, благодарение на петна от силициев диоксид, от които е съставен. Последният камък е еднакво зашеметяващ, вариращ от син до зелен до розов цвят и се казва, че насърчава вътрешния мир, размисъл и мъдрост. И когато имате нужда от перфектния подарък, 100 уау подаръци за човека, който има всичко са ви покрили.

секс мечта за някого
Перлен и александрит юнски камък за раждане

8. Перла и Александрит (юни)

Юни е един от малкото месеци, в които се получават два камъка за раждане, както перлен, така и александрит. Смята се, че първото, непрозрачно образувание, произведено от мекотели, отразява целостта и любовта, а общият му бял оттенък също символизира чистота, въпреки че перлите се срещат и в голямо разнообразие от нюанси, от розово до черно. Александритът също се предлага в различни цветове, включително розово, синьо, зелено, сиво, червено и жълто, с много камъни, носещи повече от един оттенък. И докато рядко се смята, че перлите притежават силата на скъпоценните камъни, много от кристалните лечители смятат, че Александритът има свойства за укрепване на здравето.

Танзанит, тюркоаз и син циркон през декември

9. Танзанит, тюркоаз и син циркон (декември)

Декември се отличава като единствения месец с три отделни камъка за раждане: танзанит, тюркоаз и син циркон. Първият е доста синьо или виолетово камъче, макар и без интензивен цвят на смарагд. Тюркоазът, един от най-уникалните на вид скъпоценни камъни, има тенденцията да носи своя съименник, макар че често идва и със злато, оранжево и черно. И синият циркон е, не е изненадващо, син в оттенък, макар и малко по-лек от танзанита. И докато се смята, че както цирконът, така и тюркоазът имат защитни свойства, насочвайки тези, които ги носят, към по-добро здраве, повишена мъдрост и богатство, танзанитът не крие много митология зад себе си.

Перидот август роден камък

10. Перидот (август)

Август има две големи грешки: в много части на света е изключително горещ месец и неговият роден камък оставя нещо, което трябва да се желае. Много ентусиасти на кристали смятат, че Перидот, зелен камък, смятан за едно от оригиналните бижута в нагръдника на Аарон, за облекчаване на стреса. За съжаление, освен ако не е Денят на Свети Патрик, не е съвсем лесен оттенък за координиране на цветовете с повечето тоалети.

Цитрин и топаз ноемврийски роден камък

11. Цитрин и топаз (ноември)

Жълтите камъни рядко са най-добрите, поради което цитринът се нарежда толкова ниско в списъка с рождените камъни. И макар жълтият цвят да е най-често свързваният с него, този ноемврийски камък също се предлага в кафяво и оранжеви нюанси. Topaz, другият роден камък през ноември, се предлага в широка гама от цветове, включително синьо, зелено и розово, въпреки че често носи и не толкова привлекателен жълт оттенък.

Кубичен цирконий, 40-те години

12. Диамант (април)

Най-скъпите и най-ценените от всички рождени камъни, родените през април имат нож с две остриета с диаманти, присвоени на техния месец на раждане. Докато тези камъни са свързани с любов, чистота, креативност, самочувствие и власт, те често са малко прекалено скъпи, което означава, че е малко вероятно да вземете такъв, без да разклоните цялата си заплата. И макар да са красиви, дори диамантите в по-живи нюанси дори не са толкова интересни, със сигурност не отговарят на привлекателността на по-цветните и уникални камъни в списъка.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации