Аз съм главен изпълнителен директор и това е в моята аптечка

Получаване на бърз поглед в чужда аптечка е дълбоко лично – и когато този някой е главен изпълнителен директор на здравна компания, това също е просветляващо. Уилям Солиман , PhD, BCMAS е основател и главен изпълнителен директор на Акредитационен съвет по медицински въпроси (ACMA), компания за медицинско сертифициране, високо ценена със своята програма за сертифициран специалист по медицински въпроси (BCMAS). Завършил докторска степен в Колумбийския университет, той също така има над 20 години опит във фармацевтичната индустрия и областта на медицината – и той отваря своя кабинет за лекарства, за да го види светът.

„Като главен изпълнителен директор и основател на ACMA, компания, която работи с фармацевтични производители през целия ден, имам остър усет за това кои лекарства вероятно е най-важно да държа в аптечката си“, казва Солиман. Прочетете, за да разберете кои четири предмета той държи под ръка и защо може да искате да направите същото.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 4 лекарства, които лекарите никога няма да предпишат отново .1 Нексиум

  Кутии Nexium в магазина
Shutterstock

Животът на един главен изпълнителен директор може да бъде забързан и взискателен: един ден седите в поредица от срещи, които се провеждат един след друг, а на следващия се качвате на международен полет. Това може да предизвика хаос в надеждния график на хранене и понякога да причини някои неприятни странични ефекти - включително киселинен рефлукс.Ето защо Солиман държи под ръка Nexium – лекарство без рецепта (OTC), което обикновено се използва за лечение на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), язви и други състояния, свързани със стомашната киселина. „Киселинният рефлукс може да ни пропълзи по всяко време и особено след късно вечерно бизнес хранене, така че обичам да нося Nexium с мен“, казва Солиман.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Никога не приемайте това популярно лекарство без рецепта за повече от 2 дни, предупреждава FDA .

2 Крем с хидрокортизон

  Крем с хидрокортизон
Shutterstock

Солиман казва хидрокортизонов крем—използван за лечение на неприятни кожни заболявания като болка, подуване, сърбеж и зачервяване - е друг 'задължителен' елемент в неговия шкаф с лекарства. Локален стероид, хидрокортизонът е особено ефективен при облекчаване на имунния ви отговор при остро възпаление. Солиман казва, че по-специално го използва, когато е на път. „Получаването на ухапване от комар или обрив по време на пътуване може да бъде досадно“, отбелязва той.

3 Адвил

  Хапчета аспирин и адвил на бял фон
payphoto / iStock

Дългото работно време и постоянното пътуване могат да окажат физическо влияние върху здравето ви - да причинят мускулен дискомфорт, главоболие и много други. Ето защо Soliman винаги държи Advil под ръка, за да се бори с тези неприятни симптоми.„Адвил (ибупрофен) е друго лекарство, което винаги държа в аптечката си, защото с пътуването се връща и напрежението във врата“, казва той, добавяйки, че главоболието също е нещо нормално. Той казва, че тези симптоми са особено чести, „докато се приспособявате към новите часови зони“, така че той се грижи да пътува с НСПВС под ръка. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

За още здравни новини, изпратени директно във входящата ви поща, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

4 кларитин

  Финикс, Аризона, 12 април 2019 г.: Бутилка лекарство за алергия Claritin
Shutterstock

Когато пътувате толкова много, колкото един изпълнителен директор, може да откриете, че новата ви среда поставя неочаквани предизвикателства за здравето. Солиман казва, че макар и рядко го е правил сериозни алергии у дома, той обича да държи Claritin под ръка, когато е на път. „В зависимост от климата, до който пътувам, алергиите ми може да се проявят“, обяснява той.

Best Life предлага най-актуалната информация от водещи експерти, нови изследвания и здравни агенции, но нашето съдържание не е предназначено да замести професионалните насоки. Когато става въпрос за лекарствата, които приемате, или други здравословни въпроси, които имате, винаги се консултирайте директно с вашия доставчик на здравни услуги.

Лорън Грей Лорън Грей е писател, редактор и консултант от Ню Йорк. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации