Аз съм диетолог и това е, което има в моята аптечка

Не би трябвало да е изненада да научим, че диетолозите обръщат най-голямо внимание на нещата, които влагат в телата си - и това се простира отвъд това, което слагат в чиниите си, до добавки и вещества. Ето защо посегнахме към Линдзи Делк , RD, RDN, известен също като ' диетологът за храна и настроение , за да разберете какво има в аптечката й. Тя казва, че винаги държи под ръка четири предмета – прочетете, за да разберете какви са те и защо ги смята за важна част от нея здравен режим .ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако приемате това лекарство, е по-вероятно да получите кръвен съсирек .

Рибено масло

  Бутилка с капсули омега 3 рибено масло се излива в ръка
iStock

Споделянето се брои Най-добър живот че тя се грижи да вземе a добавка с рибено масло с високи нива на EPA и DHA. „Въпреки че е най-добре да си набавя омега-3 мазнини чрез ядене на много мазна риба, знам, че не достигам“, обяснява тя. „Омега-3 мазнините могат да намалят възпалението в цялото тяло, да намалят риска от сърдечни заболявания и да играят жизненоважна роля за мозъчната функция и психичното здраве.“Въпреки че няма официална препоръка за това колко EPA и DHA трябва да консумират хората, експерти от Министерството на земеделието на САЩ и Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ казват, че „средната консумация на 250 mg на ден на EPA и DHA, се свързва с намалена сърдечна смъртност сред индивиди със и без предшестващо сърдечно-съдово заболяване.'Делк добавя, че трябва да се 'уверите, че най-малко 50 процента от маслото е EPA и DHA. Най-важното е да купувате всяка добавка от реномирана марка със сертификат от трета страна.'ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Аз съм фармацевт и това са лекарствата без рецепта, които няма да приемам .

Добавки за облекчаване на тревожност и стрес

  добавка
Shutterstock

Също така в аптечката й има добавка за облекчаване на тревожност и стрес от Nature's Bounty, съдържаща ашваганда и L-теанин. „Ашваганда е адаптоген, който помага на тялото ви да устои на стресовите фактори в ежедневието. L-теанинът е аминокиселина, която може да подобри настроението ви и да намали стреса и симптоми на тревожност “, обяснява Делк.

Тя отбелязва, че е важно да обсъдите добавките, които съдържат тези съставки с Вашия лекар, преди да ги приемете. „Ашваганда обикновено се счита за безопасна за повечето хора, но може да причини неблагоприятни ефекти, когато се приема в големи дози. Ако мислите да приемате ашваганда, говорете първо с вашия доставчик на здравни услуги, за да се уверите, че е подходяща за вас и да получите техния професионален медицински преглед съвет.'Витамин D

  Витамин D капсула на слънце
FotoHelin/Shutterstock

Друг предмет, който Делк винаги държи в аптечката си, е a витамин D добавка. „Витамин D е жизненоважен за здрави кости, здрава имунна система и подобрено настроение. Вашето тяло произвежда витамин D от слънцето върху кожата ви и можете да си набавите витамин D от няколко храни, но аз приемам добавка с витамин D, тъй нивата на витамин D са често срещани', обяснява тя. „Кръвен тест за проверка на нивата на витамин D е най-добрият начин да определите вашите нужди.“ ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

За още здравни новини, изпратени директно във входящата ви поща, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

Почвени пробиотици

  Изглед отблизо на млада жена, която държи хапчета с витамини и минерали женшен в ръка с бутилка капсула на масата. Висок ъгъл на изглед
iStock

Четвъртият и последен продукт на Delk е почвен пробиотик (SBO). „Здравото черво може да извърви дълъг път към общото добро здраве. Пробиотичната добавка може да помогне за поддържането на здрави черва“, казва тя. „Поставянето на пробиотици в червата ви помага да балансирате вашата микробиота, така че вредните бактерии да не превъзхождат добрите бактерии и да причиняват симптоми“, казва тя Най-добър живот .

Делк отбелязва, че тя специално избира базирани на почвата пробиотици (нейният е пробиотикът от спори Youtheory), защото те могат „по-добре да понасят стомашната ви киселина, което им помага да стигнат до долния стомашно-чревен тракт, където искате да бъдат“.

Въпреки това, тя добавя предпазливост: „Пробиотиците не са добре регулирани от Администрацията по храните и лекарствата (FDA), така че се уверете, че сте избрали продукт от реномиран производител, който има сертификат за добри производствени практики (GMP),“ тя казва. „Ако сте с отслабен имунитет, SBOs може да не са безопасни за вас. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, преди да вземете SBOs, за да сте сигурни, че те не могат да се колонизират свръх в червата ви“, добавя Делк.

Best Life предлага най-актуалната информация от водещи експерти, нови изследвания и здравни агенции, но нашето съдържание не е предназначено да замести професионалните насоки. Когато става въпрос за лекарствата, които приемате, или други здравословни въпроси, които имате, винаги се консултирайте директно с вашия доставчик на здравни услуги.

Лорън Грей Лорън Грей е писател, редактор и консултант от Ню Йорк. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации