Alaska Airlines вече няма да позволява на пътниците да правят това от 15 февруари

Препоръките за продукти в тази публикация са препоръки от автора и/или експерт(и) интервюирани и не съдържат партньорски връзки. Значение: Ако използвате тези връзки за покупка нещо, няма да спечелим комисионна.

Сега, когато пътуванията се възстановиха до нивата преди COVID, авиокомпаниите наваксват загубеното време, като нормализират услугата си. Превозвачите продължават от там, където са спрели, като се опитват да привлекат бъдещи пътници с определени удобства, привилегии или предимства. Докато мнозина усъвършенстват своите програми за лоялност и награди , други са рационализиране на процеса на качване или надграждането им предложения за храна по време на полет . Но с натиска на връщащите се пътници някои компании също трябваше да отменят определени привилегии. А сега Alaska Airlines обяви, че вече няма да позволява на пътниците да правят едно нещо, когато пътуват. Прочетете, за да видите кое ново правило ще влезе в сила в началото на следващата година.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Изпълнителният директор на Delta казва, че „никога повече няма да видите“ тези полети .

Аляска предоставя на някои пътници достъп до своята мрежа от летищни салони.

  червенокоса жена на лаптоп в салона на летището
Shutterstock/Олена Якобчук

За повечето пътници да стигнат до летището с свободно време може да означава преборване с желанието да се похарчите скъпа крайна храна и коктейли преди полета. Но за някои притежатели на първокласни билети и често пътуващи, първият ход след проверка на сигурността е да направят крачка за салона, за да убият време преди излитане. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcbНе е чудно защо те остават популярно предимство: повечето от пространствата осигуряват много удобни места за сядане, безплатни храни и напитки, бърз WiFi и захранващи портове за зареждане. Всъщност някои превозвачи са били принудени да го направят ограничете колко време пътниците могат да прекарат в тях поради пренаселеността.Въпреки че салоните понякога могат да се управляват независимо или да се създават от компания за кредитни карти, повечето големи авиокомпании разполагат и със собствени съоръжения на най-натоварените летища в САЩ и по света. Това включва Alaska Airlines, която разполага с девет салона за своите клиенти с елитен статус на лоялност на Alaska MVP Gold, Gold 75K и Gold 100K; пътници първа класа; и пътници, които плащат годишен членски внос за достъп. Но сега превозвачът обяви значителна промяна в политиката.Alaska Airlines вече няма да позволява на някои пътници да правят едно нещо преди полета си.

  Знак и лого на Alaska Airlines в централата на компанията, с място за текст
Shutterstock

Някои пътници, които разчитат на времето си в салона преди полет, може да се наложи да измислят нова рутина на летището. На 17 ноември Alaska Airlines обяви, че ограничава достъпа до салона за пътници в първа класа на всякакви полети по-къс от 2100 мили , блогът за награди за пътуване One Mile at a Time за първи път съобщи. Новите правила ще влязат в сила на 15 февруари следващата година.

Пътници, летящи с престой, който включва сегмент по-дълъг от 2100 мили все още ще имат достъп до всички салони в мрежата на авиокомпанията за този ден, дори когато са на летища, обслужващи техните по-кратки полети. Пътниците от първа класа, които не отговарят на изискването за разстояние, ще могат да закупят дневна карта на намалена цена от , ако искат достъп.

Гости или членове на семейството също нямат право да придружават пътници в първа класа, освен ако не притежават собствен билет, отговарящ на условията. Преди това всички притежатели на премиум билети, които са закупили своя самолетен билет с пари в брой или наградни мили, имаха право да влязат в салона в деня на пътуването си, независимо от разстоянието.СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

Някои пътници са изключени от последната промяна в политиката.

  Празен салон на летището
Катарина Белова/Shutterstock

Ако вече сте закупили билети за пътуване с Аляска и сте разочаровани от промяната, все още може да имате късмет. Превозвачът уточнява, че промените засягат само всички резервации, резервирани от 18 ноември 2022 г. и за пътуване от 15 февруари 2023 г., според One Mile at a Time.

Жителите на Аляска, които са членове на авиокомпанията безплатна програма Club 49 също ще бъдат освободени от промяната на политиката. Компанията изясни, че тези пътници все още ще имат право на достъп до салона с всеки билет за първа класа, без значение колко е дълъг, съобщава The Points Guy.

значение на Мишел в Библията

Авиокомпанията също обяви друга промяна в достъпа до салона, която ще засегне редовните притежатели на билети.

  Самолет Boeing 737-790(WL) на Alaska Airlines е във въздуха, докато излита от международното летище в Лос Анджелис, Лос Анджелис, Калифорния, САЩ
Shutterstock

Предстоят промени и за тези, които не купуват билети за първа класа. Авиокомпанията обяви, че повишава цената на годишното си членство в салона от 0 на 0, докато Lounge+ ще скочи от 0 на 0, съобщава One Mile at a Time. Новото ценообразуване ще влезе в сила на 1 януари 2023 г.

Според превозвача, той е направил последните промени в политиката, за да помогне за намаляване на пренаселеността в популярните си пространства преди полета. Увеличението на цената на членството също идва, тъй като авиокомпанията е разширила мрежата си от салони и е обновила съществуващите си пространства, според The ​​Points Guy.

„Нашите салони станаха толкова популярни през определени часове на деня, че правим корекции в нашата безплатна политика за достъп до първа класа, за да позволим малко повече място за лактите“, се казва в изявление на компанията, според The ​​Points Guy. „Знаем, че промяната може да бъде трудна, но трябва да коригираме начина, по който работим с нашите салони, за да гарантираме, че гостите ни имат възможно най-добрите изживявания, когато ги посещават.“

„Дори и с тази промяна, нашата политика за достъп до първа класа остава най-щедрата в индустрията за вътрешни пътувания“, обясни превозвачът. „Повечето авиокомпании не позволяват достъп до салони, когато пътуват по вътрешен маршрут в първа класа, с изключение на избрани пазари.“

Закари Мак Зак е писател на свободна практика, специализиран в бира, вино, храна, спиртни напитки и пътувания. Той е базиран в Манхатън. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации