Ако сте купили някой от тези дипове от Kroger, изхвърлете ги сега, предупреждава FDA

Като най-голямата верига за хранителни стоки в САЩ , милиони хора разчитайте на Kroger за да зареждат своите хладилници, килери, шкафове и фризери. Магазините предлагат всичко - от основни основни съставки до внимателно приготвени храни и всичко между тях, което улеснява получаването на това, от което се нуждаете за седмичните си хранения, вземете закуски и се подгответе за парти като дестинация на едно гише. Но сега Администрацията по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че определени дикове и други свързани продукти, продавани в Kroger, може да изложат здравето ви на риск. Прочетете, за да видите кои неща трябва да изхвърлите незабавно.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако имате тази подправка у дома, не я яжте, предупреждава FDA .

библейското значение на опосума

Има няколко скорошни изземвания, свързани с храни и напитки.

  Жена пазарува в хранителния магазин в отдела за месо
Shutterstock / Naty.M

Прегледът на безопасността на храните е важен процес, който не приключва само когато даден артикул бъде опакован и изпратен до магазин. В много случаи регулаторите ще открият потенциални рискове за здравето само след като продуктите са били поставени на рафтове, които изискват изтегляне – включително няколко, които са се случили през лятото.На 26 август FDA обяви, че Van Law Food Products Inc. е издала доброволно изземване на своите Whole Foods Market 365 органичен кремообразен дресинг Цезар . Агенцията каза продукта съдържаше както соя, така и пшеница , които са известни често срещани алергени, които не са посочени на етикета. Известието за изтегляне предупреждава, че някои хора могат да получат „сериозна или животозастрашаваща алергична реакция“, ако консумират превръзката.Агенцията издаде друго публично съобщение само дни по-късно, като обяви на 29 август, че базираната в Пенсилвания Keswick Creamery инициира изтегляне на 10 вида сирене. В случая фирмата извади артикулите от рафтовете след откриване, че потенциално могат да бъдат замърсени с опасни Listeria monocytogenes бактерии. Keswick Creamery предупреди клиентите да не консумират продуктите и вместо това да ги изхвърлят незабавно и да се свържат с компанията за пълно възстановяване на сумата.А на 17 септември Службата за безопасност и инспекция на храните (FSIS) на Министерството на земеделието на САЩ (USDA) обяви, че базираната в Тексас Valley International Cold Storage Acquisition, LLC е издала изземване на приблизително 22 061 паунда замразени говежди продукти . Въпреки че са етикетирани като „Healthy Choice POWER BOWLS Телешко в корейски стил“, оплакванията на клиентите накараха компанията да открие, че пакетираните ястия съдържат продукт на основата на пилешко месо произведено с недекларирано мляко, което е известен хранителен алерген.

Сега служителите предупреждават за друг потенциален риск, свързан с храната.

Kroger изтегли няколко дипове и готови за консумация зеленчукови продукти.

  Маса с пико де гало, гуакамоле и зеленчуци
iStock / йодракон

На 20 септември FDA обяви, че компанията GHGA е издала изтегляне за широка гама от дипове и готови за консумация зеленчукови продукти продава се в супермаркети Kroger. 25-те засегнати артикула включват гуакамоле, салса, пико де гало, мексикански наслоен дип от боб и салса от манго, както и нарязан на кубчета червен лук, нарязан на кубчета чушка и бял лук, сос от аспержи, смес от пържени гъби, топпер за пържоли, 'хамбургер фиксин' ',' и още. Пълният списък може да се види в съобщението на FDA.Компанията разпространи изтеглените продукти до местоположенията на Kroger на 11 септември 2022 г. и те бяха продадени в деликатесни и производствени секции на магазините в Алабама, Южна Каролина и Джорджия. Въпреки че срокът на годност за артикулите е изтекъл и те вече не са по рафтовете, агенцията е загрижена, че потребителите все още могат да ги държат в хладилниците си.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

какво добавя стойност към къщата

Компанията издаде изтеглянето след откриване на потенциално опасно замърсяване.

  Възрастен мъж с болки в стомаха
iStock

Според известието на FDA, GHGA издаде изземването, след като лабораторен тест се оказа положителен за Listeria monocytogenes на една проба от продукт на 16 септември. Агенцията предупреждава, че опасната бактерия може да причини 'краткотрайни симптоми като висока температура, силно главоболие, скованост, гадене, коремна болка и диария' при здрави хора. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Но инфекциите могат да бъдат 'сериозни и понякога фатални' при малки деца, възрастни хора и всеки, който е имунокомпрометиран, или да причинят спонтанни аборти и мъртвородени деца сред всички, които са бременни.

Ето какво трябва да направите, ако сте закупили някой от изтеглените дипове или зеленчуци.

  витрина на Kroger
Shutterstock

За щастие, FDA съобщава, че досега никой не е докладвал за заболявания, свързани с изтеглянето. GHGA също уведоми Kroger, за да гарантира, че всички останали засегнати продукти са изтеглени от рафтовете.

Ако имате някои от диповете или готовите за консумация зеленчуци, които са част от изземването, агенцията ви съветва да ги изхвърлите или да ги върнете на Kroger за пълно възстановяване. Клиентите с въпроси могат също да се свържат с отдела за обслужване на клиенти на GHGA, като се обадят на номера, посочен в известието на FDA.

Закари Мак Зак е писател на свободна практика, специализиран в бира, вино, храна, спиртни напитки и пътувания. Той е базиран в Манхатън. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации