Ако непознат почука на вратата ви и предложи това, обадете се на властите, полицията предупреждава

Почукването на входната ви врата може да е изненадващо, но със сигурност не винаги е така показват нещо зловещо . Момичетата скаути ходят от врата на врата продавайки своите бисквитки , а съседите от време на време се отбиват, за да ви поздравят приятелски. Но понякога чувате почукване и установявате, че е непознат, в който случай може да сте по-внимателни. Както се оказа, ако ви предлагат нещо конкретно, имате право да останете нащрек. Прочетете, за да разберете кога полицията казва, че трябва незабавно да се свържете с властите.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако вдигнете телефона и чуете това, затворете, казва ФБР в новото предупреждение .

Измамниците не се страхуват да ви атакуват лице в лице.

  работник по борба с вредителите
wavebreakmedia / Shutterstock

Полицията активно предупреждава жителите за различни схеми, при които престъпниците са достатъчно смели да се появят на прага ви. През юни полицията в Чикаго предупреди жителите за a схема за кражба с взлом където заподозрените чукат на вратата и питат за ремонт на дома или проблеми с водата. Докато жертвата - обикновено по-възрастен възрастен - се разсейва, крадецът влиза в дома и взема ценности, бижута и пари.В друг случай полицейското управление в Брейдънтън, Флорида, предупреди гражданите за a измама за борба с вредителите . Като част от измамата заподозрените се появяват и се преструват на служители за борба с вредителите. В действителност те са крадци с намерение да открадне от жертвите си при влизане в дома.Сега има още една измама, която набира популярност и полицията казва, че трябва да сте проактивни, за да се предпазите.Ако една оферта звучи твърде добре, за да е истина, много добре може да е така.

  по-възрастен мъж отваря вратата
Дейзи-Дейзи / iStock

Започването на проект за подобряване на дома отнема време и планиране, така че ако някой се появи на вратата ви и предложи да се погрижи за проблем вместо вас, може да сте склонни да приемете. Въпреки това полицията в Шайен, Уайоминг, предупреждава жителите да не правят точно това, тъй като може да станете жертва на хитра измама.

В публикация във Facebook от 17 септември полицейското управление на Шайен (CPD) предупреди обществеността относно схема за асфалтиране.

„В това, което изглежда е национална тенденция, заподозрян мъж ще почука на вратата на собственик на жилище, казвайки, че има допълнителен асфалт от друга работа, който трябва да се използва“, се посочва в публикацията на CPD, добавяйки, че измамникът също предлага да завърши работата на процент с отстъпка.Възрастните възрастни са особено изложени на риск, каза полицията, тъй като заподозреният използва агресивни тактики, за да накара целта си да се съгласи. „Неговият подход с висок натиск може да бъде объркващ и плашещ за жертвите, които обикновено са възрастни граждани“, казаха от полицията.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

Измамниците продължават да казват, че проектът ще струва повече.

  паважна алея
mikeledray / Shutterstock

Ако жертвите не „откажат твърдо“ предложението, доста бързо се появява екип за асфалтиране, за да започне работата. Но нещата се усложняват, когато измамникът казва на собственика, че има несъответствие с предварително договорената цена.

„След това измамникът твърди, че има грешка или проблем и че сега цената ще бъде с хиляди долари повече от обсъжданата“, каза CPD. „Отказът да се плати допълнителната сума води до заплахата на измамника, че ще остави алеята незавършена.“

При опит да се свържат с фирмата за асфалтиране жертвите също установяват, че им е предоставено фалшиво име или името на фирма, която не е участвала.

Полицията има няколко съвета, които да ви помогнат да не попаднете на тази измама.

  телефонно обаждане на възрастен мъж
fizkes / Shutterstock

Може да се почувствате склонни да бъдете учтиви и да смятате за късмет, че някой предлага да асфалтира алеята ви на справедлива цена. Полицията обаче помоли жителите да 'внимават с непоискани оферти', тъй като 'повечето измами започват, когато случайни работници дават всичко от себе си, за да предложат оценка, която никога не е била поискана'. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Полицията също така инструктира всички жертви или онези, които 'видят нещо подозрително', незабавно да се обадят на местните власти.

В случай, че алеята ви е павирана, можете да предприемете определени проактивни стъпки, а именно да отделите време за проучване на компании, преди да решите кого да наемете. Трябва да получите всички споразумения в писмена форма и не позволявайте да започнете работа без подписан договор, казаха от полицията. Никога не плащайте предварително, преди работата да е започнала, и винаги използвайте безопасни методи на плащане; кредитните карти могат да добавят допълнителен слой защита , докато пари в брой и приложения като Zelle и Venmo могат да затруднят възстановяването на парите ви.

Популярни Публикации