Ако използвате тази популярна услуга за стрийминг, подгответе се за допълнителни такси през следващата година

Не беше много отдавна, когато анулирането на вашия кабелен пакет в полза на платформа за стрийминг беше начин да спестите сериозни пари. Но като нов услуги по заявка са се увеличили с течение на времето, става все по-трудно да избегнете скъпо възстановяване на месечните си сметки. И освен разделянето на услугите, които са разпространили съдържание върху повече абонаменти, самите платформи започват да повишават цените си. Сега една популярна услуга за стрийминг обяви, че ще добави още такси до началото на следващата година. Прочетете, за да видите дали месечният ви преяждащ бюджет е на път да бъде изхвърлен.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Най-тъжните телевизионни епизоди на всички времена .

Много услуги за стрийминг започват да таксуват повече и променят предложенията си.

  Семейство, седнало на дивана, докато гледа стрийминг телевизионна услуга
iStock

Може да не изглежда толкова отдавна услугите за стрийминг да се възприемат като авангардна технология, която ще разтърси начина, по който получаваме любимите си предавания и филми. Но досега индустрията изглежда е излязла от фазата на ранно приемане и е навлязла в нова ера на по-реалистични структури на разходите.През август Disney обяви, че ще увеличи цената на своя Услуга за стрийминг на Disney+ . От 8 декември клиентите, плащащи сегашните $7,99 на месец за предавания и филми без реклами, ще трябва да преминат към нова премиум услуга, която струва $10,99 на месец за гледане без реклами, което представлява 37,5% увеличение на цената, съобщава Associated Press . Предстоят промени и за мажоритарната собственост на компанията Платформа Hulu на същата дата. Абонатите, които сега плащат за поддържаното от реклами ниво на услугата, ще видят увеличение на цената с $1, което ще доведе месечната им сметка до $7,99, съобщи CNN. Hulu без реклами също ще се увеличи с $2 до $14,99 месечно.Други големи платформи за стрийминг също наскоро бяха принудени да коригират курса. По-рано тази година пионерът в индустрията и някогашен лидер Netflix видя, че състоянието му се плъзга наобратно, след като загуби приблизително 1 милион абонати между април и юли, съобщи BBC. Новината дойде месеци след ръководителите на компанията сигнализира за значителна промяна в бележка, изпратена до служителите, обявявайки, че планират да внесат реклами в услугата за стрийминг с добавяне на абонаментно ниво, поддържано от реклами , Ню Йорк Таймс съобщено за първи път.Популярна платформа за стрийминг добавя допълнителни такси за някои потребители от началото на следващата година.

  Млад мъж, който държи дистанционно, докато гледа телевизия, с объркано или разстроено изражение на лицето
Shutterstock

Сега идва друга промяна на цената за абонатите за стрийминг. По време на разговор за тримесечните печалби на 18 октомври Netflix обяви, че скоро ще започне начислява на своите абонати допълнителни месечни такси за всеки, който споделя паролата си извън домакинството си. Компанията каза, че новата политика ще влезе в сила в началото на следващата година.

Доскоро компанията оставаше относително небрежна в налагането на това колко хора могат споделяне на акаунт . Но услугата за стрийминг е видяла повишена конкуренция от големите студиа, които пускат свои собствени платформи през последните месеци, което промени игралното поле на фона на собствените страхове на компанията за нейното бъдещо финансово състояние, съобщава CNet.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .Компанията тества новата система за допълнителни потребители в някои страни.

  Млад мъж, който държи дистанционно управление за телевизионен кабел, гледа телевизия. Стил на живот, развлечения, млади хора. мода, дизайн и интериорна концепция. Естествена светлина
Shutterstock

Въпреки че спецификите на новата система за подсметки не бяха публикувани, Netflix тества таксите за споделяне в Коста Рика, Чили и Перу в продължение на приблизително шест месеца, съобщава CNet. Понастоящем потребителите в тези държави се таксуват за всеки потребител, посочен в акаунта им, който не гледа услугата от домакинството си.

Netflix също не публикува подробности колко ще струват таксите абонати, когато бъде пуснат следващата година. Въпреки това, системата, която в момента се тества в Латинска Америка, таксува 'една четвърт от основната ставка' на допълнителен потребител, съобщава Engadget. Това би поставило цената някъде между $3 и $4 за потребители в САЩ, ако същата система бъде прехвърлена.

Netflix ще улесни тези, които споделят абонамент, да разделят профилите на своите акаунти.

  Човек, седнал на дивана, гледа Netflix на своя телевизор и таблет
Shutterstock

Въпреки че предстоящите такси за споделяне на парола означават огромно отклонение от политиката на компанията, Netflix все пак ще улесни потребителите да се установят в новата система. В прессъобщение от 17 октомври компанията обяви и нов Функция за прехвърляне на профили който „позволява на хората, които използват вашия акаунт, да прехвърлят профил – запазвайки персонализираните препоръки, хронологията на гледане, Моят списък, запазените игри и други настройки – когато започнат свое собствено членство.“ ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Netflix казва, че функцията вече се разпространява в световен мащаб и че ще уведомява абонатите по имейл, когато стане достъпна за тях. Профилите обаче ще могат да бъдат само прехвърлени в нов акаунт а не към съществуваща, потвърди компанията пред Engadget.

И дори ако потребителите не могат да получат подакаунт със значителна отстъпка от приятел или член на семейството, те скоро ще имат друга опция. На 3 ноември Netflix официално ще пусне своя първо поддържано от реклами ниво което ще намали цената на абонамента до $7 на месец, съобщава Engadget. Новият план ще бъде достъпен в 12 държави, включително САЩ, Великобритания, Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Мексико, Южна Корея и Испания.

Закари Мак Зак е писател на свободна практика, специализиран в бира, вино, храна, спиртни напитки и пътувания. Той е базиран в Манхатън. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации