Ако имате някоя от тези пасти за зъби Colgate, отървете се от тях, предупреждава FDA

Малко ежедневни ритуали имат толкова голямо значение, колкото миене на зъбите . Освен че е изискване за грижа, което е от съществено значение за поддържане на дъха ви свеж, изследванията показват също, че може да има значителна въздействие върху вашето здраве в дългосрочен план както добре. В повечето случаи единствената вреда, която може да дойде от вдигането на четката ви за зъби, е резултатът от правя нещо нередно по време на ритуала за почистване два пъти на ден. Но сега Администрацията по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че всеки, който има определени пасти за зъби Colgate, трябва незабавно да се отърве от тях. Прочетете, за да разберете защо здравната агенция изтегли продуктите за дентална хигиена.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Ако сте купили това от Walmart, спрете да го използвате, предупреждават служители след 62 наранявания .

Някои изтегляния на продукти могат да бъдат обвързани с конкретни магазини.

  Жена пазарува в Walmart
Shutterstock

Компаниите изтеглят продукти, когато открият потенциален риск за потребителите. А в някои случаи артикулите, доставяни предимно или изключително от определени търговци на дребно, могат да бъдат в центъра на такива предупреждения за безопасност, с няколко забележителни скорошни примера.В началото на август Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ (CPSC) обяви това хардуерна компания DeWalt беше издал изтегляне на 1,4 милиона от своите 12-инчови плъзгащи се комбинирани триони продава се в Lowe's и Home Depot . Номерата на засегнатите модели включват DWS779, DWS780 и DHS790 Mitre Saws с кодове за дата 2019 04 до 2022 04. Компанията издаде изтеглянето, след като откри, че задният предпазител на инструмента може да се счупи или отдели, позволявайки на снарядите да „ударят потребителя и минувачите .'На 1 септември CPSC обяви, че TJX Companies са издали оттегляне на Външен метален висящ стол с марка Novogratz продавани в магазините на HomeGoods и Homesense, както и в HomeGoods/T.J. Комбинирани магазини Maxx и HomeGoods/Marshalls. След като продаде 5000 единици в цялата страна, компанията изтегли продукта от рафтовете, след като бяха докладвани 16 наранявания, дължащи се на мебелите преобръщане или падане докато се използва.И през юли FDA обяви това над 430 тоалетни принадлежности , хигиена и лекарства без рецепта (OTC). продукти, продавани в Family Dollar бяха обект на широко изтегляне. Според известието търговецът на дребно с отстъпка установи, че артикулите са били „съхранявани извън етикетираните температурни изисквания“. Сега е издадено друго изземване, специфично за търговията на дребно.

значение на розов карамфил

FDA издаде изземване на определени пасти за зъби Colgate, продавани в един голям търговец на дребно.

  паста за зъби, стари съвети за почистване
Shutterstock

На 16 септември FDA обяви, че Family Dollar е издала доброволно изтегляне на продукти на Colgate продава, включително пасти за зъби и вода за уста. Въпросните артикули са били изпратени до магазини в Аризона, Калифорния, Джорджия, Айдахо, Индиана, Монтана, Ню Мексико, Невада, Орегон, Тексас и Юта от приблизително 1 май 2022 г. до 21 юни 2022 г. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Изтеглените продукти включват Colgate Optic White Stain Prevention паста за зъби 2,1 унции с UPC 998277; Colgate Optic White Charcoal паста за зъби 4,2 унции с UPC 998909; Colgate Optic White High Impact паста за зъби 3 унции с UPC 999088; Бяла паста за зъби Colgate Optic Icy Fresh 3,2 унции с UPC 999749; Паста за зъби Colgate Optic White Stain Fighter Clean Mint 4,2 унции с UPC 999750; и вода за уста Colgate Optic White 16 fl. унция с UPC 999043.СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

признаци, че сте влюбени

Магазинът изтегли продуктите поради опасност за безопасността, създадена от проблеми със съхранението.

Dragon Images/Shutterstock

Подобно на предишното изтегляне, Family Dollar изтегли засегнатите продукти на Colgate, след като откри, че артикулите са били „съхранени извън етикетираните температурни изисквания“, според известието на FDA. Въпреки че компанията не предостави списък с конкретни магазини, които носят изтеглените продукти, тя каза, че е уведомила местоположенията и ги е помолила да „проверят запасите си незабавно и да поставят под карантина и да преустановят продажбата на всеки засегнат продукт“.

Ето какво трябва да направите, ако сте закупили някоя от изтеглените пасти за зъби или вода за уста Colgate от Family Dollar.

  семеен магазин за долари
Tupungato / Shutterstock

FDA съобщава, че досега не са докладвани заболявания, свързани с изтеглените продукти. Агенцията обаче съветва всеки, който смята, че може да е имал здравословни проблеми, незабавно да се свърже със своя доставчик на здравни услуги или лекар.

Агенцията посочва, че клиентите, закупили артикулите, могат да ги върнат във Family Dollar, откъдето са закупени, дори и да не са придружени с касова бележка. Всеки, който има въпроси или притеснения, може също да се свърже с Family Dollar, като се обади на номера за обслужване на клиенти, посочен в известието на агенцията.

Закари Мак Зак е писател на свободна практика, специализиран в бира, вино, храна, спиртни напитки и пътувания. Той е базиран в Манхатън. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации