7 държави, в които нарушавате закона, ако не носите маска за лице

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) имат препоръчва използването на платнени маски за лице за да помогне за ограничаване на разпространението на COVID-19. На свой ред много държави издадоха свои препоръки за жителите да носят маски . Някои държави обаче вървят още една крачка напред и го правят изискващи жителите да носят маски за лице, когато са на публично място (с изключение на малки деца и такива с медицински състояния). Това са седем държави, в които се изискват маски за лице, така че технически нарушавате закона, като излизате без такъв! И за повече, което трябва да знаете за маските за лице, вижте Колко хора трябва да носят маски, за да спрат коронавируса .1 Кънектикът

Влизане в Кънектикът

iStock

Управител Нед Ламонт подписал изпълнителна заповед изискване от жителите на Кънектикът да носят маски за лице публично от 20 април. Според Хартфорд Курант , Ламонт очаква жителите да се самоприложат на правилото и не е обсъждал глоба за онези, които се противопоставят на заповедта, но бизнесът може да откаже влизане на покровители, които не са с маски за лице. И за повече насоки за маска за лице вижте Грешката номер 1, която правите, когато сваляте маската на лицето си .2 Делауеър

Добре дошли в пътния знак на Делауеър на държавната граница

iStockмечтайте за черни вдовици

В изменение на декларацията си за извънредно положение, губ. Джон Карни издаде заповед, в която се посочва, че Жителите на Делауеър трябваше да носят покрития за лице в „обществени настройки, включително в хранителни магазини, магазини, аптеки, лекарски кабинети и в обществения транспорт“ от 1 май, с изключение на деца на 12 или повече години . Според официалния уебсайт на правителството на Делауеър, „нарушенията на аварийния ред или някоя от неговите модификации представляват престъпление“.3 Хавай

Хавайски знак приветства посетителите

iStock

Освен ако не излизате просто на разходка или шофиране, на Хаваите трябва да носите маска за лице. В Gov. Дейвид Иге изпълнителна заповед, той налага това, докато чака да влезе и докато сте в основен бизнес или операция на Хаваите, всички клиентите трябва да носят лицево покритие . А служителите, които имат контакт с клиенти или стоки, също трябва да носят маски за лице. Тези, които нарушат тази заповед, могат да получат глоба до 5000 долара или една година затвор. И ако се чудите дали маската ви за лице е ефективна, разгледайте 7 знака, които трябва да замените маската си възможно най-скоро .

4 Илинойс

Знаме на щата Илинойс.

iStockКъм 1 май жителите на Илинойс (с изключение на тези на възраст под две години) са задължителни за носене на маски за лице когато не могат да поддържат разстояние от шест фута публично, съобщи NBC Чикаго. Въпреки това губ. J.B.Pritzker заяви, че не „насърчава полицаите да спират хората и да ги арестуват или да предприемат драстични действия“, ако те са не носенето на маска . Вместо това той насърчава полицейските служители да напомнят на хората, че се изискват маски за лице и казва, че частните заведения трябва да изискват хората да носят маски, за да влязат в бизнеса си.

5 Масачузетс

Добре дошли в пътния знак на Масачузетс.

iStock

Управител Чарли Бейкър издаде заповед, която изискваше всички Жителите на Масачузетс да носят облицовки за лице на обществени места (както на закрито, така и на открито), където социалното дистанциране не е възможно от 6 май. Единствените изключения са тези на възраст под две години или тези с медицински състояния, които им пречат да носят маска. NBC Бостън съобщи, че тези, които се противопоставят на мандата може да получи глоба от $ 300 , обаче досега са дадени само цитати в по-голямата част на Бостън. До голяма степен служителите „раздават маски и търсят доброволно спазване“. И ако имате нужда от помощ при почистването на маската, разгледайте Начин No1 за почистване на маската за лице .

сладки имена за гадже в телефона

6 Ню Йорк

неонова табела в Ню Йорк затваряне

iStock

Управител Андрю Куомо беше един от първите губернатори, които поискаха маски за лице публично, когато социалното дистанциране не е възможно. The Щатската заповед в Ню Йорк влезе в сила на 17 април . Според Министерството на здравеопазването на Ню Йорк, ако „живеете в съоръжение, което има общи кухни, бани или други общи пространства“, дори трябва да носите покривало за лице, когато напуснете апартамента или стаята си . А за маски, които може да не отговарят на изискванията, вижте Единственият вид маска, който никога не трябва да носите .

7 Род Айлънд

Разделът, посветен на загиналите войници от щата Род Айлънд в паметника на войната на САЩ във Вашингтон.

iStock

Търговската корпорация на Роуд Айлънд съобщи, че от 8 май жителите трябва носете маска за лице, докато сте на публично място , „с изключение на деца под две години и хора, чието здраве би било увредено при носене на покривало за лице.“ Служителите, работещи с клиенти, офис фирми, строителни работници и производители, също са длъжни да покрият облицовките по време на работа, а фирмите трябва да предоставят маски на всички служители. И за повече информация как се справят определени държави по време на коронавируса, вижте Държавите с най-много хора без работа .

Най-добър живот непрекъснато следи последните новини, свързани с COVID-19, за да ви поддържа здрави, в безопасност и информирани. Ето отговорите на вашите най-много горящи въпроси , начини, по които можете да се предпазите и здравословно, факти трябва да знаете, рискове трябва да избягвате, митове трябва да игнорирате и симптоми да са наясно. Щракнете тук за цялото ни покритие на COVID-19 , и запишете се за нашия бюлетин за да сте в течение.
Популярни Публикации