55 Корги факти, които ги правят най-добрите домашни любимци

Забавен факт: Името корги буквално означава „куче джудже“ на уелски. Това е подходящо заглавие за тези компактни малки, които са известни със своите миниатюрни крачета и малки опашки. Но има много повече неща за корги, отколкото техния нисък ръст. Корги, които първоначално са били отглеждани за стада говеда, овце и коне, са страхотни с децата, изключително лоялни и е известно, че са готови да угодят. В идеалния случай винаги ще искате да опитате да осиновите вашия корги и можете да намерите много пухкави топки щастие, като потърсите породата в Adotapet.com . Така че прочетете тези 55 факти за корги от собственик на корги и си вземете корги (или дори по-сладко кученце корги!). Гарантираме, че ще се радвате, че сте го направили.1. Корги означава „куче джудже“

мама корги учи кученцето да седи

Думата „корги“ се превежда на „джудже куче“ на уелски, което всъщност е това, което те са. Повечето корги са високи между 10 и 12 инча и тегло между 23 и 28 паунда. И ако някога сте прекарвали някакво време около корги, ще знаете, че ниският им ръст е част от онова, което ги прави толкова невероятни.

2. Има два отделни типа кучета корги

pembroke corgi, работещ в сняг

Shutterstockсмисъл на съня за небето

Да, коргите се превърнаха в две отделни породи, уелски корги пембрук и уелски корги кардиган, които не бяха признати за отделни породи до 30-те години на миналия век. Pembroke има тенденция да бъде по-популярната порода корги. Коргите на кралица Елизабет II са от сорта Pembroke.3. Кучетата Корги имат очарователна история

кралски коргиPembroke Welsh corgis датира от 10-ти век и се смята, че викингите и фламандските тъкачи са ги донесли у дома от Уелс, за да ги използват като пастирски кучета. Според уелската легенда феите ги използвали, за да изтеглят треньорите си или да ги яздят в битка и ако се вгледате внимателно, все още можете да намерите приказни маркировки на гърбовете им. Така че те всъщност са магически.

4. И двете породи корги Имате опашки

жилетка уелски корги

Някои Pembroke Welsh Corgis се раждат със супер къси опашки, а тези, които обикновено нямат, са скачени на възраст между два и пет дни поради историческата традиция (въпреки че в много страни докингът е станал незаконно). Кардиганата уелски корги, от друга страна, има буйни, дълги опашки, които ги карат да приличат още повече на лисици. Те също са склонни да бъдат по-резервирани. Честа шега сред ръководителите на корги е, че ако имаше парти, Cardigans ще бъдат тези, които ще отворят вратата, а Pembrokes ще бъдат тези, които ще се забавляват отзад.5. Corgis имат продължителност на живота от 12 до 15 години

корги, седнал в тревата

Shutterstock

Средно уелският корги от Pembroke има продължителност на живота от 12 до 15 години. Те са относително здрави кучета и много от проблемите, които породата е имала в историята си, не са животозастрашаващи.

6 . Корги са Умен

кралски корги

Corgis притежават страхотни логистични умения и умения за отстраняване на проблеми, тъй като за овчарството на стадата е необходима доста голяма аналитична работа. Предизвикателството, което представлява, е, че те винаги се нуждаят от нещо, върху което да работят или от някаква задача, която да изпълнят, в противен случай те могат да се отегчат и да действат. За щастие има много пъзели за кучета, които да заемат брилянтни кучешки зъби. И е много забавно да имаш умно куче!Научих моите как да играя игра с черупки (в която скривате малко топче под три еднакви чаши, които са обърнати надолу и след това ги разбърквате и правите, така че играчът трябва да запомни под коя топка се крие) и той печели две от всеки три пъти. Сигурен съм, че бих могъл да го науча на шах, ако наистина исках.

7. Corgis не са хипоалергенни

червено и кафяво корги

Shutterstock

Коргите не са хипоалергенни. Те са с двойно покритие и хвърлят много. С отделянето идва още пърхот, често срещан алерген, открит при кучета и котки. Така че, ако имате алергии, най-добре е да вземете различен тип животни (или да се насочите към вашия алерголог, така че все пак да имате корги).

8. Направете Corgis Shed?

Локи Корги носи перука от пролятата си козина.

Да, един от единствените два недостатъка на коргито е това те се хвърлят толкова много можете да направите още един корги от един. Тези кучета имат двойна козина, която се състои от вътрешен слой къса козина и външен слой по-дълга козина. Коргите ще свалят подкосъма си веднъж годишно, обикновено през пролетта. Всеки път, когато помитам апартамента си, изглежда, че бащата Време пламна през хола. Но предимството е, че те са толкова пухкави!

9. Имат ли Корги здравословни проблеми?

кученце корги, гледащо през ограда

Shutterstock

Corgis обикновено са здрави кучета, въпреки че са донякъде предразположени към дегенеративна миелопатия (постепенна прогресивна парализа на крайниците), катаракта (състояние на очите), тазобедрена дисплазия (поради слабо развитите им тазобедрени стави), сенилност, рак и общо затлъстяване. Редовно водете коргите си на ветеринар, за да го поддържате здрав.

10. Колко големи получават Корги?

корги с изваден език

Shutterstock

Възрастните уелски корги Pembroke са високи около 10 до 12 инча и тежат от 23 до 28 паунда. Те достигат своя пълен размер на около една годишна възраст, въпреки че някои продължават да попълват до две или три години.

11. Корги ли са пухкави?

шерлок-корги

Corgis също са известни любезни. Всички кучета са различни и личността им често съвпада с тази на стопаните им, така че фактът, че моята корги е прегръдка, вероятно се дължи на факта, че и аз съм силно привързан. Когато се събудя сутрин, моята ( показани по-горе ) малко армия пълзи до възглавницата ми, свива се до мен и после се клати, докато между телата ни няма сантиметър. Той осигурява прилив на окситоцин, който ми трае през целия ден.

12. Лесно ли се обучава Corgis?

корги прави супермен

Да, коргите са умни, послушни и имат за цел да угодят, което е супер за обучение. Отне ми 10 минути, за да науча „Седя“ и още 15, за да получа „Разклащане“. И той обичаше всеки момент от него.

13. Добре ли е Корги с други домашни любимци?

corgis са приятелски настроени и обичат други кучета

Коргите са много общителни и са добри с други животни, но особено обичат други кучета. Всеки месец в цялата страна се провеждат срещи с корги, където собствениците на корги събират кучетата си заедно за елегантно събиране на стотици корги, които се поздравяват, като внимателно свиват носове, сякаш искат да кажат: „Как сте, сър?“ Дори когато избухне битка, е някак смешно, защото изглеждат като две мечета, които се опитват да се борят на задните си крака и винаги вдъхновяват тонове „Това е Спарта“ мемове .

14. Добре ли е Коргис с децата?

Шерлок Корги играе с деца

Това е известна черта на породата, стига всички в семейството да им обръщат много внимание. Но децата обичат да играят, както и корги, така че това е мач, направен в рая.

15. Каква е личността на Корги?

topi the corgi valentines day video

Корги имат големи личности. Те в никакъв случай не са стенни цветя. Тъй като са умни и обичат вниманието, те са животът на партито. Всеки има своя еднакво уникална и еднакво силна личност. Някои хора намират това за изтощително, но това ги кара да изглеждат още по-подобни на хората. Моят е толкова човекоподобен, че често се замислям, че трябва да му изпратя съобщение, за да му кажа, че ще се прибера късно. И няколко от тях имат толкова големи личности, че дори имат масово популярни видео канали, в които отиват на работа или сърфират в Tinder, като Топи Корги . Сериозно, някой да даде на това куче Оскар!

16. The Queen е собственик на повече от 30 Royal Corgis от 1945 г. насам

корги

Ако коргите не бяха абсолютно най-добрите, защо кралица Елизабет през целия си живот имаше над 30 от тях? Кралицата толкова много обича тази порода, че се смята, че топлото посрещане на Меган Маркъл в кралското семейство е пряк резултат от факта, че те веднага я приеха при първата си среща. За повече от кралската лъжичка за нейната трайна любовна връзка с тази порода, вижте 15 очарователни факта за Royal Corgis .

17. Корги са известни с Техните овчарски умения

снимка за шофиране на корги

Те са безстрашни и независими. Има a много видеоклипове от тях в естествения им елемент и е доста впечатляващо за гледане. Но дори и да нямате стадо овце, които да са склонни, техните отлични пастирски способности означават, че имат страхотно усещане за посока и те винаги знаят къде е домът.

18. Има такова нещо като Деня на плажа в Коргис

Нюпорт Бийч Калифорния, най-бързо свиващите се градове

Shutterstock

Започната в Orange Country още през 2012 г. като среща на 15 корги и техните собственици, Ден на плажа Корги започна като поредица от организирани събития в цялата страна. Световният рекорд за това невероятно събитие се състоя на плажа на кучето Хънтингтън в Хънтингтън, Калифорния и имаше над 1200 корги.

19. Темпераментът на Корги Кара ви да изглеждате изискани

Кралско семейство Корги Уилоу

Манията на кралицата по породата е добре позната по целия свят, така че наличието на корги незабавно създава асоциация в съзнанието на хората между собственика на корги и нейното кралско величество. Но също така помага и коргите да имат кралски въздух за себе си. Когато правите или казвате нещо, което не им харесва, те ви светват с възмутен поглед, след което размахват лицата си отстрани, сякаш за да кажат: „Добър ден, сър“. Ето защо те са толкова подходящи за имена, които обикновено се дават на британските лордове, като Уинстън, Шерлок (името на моето корги) и Бенедикт Къмбърбач.

20. The Корги Sploot е най-доброто нещо някога

corgi sploots с метла вирусно видео

Разделянето е вид специален участък, когато коргите разпръскват малките си лапи, а дупетата им приличат на две пилешки крилца, които имате непоносимото желание да стиснете. Sploot е ходът на търговската марка на коргите. Ако не сте видях това видео на корги, толкова посветен на неговото отделяне, че собственикът му го използва за почистване на пода, абсолютно задължително.

21. Corgi Butts изглеждат като най-сладкия хляб

маратонки коргите показва дупето си.

Приклад от корги или питка? Ето пример само за да не се заблудите. Толкова дебела, толкова пухкава, толкова хляб. Как може нещо да бъде толкова безкрайно изискано? Това идва при вас с любезното съдействие маратонкитекорги .

22. Коргис Дали са бдителни пазачи

Уотсън Корги

Един от основните недостатъци на корги е, че тази порода е склонна да лае много. От друга страна обаче, че заедно с факта, че те са много внимателни и предпазливи и никога не напускат вашата страна, това означава, че те правят най-добрите бодигардове. И никой крадец няма да посмее да влезе във вашата къща като корги ще го чуе да идва и ще го изплаши със свирепата му голяма кучешка кора.

23. Corgis Do Waddle и Wiggle Walks

corgis имат очарователна разходка

Корги размахват големите си обувки наляво и надясно, както са във вечен рап музикален видеоклип , и е твърде сладък за понасяне. Те са самото определение на „дебел“.

24. Корги Може Twerk

corgi twerking to bubble butt video

За първи път се влюбих в корги, когато видях това невероятно видео на corgi legitim twerking към песента 'Bubble-Butt' от Major Lazer. Майли Сайръс няма нищо за тези бебета!

25. Кученцата Корги са пълни с личност . Те са Абсолютни Гуфи

шантав корги

Колкото и сериозно да се приемат, corgis също може често бъдете изключително глупави. Те правят това забавно малко танцуване, когато искат лакомство, те се носят, когато им дадете свинска кора, и когато са толкова щастливи, че дори не могат да се сдържат, бягат напред-назад с глупава усмивка с увиснали езици отстрани на устата им.

26. Коргис Страхуват се от големи тиквички

вирусна снимка на корги, страхуващи се от тиквички.

Добре, не всичко е корги, само тези две това стана вирусно миналата година. Но колко сладки и гладки са излишно изплашените им лица ?!

27. Те също се страхуват от тиквите

бебе корги лае на тиква във вирусно видео.

Това вирусно 'видео на кученце корги, което лае върху зла малка тиква, е твърде много, за да може човешкото сърце да се справи.

28. Те имат пълнички малки лапи

лапи корги

Толкова пълничък , толкова меко. Когато ви дадат лапата си за „разклащане“, никога не искате да ги пуснете.

сънуваща мечка

29. A C Щастието и любовта на живота на orgi могат да подобрят вашето психическо здраве

corgis щастливо тича през полето

Shutterstock

До известна степен това важи за всички кучета, но някои са по-склонни към меланхолия от други. Корги, от друга страна, са весела група и са толкова развълнувани от всичко, което се случва около тях. Те са като малки буди, които постоянно ви напомнят да живеете в момента. Толкова често ще се разстройвам за нещо глупаво, като имейл на работа или текст от момче, и поглеждам моята корги и той е ТОЛКОВА НАПОМЕН от факта, че наоколо има трева. И си мисля: „Знаеш ли какво, прав си. Тревата е невероятна. Приемам тревата за даденост. За корги всеки ден е най-добрият ден, с изключение на вчера и утре.

30. Корги са лоялни Кучета Това никога няма да напусне вашата страна

Локи Корги обича своя собственик.

Кучетата са лоялни като цяло, но някои от тях да бягат, могат да избягат, ако видят животно, което искат да ловуват, или предпочитат да се излежават на дивана и да ви оставят да правите сами. Коргите са отглеждани за стадо овце и говеда, което означава, че те буквално никога не напускат вашата страна. Те следвам те в цялата къща и когато влезете в банята, те чакат навън, докато приключите. Когато са малки кученца бебешки корги, това може да бъде малко досадно, тъй като те също са склонни внимателно да се сдърпват по петите ви, което е инстинкт, който имат, защото по този начин коргите карат животните да се върнат в опашката, когато се скитат. Но след като тренирате изтласкването от тях, фактът, че те постоянно висят около глезените ви, се чувства като истинска любов. И всеки път, когато те погледнат нагоре, това е с известна обожание, което никога не сте знаели, че е възможно.

31. Изглеждат страхотно в тоалети

корги в костюм

Тъй като моят се казва Шерлок, обичам да го обличам като Шерлок Холмс. Но те изглеждат неописуемо очарователни в a разнообразие от тоалети , включително, но не само a. банан, б. омар и c. хот-дог. И погледите на лицата им, които ясно казват: „Това е под моето достойнство“, го правят толкова по-сладък.

32. Те обичат да Boop

'Буп' е, когато корги се приближи до лицето ви и изведнъж удари малките си муцуни по носа ви в мърляв, търговски знак корги проява на обич. Може да се позовава и на практиката на 'бупинг' ги, като многократно докосват муцуните им, което сякаш никога не им пречи.

33. Коргис Обикновено се разбираме с Котки И други животни

Локи корги с хамстера си, Хам.

Моят корги е лично против котките, но казват няколко уебсайта че породата обикновено се смесва добре с котки. И в интернет има много доказателства, че коргите обхващат всички земни същества, като тази снимка на известния в Интернет Локи (RIP) със специалния му приятел хамстер, Хам.

34. Те имат големи уши

корги

Те са като малки сателити, които могат да улавят звук от километри. А фактът, че те са основно дължината на цялата си глава и винаги стоят изправени, е толкова сладък.

35. Пътят Коргис Вижте кога се чувстват виновни Ще ви охлади

вина на корги

Когато коргите се чувстват виновни, те изпускат гигантските си уши и ви поглеждат с тези локви с големи кафяви очи по начин, който ви кара да искате незабавно да простите всяко престъпление, което са извършили. За да стане още по-трудно да им се сърди, те често се преобръщат в крайна молба и обръщат лицата си от срам, толкова малко сладкиш в този вирусен видеоклип прави след изкопаване на двора.

36. Те са изненадващо бързи бегачи

раса на корги

Не позволявайте на тези малки крачета да ви заблудят. Коргите са изненадващо бързи, тъй като трябва да могат да тичат два пъти по-бързо от овцете или говедата, за да ги стадат. Има много състезания с корги всяка година и дори корги състезателно общество, което ги следи . Corgi състезателни видеоклипове винаги става вирусна в интернет, защото е прекалено смешно да гледаш как малките им колбаси се приближават. Също така е много забавно да се състезаваш със себе си в парка, въпреки че кучето ще те бие всеки път.

37. Те са много изразителни

Локи коргите

Независимо дали са щастливи, тъжни или изненадани, винаги знаеш как се чувства вашият корги въз основа на неговите или нейните преувеличени изражения на лицето. И колкото и да се чувстват, анимационните им лица винаги са смешни и смешни.

38. Те наистина се фокусират върху задачите си

корги се опитва да скача оградаТова видео на корги с наднормено тегло, който се опитва и не успява да прескочи ограда, е доказателство за това колко упорити са решили да изпълнят дадена задача. В края на краищата е необходимо да се отдадеш на стадо овце при всяко време. Когато гледам как кучето ми прекарва четири часа, облизвайки всяко малко парченце фъстъчено масло в дъното на буркан, то никога не пропуска да ме вдъхнови и да ми напомни да постоянствам пред всякакви препятствия. Допълнителна бележка: колкото и сладки да са дебелите кучета, затлъстяването е голям проблем сред кучетата и води до много здравословни проблеми.

39. Коргис Любов Внимание

Локи празнува рождения си ден.

Всички кучета живеят за потупвания по главата, но корги буквално никога не се разболявайте на вашето внимание. Те никога не искат „време насаме“ и няма такова нещо като твърде много разтривания на корема. За някои хора това излиза като нуждаещо се и изтощително, но ако сте любител на корги, невероятно е да имате постоянен изход за вашата безгранична обич.

40. Корги кучета Са много енергични

корги бягане

Corgis имат това, което мнозина смятат за оптимални енергийни нива за кучета. Те са много активен и можете лесно да ги извадите за целия ден, без да се притеснявате, че ще се уморят, но те не са хиперактивни и не е нужно да се разхождат, докато някои други породи.

41. Но също така изненадващо дзен

корги в листа

Колкото и да обичат да тичат наоколо, те също могат да присъстват истински и да са в хармония с Вселената, като този корги, който се грее в купчина паднали листа.

42. Спящи пози на Коргис Са твърде много

сън корги

Много корги обичат да спят по гръб, така че в крайна сметка да изглеждат като пълнени играчки. Моят приема различни очарователни пози за сън на гърба си, вариращи от „Балерина“ (в която единият крак е изкусно удължен, както в драматична сцена), до „Мързеливият велосипед“ (в който той държи краката си във въздуха, но обръща горната си част) тяло встрани, като някой, който е заспал насред правенето на странични хрускания).

43. Също така за начина, по който плуват

корги флоп вода

Поради начина, по който са оформени телата им, е доста възхитително да гледате как Корги яростно гребе, докато държи главите си над водата, и това вирусно видео доказва , изглежда еднакво весел, когато се гледа отдолу. Начинът, по който коремират флоп във водата , както в този вирусен видеоклип, също е непоносимо сладък.

44. Звучат като уики

шерлок корги ууки

Някои оприличават уникалното гърленно ръмжене на коргито на Wookies, въпреки че по размер те са по-близо до Ewoks. Така или иначе, те определено напомнят на хората за героите от Междузвездни войни. Ако сте фен, не сте сами, както е в нашия списък с 11 най-големи знаменитости „Междузвездни войни“ „отрепки“ ясно показва. Предистория на снимката по-горе: баща ми се прибра от Target, развълнуван, че намери Шерлок страхотно ново зимно палто. Беше костюм на Wookie. Поне той не донесе у дома грешното куче , както и един невежествен татко от Petsmart .

45. Те имат най-смешния вид на неодобрение

corgi неодобрение

Наречена е цяла група във Facebook Неодобрение на Коргис където собствениците споделят начина, по който техните корги ги гледа, когато изразяват преценка.

46. ​​Коргис Елате в няколко цвята

пудри трицветния корги

Повечето корги в този списък са „червени и бели“, тъй като това е преобладаващата козина. Съчетава се много добре с тъмнокафяви и бежови ансамбли и да, съвпадам с тоалета си с кучето си, когато излизаме. Но коргите също се предлагат в 'трицветни', известни още като черно, бяло и тен, като Pudge the Corgi .

47. Изглеждат страхотно във връхни дрехи

шерлок корги в дъждобран

Не че се нуждаят от тях с блестящите си лъскави палта, но като модерно изглеждащи корги, те са много забавни да се обличат през зимата.

топ 10 смешни вицове на всички времена

48. И смокинг или папионка

смокинг корги

Това е достойното облекло, което заслужават. Това е Шерлок, който сияе на шестмесечния си рожден ден, малко преди да покрие цялата кал.

49. Те имат вродено усещане за приключения

шерлок коргите на поход с Даяна Брук

Като общителна порода, която обича страхотното открито, те правят идеални спътници за епични приключения.

50. Коргис Направете най-сладките кученца

кученце корги

Добре, всички кученца са очарователни, но кученцата корги изглеждат като малки топчета или спънати бебешки мечета.

51. Те ​​правят велики русалки

русалка корги

Още от това видео на корги, облечена като русалка, бръмчаща в морето, обикаляше интернет, всеки иска да постигне блаженото усещане за единство с океана, постигнато от това много добро кученце.

52. Телата им приличат на малки колбаси

корги стълби

Когато те скочи надолу стълбите те буквално изглеждат като хлъзгави.

53. Коргис Приличайте на анимационни герои

все още от

Със своите шантави усмивки, изразителни очи и диво неблагодарни движения, има много малко неща, които да отделят корги от карикатура. Забавен факт: анимационен филм наречен The Queen’s Corgi, който проследява приключенията на любимия кучешки звук на кралицата, Rex, в момента е в постпродукция и трябва да се появи по кината през следващата година.

54. Корги кучета Очарователни са, когато се смесват с всяка порода

корги голд ретривър микс

Коргите са особено сладки като смесени породи, защото те просто приличат на корги, маскиран като друга порода. като това корги златен ретривър, който прилича на корги, който е облякъл костюм на златен ретривър два пъти по-голям от нея.

55. Споменахме ли дупетата им?

корги-дупе

Това налага повторение.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !
Популярни Публикации