50 речни жаргонни думи, които днес звучат весело

Много неща в културата са циклични. Те са хладно за няколко години , след това изпадат в немилост за десетилетие или две и след това те отново се връщат към това да са готини отново. Просто погледнете модата, музиката или храненето. Но един аспект на културата, който сякаш никога не получава втори акт, е жаргон . Той има кратък прилив на популярност и след това, с малки изключения, попада в сметището на историята. От време на време жаргонната фраза има сила, като „хип“ или „грууви“. Но това са редките изключения, преобладаващото мнозинство от жаргон получава един изстрел към славата. Изразът „котешка пижама“ скоро няма да се върне към популярния народен език. Тук са 50 реколта жаргонни термини че някога е доминирал в света, днес само предизвиква смях. И за повече език, който да погледнете назад, вижте Изумителният произход на ежедневните жаргонни термини, които използвате постоянно .1 Визенхаймер

Колеги, седнали на работното място и обсъждащи проблеми.

iStock

Ако самодоволно си мислил, че си справедлив малко по-умен от всички иначе през 1900-те може да сте ви хвърлили тази обида - която за нашите съвременни уши звучи страшно много като марка хот-дог. И за жаргона трябва да загубите с напредването на възрастта, Това са всички термини за жаргон, които сте твърде възрастни за използване след 40 години .2 Сандвич с кокалчета

Бокс за жени

ShutterstockСигурни сме, че този жаргон от 40-те години - експресивен начин за описване на юмрук, който е готов да ви удари в лицето - е предназначен да бъде плашещ. Но това винаги ни се струва очарователно. Съжалявам, че не треперех от страх от мисловния образ на юмрука си между две филийки хляб. А за повече начини за оптимизиране на вашите знания за жаргон вижте Очарователният произход на тези 30 общи термина за жаргон.3 Arf'arf'an'arf

Човече

Shutterstock

Когато е свободно преведен, този британски термин ни дава друга дума за бидейки смущаващо опиянени . И когато се използва правилно, представлява точния момент, в който на пияния ви мозък е достатъчно - и когато английският език вече не е достъпен.

сънувайте мъртви тела

4 Ducky shincracker

приятели, танцуващи на претъпкано домашно парти

ShutterstockМоже би живеем в грешната епоха, но когато мислим за напукване на пищялите, първото нещо, което ми идва на ум не е „те трябва да бъдат 40 думи, които хората над 40 не биха разбрали .

5 Каки шантави

Войник във фатиги

Shutterstock

През 2018 г. подкрепа на ветерани означава да им благодарим за услугата. Но имаше време, когато да се възхищаваш на военните означаваше, че наистина си впечатлен от техните каки униформи. Може дори да кажете, че сте били шантави за това. И за повече начини да останете хладни, разгледайте 100 жаргонни термини от 20-ти век Никой не използва повече.

6 Sockdolager

шефе

Shutterstock

Някой, който е 7 ябълково пюре див

Shutterstock

Още през 20-те години терминът за подигравка с някой, който е бил пълен с лудост беше ябълково пюре. Ако сте били пълни с ябълково пюре, не е защото просто сте хапнали вкусно. И за повече начини да бъдете в течение на жаргона, не пропускайте 40 ежедневни жаргонни думи, измислени онлайн.

8 Кикотене

Усмихната жена

Shutterstock

Някой, който не може или 9 Zozzled хобита за вашите 40-те

Shutterstock

Думи като „пиян“ и „опиянен“ са толкова студени. Ако ще опишете как сте консумирали твърде много напитки за възрастни и след това сте направили глупост, защо не го направите с някакъв нюх? Кажете на приятелите си: „Снощи бях толкова озарен“ и те ще започнат да се чудят дали сте се разхождали с Елтън Джон.

10 Flutterbum

мъж, облечен в кариран блейзър, черен панталон и кафяви обувки

Shutterstock

Ако наречете някого флутербум през 50-те години, те биха си помислили, че правите комплименти за външния им вид. Вероятно не е безопасно да опитате това днес, тъй като звучи сякаш изхвърляте обида. И за повече жаргонни думи, новини и развлекателно съдържание, доставени във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

11 Кикотене вода

Нощ с момчетата Най-добрите подаръци за рожден ден за вашия съпруг

Shutterstock

Да, разбираме, алкохолът може да разгради задръжките и да ви накара да се кикотите понякога. Но това е просто зловещ и странен начин да се говори за алкохол. Не ни вярвате? Следващия път, когато сте домакин на вечеря, попитайте гостите си дали биха искали малко кикотене с храната. Вижте как става това.

12 Овнешки шунтер

Полицейски служители в патрула

Shutterstock

Този жаргонен термин от 1883 г. за полицай ни оставя с много въпроси. Имат ли предвид овнешко като при месото или стила на бакенбардите? И как се шунтира?

13 Кучешка супа

купа за вода за куче в домашни неща във вашата къща, привличаща вредители

Shutterstock

Да, да, разбираме. Кучетата пият вода, така че предлагането на човек на чаша вода през 30-те години означава, че по същество му предлагате кучешка супа. Освен ... не пият ли хора вода? И така, когато водата се сервира на кучета, те ли я наричаха Човешка супа?

14 Hotsy-totsy

Двойка се прегръща и гримира след бой

Shutterstock

Нещо не беше толкова добре, но сега е страхотно. 'Да, спорим известно време, но сега всичко е горещо.' Знаете ли, не е нужно просто да римувате две произволни думи, за да направите глупава дума, за да обясните емоционално състояние, което всъщност е просто „Сега всичко е наред“.

15 Meathook

Разстроената жена вдига ръка, за да държи мъжа далеч

iStock

Твоите ръце. Както в „махнете месото от мен!“ Вероятно от времето, когато повече хора са имали куки, излизащи от ръцете им, отколкото действителните ръце от плът и кръв. Беше тежко време да си жив, приятелю.

16 Ред-ред

двама колеги мъже се бият

iStock

За да не се бърка със състезателния спорт на говедовъдството, редът на редиците е игра на думата „шумен“ или когато обикновената разправия се превърне в пълноценна битка.

17 Hornswoggler

възрастна жена, която дава данни по кредитна карта по телефона.

Shutterstock

Не, както вероятно се досещате, името на една от къщите в Хогуортс, училището на Хари Потър. Това всъщност е жаргонна дума за някой, за когото подозирате, че ви е измамил или измамил по някакъв начин. Както в „Не отваряйте този имейл, това е просто спам, изпратен от hornswoggler!“

18 Горски плодове

Старши мъж и жена танцуват у дома.

iStock

За първи път се използва в книгата от 1908 г. Мъки на шоугрил , той стана популярен през 20-те години на миналия век като начин за описване на нещо, което е приятно или забавно. Ако това са плодове, значи трябва да са най-добрите.

19 Jollocks

Човек регулира колана си.

Shutterstock

Неприятен жаргон за човек с наднормено тегло. Или поне беше. Сигурни сме, че днес никой не би се почувствал засрамен, ако ги наречете джолоци.

20 Носач

семейство на почивка на плажа

iStock

Според книгата от 1909г Преминаване на английски от Викторианската ера , носът е определен като „някой, който взема еднодневна екскурзия до плажа. Той носи собствени провизии и изобщо не допринася за курорта, който посещава. Ъъъ ... добре. Това е доста болно изгаряне ... предполагаме.

21 Боров шинел

Мъртвец в морга Факти за живота

Shutterstock

Ковчег. Да, съжаляваме, не ни интересува как ще го облечете, няма да издадете ковчег, който да звучи привлекателно, като го наречете шинел. Не работи, подли погребални директори!

22 лисици

нервен мъж над 40

Shutterstock

Ако имате лош случай на зорос, вие се чувствате тревожни или нервни. Поне бяхте през 50-те, когато очевидно всички спряха да си спомнят, че Зоро е и името на маскиран бдител, популярен в книгите и филмите.

23 Неподходящи

чекмедже за бельо

Shutterstock

Не можем да спрем да се смеем за тази. Ако сте живели по време, когато бельото е изглеждало толкова скандално, че никога не трябва да се споменава, даването на име като „unmentionables“ не помага на вашия случай. Това просто кара останалите да се кикотим още по-силно. (И не, не сме пили никакъв кикотен сок.)

24 Foozler

Объркан човек

Shutterstock

Нежен термин за някой, който е тромав или некомпетентен. Защото очевидно, ако не можете да се справите с вашия Fooz, тогава вие не сте нищо друго, освен да сте проклет.

25 Гълъбовъдни

Човекът се страхува в леглото.

Shutterstock

Жаргон от викторианска епоха за някой, който се държи страхливо. Не сме съвсем сигурни защо обвинението на някого, че има черен дроб на гълъб, означава, че те нямат храброст. Дали гълъбите просто произвеждат жлъчка по начини, които ги карат да избягват конфликти? Защо въвеждаме черен дроб в това изобщо? Това е такава случайна обида, като да кажеш: „Той е пудел-жлъчен мехур“?

26 Гаспер

едър план на цигарена кутия

Shutterstock

Още една дума за цигара. За да бъда честен, ние харесваме този. Говорете за носа.

27 Pumblechook

Вземете джоб

Shutterstock

Жаргонът произлиза от чичо Pumblechook, герой, описан като „най-долния от мошениците“ в Чарлс Дикенс роман Големи очаквания . Така че по принцип, не нещо, което наричате приятел, освен ако не го смятате за алчен мошеник или просто за голям фен на Чарлз Дикенс.

28 Газопроводи

мъж в тесни дънки, застанал до тухлена стена

Shutterstock / Луна Вандурн

Еволюционен термин за господа с дълги крака, които носеха особено тесни панталони. Което предполагаме, че е нещо, което се е случило много през викторианската епоха. Ето така, категорично доказателство, че хипстърите съществуват от векове.

29 Аберкромби

Abercrombie и Fitch Storefront

Shutterstock

Друг термин за всичко-всичко, тази дума от 30-те години може би току-що е вдъхновила цяла верига модели без риза, бурна силна музика и касиери със спрей във всеки мол в Америка. А за повече езикови хакове вижте 40 условия на жаргон Никой над 40 години не трябва да използва някога.

30 Кифла-валопер

По-възрастна жена

Shutterstock

Пригответе се за най-болното изгаряне, което някога сте чували през живота си. Възрастна или неомъжена жена, която обича да клюкарства с приятелите си, обикновено докато отпива от чай и гризе торти, може да бъде описана като кифла-валопер. Знаете ли, заради това колко силно се влачат с тази кифла.

31 Росичка

човек отпуска в офиса

Shutterstock

Ако Gen-Xers бяха навършили пълнолетие през 1890-те, а не през 90-те години, те щяха да се нарекат росички, жаргонен израз за лениви. Освен ако не смятате, че всички жаргони от поколения са глупави, тогава можем просто да забравим всичко.

32 Белезници

предложение, годежен пръстен

Shutterstock

Друг начин да се каже годежен пръстен. Или по-честно, друг начин да се каже: „По никакъв начин не съм готов за брак. Цялото това нещо ме плаши!

раждане насън

33 Тортояд

мъж, който закопчава маншета на костюма си, преди да започне работа

iStock

През 20-те години на миналия век наричането на някого за ядещ торта беше малко по-хубав начин да го наречем дамски мъж. Днес наричането на някого за ядене на торти е малко по-хубав начин да го наречем човек, който може да яде твърде много сладкиши. Сериозно, пич, трябва да го забавиш с тортите или ще се превърнеш в джолоки.

34 Phonus balonus

недоверие

Shutterstock

Вариация на фалшив, но с псевдолатински тема. Ако някой е пълен с балони или балонус, няма да му се вярва и всичко, което казват, се отхвърля превантивно като фалшива новина.

35 Чанти мистерия

тайно весели неща

Shutterstock

Този вековен жаргон за колбаси не е просто забавно да се каже, той е ужасяващо точен. Следващият път, когато се приготвите да хапете хот-дог, кажете „Това е една вкусна торбичка за„ мистерия “и все едно имате дяволски кулинарно отношение на дядо си.

36 Удивление

мъж помага на жена да облече палтото си по средата на пътя

iStock

Нещо в този жаргон ни кара да мислим, че говори за влюбване на бейзболни играчи. Но не, това е просто старомоден разговор за съблазняване. Как хората през 30-те години говореха мръсно, без наистина да говорят мръсно.

37 Татко-О

джаз човек

Shutterstock

Ако наричате някого своя Daddy-O и не сте облечени в костюм за обувки и те не са свирил на тромпет във вашата люлка, бъдете готови да ви погледнат назад, сякаш сте загубили вечно любящия си ум.

38 Hoosegow

отблизо ръце, държащи решетки в затвора

Shutterstock

Жаргонен термин, който се приписва на каубоите от Дивия Запад от 19-ти век, означава затвор, както в „Вие, блудниците, се отправяте директно към душата“. Наистина не ни звучи чак толкова зле. По-скоро като семеен ресторант с луди сувенири на стената, а след това място с решетки на прозорците.

39 Spifflicated

пиян мъж

Shutterstock

Причудлив начин да се каже опиянен, който по ирония на съдбата е почти невъзможно да се произнесе, докато е опиянен. А за повече начини да увеличите максимално знанията си за жаргон, вижте 20 термини от жаргон от 90-те години на миналия век Никой не използва повече.

40 Глезен

момче, скачащо на леглото сутрин.

iStock

Дете, което очевидно в стари времена е имало лоша склонност да хапе глезените на възрастните. Или това, или възрастните ги объркват с кучета.

41 Матирано

щастлива двойка на летището

Shutterstock

Това е поредната реколта жаргонна дума, която ни изпълва с толкова много радост. Когато сте 'замръзнали', вие сте сериозно раздразнени. Но хайде, представете си, че всъщност казвате това на някого. „Толкова съм ядосана на теб в момента, направо съм замръзнал ! ' Нужна е само една нелепа дума, за да напусне цялата стая негативната енергия.

42 магарешки

приятели, пеещи караоке

Shutterstock

Певец, който не върши особено добра работа, като удря всички ноти. Ако сте присъствали на парти, където се е изнасяло караоке, сте били свидетели на един или два ужасяващи примера на магарешка в действие.

мацка фил лого скрито съобщение

43 Джъгинс-лов

спестете пари за дрехи и храна,

Shutterstock

Когато търсите мъж, който може да бъде измамен да плати за алкохола ви. Как точно се постига това, добре, само ловецът на джагини знае със сигурност.

44 Малмзи нос

Жена с чаша вино в ръка

Shutterstock

Намек за вино от малмси, което, когато се консумира с твърде много ентусиазъм и честота, може да доведе до зачервяване и грозен нос. Кажете това на някого през 2018 г. и той ще каже: „Чакай, какво е това? Малм - нещо вино? Какво точно казваш?

45 Църковна камбана

жена раздразнена луда

Shutterstock

Прекалено приказлива жена. Да, защото, ако ще бъдеш див сексист, можеш да го направиш, използвайки жаргон, който се позовава на църквите от 19-ти век.

46 пързалка

оплешивяващ мъж, облечен в маска

iStock

Плешива глава, която хипотетично може да бъде замразена и използвана като пързалка за мухи. Това е толкова странно прекалено сложна обида, не сме сигурни дали да бъдем обидени или впечатлени.

47 Канализация

Две момичета, които клюкарстват заедно

Shutterstock

Жаргон от 1950 г. за някой, който не може да пази тайна. Това ни кара да се чудим по-малко за клюките през средата на 20-ти век, отколкото за точно какво се случва с канализацията им. Имаше ли санитарни системи ... не можех да поддържам ... тайни ? Нищо, нищо, не искаме да знаем.

48 геврек

двама бизнесмени пият в бар

Shutterstock

Според 1967г Речник на американския жаргон , геврекът може да бъде странен човек или някой, който свири на френски рог, борец или дори алкохолик. Не сме сигурни и какво общо имат някои от тези неща с гевреците.

49 Кутия за сос

покриване на устата, забелязваща лъжа

Shutterstock

Твоята уста. Както и на мястото, където слагате сосове. Така или иначе предполагаме, въпреки че все още не сме сигурни защо една уста може да се счита за кутия. Не би ли било като да наричате ушите си „Симфонични кошчета за боклук“?

50 Pang-wangle

колеги, събрали се около лаптоп, смееха се

Когато се разклащате, успявате да откриете светлата страна на живота, дори когато стане трудно. Когато светът ви подари лимони, вие правите лимонада. Като го разклащате. Все пак мислим. Нали така се прави лимонада, като се разклащат някои угризения?

Популярни Публикации