50 факта, толкова странни, че няма да повярвате, че са истина

Има причина хората да казват, че истината е по-странна от измислицата. Между впечатляващи изобретения и естествени странности , светът може да бъде a доста невероятно място . Точно когато си мислите, че сте прекалено измъчени и знаете всичко, хора и нещата могат да ви изненадат по възхитителни начини. Чудите се колко време ще отнеме, за да стигнете до космоса? Или къде се намира една четвърт от костите на тялото ви? Или това, което наричате дъга, което се случва през нощта? Ще разберете всичко това и още, когато прочетете любопитни факти от цял ​​свят. Пригответе се да останете изумени от тези 50 странни факта, за които няма да повярвате, че са истина. И за да ви надуят още любопитни факти, вижте тези 50 невероятни факти „Знаехте ли“, които ще ви учудят .1 Катерици стоят зад повечето прекъсвания на тока в САЩ

катерица с гайка в устата на електропровод

iStock

Американската асоциация на публичната власт (APPA) казва това катериците са най-честата причина за спиране на тока в САЩ APPA дори разработи тракер за данни, наречен „The Squirrel Index“, който анализира моделите и времето на въздействие на катериците върху електрическите системи. Оказва се, че пиковите часове на годината за атаките на катерици са от май до юни и от октомври до ноември.Обикновено катериците създават проблеми чрез тунелиране, дъвчене чрез електрическа изолация или превръщане в ток между електрическите проводници. 'Честно казано, заплахата номер едно, която досега е изпитана от американската електрическа мрежа, са катерици', каза Джон С. Инглис , бившият заместник-директор на Агенцията за национална сигурност , през 2015 г. И само за някои „факти“ мисъл бяха верни, изхвърлете ги 50 добре известни „факти“, които всъщност са просто разпространени митове .2 Паяжини са били използвани като превръзки в древни времена.

странни факти

ShutterstockВ древна Гърция и Рим лекарите използвали паяжини, за да правят превръзки за своите пациенти. Предполага се, че паяжините имат естествени антисептични и противогъбични свойства , което може да помогне да се поддържат раните чисти и да се предотврати инфекция. Също така се казва, че паяжините са богати на витамин К, който помага за насърчаване на съсирването. Така че, следващия път, когато излезете от лепенките, просто се насочете към тавана си и вземете малко „webicillin“.

3 Жена, загубила брачната си халка, я намери 16 години по-късно върху морков в градината си.

морков със златен пръстен върху него и ухапване, извадено от моркова

Shutterstock

Жена в Швеция загуби брачната си халка, докато готвеше за Коледа през 1995 г. Тя я търсеше навсякъде и дори подът на кухнята й беше спрян с надеждата, че може да я намери. Но тя нямаше да го види отново до 2012 г.Докато градинарства 16 години по-късно, жената намери пръстена около морков което поникваше в средата му. Единственото обяснение беше, че пръстенът трябва да е изгубен при зеленчукови обелки, превърнати в компост. Ясно е, че компостирането не е полезно само за околната среда. И за повече любопитни факти, които да ви донесат радост, опитайте тези 50 добри чувства, гарантирани да ви накарат да се усмихнете .

4 Една четвърт от всичките ви кости са разположени в краката ви.

луди факти за тялото

Shutterstock

Има 26 кости във всеки крак . Това са 52 кости в двата крака 206 общо кости в цялото ви тяло, което е повече от 25 процента. В началото може да звучи налудничаво, но помислете за това: краката ви поддържат теглото ви и ви позволяват да скачате, да бягате и да се изкачвате. Тези кости и стави също позволяват на краката ви да поемат и освобождават енергия ефективно. Това е една от причините хората могат да надбягат всяко друго животно в състезание за издръжливост.

5 Донорите на кръв в Швеция получават текст, когато се използва кръвта им.

чанта с винена кръв най-лудите продукти на Amazon

Shutterstock

За да насърчи повече млади хора да дарят кръв, Университетската болница Sahlgrenska в Гьотеборг, Швеция, изпраща текст на дарители когато кръвта им е раздадена на някой в ​​нужда. Често срещан проблем с даряването на кръв - заедно с други видове благотворителни дарения - е, че ако дарител не познава получателя, е по-трудно да ги убедите, че даряването е от полза. Но с тази система, която стартира през 2012 г., потенциалните донори в Швеция имат доказателства, че техният принос ще бъде добре използван. И за по-бързи любопитни факти, за да убиете известно време, ето ви 35 очарователни бързи факти за това кога ви е скучно .

6 По-вероятно е да получите компютърен вирус от посещение на религиозни сайтове, отколкото порно сайтове.

компютър

Shutterstock

Според проучване на охранителната фирма Symantec, религиозните уебсайтове носят три пъти повече заплахи за злонамерен софтуер отколкото сайтовете за порнография. Symantec установи, че средният брой заплахи за сигурността на религиозните сайтове е около 115, в сравнение със сайтовете за съдържание за възрастни, които носят около 25. Всъщност само 2,4% от сайтовете за възрастни са заразени със злонамерен софтуер. Изследователите предположиха, че това е така, защото порно сайтовете трябва да генерират печалба, така че има финансов стимул да ги запазите без вируси, за да насърчат повторния бизнес.

7 Изобретателят на кутията на Pringles вече е погребан в едно.

Кутии с картофен чипс

Shutterstock

През 1966 г. Фредрик Баур разработи гениалната идея за Procter & Gamble да слага еднакво чипове в кутия, вместо да ги хвърля в торба. Баур беше толкова горд от изобретението си, че искаше да го отнесе в гроба - буквално.

Той съобщава своите пожелания за погребение на семейството си и когато умира на 89-годишна възраст, децата му се спират на Walgreens по пътя към погребалния дом, за да купят неговите погребение Pringles може . Те обаче трябваше да вземат едно решение. „С братята и сестрите ми обсъдихме накратко какъв аромат да използваме“, каза най-големият син на Баур, Лари Време . „Но аз казах:„ Вижте, трябва да използваме оригинала. “Фредрик Баур, американски класик.

8 Слънчевите очила първоначално са предназначени за китайски съдии, за да скрият изражението на лицето си в съда.

Човек отвън, носещ слънчеви очила

Shutterstock

Днес слънчевите очила служат като защитни очила, ефективно предотвратявайки ярка слънчева светлина да причинява дискомфорт или увреждане на очите ни. Разбира се, те са и моден аксесоар. Но първоначално слънчевите очила са направени от опушен кварц в Китай от 12 век, където са били използвани от съдиите маскират емоциите си, когато разпитват свидетели . И за повече факти, които са толкова готини, че е трудно да се повярва, вижте тези 100 очарователни факта, които ще искате да споделите с всички, които познавате .

9 Памучен бонбон е изобретен от зъболекар.

Момиче, което яде памучни бонбони, лятно изложение

Shutterstock

Зъболекар Уилям Морисън и сладкар Джон С. Уортън изобретил машинно предени памучни бонбони през 1897 г. За първи път е представен на Световното изложение през 1904 г. като „Fairy Floss“. Тогава, друг зъболекар, Йозеф Ласко , преоткрил машината през 1921 г. Той измисли името „захарен памук“, което замени „приказната нишка“.

10 Епитафията на Шекспир съдържа проклятие за грабители на гробове.

статуя на открито на Уилям Шекспир

iStock

Кога Уилям Шекспир умира на 52 години на 23 април 1616 г., той е погребан в гробница с епитафия, предназначена за прогонват грабители на гробове : „ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ ЗА IESVS СЕ ЗАПОЛЗВА / ДА КОПИТЕ DVST ЗАСТРОЕНО СЛУХА / BLESTe BE BE MAN YT РЕЗЕРВИ ТЕЗИ КАМЪНИ / И CVRST BE ON YT ПРЕМЕСТВА КОСТИТЕ МИ.“ Или по-ясно: „Добри приятелю, заради Исуса, за да копаеш праха, затворен тук / Благословен да бъде човекът, който щади тези камъни / и проклет да е, който мести костите ми.“ И за по-забавно съдържание, доставено директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

11 Хотел в Ню Орлиънс предложи престой от 15 000 долара на онзи, който открадне „най-скандалния“ предмет от тях.

Фоайе на хотел Рузвелт, Ню Орлиънс

Изображение през Roosevelt New Orleans, хотел Waldorf Astoria

През март 2019 г. Хотел Рузвелт в Ню Орлиънс реши да отпразнува своята 125-годишнина, като предложи безплатен седемдневен престой в президентския си апартамент, заедно с безплатни частни вечери и спа процедури на стойност огромен 15 000 долара. Но това не беше стандартно раздаване: Наградата беше достъпна само за човека, който върна „най-скандалния” предмет, краден някога от хотела.

12 Децата на еднояйчни близнаци са генетично братя и сестри, а не братовчеди.

странни факти

Shutterstock

Братовчеди, чиито родители са еднояйчни близнаци, споделят 25 процента от своята ДНК, вместо обичайните 12,5 процента. Докато пълноправните братя и сестри споделят 50 процента от своята ДНК , полубратята и сестрите споделят 25 процента. Ето защо, въпреки че децата на еднояйчни близнаци са законни братовчеди, те са генетично еквивалент на полубратя и сестри .

13 Гигантска костенурка, за която се смята, че е изчезнала в продължение на 100 години, беше открита наскоро в Галапагос.

африкански пришпорвани костенурки животински факти

Shutterstock

Тъй като повече от 100 години не е имало наблюдение на гигантска костенурка от Фернандина, учените вярват, че сме загубили последното от съществата преди векове. Въпреки това, през февруари 2019 г., възрастна жена е била забелязана около остров Фернандина в Галапагос. Учените също откриха следи от ухапвания на близките кактуси, които ги накараха да подозират, че в района може да има и други костенурки.

Уачо Тапия , директор на Инициативата за възстановяване на гигантски костенурки в консерватория Галапагос, публикува изявление, в което се казва: „Да се ​​намери жива костенурка на остров Фернандина е може би най-важната находка на века ... Сега просто трябва да потвърдим генетичния произход на тази жена. Тя е стара, но е жива! ”

14 Goodyear Blimp е официалната птица на Редондо Бийч, Калифорния.

гум

Shutterstock

Goodyear Blimp не е нищо повече от емблематично, но не бихме го класифицирали като птица. И все пак това не попречи на Redondo Beach - крайбрежен град, разположен близо до домашното летище на Goodyear Blimp в Карсън, Калифорния - да приеме резолюция през 1983 г. до направи балончето официална птица .

15 Отнемането на космоса ще отнеме само един час.

Изстрел на планетата Земя от космоса.

Shutterstock

Ако се качите в колата си, включите запалването и се качите до небето със скорост от 60 мили в час, ще отнеме само един час, за да стигнете до космоса , според астроном Фред Хойл . Разбира се, това е чисто теоретично, но със сигурност е забавно да се мисли!

16 Корнфлейкс във формата на Илинойс, продаден в eBay за 1350 долара.

корнфлейкс в купа

Shutterstock

През 2008 г. две сестри Вирджиния намериха корнфлейкс с форма на щата Илинойс и го продадоха в eBay за 1350 долара. Монти Кер , собственик на уебсайт за любопитни факти от Остин, Тексас, беше купувачът, за когото обясни, че иска специалното парче зърнени храни за пътуващия си музей. „Започваме a колекция от поп култура и предмети от Американа ”, Каза той пред Асошиейтед прес. „Смятахме, че това е фантастично.“

17 Количеството мед на покрива на капитолия в Аризона е еквивалентно на близо 5 милиона стотинки.

Факти за пари за стотинки

Shutterstock

Медният покрив на капитолийската сграда в Аризона във Финикс е безспорно впечатляващ, особено след като научите, че това е еквивалентно на 4 800 000 гроша . Това е адски много джобна промяна!

18 Един облак може да тежи повече от един милион лири.

синьо небе с облаци

Shutterstock

сън значение на кучета

Облаците не са толкова леки и пухкави, колкото изглеждат. Всъщност изследователите са открили, че един-единствен облакът тежи около 1,1 милиона паунда . Откъде знаят? Е, това число се изчислява, като се вземе плътността на водата на облак и се умножи по обема му. За щастие облакът все още може да „плава“ с това тегло, тъй като въздухът под него е още по-тежък.

19 Екипажът на Аполо 11 използва стотици автографи като животозастраховане.

Лунно кацане Бъз Олдрин

Изображение чрез НАСА

Нийл Армстронг и екипажът на Аполо 11 е изправен пред реалния шанс да не се върнат безопасно от Луната, оставяйки семействата си без финансова подкрепа. Поради изключителната опасност, пред която им предстоеше, те не можеха да сключат животозастрахователни полици. Затова вместо това те подписаха стотици автографи, които семействата им щяха да могат да продадат, ако не стигнаха до дома. За щастие тези автографи на животозастраховане не бяха необходими. Те обаче се появяват днес на търгове за космически сувенири, като се продават за около 30 000 долара.

20 Кралицата притежава всички лебеди в Англия.

лебеди национално животно

Shutterstock

Според британския закон всеки неизискан лебед плува в откритите води на Англия и Уелс принадлежи на кралицата . Законът възниква в средновековието, когато лебедите са били деликатес за заможните, но той продължава да съществува и до днес. Кралица Елизабет II също поддържа вековна традиция с лебедите: Всяка година през третата седмица на юли всички лебеди в река Темза се броят за кралицата в практика, наречена „Лебедово възпитание“.

21 Компанията за бисквитки с късмет веднъж предсказа лотарията, което доведе до 110 победители.

Бисквитки с късмет, бисквитка с късмет

Shutterstock

През 2005 г. едно теглене на Powerball имаше шокиращите 110 победители на второ място, всички приписват късмета си на бисквитка с късмет . Хората в Powerball бяха подозрителни (обикновено има само четири или петима победители на второ място), обаче не беше замесена фал игра.

Wonton Food, китайска фабрика за дистрибуция на бисквитки в Лонг Айлънд Сити, точно така е предсказала правилно пет от шестте печеливши числа. „Толкова сме развълнувани“ Хо пейте лий , президент на производителя на бисквитки, каза тогава. „Знаех, че хората приемат нашите щастливи числа сериозно. Това показва, че те наистина гадаят и ние сме щастливи, че много хора са се възползвали. Всеки победител прибра между 100 000 и 500 000 долара в зависимост от това колко заложи.

22 Жена с две матки роди близнаци по-малко от месец след раждането.

по-добър родител над 40 години

Shutterstock

Когато повечето хора имат бебе, те обикновено изчакват малко, преди дори да помислят за друго дете. Но това не беше възможност за една жена в Бангладеш, която неочаквано роди близнаци през март 2019 г., по-малко от месец след раждането на новородено. До изключително необичайното обстоятелство се стигна, защото жената има две матки и двамата успяха успешно да носят трите здрави деца в срок. Лекарят на майката обаче призна: „Бяхме много шокирани и изненадани. Никога досега не съм наблюдавал подобно нещо. ”

23 Метеор избухна над Земята със силата на 10 атомни бомби и всички го пропуснаха.

Shutterstock

Ще си помислите, ако пространствено тяло срещне феноменално огнена съдба точно над главите ни, ще забележим. Но когато a метеор удари нашата атмосфера на 18 декември 2018 г. и експлодира със сила, която е 10 пъти по-голяма от енергията на атомната бомба в Хирошима, тя беше открита от учените на НАСА едва след факта. Оказва се, че той е останал до голяма степен неоткрит, защото се е състоял над Берингово море в район, който е бил близо, но не директно по пътя на търговските самолети, летящи между Северна Америка и Азия.

24 Луизиана е дом на рядък розов делфин.

розов делфин във водата

Shutterstock

Трудно е да си представим, че делфините са по-прекрасни, отколкото са, но делфинът от Луизиана, наречен „Pinky“, е почти твърде очарователен, за да се вярва. За първи път забелязано през 2007 г., необичайното същество получи името си от изненадващия си розов цвят, който вероятно е резултат от рядко генетично състояние.

Пинки отново беше забелязан в 2015 г. и в 2018 г. докато се чифтосват. Въпреки факта, че явно рибарите са я виждали да плува с бебета-делфини, те не са сигурни дали тя им е майка - особено след като не се появиха новини за розови бебета-делфини.

25 „Лунна лука“ е дъга, която се случва през нощта.

лунна дъга над Виктория пада в Замбия

Shutterstock

Ако буря преминава и слънцето започне да грее, може да имате късмета да забележите дъга. Но знаете ли, че можете да видите нещо също толкова невероятно през нощта? Въпреки че са невероятно необичайни, лунни лъкове (или лунни дъги) са причинени от отражението, пречупването и разсейването на светлината и са склонни да се случват най-често на места с водопади и мъгла. Също така трябва да има почти пълнолуние, за да има достатъчно светлина, за да можете да видите лунния лук.

26 пчели могат да летят по-високо от връх Еверест.

Отблизо летящи пчели. Дървен кошер и пчели, размазан фон. - Изображение

Shutterstock

Ако смятате, че е впечатляващо, че хората могат да стигнат до върха на връх Еверест, ще останете зашеметени да разберете, че пчелите могат да стигнат до върха също. Изследователи, които проследяват две пчели, които са били в състояние да летят на повече от 29 525 фута (или 9 000 метра, което е по-високо от Еверест), признават, че са „шокирани колко високо могат да летят“.

27 Терминаторът продадени за $ 1.

Арнолд Шварценегер в терминатора

Изображение чрез MGM

Терминаторът , В ролите Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтън , спечели общо 78,3 милиона долара в касата през 1984 г. С течение на времето франчайзът пое над 1,4 милиарда долара - не е лошо за филм, чиито права продадени за долар .

Преди Джеймс Камерън стана известен с режисурата на блокбъстъри като Титаник и Аватар , той беше просто неизвестен режисьор с амбициозна идея. За да направи филма си, той предаде правата върху сценария срещу символична сума при условията, че ще му бъде разрешено да режисира филма. Въпреки евентуалния успех на проекта, по-късно Камерън призна, че съжалява за решението да продаде толкова ценна история за толкова ниска сума, като каза: „Иска ми се да не бях продал правата за един долар. Ако имах малка машина на времето и можех да изпратя само нещо с дължина на чуруликане, би било - „Не продавай.“

28 Учените откриха организъм с изчезващо дупе.

Shutterstock

Желе от гребен - известно още като брадавично желе от гребен, морски орех или Mnemiopsis leidyi —Има изчезващ приклад. Сидни Там на Морската биологична лаборатория в Уудс Хоул, Масачузетс, съобщи Нов учен че „няма документация на a преходен анус при всички други животни, за които знам. Не се вижда, когато животното не се качи. Под микроскопа няма следа. За мен е невидимо. '

29 Някой се опита да продаде Нова Зеландия в eBay.

Shutterstock

Някои странни неща са продадени в eBay от сандвич със сирене на скара с лика на Дева Мария до Джъстин Тимбърлейк полуяден френски тост . Но един от най-странните списъци някога е трябвало да бъде за страната Нова Зеландия. Точно така: мъж от Бризбейн, Австралия се опита продайте Нова Зеландия на eBay през 2006г.

Списъкът описва страната като „най-измамната победа в Американската купа някога“ и казва, че има „много обикновено време“. Въпреки тези точки за продажба, нелепият търг спечели много интерес. Началната оферта беше 1 цент и след 6000 посещения и 22 оферти, продажна цена за Нова Зеландия изкачи чак до $ 3000. В крайна сметка eBay долови вятъра на търга и го изтегли от сайта си. 'Очевидно Нова Зеландия не се продава', каза говорител на eBay Australia по това време.

30 Лондонската гробница се предполага, че е машина на времето или камера за телепортация.

мъгливо гробище при изгрев слънце

iStock

Лондонското гробище Бромптън вдъхновява някои странни вярвания. Това е последното място за почивка на Хана любезност , който е имал добре познато астрологично (и може би мистично) познание на древните египтяни. Тя е погребана там, заедно с две от дъщерите си, в масивен 20-метров гранитен мавзолей, който включва пирамидален връх и бронзова врата, украсена с египетски йероглифи.

Входът също има ключалка, но ключът, който го отключва, е изгубен, което - заедно с историята на Куртой - предизвика особената репутация на гробницата. Тъй като никой не може да влезе вътре, за да потвърди или отрече суеверно подозрение, има местна легенда, която казва, че това изобщо не е гробница, а машина на времето . Историк обаче Стивън Коутс каза Ментален конец , „Това не е машина на времето. Това е камера за телепортация . '

31 борци сумо карат бебетата да плачат за късмет.

лица на бяло бебе и черно бебе плаче

iStock

Докато повечето родители правят каквото могат, за да предотвратят или спрат бебетата си да плачат, това не винаги е така в Япония. Това е така, защото това е 400-годишна японска традиция, че ако a сумо борец може да разплаче бебето ви , това означава, че той или тя ще живее здравословно. По време на специална церемония родителите предават бебетата си на сумисти, които отскачат скъпоценните си пръсти нагоре-надолу и понякога дори реват в малките им лица, за да накарат сълзите да потекат. 'Той не е бебе, което плаче много, но днес той плака много за нас и ние сме много щастливи от това', майка Мей Шиге каза на събитие през 2014г.

32 155-годишен капан за мишки успешно хвана мишка през 2016 г.

Мозък на мишката {най-доброто от 2018}

Shutterstock

Казват, че ако не се е счупил, не го поправяйте - и това се оказа така при много ранен дизайн на мишоловката. В средата на 1800 г., изобретател Колин Пулинджър разкри своята Вечен капан за мишки и твърдеше, че ще продължи цял живот. Повече от век по-късно Пулинджър все още можеше да направи това твърдение.

155-годишното устройство, изложено в Английския музей на английския селски живот, успя хвани мишка това се промъкна през 2016 г. - дори без стръв! Мишката влезе в капана, опитвайки се да изгради гнездо, и в крайна сметка активира своя механизъм за трион. За съжаление гризачът не оцеля. Но ясно е, че вечният капан за мишки го прави!

33 Човек може да плува през вените на син кит.

Кит

Shutterstock

Синият кит е най-голямото живо същество - дори е по-голямо от повечето динозаври. Най-големите сини китове могат да бъдат с дължина над 100 фута и тегло над 100 тона. Само техните сърца могат да тежат 1300 паунда и са с размерите на малка кола. Не е изненадващо, че сините китове имат огромни артерии, които изпомпват кръв през масивните им сърца и в техните жизненоважни органи. Тези артерии са толкова големи, че напълно израснали човек може да плува през тях , не че трябва да го пробвате.

34 Плачът ви кара да се чувствате по-щастливи.

Прегръдки и плач на жени {Предимства на плача}

Shutterstock

Не го наричат ​​„добър вик“ за нищо. Изследванията показват, че плачът стимулира производството на ендорфини , естественото болкоуспокояващо в тялото ни и хормоните, които се чувстват добре, като окситоцин. Накратко, плачът повече ще доведе до повече усмивка.

35 Международни астронавти трябва да могат да говорят руски.

астронавт, работещ в космоса със земя на заден план

Shutterstock

Тъй като Международната космическа станция (МКС) има модули и операции на руски език, всички астронавти, които отиват на МКС, трябва знам как да говоря руски . Някои астронавти твърдят, че изучаването на този нов език е най-голямото предизвикателство при тяхното обучение. Според Института за външна служба на Държавния департамент, англоговорящите астронавти могат да очакват да прекарат 1100 учебни часа, за да достигнат разумно ниво на владеене на руски език. Това е два пъти повече часове, отколкото обикновено са необходими за изучаването на други езици като френски, испански и холандски.

36 Електрическият стол е изобретен от зъболекар.

странни факти

Shutterstock

През 1881 г. зъболекар Алфред П. Саутвик стана свидетел на това как пиян мъж умира бързо след това докосване на електрически генератор под напрежение . Скоро Саутуик осъзна, че електричеството може да бъде бърза и по-хуманна алтернатива на обесването за екзекуции. И така, електрическият стол е роден и е използван за първи път през 1890 г. Макар че това не беше първоначален успех - трябваше да се използва втори тласък - Саутуик в крайна сметка разработи извивките. Бонбони от памук и електрически столове: Какво ще мислят зъболекарите по-нататък?

37 Дори човекът, създал Comic Sans, го е използвал само веднъж.

детски играчки 123 бебешки игри момчета забавно abc момичета, написани в комикс без

Shutterstock

Comic Sans е класическият сладък, непринуден, неформален шрифт за покана за рожден ден на парти за рожден ден. Но той се среща и като незрял и непрофесионален и е наречен най-мразеният шрифт в света . Comic Sans е проектиран от Винсент Конър през 1995 г. и дори той не е фен . - Само някога съм използва Comic Sans веднъж . Имах проблеми с промяната на широколентовия си достъп до Sky, затова им написах писмо в Comic Sans, казвайки колко съм разочарован “, каза той Пазителят . „Получих 10 паунда възстановяване.“ Заслужава си, предполагаме.

38 Поне един от цветовете на олимпийското знаме се появява на всички национални знамена.

олимпийско знаме, течащо в небето

Shutterstock

Прясна аристократка Барон дьо Кубертен проектира олимпийското знаме в началото на 1900 г. и той беше много умишлен със своето създаване. Поне един от цветовете на олимпийското знаме се появява на флаговете на всяка нация, която се състезаваше в игрите по това време (но само ако броите белия фон на самото знаме). „Бял фон с пет преплетени пръстена в центъра: син, жълт, черен, зелен и червен ... е символичен“, казва Кубертен през 1931 г. „Той представлява петте обитавани континента на света, обединени от олимпизма, докато шест цвята са тези, които се появяват на всички национални знамена на света понастоящем. '

39 Австралия има розови и лилави езера.

Австралия

Shutterstock

Езерото Хилиер се намира на ръба на Близкия остров, който е край бреговете на Западна Австралия. Известно е със своите жив розов цвят , което се дължи на присъствието на водораслите Дуналиела салина . Това кара съдържанието на сол в езерото да създаде червена боя, която помага да се получи цветът на дъвка. И въпреки високите нива на сол, езерото Хилиер е безопасно за плуване.

Hillier също има лилав братовчед от езеро. Лагуната Hutt, в Порт Грегъри на Коралското крайбрежие на Западна Австралия, има голямо количество Дуналиела салина също. В зависимост от сезона и количеството облачно покритие, Лагуната Hutt може да бъде с различни цветове , вариращи от червено до розово до люляк.

40 Чаената торбичка беше случайно изобретение.

странни факти

Shutterstock

През 1908 г. търговец на чай в Ню Йорк Томас Съливан изпрати проби от чаени листа на някои от клиентите си през малки копринени торбички . Много от получателите предполагаха, че торбите трябва да се използват по същия начин като металните вливки. И така, те поставят цялата чанта в чайника, вместо да изпразват съдържанието му.

След такива положителни отзиви от щастливия инцидент, Съливан проектира умишлени пакетчета чай за търговско производство. През 20-те години сашетата му, направени от марля - а по-късно и от хартия - включват връвта с етикет, висящ отстрани, за да може чантата лесно да бъде свалена. Някои неща наистина остават същите.

41 Почти 163 000 пинта Гинес се губят в космите по лицето всяка година.

странни факти

Shutterstock

Действително изследователско проучване, поръчано от Гинес установи, че приблизително 162 719 пинта ирландски стаут ​​отиват на вятъра всяка година ... чрез мустаци. Проучването установи, че 0,56 милилитра Гинес се улавят в средната брада или мустаци с всяка глътка. И отнема около 10 глътки, за да завършите една халба.

Около 92 370 потребители на Гинес всяка година във Великобритания имат косми по лицето. Ако приемем, че консумират средно 180 пинта всяка година, общата цена на пропилените Гинес годишно е около 536 000 долара. Моралът на тази история? Бръснете и спасявайте!

42 Руснаците пристигнаха с 12 дни закъснение до Олимпийските игри през 1908 г., защото използваха грешен календар.

русия kgb kennedy слухове

Shutterstock

Преди повече от 2000 години, Юлий Цезар насърчава използването на юлианския календар, 365-дневен календар, който не отчита високосна година. В крайна сметка календарът не се синхронизира със сезонните равноденствия, а празниците - като Великден - не се приземяват там, където трябва. И накрая, през 1582 г. Папа Григорий XIII мандат, че католическите нации преминаване към нов григориански календар това реши проблема.

Но за много страни, включително Русия, преминаването от Юлиански календар на григорианския отнели векове. В резултат през 1908 г. руснаците пропусна първите 12 дни от Олимпиадата , който беше домакин в Лондон, тъй като те все още използваха юлианския календар. Страната се промени окончателно през 1918 г., след като болшевиките поеха контрола. Забавен бонус факт: Гърция, страната, в която се роди Олимпийските игри, беше последната държава, която направи смяната през 1923 година.

43 канали по пътя на път 66 играят „Америка красивата“.

странни факти

Shutterstock

Министерството на транспорта на Ню Мексико реши да подправи един пуст участък от четвърт миля от път 66 между Албакърки и Тярас. В пътя бяха добавени канали пуснете музика, когато шофирате над тях ограничението на скоростта от 45 mph. Каналите работят точно като тъканите, които вибрират в колата ви, ако излезете от лентата си. Тези конкретни ленти са разположени така, че да създават различни терени, когато ги карате, а ако го направите, можете ясно да чуете как „Америка красивата“ играе през вибрациите в колелата на автомобила ви.

44 Мениджърът на Елвис Пресли продаде значки „Мразя Елвис“.

Елвис Пресли в затвора Рок

Алами

Полковник Том Паркър беше Елвис Пресли мениджър от близо две десетилетия. Мнозина го кредитират като ръководител на огромния търговски успех на Пресли. През 1956 г. Паркър подписва търговска сделка с превърнете Елвис в марка , а до края на годината продажбите на стоки са донесли 22 милиона долара.

Тъй като той получи 25 процента дял от печалбата, Паркър винаги намираше нови начини да накара феновете да харчат. Той дори реши да продаде на хейтърите на Пресли. Той измисли идеята да продава значки с надписи „Мразя Елвис“, „Елвис е дрънка“ и „Елвис Джойк“ („шут“ с нюанси в Ню Йорк).

45 Хартиените торбички могат да бъдат по-лоши за околната среда от пластмасовите.

отблизо на човека

iStock

Стана общоприето схващане, че хартията винаги е по-добър избор от пластмасата. Всъщност, забрани за найлонови торби се приемат редовно.

Въпреки това, както хартията, така и пластмасата имат своите недостатъци . Според изследванията производството на хартиени торби отделя 70 процента повече замърсяване, използва четири пъти повече енергия и отнема повече време, за да се разпадне, в сравнение с найлоновите торби. Предполагам, че най-добрият вариант е да носите чанти за многократна употреба със себе си.

46 Най-бързият човек в света има сколиоза.

usain болт, работещ на пистата

Shutterstock

кралицата на мечовете като чувства

Може да предположите, че човек, който може да тича толкова бързо, колкото Юсеин Болт би било въплъщение на физическо съвършенство. Но се оказва, че Болт е имал своя дял от физически затруднения за преодоляване, включително сколиоза. - Боже мой гръбначният стълб е наистина извит лошо - каза Болт Списание ESPN през 2011 г. „Но ако поддържам сърцевината и гърба си здрави, сколиозата всъщност не ме притеснява. Така че не трябва да се притеснявам за това, стига да работя усилено. '

47 Повечето хора в Исландия вярват в елфите.

Геотермална синя лагуна

Shutterstock / Bhushan Raj Timia

Проучване на Университета на Исландия от 2007 г. установи, че 62 процента от исландците вярват в истински елфи . Всъщност през 2014 г. протестиращите твърдяха, че предложената магистрала ще унищожи „църквата на елфите“, която за мнозина е просто гигантска скала. В крайна сметка „църквата“ била преместена на безопасно място, за да не бъде наранена и строителството продължило. Въпреки че скалата тежала 70 тона и се нуждаела от кран, за да я премести, запазването на места, важни за елфите, е важно за исландците.

Страната история на елфите датира от стихове от епохата на викингите от около 1000 г. За исландците тези елфи не са малки фигури, които изграждат играчки за Дядо Коледа, те всъщност приличат много на хората и могат да варират по размер. Мнозина вярват, че тежко нещастие ще сполети онези, които се осмелят да строят на територията на елфите, въпреки че не може да се види - оттук и запазването на „църквата“.

48 Джанис Джоплин остави в завещанието си 2500 щатски долара, за да направят партито на приятелите си.

смъртта на знаменитости на Дженис Джоплин

Архив PL / Alamy Stock Photo

Член 11 от Джанис Джоплин ще включваше уговорката, че тя иска 2500 долара от нейното имение, заделено за тържество след погребението „на подходящо място като последен жест на признателност и сбогуване“.

Около 200 специални гости бяха поканени на партито с покани с надпис „Напитките са на перла“, което беше препратка към прякора на Джоплин и последното й заглавие на албума. Партито се проведе на подходящо място за Джоплин: Лъвският дял в Сан Анселмо, Калифорния. - Мисля, че беше подходящо да я изпрати по този начин , 'Бившият любовник на Джоплин Джеймс Гърли написа в Перла: Обсесиите и страстите на Джанис Джоплин .

49 Bubble wrap първоначално е бил предназначен да бъде тапет.

Shutterstock

Обвиването с мехурчета е изобретено през 1957г от инженери Алфред У. Филдинг и Марк Шаван , които запечатаха две завеси за душ заедно, създавайки малко въздушни мехурчета, които първоначално се опитаха да продадат като тапет. След това, през 1960 г., те осъзнават, че продуктът им може да се използва за защита в опаковките, и основават Sealed Air Corporation. Когато изобретателите показаха продукта на IBM, която току-що пусна първите си масово произвеждани компютри, технологичната компания стана първият клиент за опаковане на големи балони. Sealed Air съществува и до днес, създавайки както опаковки за храни Cryovac, така и да, обвивка с балончета.

50 нарушители на DUI от Охайо трябва да използват жълти регистрационни табели.

странни факти

Изображение чрез Wikimedia Commons

Стандартната регистрационна табела на Охайо е бяла с тъмносини букви и цифри и червена граница в горната част. Това е, разбира се, ако нямате множество DUI. От 1967 г. Охайо издава специални жълти регистрационни номера с червени знаци към нарушителите на DUI. Към 2004 г. тези „алени буквени табели“ - или „партита“ - са задължително за повторни нарушители на DUI , и винаги, когато нивото на алкохол в кръвта на водача е два пъти по-високо от допустимата граница. Въпреки че има обществен срам, който идва заедно с тези регистрационни номера, той също така помага на полицията да забележи тези превозни средства при патрулиране на магистрали.

Популярни Публикации