50 умни начина за незабавно добавяне на стойност към вашия дом

Обновяване на дома ви е нещо повече от скъп процес - отнема и време. За съжаление, не всеки проект, в който потапяте трудно спечелените си пари, е победител според Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) 2019 Remodeling Impact Report, от 20 проучени проекта за подобряване на дома, само трима възвърнаха разходите за инвестиция когато дойде време за продажба.За щастие не е нужно да хвърляте добри пари след лоши. С помощта на експерти събрахме най-добрите начини да добавите стойност към вашия дом. И ако търсите начини да оправите пространството си в бързаме, разгледайте тези 23 проекта за домашно подобрение на Genius, които можете да направите за един час (или по-малко!) .

1 Разменете хардуера на вашия шкаф.

бял шкаф със златни дръжки

Shutterstock / Berkay DemirkanПремахването и подмяната на фронтовете или хардуера на вашия шкаф е проект, толкова прост, дори и начинаещите могат да си го направят, но и този, който може да направи дома ви по-ценен.„Това е достъпен начин да направите кухнята да изглежда нова и модерна“, казва Маряна Гриншпун , дизайнерски директор на компания за интериорен дизайн Проекти на мамут . „Версията„ направи си сам “може да бъде изпълнена за под хиляда долара за шкафове със стандартен размер и компактно пространство.“ И за повече начини да освежите кулинарния център на дома си, разгледайте тези 27 невероятни начина за надграждане на вашата кухня без преустройство .2 Преоблечете вашите шкафове.

копче на шкафа

Shutterstock

Дори да нямате пари в бюджета си, за да реконструирате цялата си кухня, пак можете да надстроите пространството си, като реконструирате шкафовете си. „Това, че нещо изглежда изтъркано или избито, не означава, че трябва да бъде заменено“, казва Граф Уайт , основател на House Heroes Realty и House Heroes, LLC . „Повторното нанасяне на покритие добавя значителна пазарна стойност - без да се нарушава банката“.

3 Променете цветовете на горната част или шкафовете във вашата кухня.

кухненски шкафове смокинг, увеличете домашната стойност

Shutterstock / ArtazumМакар че разполагането с еднакви кухненски шкафове може да изглежда като една от точките за продажба на къщата ви, трябва да изберете светли горни шкафове и тъмни долни шкафове, ако искате жилището ви да се продава срещу заплащане. Според доклад от 2018 г. на Zillow, домове с така наречените смокинг шкафове донесе 1500 долара повече от очакваното средно.

4 Мощност измийте къщата си.

мощност миене на екстериора на дома, есенни подобрения

Shutterstock

Пролетното почистване не трябва да бъде запазено само за интериора на къщата ви - почистването отвън може да ви помогне да извлечете големи награди, когато е време за продажба.

„Мощността, измиваща тротоарите и алеята, може бързо да премахне години мръсотия“, както и да я направи по-ценна в очите на купувачите, според къща флипър Ник Дисни собственик на Продавайте къщата ми в Сан Антонио . И за още чудесни съвети, доставени във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

5 Подрежете вашите растения.

подстригване на жив плет неща, които крадците знаят за вашия дом

Shutterstock

Дори да нямате огромна сума за харчене, можете да надстроите къщата си за нула време с малко озеленяване.

„Уверете се, че храстите и двора са добре подрязани преди вашите прожекции“, предлага Дисни. „Тези малки неща могат да накарат купувачите да искат да видят какво има вътре, вместо да искат да продължат напред.“ Желаете да направите вашето външно пространство толкова красиво, колкото интериора ви? Открийте тези 20 гениални начина да раздуете задния си двор .

6 Надстройте озеленяването си.

Човек, който поставя мулч в двора, засилва дома ви

Shutterstock

„Озеленяването е един от най-рентабилните начини да увеличите стойността на дома си“, казва Патрик ван ден Боше , президент на Realty Executives International. „Здравите дървета, растения и цветя заедно с добре поддържана морава могат да подобрят външния вид на дома. Също така премахнете мъртвата растителност, скрийте маркучите и поддържайте всичко да изглежда девствено, за да направите най-доброто първо впечатление. '

7 Инсталирайте малко външно осветление.

пейзажно осветление, увеличаване на домашната стойност

Shutterstock/Grisha Bruev

Първата стъпка към превръщането на задния ви двор в перфект развлекателно пространство с оптимална стойност за препродажба? Инсталиране на малко външно осветление. NAR съобщава, че пейзажното осветление струва средно 5000 долара, а продавачите възстановяват половината от цената, когато пуснат имотите си на пазара.

8 Добавете напоителна система.

пръскачка за трева, унищожаваща тревата, увеличава стойността на дома

Shutterstock

Докато собствениците на жилища обичат външния вид на буйна морава или градината, желанието им да вложат работата, за да поддържат зеленината си, е друга история. Така че, ако искате да повишите стойността на дома си, опитайте да добавите напоителна система към външното си пространство. В отчета за въздействието на ремоделирането на NAR за 2018 г. добавянето на напоителна система се класира на девето място в списъка с проекти, които най-вероятно ще добавят стойност за препродажба на жилище, като средно ще се постигне възвращаемост от 86%.

9 Изградете вътрешен двор.

вътрешен двор, увеличете стойността на дома

Shutterstock

Изграждането на вътрешен двор във вашия двор може незабавно да добави привлекателност към вашето пространство. Новите вътрешни дворове бяха шестото най-желано надграждане на открито в отчета на NAR за ремоделиране на въздействието за външни характеристики за 2018 г. И те дават 55,2% ROI, според Ремоделиране счетоводен отчет за разходите спрямо стойността за 2019 г.

значение на бяла пеперуда

10 Създайте място за сядане на открито.

парти в задния двор

Shutterstock

Създаването на малко място за сядане на открито може да бъде последният щрих, от който се нуждаете, за да увеличите външната привлекателност на вашия дом. „Поставете палуба или веранда като външна всекидневна зона с удобни възглавници върху мебели, външен килим, скара… или телевизор, ако зоната е покрита“, казва Шийла Макдоналд , брокер с J Barrett & Company. „Това разширява квадратурата на вашия дом в съзнанието на купувача.“

11 Нека вашите дървета да бъдат подрязани.

човек, подрязващ дърво, увеличава стойността на дома

Shutterstock / LaineN

Един от най-лесните начини да добавите стойност към дома си дори не изисква изпълнител. По Доклад за въздействието на ремоделирането за 2018 г. от Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR), прогнозната цена на услугата за грижа за дърветата - включително прилагане на тор за дървета, подрязване, подрязване, премахване на дървета и пръскане на дървета - е 2000 щатски долара, огромните 100% от които се възстановяват, когато купувачите продадат домовете им.

12 Изградете тесте.

дървена палуба, увеличаване на домашната стойност

Shutterstock / alabn

Ако искате да превърнете външното си пространство в такова, което значително ще повиши стойността на дома ви, изграждането на палуба е чудесно място за начало. Според Ремоделиране 2019 г. Отчет за разходите спрямо стойността за 2019 г. , добавки на композитни палуби донесе 69,1 процента възвръщаемост на инвестициите, когато дойде време за продажба - или около 13 000 долара за проект от 19 000 долара.

13 Инсталирайте пожарна яма.

функция за открит огън, увеличаване на домашната стойност

Shutterstock / randy andy

Кой казва, че вашето външно пространство трябва да се използва само през лятото? Добавянето на огнище не само ще направи възможно прекарването на студени есенни нощи на открито, но и ще повиши общата стойност на вашия дом. NAR съобщава, че добавянето на функция за пожар на открито струва средно $ 6000, но възстановява $ 4000 от тези разходи - или 67% - когато е време за продажба.

14 Пребоядисайте стените си.

ръчно рисуване кухненска стена синьо

Shutterstock / 8H

Завършването може да отнеме само няколко часа, но добавянето на нов слой боя към стаята може напълно да преобрази пространството ви към по-добро - и да добави сериозна стойност по пътя.

„Матовите покрития изглеждат по-сложни и ние предпочитаме да стоим далеч от черупката на яйцата. Изборът на контрастни цветове, дори ако два нюанса на бялото - единият за стени, другият за облицовка, врати и таван - ще добавят детайли и дълбочина към пространството “, казва Гриншпун. Още по-добре, според данните на NAR, пребоядисването е имало един от най-високите оценки на радост за всеки домашен проект.

15 Отворете своето пространство.

хол с отворена концепция

Shutterstock / Breadmaker

Искате ли да добавите голяма стойност към вашето пространство? Събарянето на няколко стени е чудесно място за начало.

„Създаването на отворен концептуален план на етажа, започвайки с кухнята в хола или трапезарията, е много ефективен ремонт, който добавя стойност към домовете“, казва Йехескел Шарбани , собственик на Елитна кухня и баня / Експресно договаряне .

Шарбани отбелязва, че това е особено желано оформление в момента, „когато повече хора работят, ядат, забавляват и учат у дома“. И ако искате да запазите тази скъпа инвестиция девствена, уверете се, че ги знаете 25 тихи знака Къщата ви се разпада .

16 Добавете малко интелигентна технология.

Термостат за гнездо

Гнездо

Ако искате да направите дома си по-ценен, е време да започнете да мислите умно. Инвестирането в някои интелигентни домашни технологии може бързо да увеличи стойността на вашия дом, без да се харчи за огромен ремонт.

„Направете интелигентни подобрения като термостат, осветление, външен вид на вратите на клавиатурата, пожароизвестители и охранителни камери. Ако всичко останало е същото между няколко жилища, които търсят купувачите, вашият дом ще спечели с интелигентен тласък “, казва Шон Брейер , собственик на Breyer Начало купувачи . Всъщност технологията за интелигентен дом беше определена като водеща тенденция в Прогноза за дизайн на Zillow за 2019 г. .

17 Премахнете килима си.

прахосмукачка за остарели домашни предмети

Shutterstock

да мечтая да плача

„Съвременните купувачи на жилища се изключват чрез килими“, казва Уайт. „Полагането на лъскав нов дървен под лесно се изплаща няколко пъти.“ И ако се притеснявате, че автентичните подови настилки ще ви струват ръка и крак, винаги има „добри алтернативи на традиционните дървени подове“, казва Уайт. „Домашните реновисти могат да закупят инженерно или ламинирано дърво за малка част от цената на скъп под.“

18 Добавете малко таванска изолация.

Стари тавански мечти

Shutterstock

Проточен дом - или такъв, който не задържа хладния въздух, изпомпван от неговите климатични устройства - е изключване за купувачите на жилища. За щастие е необходимо само малко изолация на тавана ви, за да подобрите сериозно стойността на дома си както сега, така и в бъдеще.

„Средно ще видите 108 до 116 процента възвръщаемост на инвестицията [когато добавите изолация на тавана]“, казва Април паломино , брокер на жилищни недвижими имоти от Coldwell Banker в Уинтър Парк, Флорида. „Това е така, защото изолацията предпазва дома от пренос на топлина, като по този начин намалява сметките за енергия. Изолацията също така предотвратява навлизането на влага в деликатните части на дома ви, запазвайки инвестицията ви. '

19 Завършете мазето си.

подобряване на стойността на домовете в сутерена

Преобразуването на това недовършено пространство във вашето мазе може да бъде ключът към продажбата на дома ви на изгодна цена.

„Недовършеното мазе може да бъде златна мина“, казва Морган Франклин , брокер с Atlas Trust Real Estate . „На моя пазар квадратните кадри под клас са на стойност от 60 до 80 долара на фут и могат да бъдат завършени за по-малко от 40 долара на фут“.

20 Сменете датата на гаражната си врата.

Гаражни врати подсилват вашия дом

Shutterstock

Светкавица на новини: Тази мръсна гаражна врата, на която сте се подпирали сто пъти, ви съсипва обжалване на бордюра на дома . За щастие замяната му не е изключително скъпа инвестиция и това може да направи къщата ви много по-привлекателна в дългосрочен план.

„Като инсталирате нова гаражна врата, можете да видите до 92 процента възвръщаемост на инвестицията си“, казва Паломино. „Гаражните врати повишават привлекателността на бордюрите, осигуряват сигурност и дори помагат сметки за енергия ако са изолирани. '

21 Добавете няколко стоманени входни врати.

отпред през

Shutterstock

„Стоманените входни врати повишават привлекателността на бордюра - те са елегантни и изчистени и се предлагат в различни облицовки и ламперии“, казва Паломино. „Те повишават сигурността на вашия дом и се изправят срещу износване ... и [не] подлежат на изкривяване или гниене.“ Те също имат 91% ROI, отбелязва тя.

22 Добавете камък фурнир.

каменна фурнир надстройка домашна стойност

Shutterstock

Всичко, от което се нуждаете, е малко каменна фурнир, за да промените напълно външната естетика на вашия дом и да увеличите привлекателността на бордюра. „Произведената облицовка от фурнир от камък може да ви донесе до 92 процента възвръщаемост на инвестициите“, според Паломино.

23 Завършете малките ремонти около къщата.

жена, пробиваща в кухненски уред, увеличава стойността на дома

Shutterstock / Живица Керкез

Може би си мислите, че тези малки ремонти около къщата са загуба на време, но ако не се заемете с тях своевременно, може да загубите много пари.

„Направете дребни ремонти около дома“, предлага Паломино. Според експерта, течащите кранове, повредите от Sheetrock, напуканата мазилка, счупените прозорци, липсващите екрани и вдлъбнатите отвесни врати са добри места за започване.

24 Подменете старите си прозорци.

перваза на прозореца, нови прозорци, увеличаване на домашната стойност

Shutterstock

Искате да направите дома си по-тих, намалете сметките си за енергия , и добавете стойност, когато дойде време за продажба? След това заменете тези стари прозорци с нов набор от винилови. Докато ще платите приблизително 17 000 щатски долара за подмяна на 10 прозореца във вашия дом, това ще доведе до 73,4 процента ROI .

25 Възстановете кухненските си плотове.

плотове за плочки остарял дизайн на дома

Тези стари плотове за ламинат или плочки намаляват привлекателността на дома ви и неговата потенциална точка на продажба. За щастие инсталирането на гранитни или кварцови броячи е лесно и може бързо да подобри външния вид и стойността на вашето място. „Подмяната на плотове може да бъде завършена за по-малко от 10 000 долара и ще има огромно влияние върху стойността“, казва Франклин.

26 Сменете лицевите плочи и стенните ключове.

превключвател на светлината Най-луди американски президенти

Тези метални капаци на светлинни превключватели може би някога са се съчетали с декора на дома ви, но сега те изглеждат просто остарели и е време да си отидат, казва Бренда диБари , лицензиран брокер на недвижими имоти с Halstead Real Estate. За щастие струва само няколко долара и отнема само секунди, за да замените евтините пластмасови капаци с по-елегантни дървени, керамични или метални с по-добра естетическа привлекателност и възвръщаемост на инвестициите.

27 Инсталирайте вградено осветление.

модерна кухня

Искате да направите всяка стая в дома ви да изглежда по-светла, по-красива и по-скъпа? Отговорът е прост: вградено осветление.

„Всекидневните трябва да имат четири вградени светлини, а коридорите и кухните също трябва да имат няколко“, предполага Брайън Дохърти , управляващ партньор в Robert Paul Properties в Бостън. „В зависимост от електротехника и сложността на окабеляването, една вградена светлина може да струва между 150 и 250 долара инсталирана. Ако парите са ограничени, бих препоръчал да се съсредоточите върху развлекателни и жилищни помещения първо преди спалните. '

28 Добавете малко светлина в кухнята.

led осветление

Shutterstock

„Добавянето на светлини под гише наистина ще озарява пространството [на кухня]“, казва Ралф ДиБугнара , президент на Начало Квалифициран и вицепрезидент на Residential Home Funding. За щастие са ви необходими само няколко LED светлини, за да постигнете желания вид, така че това е достъпен и лесен начин да увеличите стойността на дома си.

29 Сменете старите осветителни тела.

Професионални съвети за домакински осветителни тела

Shutterstock

Попитайте някой агент по недвижими имоти или дизайнер, и те ще ви кажат, че тези евтини осветителни тела за магазини за дома няма да ви донесат голяма заплата, когато отидете да продадете къщата си. Надстройте осветлението си и ще надградите чека и от потенциален купувач. „Ако все още живеете с оригиналните строителни тела (помислете за заоблени монтажи и полилеи за изрязване на бисквитки) ... тогава ви гледам!“ казва интериорният дизайнер, базиран в Ню Йорк Дениз Джана , собственик на Дениз Джана Дизайн . „Осветителните тела, като хардуер, са бижутата на вашия дом.“

Добрата новина? „Приспособленията, които допълват вашия домашен стил и са стилни, влизат буквално във всеки ценови диапазон“, казва тя.

30 Инсталирайте багажник за тенджери и тигани.

висящи шкафове за съхранение

Ако искате да увеличите стойността на дома си, от първостепенно значение е да намалите бъркотията, където е възможно, особено в често използвани пространства като вашата кухня. За това, казва DiBari, има лесно решение: горно гърне и багажник. Той може незабавно да направи пространството ви да изглежда по-сплотено и да ви спечели допълнителни пари, когато отидете да продавате.

31 Изберете енергийно ефективни уреди.

кухненски прибори за съдомиялна машина

Shutterstock

Желаете да превърнете кухнята си в основна точка за продажба на вашия дом? „Инвестицията в нови енергийно ефективни уреди не само ще направи [вашата кухня] да изглежда по-добре, но ще ви спести пари за сметките за електричество“, казва DiBugnara.

32 Обновете вашия кран.

кухненски кран надстройка домашна стойност

Простото добавяне на нов кран във вашата кухня може да промени всичко, когато става въпрос за стойността на вашето пространство. „Актуализирането на мивката с модерно изглеждащ кран ще добави този„ уау “фактор към всяка кухня“, казва Нанси Уолъс-Лаабс , лицензиран брокер на недвижими имоти с KBN Homes, LLC . „Незначителното преустройство на кухнята ще подобри цялостния външен вид и усещане на вашата кухня, без да пробива банката.“

33 Освежете вашето произведение на изкуството.

Висяща живопис над 40 житейски умения

Shutterstock

Понякога увеличаването на стойността на дома ви е толкова просто, колкото да замените този датиран семеен портрет за нещо малко по-свежо. ' Домашно обзавеждане и произведения на изкуството оказват огромно въздействие върху усещането и стойността, които къщата ви дава “, казва ДиБари. Тя предлага да „пренаредите или замените стенните завеси с нови нови произведения на изкуството“.

34 Надстройте вашия вход.

влизане в дома подобряване на стойността на дома

Shutterstock

Вашият вход може да бъде основна точка за продажба, когато става въпрос за потенциални купувачи. „Бравата работи ли? Приканен запис ли е? [Има ли] натрошена боя на входната врата? Счупено стъкло?' пита Трей Маккали , главен брокер в Недвижими имоти в градската кутия с инструменти . „Направете входната зала място за показване и създайте положително впечатление от самото начало.“

35 Дайте на хола си покритие от сива боя.

телесен хол, увеличаване на домашната стойност

Shutterstock / Pablo Scapinachis

любопитни въпроси с отговори с множество възможности за избор

Галон боя не е огромна инвестиция. Изборът на подходящия цвят обаче може да направи огромна разлика в продажната цена на вашия дом. Според Zillow's 2018 Paint Color Analysis , светло залепена дневна добави близо 3000 долара към джобовете на собствениците на жилища по време на разпродажба.

36 Пребоядисайте входната врата.

отпред през

Shutterstock

Макар и да изглежда просто, боядисването на входната врата може сериозно да увеличи стойността на дома ви.

„На някого е необходима една минута, за да реши дали иска да влезе във вашия дом. Ако продавате, тази минута може да ви струва хиляди загубени възможности и дни на пазара! ' казва Джана. - Дайте шанс на дома си. Боядисайте входната врата и капаците (вашите гаражни врати също, ако е приложимо). Това е евтино и задължително - подобно на измиване на лицето, преди да излезете от къщата! Използвайте дълбоки, смели блус, зелени и винени тонове, за да добавите стил. '

37 Съберете вашите парчета плат.

възглавници на открито

Докато тежки драперии, мека мебел и безкрайно море от възглавници навремето беше връхната точка на интериорната мода , цялата тази бъркотия в днешно време няма да ви донесе допълнителни пари.

„Премахнете излишните възглавници, хвърляния, възглавници и завеси. Изчистените линии - без значение какъв е стилът ви в къщата - никога не са извън модата “, казва Джана. „Тъканите улавят влага, прах и алергени. Слоевете от драперии затъмняват светлината и могат да направят прозорците да изглеждат по-малки, таваните по-ниски и всичко мръсно. Твърде много възглавници и хвърляния не правят дивана привлекателен.

38 Довършете етажите си.

спящо куче малко съвети за декориране на пространство

Shutterstock

„Ако подовете ви не са в добро състояние, похарчете пари за надстройката“, казва Брад Малоу , лицензиран брокер на недвижими имоти с Compass. „Съществуват различни финансови нива на ремонти, които можете да направите с подови настилки. Ако те са от твърда дървесина, имате опции за просто шлайфане и шлифоване, оцветяване, наслагване или пълна подмяна. '

39 Повторно остъклете ваната си.

къпането може незабавно да ви направи щастливи

Shutterstock

Вашата стара вана не трябва да бъде заменена със скъп модел на нокът, за да добавите стойност към вашия дом. Според Малоу преобличването на вана е също толкова доходоносно надграждане на дома, което е много по-достъпно. „Това е сравнително евтина опция и ще остави купувачите да гледат ярко бяло, искрящо място за отдих“, казва брокерът.

40 Повторно фугирайте плочките си за душ.

Жена, която почиства фугиращата смес по стените на плочките

Shutterstock

По същия начин, повторното фугиране на плочките за баня може да накара банята ви да блесне отново в краен случай. „Никой не иска да дръпне завесата за душ и да види черна мръсотия“, казва Малоу. „Повторното фугиране на плочки е лесен, малък проект, който може да накара плочките да се чувстват като нови“.

41 Сценирайте пералното помещение.

жена, която слага пране в пералня

Shutterstock

Вашият пране стая - ако имате достатъчно късмет да имате такава - може да е ключът към добавянето на сериозна стойност към вашия дом. „Ако имате място в пералното помещение или друга малка площ, поставете го като опаковъчен център с опаковъчна хартия, лъкове, лента, ножици и др. Или градински център с малко глинени саксии, мистрия, ножици за подрязване, [и ] почва за саксии - предполага Макдоналд. „Това превръща загубеното пространство в допълнително„ луксозно “пространство с много малко пари.“

42 Увеличете максимално гаражното си пространство.

здрав мъж чист гараж

Shutterstock

Разхвърлян гараж няма да спечели потенциалните купувачи. Ако искате да направите пространството си по-привлекателно, функционално и привлекателно за някой, който иска да плати най-високия долар, е време да добавите малко място за съхранение и да изчистите това претрупано пространство.

„Инвестирайте в евтини рафтове за съхранение или окачване за вашия гараж“, предлага MacDonald. „Направете организираното пространство, което хората биха искали да имат в настоящия си дом.“

среща с самотна майка с малко дете

43 Боядисайте пода на гаража си.

боя гараж подобряване на стойността на дома

Искате ли още един лесен начин да направите вашия гараж да блести? Необходимо е само малко боя. „Ако подът на гаража е хубав, може би го боядисайте с акрилната боя, направена за подове на гаража“, предлага Макдоналд.

44 Организирайте вашата кална зала.

пейка за съхранение подобряват стойността на дома

Възползвайте се максимално от задния вход е лесен начин да добавите някаква сериозна стойност към вашия дом в бързаме. „Добавете пейка с куки за палта и може би кошници отдолу за обувки, шапки, ръкавици без пръсти и др., В зона, която може да се превърне в импровизирана кална зала“, препоръчва MacDonald.

45 Отидете минимално.

Празна всекидневна

Shutterstock

Като общо правило, украсените тъкани, модели и стилове на дизайн обикновено няма да доведат до голяма възвръщаемост на инвестициите. Когато искате да подобрите стойността на дома си, минимализмът дава максимални пари. „Купувачите днес са силно повлияни от домашни шоута които те виждат на HGTV и това изглежда диктува това, което много хора казват, че търсят: неутрални цветове, чисти повърхности и [и] минимални обработки на прозорци “, казва Макдоналд.

46 Дръжте смело с цвета на банята си.

модерна баня подобрява стойността на дома

Shutterstock

Докато неутралите могат да ви служат добре в останалата част от къщата, някои основни контрасти в банята могат да направят дома ви по-ценен в дългосрочен план.

„Опитайте да пребоядисате останалата част от банята си в силно контрастен цвят, за да направите наистина всичко искрящо“, казва ДиБугнара. „Баните остават област, която повечето купувачи наистина искат да видят нови и блестящи.“

И така, какъв цвят трябва да използвате за стените на банята си? Е, ако максимизирането на продажната цена на дома ви е целта, тогава синьото е най-доброто. Според доклада на Zillow за 2018 г. сините бани печелят на продавачите близо 3000 долара повече от очакваното.

47 Заменете основите на вашата баня.

модерна баня

Макар и да изглежда странно, новата тоалетна всъщност може да е онова нещо, което надгражда банята ви достатъчно, за да я направи по-ценно и желано пространство. Ако искате да видите продажната цена на дома си да скочи, „Сменете тоалетната за по-ефективен и модерен външен вид“, предлага Wallace-Laabs.

48 Инсталирайте мини канали без канали.

климатик

Shutterstock

Никой не обича да се прибира в прегрята къща в тези горещи летни дни. За щастие, дори ако нямате съществуващи канали, можете лесно да направите дома си охладител като инсталирате мини-разделители без канали, за да поддържате вашето пространство приятна температура през цялата година, казва Елизабет Бейн , агент за недвижими имоти с Commonwealth Standard Realty Co ., в Бостън.

49 Надстройте своето място за съхранение в килера.

най-добрите съвети за обличане добре на 40-те години

Малко шкаф за съхранение отива много, когато става въпрос за увеличаване на стойността на вашия дом. И за щастие, не е нужно да харчите хиляди, за да добавите голяма стойност. „Добавете рафтове или два реда закачалки към малките килери, за да се чувствате по поръчка, и добавете място за съхранение“, предлага Бейн.

50 В крак с Джоунс.

недвижими имоти, отворена къща. идеи за втора среща

Ако не сте сигурни в кой ремонт трябва и не трябва да инвестирате, просто потърсете вдъхновение от къщата на съседа си.

„Ако ремонтите във вашия квартал са прости, запазете го просто. В противен случай ще откриете, че харчите твърде много за актуализиране на имота си, но няма да осъзнаете възвръщаемостта на инвестицията си в деня на затваряне “, казва Wallace-Laabs. „Отидете на отворени къщи във вашия квартал, преди да пуснете къщата си на пазара. Обърнете внимание на кухнята, баните, подовете и осветителните тела - след това се приберете вкъщи и започнете с тези идеи. “ И ако искате да освежите пространството си, без да разбивате банката, открийте тези 50 невероятни надстройки на дома за $ 50 .

Популярни Публикации