50 знаменитости, чиито истински имена никога не сте знаели

Упи Голдбърг и Джейми Фокс са имена на домакинства за всеки, който има телевизор. Карин Джонсън и Ерик Бишоп, от друга страна? За повечето хора тези имена не означават нищо, но всъщност те са рождените имена на тези легендарни, Звезди от A-списък . Не, това не е само самодива с една дума Мадона и Скъпи които използват сценични прозвища. Дори известни личности с известни имена, като Мартин Шийн и Мег Райън , живеят тайно двоен живот. А за още звездни факти вижте 17 знаменитости, които се ожениха за фенове .1 Стивланд Джъдкинс - Стиви Уондър

Стиви Уондър, вдъхновяващи цитати

Shutterstock

Кога Стиви Уондър за първи път подписа с Motown, той законно промени името си от Стивланд Джъдкинс към Стивланд Морис , поемайки моминското име на майка си. Въпреки това, когато Motown записва изпълнителен директор Бери Горди започна да го нарича „Чудо“, Стиви отново промени името си и по този начин се роди сценичното име на музиканта. За песни, които няма да повярвате, са на половин век, вижте 50 песни навършват 50 тази година .2 Елизабет Стаматина Фей - Тина Фей

Тина Фей реклами на знаменитости

ShutterstockДокато Фей е нейното истинско фамилно име, Тина всъщност е съкратена версия на нейното второ име, Стаматина. Смешно е, че името на актрисата е Елизабет, което тя използва като вдъхновение за името си 30 Рок герой, Лиз Лимон .3 Пол Дейвид Хюсън - Боно

Връзка

Shutterstock

Връзка може да има само едно име сега, но фронтменът на U2 е роден с три: Пол Дейвид Хюсън . Що се отнася до неговите когномени, музикантът намира своето вдъхновение в родния си град Дъблин - от името на магазин за слухови апарати, на всички неща.

4 Кристофър Кейтсби Харингтън - Кит Харингтън

Кит Харингтън и Роуз Лесли

ShutterstockThe Игра на тронове Истинското име на звездата е Кристофър Кейтсби Харингтън, но той не знаеше името му не беше Кит Харингтън до 11-годишна възраст. Той каза Блясък : „Кит традиционно е издънка на Кристофър, просто не се използва толкова често. Моето второ име е Кейтсби. За препоръки на предавания, които са също толкова украсени, колкото ИМА , Разгледайте 23 Еми телевизионни предавания, които можете да предавате в момента .

5 Марк Синклер - Вин Дизел

Вин Дизел

Shutterstock / Nuamfolio

Точно така, вдигнете челюстта си от пода: Вин Дизел не е името върху свидетелството за раждане на екшън звездата. Първо му дадоха много по-традиционното име Марк Синклер. Въпреки че актьорът не е потвърдил произхода на сценичното си име, то уж произлиза от Винсент - фамилното име, което семейството е поело, когато майка му се е омъжила повторно - и собствената му енергична личност. Друга легенда на Холивуд е, че той е трябвало да промени името си, за да се защити, когато е работил като бастун, преди звездата.

6 Натали Хершлаг - Натали Портман

Натали Портман

Shutterstock

В продължение на много години израелска американска актриса Натали Портман изпълняваше актьорска работа под нейното име, Натали Хершлаг . Това беше само по време на снимките На Люк Бесон Лъв в началото на 90-те, че тя решава да отиде с „Портман“, поемайки моминското име на баба си по бащина линия.

7 Вера Чокалингам - Минди Калинг

Минди Калинг, вдъхновяващи цитати

Shutterstock

Макар и актриса Минди Калинг е роден Вера Чокалингам , тя винаги е носила второто си име Минди, дори преди звездата. И когато започна да поема големи актьорски роли, Минди реши да съкрати фамилното си име до „Калинг“, като й даде името, което използва днес.

8 Джон Роджър Стивънс - Джон Легенда

Джон Легенда

Shutterstock

John Legend's истинското име всъщност е Джон Роджър Стивънс, поради което фамилията на дъщерята на певеца Луна е Стивънс. Очевидно приятелите на Stephens са го наричали толкова често от „Legend“, че „е нараснало до степен, в която повече хора от моя кръг ще ме познаят с това име, отколкото с истинското ми име“, каза той. MTV . 'Трябваше да взема решение.'

9 Уинона Лора Хоровиц - Уинона Райдър

Червен килим на Уинона Райдър

Андреа Рафин / Shutterstock

Нямаше нищо лошо в името Уинона Лора Хоровиц, разбира се, но в Момиче, прекъснато актрисата все пак реши да поеме фамилията 'Райдър'. Решението дойде доста случайно за Хоровиц / Райдър, тъй като баща й случайно слушаше Мич Райдър албум, когато агентът й я попита как иска да бъде кредитиран във филма от 1986 г. Лука .

10 Питър Джийн Херандес - Бруно Марс

музикант Бруно Марс

Shutterstock

„[Сценичното име]„ Бруно “е след Бруно Самартино, кой беше този голям, дебел борец, ' Бруно Марс , роден Питър Джийн Херандес, съобщи на Асошиейтед прес . „Бях това малко набито бебе, така че баща ми ме наричаше така като прякор.“ А фамилията му? „Марс“ излезе, защото много момичета казват, че съм извън този свят! “ За повече музикални факти вижте 20 песни, които сте напълно неразбрани, обяснени .

11 Eilleen Edwards - Shania Twain

Шаня Твен Знаменитости, които спечелиха

Shutterstock

Поп икона Eilleen Edwards, по-известна като Шаня Твен , избра фамилията си в чест на нейния втори баща Оджибве, Джери Твен . „Шания“ е име на Оджибве, което означава „по моя път“, въпреки че певицата нито потвърди, нито отрече, че го е избрала поради тази причина.

12 Кришна Пандит Бханджи - Бен Кингсли

актьорът Бен Кингсли истински имена на знаменитости

Shutterstock

Списъкът на Шиндлер и Железният човек 3 актьор Сър На Бен Кингсли истинското име всъщност е Кришна Пандит Бханджи . Звездата промени името си много преди да влезе в A-списъка, използвайки прякора на баща си (Бен) и прякора на дядо си (King Clove), за да създаде своя прозвище. За още страхотни актьори вижте 13 страхотни спечелили Оскар спектакли, които все още продължават .

13 Аманда Лий Роджърс - Порция де Роси

Порция де Роси

Shutterstock

Макар и родена Аманда Лий Роджърс, Развитие в застой актриса Порция Де Роси законно промени името си на 15-годишна възраст. В интервю за The Застъпник , тя обясни, че е избрала името „Порция“ след героя на Шекспир във „Венецианският търговец“ и „де Роси“, защото, както каза тя Адвокатът , „Бях австралийка и мислех, че екзотично италианско име някак ще ми подхожда повече от Аманда Роджърс“.

14 Морис Миклуайт - Майкъл Кейн

Актьорът Майкъл Кейн

Shutterstock

Истинското му име е Морис Миклуайт, но актьор Майкъл Кейн се нарича със сценичното си име от 1954 г. И наскоро, екранната легенда всъщност направи официалната промяна на името, отбелязвайки, че сигурността на летището става прекалено голяма караница с две отделни имена.

Що се отнася до вдъхновението зад името му? Е, спасителят първоначално е искал да бъде Майкъл Скот, но когато някой с това име вече е бил известен в Лондон, където започва кариерата му, той е променил своя на „Кейн“, след като е шпионирал плакат за Хъмфри Богарт превозно средство Бунтът на Кейн .

15 Карин Илейн Джонсън - Упи Голдбърг

Упи Голдбърг най-забавните класове в колежа

Shutterstock

Някога тази комедия е била позната от приятели и семейство като Карин Илейн Джонсън. Когато обаче решава да опита късмета си в Холивуд, Карин променя името си изцяло, като „Упи“ идва от нея привързаност към метеоризъм и „Голдбърг“ от еврейски предшественик.

16 Тери Болеа - Хълк Хоган

голи знаменитости на Хълк Хоган

Shutterstock

Хълк Хоган всъщност започна кариерата си по борба, използвайки истинското си име Тери Болеа. Само веднъж борецът се появи в токшоу заедно Невероятен Хълк звезда Лу Фериньо че той прие неговия прякор , след като водещият на предаването отбеляза, че Хоган всъщност е по-голям от актьора, който е играл зеления гигант. Фамилията 'Хоган' дойде малко по-късно, когато гуру по борба Винс Макмеън каза на Болеа, че трябва да носи „ирландско име“.

17 Тара Патрик - Кармен Електра

актрисата Кармен Електра истински имена на знаменитости

Shutterstock

През 1991 г. стана Тара Патрик Carmen electra . Същата година амбициозната актриса се срещна Принц , който й каза, че прилича на Електра, докато се предава Шоуто на Йо . Въпреки че първоначално се колебаеше да използва името - „Звучеше някак като супергероидно име.“ - Кармен Електра остана, а останалото е история на Холивуд.

18 Рамон Жерар Естевес - Мартин Шийн

актьорът Мартин Шийн

Shutterstock

Рамон Жерар Естевес реши да приеме професионалното име на Мартин Шийн когато влезе в актьорския свят и разбра, че го карат. Що се отнася до това откъде произлиза наименованието му, Естевес избра „Мартин“ след неговия агент и „Шийн“ в чест на Епископ Фултън Дж. Шийн . (И в случай, че се чудите, това наистина означава това Чарли Шийн истинското фамилно име е също Естевес, а другият син на Мартин, Емилио Естевес , остана с естествено име.)

19 Емили Стоун - Ема Стоун

Ема камък

Денис Макаренко / Shutterstock

по -добре ли е да се къпете вечер или сутрин

„Истинското ми име е Емили Стоун, но когато започнах да действам, това име вече беше взето от друга актриса, така че трябваше да измисля друго“, Ема Стоун обясни на IN Списание за нейното прозвище. Първоначално тя избра „Райли“, но след като чу името на глас на снимачната площадка Малкълм в средата , тя осъзна, че изобщо не й пасва.

20 Хаим Виц - Джийн Симънс

Джийн Симънс

Shutterstock

Когато семейството му имигрира в Америка от Израел, Джийн Симънс промени името си от Хаим Виц към Джийн Клайн . В крайна сметка Клайн реши да поеме „Симънс“ за професионални цели.

21 Йелена Хадид - Джиджи Хадид

Джиджи Хадид

Shutterstock

Въпреки че истинското й име е Йелена Хадид, този супермодел се движи от Джиджи от началното училище. Тя обясни на Vogue : „В първи или втори клас имаше едно момиче на име Хелена и се обърка с учителката, която трябваше да извика имената ни. Така че учителят попита майка ми: „Ако трябва да нарека Йелена прякор, какво би било?“ И майка ми беше като: „Понякога я наричам Джиджи“ и името остана. “

22 Джули Смит - Джулиан Мур

Джулиана Мур

Денис Макаренко / Shutterstock

„Когато отидох да се присъединя към Гилдията на екранния актьор (SAG) като Джули Смит, те бяха като„ Има Джули Смит, има Джули Ан Смит. Трябва да изберете друго име “, обясни актрисата The Холивудски репортер . „Името на баща ми беше Питър Мур Смит, а майка ми се казваше Ан Смит, [така] използвах и двете им имена, за да не нараня чувствата на никого.“

23 Ела Йелих-О'Конър - Лорд

Lorde певица

Shutterstock

Истинското й име е Ела Йелих-О'Конър, но освен ако не сте неин близък приятел или съученик, по-вероятно е да я познавате под нейното сценично име, Господи . Певицата измисли прозвището само на 16 години, обяснявайки по-нататък 60 минути че тя е 'обичала начина' Господи звучеше, но искаше да 'добави е да го феминизирам - каза тя Базарът на Харпър . А за още музикални факти вижте 17 масивни песни, за които няма да повярвате, че никога не са попаднали в топ 40 .

24 Ерик Марлон Бишоп - Джейми Фокс

Джейми Фокс

Агенция Featureflash Photo / Shutterstock

Когато имаше амбиции да играе за Далас Каубойс или да стане професионален пианист, Ерик Марлон Бишоп не е имал проблем с използването на собственото му име. Едва когато Бишоп започва да свири в комедийни клубове през 1989 г., той приема името Джейми Фокс (след Ред Фокс ), надявайки се да бъде объркан с жена. Вижте, по това време жените често бяха извиквани на сцената преди мъжките комикси, а Фокс просто нямаше търпение да чака до по-късен слот.

25 Йона Фелдщайн - Йона Хил

Джона Хил

Shutterstock

Актьор Джона Хил фамилията всъщност е Фелдщайн - но защо той решава да не използва даденото си фамилно име е нещо загадка. Когато един журналист от Пазителят попита Хил за решението си, „осезаемият му самоконтрол [се счупи]“ и той просто отговори: „Можем ли просто да не?“ Yikes. Неговата актриса, сестра Бийни, обаче използва Фелдщайн и професионално.

26 Margaret Hire - Мег Райън

Мег Райън

Shutterstock

Когато се регистрирате за SAG, Маргарет Хира заряза фамилията си в полза на моминското име на баба й по майчина линия, Райън.

27 Алън Стюарт Кьонигсберг - Уди Алън

Уди Алън

Shutterstock

Роден на Алън Стюарт Кьонигсберг на 1 декември 1935 г., Уди Алън не получи сценичното си име докато не беше в ранна тийнейджърска възраст. По това време, според приятеля от детството на Алън Джери Епщайн , Ани Хол директор се влюби в момиче на име Нанси Крайсман който имал куче на име Уди, като по този начин му дал прякора.

28 Деклан Патрик Макманус - Елвис Костело

Поставете палеца на крака си в млякото на човешката доброта

Колумбия

Както можете да си представите, Кралят на рокендрола има нещо общо На Елвис Костело сценично име. Роден Деклан Патрик Макманус , маестрото първоначално е ходил от Д.П. Костело, като фамилното име идва от баща му Ден Костело . Когато излезе соло, рокерът смени 'D.P.' към „Елвис“.

29 Дженифър Лин Анастасакис - Дженифър Анистън

Дженифър Анистън

Shutterstock

Някъде по пътя, Дженифър Лин Анастасакис стана Дженифър Анистън . Как Семейството й промени фамилията си на „Анистън“ напо съвет на кума на Дженифър, актьор Тели Савалас .

30 Лорънс Пойнтър - Лари Кинг

Лари Кинг

Shutterstock

Лорънс Пойнтър стана Лари Кинг докато работи в малка радиостанция в Маями Бийч. Докато беше там, генералният мениджър на станцията му каза, че фамилията му е твърде етническа и затова минути преди да излезе в ефир, той избра фамилията „Кинг“, като я зае от реклама във вестника за King's Liquor на едро.

31 Ричард Старки - Ринго Стар

бийтълс ринго старър

Shutterstock

Може да мине Ринго Стар , но на Бийтълс истинското име на барабаниста всъщност е Ричард Старки. Що се отнася до произхода на избраното от него заглавие, „Ринго“ е вдъхновен от златния пръстен, който винаги е носил, а „Стар“ идва от бившите му колеги, които наричаха барабанните му соло „Starr Time“ (като пиеса на последния му име). А за музика, която ще разбие сърцето ви, вижте 100-те най-добри песни за разпадане на всички времена .

32 Оливия Кокбърн - Оливия Уайлд

актрисата Оливия Уайлд най-забавните цитати за бременност

Shutterstock

След като играе Гуендолен в продукцията на гимназията на На Оскар Уайлд Важността да бъдем сериозни , Оливия Кокбърн реши да промени фамилията си на „Уайлд“.

33 Реджиналд Дуайт - Елтън Джон

Кралска сватба на Елтън Джон

Shutterstock

На 7 януари 1972 г. Реджиналд Дуайт законно промени името си да се Елтън Джон , отдавайки почит на бивши членове на групата на Bluesology Елтън Дийн и Дългият Джон Болдри . Историята е преразказана в скорошния биографичен филм за легендата, Мъж ракета .

34 Кристофър Едвин Бро - Франк Оушън

Франк Оушън

Shutterstock

Кристофър Едуин Бро промени името си на Кристофър Франсис Оушън през 2014 г. По-късно певицата го съкрати до Франк Оушън . Той каза Комплекс на решението му, „Просто се чувствах яко. Никой от нас не се казва. Ако не харесвате името си, сменете името си. '

35 Катрин Хъдсън - Кейти Пери

Кейти Пери

Shutterstock

Катрин Хъдсън прие прозвището Кейти Пери защото не искаше да я бъркат Кейт Хъдсън. Пери е моминското име на майка й .

36 Стефани Германота - Лейди Гага

Лейди Гага

Shutterstock

Предполага се, че Стефани Германота е получила вдъхновение за сценичното си име, Лейди Гага , от Песен на Queen „Radio Ga-Ga“ след музикален продуцент Роб Фусари й каза, че гласът й му напомня за песента. Въпреки това, Фусари съди Гага през 2010 г. , твърдейки, че той е единствен отговорен за нейното сценично име. (Според делото мобилният телефон на Fusari коригира автоматично „Radio Gaga“ на „Lady Gaga“ и роди прякора.)

37 Шон Кори Картър - Джей Зи

Джей Зи

Shutterstock / Деби Уонг

Бруклин съседи на Шон Кори Картър нарече това малко момче с големи мечти „Джази“. И така, когато реши да стане рапър, той отмина Джей Зи .

38 Оника Таня Марадж - Ники Минаж

Черният килим на Ники Минаж не успява

Shutterstock

Всъщност идеята на Оника Таня Марадж не беше да промени името си на Nicki Minaj . „Една от първите продуктови сделки, които подписах, момчето искаше да се казвам Минаж и се борих със зъбите и ноктите“, каза Минай Пазителят . - Но той ме убеди. Винаги съм го мразел. За повече звездни тайни вижте 13 знаменитости, които не сте осъзнали, написали романи .

39 Томас Мапотър IV - Том Круз

Том Круз

Shutterstock

Роден Томас Мапотър IV, тази екшън звезда с удоволствие прогони фамилията на отчудения си баща и вместо това използва средното си име, когато се прекръсти Том Круз . Поради тази причина може да не сте осъзнали, че той е свързан с Изгубени актьорът Уилям Мапотър - неговият първи братовчед.

какво означава сън за смърт

40 Робин Риана Фенти - Риана

Риана Грами

Shutterstock

Въпреки че е родена Робин Фенти, тази одухотворена певица носи второто си име, Риана . Ако обаче сте фен на красавицата, родена в Барбадос, тогава вероятно вече сте знаели нейното фамилно име, като се има предвид, че това е и името на нея линии за козметика и бельо .

41 Кристофър Брайън Бриджис - Лудакрис

Факти за знаменитост на Ludacris

Shutterstock

Съобщава се, че Кристофър Брайън Бриджис е взел сценичното име Лудакрис за да почете името, което родителите му са избрали за него. В Reddit AMA той отговори на въпрос за сценичното му име като казвам: „Моето първо име е„ Крис “и ако погледнете в речника под термина„ нелепо “, това означава„ луд, див, нелеп “- което почти обяснява всичко за мен.“

42 Найвадиус ДеМун Уилбърн - Бъдеще

Бъдеще

Shutterstock

Истинското име на базирания в Атланта рапър е Найвадиус ДеМун Уилбърн, но той предпочита да мине Бъдеще . Според интервю, с което направи MTV , името му е дадено от G-Rock , член на музикалния колектив Dungeon Family, когато каза на млад Уилбърн: „Ти си бъдещето. Ти си бъдещето. Ти си млад мъж. Имате енергия. Амбициозен си. Ти си бъдещето на семейство Dungeon.

43 Съдбата надежда Сайръс - Майли Сайръс

Червен килим на Майли Сайръс

Shutterstock

Когато Destiny Hope Cyrus беше бебе, семейството й я наричаше „Смайли“. Тя изпусна „S“ и законно промени името си на Майли Рей Сайръс през 2008 г., като запази фамилията си и почете баща си, певец Били Рей Сайръс , в процеса. Тя законно промени името си отново, когато тя се омъжи Лиам Хемсуърт , но оттогава звездите се разведоха.

44 Калвин Бродус младши - Снуп Дог

Снуп Дог

Shutterstock

Както вече се досещате, Снуп Дог не е истинското име на рапъра Роденият Калвин Бродус-младши, неговият псевдоним „Snoop Dogg“ произлиза от факта, че като дете майка му казваше, че той прилича на Снупи, кучешки помощник на Чарли Браун. 'Обичах Фъстъци и Чарли Браун —Снупи беше любимият ми анимационен герой, който израстваше - каза Снуп Esquire . 'Гледах толкова много, че започнах да приличам на него.'

45 Адам Уайлс - Калвин Харис

DJ Калвин Харис

Shutterstock

Калвин Харис е взел доста отклонения за разсъжденията зад сценичното си име. Диджеят, роден в ролята на Адам Уайлс, каза Цифров шпионин : „Първият ми сингъл беше по-скоро соул трак и мислех, че„ Калвин Харис “звучи малко по-расово двусмислено. Мислех, че хората може да не знаят дали съм черна или не. След това останах с него.

46 Nikolina Konstantinova Dobreva — Nina Dobrev

Иън Сомърхолдър, Нина Добреб и Пол Уесли

Shutterstock

Когато започва да се прославя в Холивуд, родената в България актриса Николина Константинова Добрева съкрати името й на Нина Добрев , надявайки се да го направи по-изговорлив и американизиран.А за повече новини за знаменитости не пропускайте 15 най-пищни сватби на знаменитости на всички времена .

47 Дейвид Джон Макдоналд - Дейвид Тенант

Дейвид Тенант

Shutterstock / лев радин

The Доктор Кой и Добри предмети звездата не можеше да носи името си Дейвид Макдоналд , защото имаше друг работещ актьор с това име. И така, той каза Късното късно шоу домакин Джеймс Кордън че се е обърнал към музикално списание за вдъхновение. Тогава само на 16, той в крайна сметка се 'нарече' на име Член на Pet Shop Boys Нийл Тенант . „Можех да бъда каквото и да било“, шегува се той. 'Bojangles MacDuff.'

48 Алисия Аугело-Кук - Алисия Кийс

Алиша Кийс

Shutterstock / DFree

Като се има предвид нейният невероятен талант, не е чудно Алиша Кийс прие такова музикално сценично име. Родена в Алиша Аугело-Кук, писателят и изпълнител за първи път обмисля да използва „Wild“ като сценично име. Майка й, каза тя Newsweek , казах че „Алисия Уайлд“ звучеше като „стриптизьорка“ и по този начин тя продължи напред.

49 Хоакин Рафаел отдолу - Хоакин Феникс

Хоакин Феникс

Shutterstock / Kathy Hutchins

Въпреки че името му е Хоакин Рафаел Ботъм, носителят на Оскар актьор и семейството му смениха фамилията си на символичния Феникс, когато той все още беше малко дете, след като те оставиха строга религиозна секта . В началото на актьорската си кариера, Хоакин Феникс се казваше с първото име „Лист“, за да бъде в унисон с братята и сестрите си художник „Ривър и дъжд“, но го промени отново, когато беше още тийнейджър. А за повече звезди, които са започнали млади, вижте 20 деца актьори, когато започнаха Vs. Сега .

50 Елизабет Улридж Грант - Лана Дел Рей

Кралска вълна

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Елизабет Улридж Грант няма съвсем същия пръстен от стария Холивуд като Кралска вълна , и това беше смисълът. „Исках име, към което да оформя музиката“, каза музикантът Vogue . „По това време ходих доста в Маями, говорейки много испански с моите приятели от Куба… Лана Дел Рей ни напомни на блясъка на морския бряг. Звучеше прекрасно, като се откъсна от върха на езика.

Популярни Публикации