50-те най-добри едносезонни телевизионни предавания в историята на телевизията

Когато се сетите за страхотна телевизия, няколко предавания веднага се качват на ум: Сопраните , M * A * S * H , Игра на тронове -такива неща. Но ако търсите качествено програмиране, не е нужно да потъвате 116 часа в 10-сезонен часовник. Всъщност някои от най-добрите шоута някога са продължили само един звезден сезон.Сега трябва да се отбележи, че има безброй фактори в игратакогато става въпрос за живота на сериал. Понякога - често, дори - това е бизнес решение (лоши оценки). Понякога продуцентите просто разбират стойността на отказването, докато са напред (беше написан само един, стегнат, сръчен сезон). Във всеки случай, само защото мрежовите изпълнители дават конкретно шоу, брадвата не означава, че е с ниско качество. Ето доказателство.

1 Слизането (2016)

С любезното съдействие на NetflixТози оригинал на Netflix, от визионерския режисьор Баз Лурман, нашумя, когато шумно дебютира в цялата си екстравагантна слава. В центъра на възхода на хип-хопа в Бронкс през 70-те години, шоуто беше узряло със сензационна музика, дизайн на костюми и електричество. За съжаление, той не успя да се справи със собствената си реклама и бе отменен след първия си сезон.две Изроди и отрепки (1999)телевизионни предавания

Снимката е предоставена от NBC

Тази култова класика е детето на плаката за едносезонни чудеса и с право. Със звезден актьорски състав и завладяващ сезон, изпълнен с хумор и тревога, е истински срам, че никога не сме виждали какво се случва след скалата на финала.

3 Bunheads (2012)телевизионни предавания

С любезното съдействие на ABC Family

Създадено от Amy Sherman-Palladino, Bunheads водеше същия впечатляващ бърз и остроумен диалог, с който Шерман-Паладино се прочу Момичета от Гилмор . Това шоу обаче не получи същия фен клуб веднага и доживя само един сезон.

4 Светулка (2002)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Това шоу смеси научно-фантастични и западни тропи и теми, за да създаде невероятно забавен, различен свят, който се чувстваше така, сякаш заслужава поне няколко сезона на изследване. Просто попитайте всички упорити фенове на това шоу, които с удоволствие ще ви кажат как се отменя Светулка беше една от най-големите трагедии в телевизионната история. (Всъщност, все още можете да намерите истински умрели публикации за това в дълбините на Twitter и Reddit.)

5 Моят така наречен живот (1994)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на ABC

Очевидно публиката не знаеше какво има, докато не изчезна, когато ставаше въпрос за това шоу, като Моят така наречен живот сега се смята за една от най-добрите, най-класическите тийнейджърски драми на всички времена. Плюс това ни даде Клер Дейнс в нейната пробивна главна роля. Не бяхме достойни!

6 Недеклариран (2001)

недеклариран ключов чл

Следва Изроди и отрепки , това предаване беше вторият опит на Джъд Апатоу да направи хитово телевизионно предаване изпитанията и премеждията да си тийнейджър опитвайки се да оцелее в гимназията. Подобно на предшественика си, той издържа само един сезон и сега е известен като недооценен скъпоценен камък.

7 Прекъсването с Мишел Улф (2018)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на Netflix

Неотдавна от противоречивото си представяне на вечерята на кореспондентите в Белия дом през 2018 г., Мишел Улф не спираше да пробива в собственото си токшоу, създадено от Netflix. Шоуто беше добре написано, въображаемо и изпълнено с възхитителни сегменти и скици, но също така беше и първият от Netflix, който се излъчва ежеседмично - ход, за който стримери и наблюдатели не са съвсем готови. Уви ...

8 Почти човек (2013)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Естествената динамика на Карл Урбан и Майкъл Ийли се почувства достатъчно, за да запази това научно-фантастично ченгетско ченге на повърхността, тъй като намери своята основа, но за съжаление рейтингите не бяха достатъчно високи, за да бъде така. А за повече ужаси с малък екран, тук са 40 най-добри филма на ужасите за тотално откачване.

9 Селфи (2014)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на ABC

Селфи изобрази и критикува поколение, което все още не се беше осъзнало толкова, колкото шоуто се нуждаеше. Сега си струва да го прегледате отново ние наистина живеем в ерата на селфито .

10 Високи летни височини (2008)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от HBO

Австралийският комик Крис Лили направи име за себе си, когато изигра няколко персонажа в този весел мокютален сет в измислена гимназия в Сидни. Изпълненията на Лили е невъзможно да не се смеете, а цялата поредица е узряла с моменти, които могат да се цитират.

единадесет Clone High (2002)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от MTV

Този анимационен сериал може да е бил твърде много за публиката по това време. Помещението обграждаше група тийнейджъри, които бяха живи клонинги на исторически личности като Абрахам Линкълн и Клеопатра. Жалко, защото предаването на MTV беше шумно забавно и изпълнено с умни справки за поп култура, които ви карат да се чувствате чиста радост, когато осъзнаете, че разбирате шегата.

12 Всичко S * cks! (2018)

всичко е гадно плакат

Снимката е предоставена от Netflix

Тези от нас които страдат от носталгия през 90-те бяха развълнувани да видят, че Netflix пуска това забавно връщане както към епохата, така и към самата юношеска възраст, което само прави внезапната отмяна още по-болезнена. Измина известно време, откакто видяхме искрено изображение на израстването и Всичко S * cks! ни даде точно това. Жалко, че трябваше да отиде, доказвайки, че всичко ... е лошо.

13 Включен (2014)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Комедия, която успява да се съсредоточи върху група мъже в армията, като същевременно остава политически неутрална, е нещо, което вероятно няма да успее и в наши дни. Въпреки това, шоуто беше очарователно, а диалогът беше впечатляващо бърз и остър. Срамота беше да видя това шоу да тръгва.

14. Трофейна съпруга (2013)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на ABC

Измъчван от собственото си заглавие, Трофейна съпруга никога не е получил изстрела, който заслужава. Комедийното писане беше фантастично, химията сред главните герои беше силна и траекторията на шоуто едва започваше да намира своя път, когато мрежата за съжаление отмени шоуто.

петнадесет Териери (2010)

Снимката е предоставена от FX

На повърхностно ниво, Териери беше просто поредната процедура, но критиците бързо разбраха, че това предаване има вид развитие на характера, който му придава дълбочина. За съжаление телевизионните критици не са тези, които се обаждат, когато става въпрос за рейтинги.

16. Живот, какъвто го познаваме (2004)

телевизионни предавания

Изображение чрез Wikimedia Commons

Телевизията беше много придирчива кои тийнейджърски драми се отхвърлят и кои тийнейджърски драми завършват, за да станат класици. Живот, какъвто го познаваме се открояваше като предаване за формиращите години, което не се спираше твърде много на болката и тревогата от всичко това. Искреността му обаче за съжаление не беше достатъчна, за да го спаси.

17 Събудете се (2012)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от NBC

Приковаваща драма с хит за кулминационни моменти, Събудете се също беше уникален по своята концепция. Шоуто беше съсредоточено върху мъж, живеещ в две паралелни вселени след автомобилна катастрофа, включваща семейството му. В една вселена съпругата му оцеля. В другата синът му го направи. Той беше оригинален и завладяващ, две качества, които оправдаваха повече от единствения сезон, който му беше даден.

18. Прекъсването с Робин Теде (2017)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от BET

Робин Тед стана първата чернокожа жена водеща късно вечер в това експертно написано предаване. Сценаристите никога не се страхуваха да се справят с проблеми, които други предавания от негово отношение пренебрегваха - главно въпроси на расата и наказателното правосъдие - и предварително заснетите скици бяха изящни.

19. Безбожен (2017)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на Netflix

Безбожен е направен само с един сезон предвид, което прави липсата на следващи епизоди малко по-малко трагична. И за негова заслуга, дъгите както на героите, така и на сюжетните линии се чувстват завършени точно когато серията завършва, превръщайки феминистката уестърн в задоволителен часовник. И все пак искаме още!

двайсет Нова земя (2011)

ТВ предаване

Снимката е предоставена от Fox

Висока концепция, пътуваща във времето драма с висок бюджет, това шоу имаше всички възможности да бъде фантастично забавно. И така беше, но писането не намери гласа си веднага и докато финалът на сезона донесе един от най-добрите епизоди на поредицата, за съжаление беше твърде късно, за да оцелее рейтинговата брадва.

двадесет и едно Рубикон (2010)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на AMC

Тази вълнуваща драма се появи в момент, когато AMC издаваше забележителни шедьоври като В обувките на Сатаната , Луди хора , и Живите мъртви . Писането беше силно и сложно, като някои епизоди бяха приписани Роден край писателят Хенри Бромел и имаше малка, но всеотдайна публика, която обичаше шоуто. Но с толкова наситена драма по това време, в крайна сметка това не направи съкращението.

22. Вътрешен поглед: Хората срещу O.J. Симпсън, Американска криминална история (2016)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от FX

Умишлено отблизо, тази историческа драма умело изложи скандалния процес на O.J. Симпсън в десет великолепни епизода. Актьорската игра е изключителна, писането е безупречно, а сериалът ще ви остави в сън, като се замислите върху това, което току-що сте гледали седмици.

2. 3 Добрите момчета (2010)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Това шоу на приятел-ченге изигра класически тропове, използвани в жанра, и беше едновременно странно и забавно, както по дяволите. Неговата ексцентричност беше силата и падението му, но краткотрайната поредица е удоволствие да се преразгледа.

24 Мелницата (2015)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Тъй като Роб Лоу поема водещата роля като телевизионен адвокат, който смята, че годините му, четейки адвокатски сценарии, го квалифицират за концерт, ръководещ адвокатската кантора на семейството му, в партньорство с брат му на действителния адвокат, това може да е една от най-силните комедии на Fox. И, честно казано, беше. Сезонът продължи 22 епизода и шоуто успя да се превърне в сплотен, уникален, възхитителен мета поемане на семейния ситком с течение на времето. Оценките също не бяха лоши. Това е едно анулиране, което наистина няма никакъв смисъл.

25 Кажи ми, че ме обичаш (2007)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от HBO

Поредицата на Синтия Морт изглежда имаше всичко необходимо, за да се направи в един миг на HBO: експлицитни секс сцени, експериментална кинематография и комик Адам Скот, опитващ сериозна драматична роля. Всички тези елементи си заслужават часовника, особено тъй като неговата тема - а именно липсата на интимност и комуникация - се чувства по-съобразена с това, което публиката е готова да инвестира в наши дни.

26 Тайният кръг (2011)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на CW

пророческо значение на патиците

Изпреварвайки времето си, тази магьосническа тийнейджърска драма беше отменена, преди да има шанса наистина да блесне. Той намери своя път към края на първия и последния сезон, особено по отношение на силната химия между неговите водещи позиции, но светът просто още не беше готов за шоу за млади феминистки вещици.

27 Остров Харпър (2009)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от CBS

Замислено да бъде антологична поредица за различни мистерии за убийства, това предаване беше предшественик на настоящите хитове като Американска хорър история . Беше лаконичен, мелодраматичен и секси, но когато рейтингите не се оказаха според очакванията, CBS премести времето си в събота вечер, което доведе до бърза смърт.

28 Късмет (2011)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от HBO

Кинематографичен шедьовър със солидно писане и ослепителни изпълнения от членове на актьорския състав като Дъстин Хофман, тази драма на HBO трябваше да се превърне в достоен за шум сериал. Трагично три коня загинаха на снимачната площадка и в резултат производството беше принудено да приключи.

29 Нощта на (2016)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от HBO

Една от най-завладяващите, брутални драми на HBO, този минисериал е упражнение в задължителната телевизия. Шоуто се фокусира върху дело за убийство, като главният герой е заподозрян номер едно, а през целия сезон и той, и публиката не са сигурни в невинността му. С невероятно, сърцераздирателно изпълнение на Риз Ахмед, това несъмнено ще остави ефект.

30 Бунт на добрите момичета (2015)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на Amazon

Въз основа на истинска история, тази публикация за дискриминацията на пола на работното място беше добре приета както от критиците, така и от публиката. Дойде в идеалния момент от историята, ако не и малко по-напред от кривата. В крайна сметка то беше отменено от бившия изпълнителен директор на Amazon Рой Прайс (който, Според Холивудският репортер , напусна Amazon Studios на фона на твърденията за сексуален тормоз).

31 Студио 60 на ивицата Сънсет (2006)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от NBC

Един от единствените „неуспехи“ на Арън Соркин, този забавен поглед зад кулисите на комедиен спектакъл на живо със скици, изпълнява звездите, за да компенсира факта, че има същата точна предпоставка като далеч по-успешните 30 Рок . Всъщност шоуто дебютира приблизително по същото време като хитовото шоу на Тина Фей и се очакваше да бъде едно от двете, които да оцелеят. Независимо от това, вроденият чар на Матю Пери и скандалните пържоли на Соркин го правят приятен часовник.

32 Гордост и предразсъдъци (деветнадесет и деветдесет и пет)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от BBC

Една сезонна телевизионна адаптация на класиката на Джейн Остин, с Колин Фърт в главната роля като господин Дарси? Трябва ли да кажем повече?

33 Чудесни падания (2004)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Шоу за жена, която комуникира с неживи предмети, би било трудно да се продаде дори днес. Чудесни падания се наведе в странността си и на моменти тъмното й изображение на самота и може би психични заболявания, но по това време не получи резонанс сред зрителите. Сега се смята за гениално произведение.

3. 4 Pan Am (2011)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на ABC

Вълнуващо изображение на силните жени, работили като стюардеси в Pan Am, тази краткотрайна поредица беше много забавна, докато продължи.

35 Звярът (2009)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на A&E

Патрик Суейзи даде последното си изпълнение в тази роля и неговата доставка е достатъчна причина да даде на шоуто часовник.

36 Dietland (2018)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на AMC

AMC беше развълнуван от въздуха Dietland тази година и с основателна причина. Шоуто беше смело, непримиримо и овластяващо. Критиците се съгласиха, но публиката започна леко и намаля с времето.

37 Джинксът: Животът и смъртта на Робърт Дърст (2015)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от HBO

Истинските престъпления наскоро бяха обхванати от случаите на привидно фалшиво обвиняемите, с предавания като Създаване на убиец и подкасти като Сериен . Робърт Дърст е представен като „вероятно виновен“, което е, което прави Джинксът Да изпъкнеш. Плюс това е невероятно завладяващо.

38 Царе (2009)

телевизионни предавания

NBC

Голяма част от отменените предавания са жертви на подмятане по графика на мрежата, поради което не могат да намерят завръщаща се аудитория. Такъв може би беше случаят с тази амбициозна поредица или фактът, че адаптация на библейската история на Давид и Голиат беше твърде много за предаването на NBC през 2009 г.

39 Черните донели (2007)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от NBC

Шоу, създадено за телевизионна телевизия, фокусирано върху организираната престъпност, беше рядкост през 2007 г., когато Черни Донели излъчен. Неговото дълбоко гмуркане в света и изследването на персонажите, които живеят там, беше освежаващо по онова време и проправи пътя за подобни предавания, които виждаме да процъфтяват наскоро в ефир.

40 Константин (2014)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от NBC

Просто забавна, хумористична адаптация на комикса, тази поредица имаше потенциала да бъде смилаемо шоу за любителите на супергероите. Обаче му беше даден страховитият слот в петък вечер и беше убит доста бързо след това.

41 Карън Сиско (2003)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на ABC

Карла Гуджино изигра мъжката жена на Маршал, която проследи бегълци в Маями, в тази забавна, секси процедура. За съжаление, женската версия на този вид шоу по това време не беше това, което публиката жадуваше по това време.

42 Най-лошата седмица (2008)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от CBS

Поставянето на границата между смешния и достойния за комедия комедия може да бъде трудно да се издърпа, когато разказвате за опит за спечелване на свекърите си. Най-лошата седмица не винаги отговаря на предизвикателството, но се справя през повечето време. Плюс това, Кайл Борнхаймер е фантастичен като водещ, а комедията е разпределена достатъчно в цялата история, така че да се събере като очарователна комедия със смях.

43 Обичам Дик (2016)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на Amazon

Въз основа на книгата със същото име - в която трансплантация на Ню Йорк се премества в Тексас и се влюбва в университетски професор на име Дик - адаптацията на Джил Солоуей е изкусна при преработката си и се осмелява да разкаже своя собствена версия на историята. Кевин Бейкън взе номинация за Златен глобус за изпълнението си.

44 Лунна светлина (2007)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от CBS

Паранормален романс за вампир, който се влюбва в смъртен, Лунна светлина има цялата драма, която бихте очаквали от свръхестествената приказка за забранената любов.

Четири пет Jamz (2016)

телевизионни предавания

С любезното съдействие на Netflix

Ситком на работното място, базиран в радиостанция в Чикаго, Jamz може да не е това, за което публиката през 2016 г. беше гладна, но е добре направено и лесно за гледане. Писането е солидно и светът се чувства автентичен и в него се живее. Страхотно шоу е да се хвърлите, когато търсите лесен смях.

46 Зловещ, Индиана (1991)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от NBC

По принцип кръстоска между Върхове близнаци и По-странни неща, тази странна, дръзка мистерия, разположена в предградията, просто изпреварваше времето си. Върни го!

47 Действие (1999)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Fox

Въпреки че това шоу се счита за провал, заслужава признание колко смело беше. Като изобразява Холивуд във всичките му песъчинки, отчаяние и мръсотия, Действие никога не се страхуваше да бъде честен. Той също така имаше впечатляващ списък от гост-звезди, които щяха да станат известни личности, което го прави забавно пътуване надолу по паметта.

48 Grosse Pointe (2000)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от СБ

Едно от първите предавания в рамките на шоуто, забавлението при гледането на това шоу идва от опитите да разберете от кого са базирани героите. Създаден от телевизионната знаменитост Дарън Стар, очевидно е, че той е черпил от хората, които е срещал зад кулисите, за да оживи този състав от герои. Събирайки заедно кой е кой прави и без това забавна поредица, която е много по-удовлетворяваща.

49 Американка (2018)

телевизионни предавания

Снимката е предоставена от Paramount Network

Отзивите бяха сурови за това шоу и много от дадените критики бяха валидни. Качеството тук не е невероятно, но е много забавно и гледането на звездата на Алисия Силвърстоун като Истински домакини тип е наслада.

петдесет Седем секунди (2018)

телевизионни предавания

Изображение чрез Wikimedia Commons

Реджина Кинг участва в тази криминална драма на Netflix и нейното звездно изпълнение несъмнено е движещата сила, заради която сериалът от десет епизода си заслужава. И ако търсите ново забавление, което да ви напомпа, Това са новите телевизионни предавания, за които всички ще говорят през 2019 г.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации