50 невероятни факта за „Цената е правилна“

Цената е правилна някога беше обявен за „най-великото игрово шоу на всички времена“ от Телевизионно ръководство , и не можахме да се съгласим повече. Независимо дали сте го открили като дете по време на болен ден вкъщи от училище, когато това е било единственото предаване по телевизията през деня, което си заслужава да се гледа, или ако сте един от онези твърди фанатици, които мечтаят да чуят името ви, последвано от „coooome on down“, ' Цената е правилна има станете игралното шоу всички можем да се съгласим.Той няма нищо от интелектуалния снобизъм на Опасност или езикова гимнастика на Колелото на късмета . Вместо това, това е шоу, в което хората правят късмет за това колко вероятно струват дузина консерви от задушени домати или комплект за хранене. Няма забележими умения, необходими за победа в шоуто - просто способността да изберете произволна поредица от числа, които съответстват на цената на дребно на битови предмети.

как да създадете приятели на 50 -те години

За да отпразнуваме 47-ия сезон на емблематичното шоу (уау, наистина ли е било в ефир толкова дълго?) Събрахме този списък с някои от най-изненадващите, отпадащи, направо невероятни факти за това, което е и вероятно винаги ще бъде , най-великото игрово шоу, създавано някога.1 Това е най-продължителното шоу в телевизионната историяцената е правилна тв шоу все още

IMDB / Производство на цениПремиерата на шоуто беше през 1956 г. и продължи почти десет години, като направи кратка почивка, преди да се върне през 1972 г. Като цяло има общо над 11 000 епизода, което го прави най-продължителното шоу в историята, побеждавайки Колелото на късмета и Опасност . И поредицата все още работи силно, без признаци за отмяна в скоро време. И за още невероятни телевизионни моменти с пуканки, ето ги 30-те най-забавни моменти от риалити шоуто за всички времена.

2 В оригиналното шоу състезателите ще наддават по пощенска картичка

пощенски картички ценни неща

ShutterstockВярвате или не, по време на оригиналното шоу на шоуто през 50-те и 60-те, зрителите вкъщи биха могли поща в техните образовани предположения на цената на дребно на представена витрина и ако изберат точната сума до стотинка, ще спечелят всичко. Както бившият продуцент Боб Стюарт разкри в книгата Кутията: Устна история на телевизията , имаше толкова поразителен отговор, че те наеха „буквално стотици домакини в Куинс (да) преминат през пощенските картички“.

3 Той е бил във всички мрежи „Голямата тройка“

телевизия дистанционна телевизия

Shutterstock

Преди кабелната телевизия да ни даде десетки мрежи, имаше само три - ABC, CBS и NBC. т той е прав е бил на всички тях, започвайки с NBC през 1956 г., преди да се премести в ABC през 1963 г. и накрая да пристигне в CBS, където шоуто се е обадило у дома от 1972 г. насам.

4 рейтинга се подобриха, когато Боб Баркър стана сив

Shutterstock

През 1987 г. Баркър трябваше да получи одобрение от ръководителя на дневното програмиране, когато искаше да спре да си боядисва косата. Това беше рисков ход, тъй като точно нулевите дневни домакини имаха всичко друго, но не и младежки изяви. Но както обясни Баркър в интервю , той никога не е бил доволен от работата си с боя.

'Не изглеждах добре', каза той. 'Изглеждаше, че нямам коса на слепоочията си, затова те ми предложиха да я оцветя.' Когато спря да тонира по време на ваканция, той получи достатъчно комплименти от непознати, че реши да запази сивите брави. Публиката се развихри, като писма се изсипваха от зрителите, които обичаха новия външен вид на Баркър сребърна лисица. И рейтингите минаха през покрива.

5 Не можете да влезете в шоуто, без да впечатлите Стан Блиц

производител на бонбони Стенли, цената е правилна

YouTube / Hollywood Today Live

Никой не стига до сцената на Цената е правилна без привличане на погледа на този дългогодишен асистент за производство. От 1979 г. Blits оценява всеки, който мине през вратата на студиото, и решава за секунди кой ще получи желаното място отпред. 'Търся енергия, искреност и потенциален хумор ,' той каза в интервю . „И ако те могат да се изравнят с енергията ми или да я надхвърлят и поддържат, те са на върха в списъка.“

6 Някои от наградите са безумни

Лятно изложение на виенско колело

Shutterstock

Колко луд? През 1958 г. бръснар на име Карл Слейтър „порази богатството“ (думите му), когато напусна шоуто с комплект за трапезария, двугодишен бял кон Паломино, костюм от броня и пътуване до Шотландия - за посещение замъка, откъдето е възникнала споменатата броня. И това дори не е най-странното нещо Цената е правилна е подарил. Няколко щастливи състезатели са наградени с подводница, виенско колело, цветен телевизор (заедно с жив паун, логото на NBC) и остров в морския път Сейнт Лорънс.

7 Някои от наградите бяха ... неудобни

2019 наука

Shutterstock

Комикът Даниеле Перес беше голям Цената е правилна победител през 2015 г., когато тя спечели собствената си бягаща пътека. Но имаше един проблем. Както беше много очевидно за всички от публиката, Перес беше обвързана с инвалидна количка, като загуби и двата си крака при инцидент през 2004 г. Но тя не беше обидена от много, много неподходящия подарък. Както тя каза по-късно в интервю, „Просто си помислих:„ О, това е перфектно, не можеш да напишеш това, не можеш да си го измислиш “. Дори не е, че съм в инвалидна количка, а буквално нямат крака . '

8 Победителите трябва да платят данъци

Нещастна двойка, която прави данъци

Shutterstock

Според един бивш победител, 'Вие не просто карате отзад с колата, както си мислех през цялото време, докато пораснах.' Има документи за подписване и данъци, които трябва да бъдат платени. „Ако спечелите в Калифорния“, а победител състезател разкри , „трябва действително да платите данък върху доходите на щата Калифорния преди време. И това може да бъде много. Когато ABC News интервюира бивши състезатели за тяхната данъчна тежест , един победител, който си тръгна с награди от 57 000 долара, трябваше да плати почти 20 000 долара данъци.

9 Може да отнеме много, много време на състезателите да получат своите награди

спортни трофеи в кутия за трофеи над 40 дома

Shutterstock

Дори след като изплатят данъците, не е така, че победителите могат да очакват скоро да се насладят на плячката от своите победи в играта. Продуцентите са категорични, че състезателите не виждат печалбите си до след техните епизоди са излъчени, което може да бъде много, много месеци след запис.

„Искаме да бъде изненада дори в тяхната общност“, казва изпълнителният продуцент Майк Ричардс. „Не искаме те да раздават случилото се, защото това отнема част от удоволствието от гледането на игрално шоу. Така че не искаме чисто нова кола с Цената е правилна рамка на регистрационния номер, седнала в предния двор месец преди излъчването на шоуто.

10 Боб Баркър не беше първоначалният домакин

bill cullen оригиналният домакин на цената е прав

YouTube / Price Productions

Barker се само подписа за домакин на Цената е правилна през 1972 г., и макар да имаше най-дълъг стаж - 35 години като най-разпознаваемото лице в дневната телевизия - той не беше първият, който застана на сцената и помоли състезателите да познаят цената на комплект пералня / сушилня. Тази чест принадлежи на Бил Кълън , т. нар. „декан на игрови шоута“ (той беше домакин на огромен 35 различни игрови шоута през кариерата си), който ръководеше Цената е правилна кораб между 1956 и 1965.

11 „Действителната цена на дребно“ идва от действителните търговци на дребно

жена, разглеждаща цена за пазаруване

Shutterstock

Проблемът с отгатването какво струва нещо е, че цените могат да варират необичайно в зависимост от това в коя част на страната се намирате. Трапезария в Канзас е няма да струва толкова, колкото едни и същи мебели в Ню Йорк. „Един ден не пазаруваме грах в Алабама, след това Флорида, после Мейн, после Невада“, казва продуцентът Ричардс. Така че, за да се уверят, че има ценова приемственост, производителите винаги са използвали цени, взети от едни и същи търговци на дребно, базирани в Калифорния. И не, те не са на път да идентифицират нито един от магазините по име. Те не искат да ги правят мишена Цената е правилна фен поклонения.

12 „Джеси Пинкман“ някога е бил състезател

Реклами на знаменитости на Аарон Пол

Shutterstock

Много преди да изиграе героя Джеси Пинкман в хитовия сериал AMC В обувките на Сатаната , Аарон Пол беше просто още един Цената е правилна състезател, който чака да бъде поканен на „Cooooome on down!“

Това се случи през 1999 г. и Арън изглежда сякаш не е тийнейджър. Клипът е добре заслужава си да се гледа , макар и само да види как Арън блика над Баркър, като му крещи: „Ти си човекът, Боб! Ти си моят идол! ' Той не се прибира вкъщи като голям победител, уви, след като прекалил в Showcase само със $ 132.

13 Никога не е имало скандал с измама

жена гледа телевизия

Shutterstock

Когато състезател в домакинството на Джак Бари Двадесет и едно разкри, че е бил трениран от продуцент, за да победи опонента си, това е имало ефект на домино в индустрията на телевизионните шоу игри, като много предавания са подложени на разследване, тъй като се твърди, че фалшифицират резултатите си. Цената е правилна е едно от малкото предавания, които не попаднаха в скандала и до ден днешен запазват пискливо чиста репутация за честност и почтеност.

14 Само 10 Plinko чипа са правени някога

играта на плинко на цена е правилна

IMDB / Производство на цени

Plinko, една от най-популярните игри на Цената е правилна —То Атлантически нарече го по същество метафора за живота '- включва чипове, които очевидно са супер редки. Както производителят Ричардс обясни в интервю, тъй като те са „изключително скъпи за производство“, са произведени само 10 чипа Plinko. Те са толкова защитени, че се заключват в специална кутия след всяка лента. И един суперспециален чип Plinko беше включен във времева капсула в CBS Television City.

15 Само един състезател някога е познавал точната стойност за Showcase Showdown

хавлиени ножове на цената е правилно

YouTube / Price Productions

През 2010 г. 60-годишният пенсионер на име Тери Найс, който някога е работил като синоптик и в казино наблюдение, е направил немислимото от точно прогнозиране цената на дребно на награда Showdown Showdown до последния долар. Той предположи $ 23,743 - последните три цифри бяха датата на сватбата му (7 април) и рождения ден на съпругата, март - и беше толкова зашеметяващо, че шоуто веднага спря да записва за 45 минути, за да могат продуцентите да разследват дали той изневерява. Той не беше (доколкото те можеха да разберат) и той си тръгна с печалбите си, въпреки че домакинът Кери беше значително раздразнен, може би все още подозира, че Найс се е измъкнал с нещо.

16 членове на публиката са били там a дълго време

аудиторията за цената е правилна

IMDB / Производство на цени

Едно бивш победител разкри че когато тя присъства на шоуто, публиката чакаше на крака четири часа и половина пред входната порта на студиото, преди дори да бъде допусната вътре. Реалното заснемане отне още 90 минути. Така че цялото преживяване отнема около шест часа, средното време за полет от Ню Йорк до Лос Анджелис.

17 Наздравите са по-силни от самолетните двигатели

Неща, които никога не трябва да правите в изискан ресторант

Shutterstock

Когато името на даден член на аудиторията бъде извикано и те са поканени да се „охладят надолу“, вълнението може да стане малко неистово. Става толкова силно в Цената е правилна студио, че някои потенциални състезатели дори не чуват собствените си имена под рева на тълпата. The пищенето е толкова разтърсващо тъпанчето че ПА размахват огромни карти с имена на избрани състезатели, така че публиката има някаква идея кой е поканен.

18 Странният, кльощав микрофон на домакина има предназначение

Микрофон, символизиращ публично говорене

Shutterstock

Както обясни водещият Кери, по-голямата част от хората, които се появяват да играят Цената е правилна не са телевизионни професионалисти. За първи път са по телевизията и е лесно да се почувствате сплашени. Микрофонът е проектиран да изглежда причудлив и без заплаха. Или както казва Кари: „Ние не сме като Action News!“

19 „Хайде долу“ не трябваше да е толкова драматично

хайде надолу цената е права казвайки

IMDB / Производство на цени

Фразата „coooome on down“ никога не е била предназначена да бъде събирателен вик. Това бяха просто „три думи в сценарий“, Боб Баркър веднъж казано в интервю . Но свръхдоставката на говорителя Джони Олсън му даде толкова много гравитация и вълнение и кара всеки член на аудиторията да Цената е правилна касетите започват да крещят, когато чуят името им да се нарича.

20 Състезателка веднъж изложи повече, отколкото се очакваше

цената е правилна

YouTube / Price Productions

Много години преди „неизправността на гардероба“ да се превърне в шега на поп културата, а Цената е правилна състезателят доказа защо потници и главоломно вълнение всъщност не се смесват. През 1977 г. Йоланда чува нейното име, заедно с познатата покана за „coooome on down“ и тя се спуска към сцената с толкова ентусиазъм, че върхът й за миг се плъзга, излагайки гърдите си пред света. (Голотата й беше затъмнена преди ефирно време.) Баркър изглеждаше, добре, малко повече шокиран, но той успя влезте в няколко глупости . „Никога не съм имал подобен прием - каза той с иронична усмивка.

21 Повечето игри все още са механични

фриз фрейм игра, цената е правилна

IMDB / Производство на цени

Въпреки че много от игрите са актуализирани с дигитална графика и по-усъвършенствани екрани, по-голямата част от тях все още са стари игри в карнавален стил, с манивели и ролки и жици, които изглеждат като сглобени от карна. Една от игрите, Freeze Frame, дори трябва да се управлява от човек с манивела, който се крие зад нея. Понякога Кари обича да представя оператора на манивела, макар и само защото правилата на синдикатите предвиждат, че ако лицето на работника се покаже на екрана, те получават няколко стотин допълнителни заплати.

22 Когато Дрю Кери стана домакин, играта стана по-лесна

привлече внимателен цената е правилна

IMDB / Производство на цени

Производителите бяха разбираемо притеснени, че след напускането на Боб Баркър, Цената е правилна няма да привлече толкова много зрители. Така че, за да вдигнат вълнението, те промениха игрите толкова малко. Старите фаворити бяха там, но сега бяха малко по-лесни за победа. „Беше изключително важно през първите няколко месеца на шоуто да има много победители“, продуцентът Роджър Добковиц написа в публикация в блог . Единственият недостатък: шоуто дойде на 700 000 долара над бюджет.

2. 3 Цената е правилна настолната игра е по - стара от Риск

Традиции на Бъдни вечер

Shutterstock

През годините има многобройни настолни и видеоигри, базирани на шоуто, но първата, игра на карти, при която играчите се опитват да наддават един друг, беше изпратена до магазините през 1958г . Това означава Цената е правилна играта е по - стара от Риск , стратегическата настолна игра който не беше издаден от Parker Brothers до 1959 г.

24 Боб Баркър получи много на целувки

bob barker цената е правилна

Shutterstock

мечта за паяжина

Въпреки че никой не знае точно колко дупки е получил Баркър от състезателки през годините, направи CBS предположение за терен че броят вероятно е около 22 000 целувки.

25 Студийната публика пляска дори по време на рекламите

Плесни обратно

Shutterstock

От вас се изисква да имате почти свръхчовешко ниво на ентусиазъм, за да бъдете в Цената е правилна аудитория и това включва пляскане. Отново и отново и отново ... и отново ... и отново. Дори когато шоуто прави търговска почивка. Като един писател, който присъства на запис разкри , 'По време на рекламните паузи шоуто поддържа енергията с музика - придружено, разбира се, от повече пляскане на публиката.' Докато шоуто най-накрая приключи, тя съобщава, „дланите ви са като две банички с хамбургер“.

26 Не се е променило много за шоуто за 46 години

деца гледат телевизия

Shutterstock

Едно от нещата, които правят Цената е правилна толкова привлекателно е, че изглежда безвремево. Той е заснет на едно и също място - Етап 33 в емблематичния телевизионен град на CBS в Лос Анджелис - от 1972 г. и не изглежда, че основните сцени са заменени от 70-те. През последните години имаше незначителни промени, като добавянето на цифрови екрани. И както се шегува надзорният продуцент на награди Ерик Милс, „1980-те (награди) бяха изцяло свързани с дядовите часовници и шевни машини“, които няма да впечатлят съвременните състезатели. Но почти всичко в шоуто, включително оборудването за игри, не се е променило тъй като дъното на камбаната и дискотеката бяха популярни .

27 Има само един милион победител

Адам Роуз беше просто учител в Калифорния, печелейки по-малко от 11 долара на час, когато реши да опита късмета си в Цената е правилна . Той стоеше на опашка в продължение на 18 часа, за да участва в първата по рода си седмица на милиона долара през 2008 г. и когато беше избран да се състезава, спечели зашеметяващите 1 153 908 долара. Адам използва парите, за да купи къща, коли за себе си и семейството си и да отвори собствен детски център. Той също така даде 1000 долара на всеки от двамата членове на аудиторията, които застанаха на една линия с него и му помогнаха да практикува цени.

28 Дрю Кери е раздал почти 200 000 долара от собствените си пари на състезатели

Дрю Кери

Shutterstock

Когато състезател направи перфектна първоначална оферта, забивайки „действителната цена на дребно“, Кари обича да ги възнагради с 500 долара в брой, взети направо от джоба на костюма му. Може би сте си помислили, че това са пари, предоставени му от шоуто, но всъщност са негови собствен трудно спечелени пари. CBS разкрива, че от 2017 г. Кари е раздал поне 187 000 долара от заплатата си по време на шоуто.

29 Вана Уайт някога е била състезател

Вана Уайт знаменитост игра показва

Shutterstock

През 1980 г., три години преди да обърне първото си писмо на Wheel of Fortune, Вана Уайт беше състезател на Цената е правилна . Тя не беше особено добра, никога не успя да се измъкне от състезателния ред и, по нейните думи, не успя да спечели „нещо ...“. Дори я закачаха от Баркър, че се гледаше в монитора твърде дълго.

30 Шоуто вече има мъжки модели

rob wilson цената е правилна

Shutterstock

Моделите, позиращи със зрелищните награди за грабване на Цената е правилна винаги са били жени - поне до 2012 г. Тогава шоуто наема първия си мъжки модел, човек от Бостън на име Роб Уилсън. Според неговия чиновник Цената е правилна био, той обичаше сериала толкова много като дете, че би бил „фалшив болен, за да стои вкъщи от училище, за да гледа“. Скоро последваха и други мъже, включително техния водещ мъж Джеймс О'Халоран.

31 Боб Баркър беше сериозно отдаден на животните

Куче, което седи в мръсотията

Shutterstock

През 80-те години Баркър реши да подпише всеки епизод, като каза на зрителите: „Нека вашите домашни любимци бъдат кастрирани или кастрирани“. Неговата застъпничеството за животните не свършва дотук . През годините той е дарил почти 4 милиона долара за PETA и за финансиране на изследвания на Колумбийския университет за правата на животните. Той дори заплаши да спре да бъде домакин на конкурса за Мис САЩ през 1987 г., ако някоя от състезателките излезе с истинска козина. Кери, като връх на шапката към наследството на Бейкър, продължава тази традиция, като прекратява всяко излъчване на Цената е правилна със същото напомняне за стерилизация на домашни любимци.

32 Обявяваща грешка доведе до победител

компютър

Shutterstock

Никой не трябва да бъде по-внимателен с думите от диктор на Цената е правилна . Рич Фийлдс научи това по трудния начин, когато обяви по време на епизод, че състезател играе, за да спечели „компютърно бюро и компютър на Dell!“ Единственият проблем, компютърът всъщност беше HP, и грешката не беше забелязана до търговската пауза. Тъй като му беше дадена грешна информация, продуцентите решиха, че състезателят трябва вземете цялата награда , въпреки прекомерното надхвърляне с над 5000 долара.

33 Грешка на Плинко доведе до още по-голяма заплата

60-ти жаргон, който никой не използва

Shutterstock

Докато снимаха реклама за шоуто през 2008 г., продуцентите фалшифицираха чиповете в игра на Плинко, така че всички да ударят слота от 10 000 долара - малък трик, за да демонстрират вълнението, което може да се случи във всеки епизод. Е, те забравиха да поправят чиповете преди следващото записване и преди да разберат какво се случва, състезател изигра три чипа по време на предизвикателство за Плинко и спечели $ 30,000 . Това не беше технически измама, тъй като тя нямаше представа, че чиповете са фалшифицирани, затова те решиха да оставят състезателя да си тръгне с цели тридесет хиляди.

34 Науката се опита да пробие кода на колелото

цената е дясно колело в телевизионното шоу

Производство на цени

Това звучи като шега, но е 100% вярно. Кралското икономическо общество посвети реални пари за научни изследвания за изучаване на Голямото колело на Цената е правилна . Те публикуваха своите открития през 2002 г., ' Да завъртите или да не завъртите? , “, които задълбочено се потопиха в типовете изчислени решения, взети от състезателите, и процента им на победа. „Откриваме, че състезателите често се отклоняват от USPNE (уникалната подигра перфектно равновесие на Неш), когато решенията са трудни“, заключиха те. Не сме сигурни какво означава това, но хубав опит, наука!

35 Флорънс Хендерсън катастрофира с кола по време на запис

florence henderson цената е правилна

Shutterstock

Може да е вълнуващо да бъдеш в шоуто. Просто попитайте Флорънс Хендерсън, бившата г-жа Брейди от Куп Брейди , който направи гост в епизода за Деня на майката през 2012 г. Тя и личният треньор Йоханес Брюгер имаха просто задание: Качете SUV на снимачната площадка, за да го разкриете като награда, и натиснете спирачките, преди да се удари в стена. Е, нещата не мина по план . Всички се разсмяха над катастрофата си - колата едва вървеше две мили в час, така че никой не пострада - и дикторът добави към лекотата, като весело заяви, че наградата вече е „A използвани SUV! '

36 Баркър не се страхува да нанесе удар (поне във филмите)

bob barker в happy gilmore, цената е правилна

IMDB / Universal Pictures

Баркър е направил няколко гостувания във филми и телевизионни предавания през годините, от Бонанза да се Как се запознах с майка ви , но най-запомнящото се играе себе си в комедията на Адам Сандлър през 1996 г., Честит Гилмор . Той и персонажът на Сандлър влизат в жестоки сбивания, в които Баркър многократно удря Сандлър в лицето, нокаутирайки го студено. Те пресъздадоха момента 20 години по-късно, когато Баркър беше на 91 години, за набиране на средства за аутизъм през 2015 г., наречена „Нощта на твърде много звезди“. Баркър подиграва Сандлър за възрастта и теглото му и когато настъпи друга физическа разправа, Баркър отново нокаутира по-младия си враг.

37 Тематичната песен е написана от ветеран от темите за игрови шоута

хлапе гледа телевизия остарели уроци по живота

Shutterstock

Ако някога сте си тананикали по темата за Цената е правилна - и не можем да ви виним, това е ушен червей, ако някога е имало такъв - можете да благодарите на същия композитор, който също е написал тематичните песни за предавания като на Nickelodeon Double Dare , ABC Футбол в понеделник вечер и PBS NewsHour , между много други .

38 Постоянната популярност е, защото е толкова свързана

кредитна карта

Shutterstock

Защо има Цената е правилна остават толкова популярни, когато десетки други игрови шоута идват и си отиват? Защото е толкова лесно, Баркър каза в интервю . Докато любопитни факти тестват вашия интелект, Цената е правилна дава на публиката шанса да спечели големи пари, като напъва мускул, който използват всеки ден, купувайки неща. „Всички се идентифицират с цените“, каза Баркър.

39 Дрю Кари е по-спокоен домакин от Боб Баркър

мечтаете за карти таро
привлече внимателен домакин на цената е прав

IMDB / Производство на цени

„Боб Баркър беше техник“, спомня си продуцентът Ричардс в интервю за 94-годишната легенда на игровото шоу. 'Той удари всяка марка в рамките на половин инч.' Когато Дрю Кери пое водещата роля, каза Ричардс, това е огромна разлика за всички, участващи в управлението на шоуто. Тъй като Кари се интересува повече от импровизацията - той беше домакин на шоуто за импровизации Чия линия е така или иначе? от десет години - стилът му е по-спокоен и всичко върви. „Сега е по-скоро ансамбъл“, каза Ричардс, добавяйки, че вече не е нужно да бъдат толкова прецизни с камери, защото Кари се движи по сцената без структурирана хореография.

40 Известителят Род Роди купи всичките си шантави, цветни костюми от Тайланд

rod roddey цената е правилна

Shutterstock

Късното Цената е правилна говорителят Род Роди беше известен със своите цветни и необичайни тоалети. Както той обясни в интервю от 1997г , той първо реши да разшири гардероба си заради Баркър. 'Боб беше един от най-красивите скринове по телевизията', спомня си Роди. 'И за да бъдеш на сцената с него, трябва да направиш нещо равно или различно.' Той започна с пастелни якета от Хонконг и Баркър беше впечатлен, като каза на диктора: „Боже, това е хубаво. Защо не направиш още такива? В крайна сметка той инвестира в копринени костюми от Банкок, които се превърнаха в неговия стил на подпис.

41 Трима състезатели спечелиха 80 000 долара на голямото колело

Shutterstock

Това се случи през 2017 г., когато винаги популярният Showcase Showdown - известен иначе като гигантското колело - постави нов рекорд, когато трима състезатели спечелиха общо $ 80 000 само за един кръг. Как се случи? И тримата завъртяха марката от $ 1, което им спечели гранд и допълнително завъртане. И тогава двама от тях се приземиха за една и съща марка за втори път, което им спечели огромните 25 000 долара всеки.

42 Една жена почти пропусна шанса си да играе, защото беше в банята.

празна ролка тоалетна хартия на син фон

Shutterstock

От всички времена, за да си вземе почивка в банята, бедната Патриша Бърнард трябваше да го направи точно когато дикторът щеше да покани още един кръг състезатели. Когато името й беше извикано по време на епизод от 1976г , камерите сканираха стаята, търсейки някакви признаци от нея. В крайна сметка забелязали мъж, който тичал към изхода, и Баркър бързо преценил какво се случва. „Това трябваше да се случи, нали?“ той каза. „Патриша е в стаята на малките момичета! Предполагам, че мъжът й е на път да я потърси и всички в Америка питат: „Колко дълго могат да чакат Патриша?“

43 Някои състезатели определено трябва почивка за баня преди шоуто

Жената наистина трябва да използва банята

Shutterstock

Пикочните мехури могат да бъдат непредсказуеми неща, особено когато сте в среда с високо налягане. Дрю Кари с лекота припомни един състезател, който може би трябваше да посети баня, преди да влезе в Цената е правилна студио. „Имахме жени, които се пикаеха, когато тя играеше Плинко“, каза Кари. „И тя спечели само 21 000 долара!“

44 Дрю Кари е непобедим в Monopoly

монопол

Shutterstock

Както той сподели с фенове в Reddit AMA , Carey е запалена по настолните игри, особено Monopoly. Неговата стратегия? 'Никога не позволявайте на никого да вземе оранжевите, освен на вас,' той казва. - Недейвинаги подарявайте оранжевите, защото след като някой ги получи, играта приключва. '

45 Баркър едва успя да върти голямото колело

Бихте си помислили, че човек, който прекарва по-голямата част от кариерата си, гледайки състезатели, които въртят гигантско колело, би ги научил на няколко неща относно техниката. Очевидно не. През 2003 г. Баркър предложи да помогне състезател, обвързан с инвалидна количка, завърта голямото колело, но той не му влага достатъчно мускули и колелото едва успява да го направи за едно завъртане. Публиката освирква и Баркър призна пред света, че току-що е станал свидетел на „най-унизителния момент от живота ми“.

46 Всички награди се съхраняват в три огромни склада.

склад, цената е правилна

Shutterstock

Продуцентите не изчерпват, за да намерят различни награди за всеки епизод. Те имат запас, който би могъл да им издържи години и може би десетилетия. Всичко това се съхранява в три масивни склада на площадката на CBS Television City, според продуцента Ричардс. 'Тази гореща вана, която виждате, а останалите шест, които не виждате, седят в склад', обясни той. „И тогава го донасяме и слагаме дърветата около него.“

47 Те също имат частна партида с десетки чисто нови коли

Автомобилни новини, бяла кола

Shutterstock

Всеки иска да спечели кола на Цената е правилна , така че производителите винаги са готови с избор между 37 и 45 луксозни автомобила. „Правим шест предавания на седмица и във всеки епизод в по-голямата си част има по три коли“, каза продуцентът Ричардс в интервю. Тъй като предполага, че състезателите (и домашната аудитория) не искат да виждат едни и същи коли седмица след седмица, те се нуждаят от опции, за да го объркат. „(Ние) завъртаме онези, които сте виждали преди, за да не ги виждат отново“, казва Ричардс.

48 Състезател почти спечели Ферари

кола ферари, цената е правилна

Shutterstock

Продуцентът Ричардс имаше мечта, това Цената е правилна някой ден ще предложи като награда любимата си марка автомобили, Ferrari.„Няма причина това шоу да не съдържа най-добрата кола в света“, каза той.През 2013 г. мечтата му се сбъдна, когато a Ferrari 458 Spider , на стойност около 285 000 долара, беше представен на щастлив състезател. За съжаление тя не го спечели и колата беше върната на дилъра. (Ферари беше нает само за шоуто, но Ричардс казва, че щеше да го купи, ако някой от състезателите беше спечелил.)

49 Роузи О'Донъл почти стана Цената е правилна домакин

червен o

Кати Хътчинс / Shutterstock

Баркър остави няколко големи обувки за пълнене, когато се пенсионира през 2007 г., а продуцентите обмисляха почти всички в Лос Анджелис. Сред претендентите бяха Джон О 'Хърли (той играе J. Peterman на Зайнфелд ), Джордж Хамилтън (любимият на всички тен), Марио Лопес (а Запазено от камбаната редовен) и не друг, а Роузи О'Донъл.

50 Боб Баркър се завърна в Цената е правилна за 90-ия му рожден ден

bob barker цената е правилна

YouTube / Price Productions

Баркър се завръща в шоуто само три пъти след пенсионирането си, най-запомнящо се през 2013 г., до чества 90-ия си рожден ден . Бихте си помислили, че след като беше толкова години в шоуто, той вече би направил всичко. Но не, Баркър имаше още един предмет, който да маркира неговия Цената е правилна списък с желания. За пръв път той обяви името на състезател и ги покани на „Coooome on down!“ И за повече холивудски икони, не ги пропускайте 50 невероятни шеги от комедийните легенди.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации