5 въпроса, които вашият партньор може да избягва, ако изневерява, казват терапевтите

Откритата комуникация е важна във всяко едно здрава връзка . Воденето на непрекъснати разговори е „чудесен начин да се свържете емоционално с партньора си“, Калисто Адамс , д-р, серт експерт по запознанства и връзки , разказва Най-добър живот . От друга страна, нещата, които питате партньора си, също могат да разкрият дали тази открита комуникация, която имате с тях, е толкова честна, колкото изглежда.

Изневярата изисква да се крие доста от значим човек и когато се сблъскате директно с определени неща, става по-трудно да поддържате измамата. Неверният партньор често избягва определени въпроси, за да се опита да скрие изневярата си, но понякога това избягване е най-червеното знаме от всички. Консултирахме се с терапевти и други експерти по връзките, за да разберем на кои въпроси вашият партньор няма да се опита да отговори, ако изневерява. Прочетете, за да разберете какво може да искате да попитате.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 6 червени знамена, които означават измама, предупреждават терапевти .1 „Мога ли да използвам телефона ви?“

Shutterstock

Разбира се, много от нас имат неща на телефона си, които не са непременно запалени по другите хора - независимо дали това са странни търсения в нашата интернет история или неудобни снимки в нашата ролка на камерата. Но нашите близки обикновено са добре запознати с нашите странности, така че ако партньорът ви отклони, когато поискате да използвате телефона му, може да има нещо друго в игра.Равин Шломо Слаткин , LCPC, сертифициран терапевт за връзки и основател на Проектът за възстановяване на брака , казва, че партньорът, който изневерява, вероятно ще бъде „потаен за това, че [важният друг] вижда мобилния им телефон“.Като Клеър Грейсън , психолог и съосновател на Личност Макс , обяснява на Най-добър живот , това вероятно ще ги накара да избягват въпроси като „Мога ли да използвам телефона ви?“ Това е особено вярно, ако заявката ви включва обаждане или изпращане на SMS на някого.

2 — Какво те задържа толкова късно?

  Мъж отваря вратата на дома си със стоманения си ключ.
iStock

Всички сме изгубили представа за времето и сме се прибрали по-късно от планираното, без да се случи нищо подозрително. Но дори някой, който не подозира половинката си в изневяра, ще се почувства малко на ръба, ако партньорът му е навън до късно и той не знае къде се намира, казва Слаткин. Ако това се случи, изневеряващият партньор може да избегне отговорите на естествени въпроси като: „Какво те задържа толкова късно?“

Ако вашият партньор внезапно е започнал „да се прибира многократно късно без разумно обяснение“, това може да е голямо червено знаме, че ви изневеряват, според Слаткин. „Не е лесно да скриеш изневяра“, обяснява той. „В съчетание с лъжата и потайното поведение обикновено има внезапна промяна в начина, по който единият партньор се свързва с другия, което може да е индикатор, че се случва нещо подозрително.“За повече съвети за връзка, доставени направо във входящата ви кутия, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

3 „Защо толкова се интересуваш от плановете ми за уикенда?“

  разочарована двойка
Shutterstock

В същото време измамен партньор също може да започне да пита ти повече въпроси за това къде отивате или колко дълго ще ходите някъде. Когато те внезапно разпитват подробностите от деня ви, „това обикновено е, защото искат да знаят графика ви, за да могат да планират кога да се срещнат с партньора си за афера“, Каролайн Мадън , д-р, а лицензиран брачен и семеен терапевт , разказва Най-добър живот .

Според Адамс се забелязва, когато половинката ви започне да става много любопитна и внимателна към плановете ви за уикенда или друг път, когато ще сте разделени. „Изведнъж те наистина се интересуват от точния час, в който излизате, или точния ден, в който планирате пътуване“, предупреждава тя.

За да разберете дали това ново любопитство е просто грижата им за вашия ден или знак за измама, трябва да се запитате защо искат да знаят конкретни подробности за вашите планове. „Задавайте им въпроси защо изведнъж се интересуват от неща, на които не са обръщали внимание преди“, казва Джоузеф Пуглизи , а експерт по връзките и основател на Dating Iconic. Ако те избягват да отговорят на това или се защитават, това е лош знак.

4 – Защо питаш за изневяра?

  двойка се кара в спалнята
iStock

Въпреки че може да изглежда странно, някой, който изневерява на половинката си, може да започне да повдига темата за изневярата по-често. Ако вашият партньор започне произволно да повдига темата за изневярата, това може да е знак, че ви е изневерил или най-малкото мисли да го направи, според Джони Огъл , LCSW, сертифициран терапевт по сексуална зависимост и главен изпълнителен директор на Лечение на височини .

„Ако изглеждат наистина заинтересовани да чуят вашите мисли по въпроса, това може да е начин да прецените реакцията си, за да видите дали ще има някакви последствия“, обяснява тя.

Ако те „продължат да повдигат темата или изглеждат наистина настоятелни да говорят за нея“, Ogle казва, че трябва да ги попитате защо искат да я обсъдят. „Внимавайте внимателно как се държат и какво казват, тъй като това може да е улика, че изневеряват или обмислят това“, съветва тя. „Те могат да показват някои издайнически признаци на измама, като избягване, нервност или отбранителна позиция.“

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 5 знака, че партньорът ви не ви вярва, според терапевтите .

5 — Изневеряваш ли ми?

  двойка спори последна дума
iStock

Когато се стигне до това, най-директният въпрос може да ви даде отговора, който търсите. „Измамниците често могат да се отклонят и да лъжат, но можете да попитате директно партньора си дали ви изневеряват“, казва Просто Иън , а експерт по връзките и публикуван автор в People Looker. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Вашата половинка може в крайна сметка да избере да бъде честна с вас относно изневярата, когато бъде попитана директно, но дори и да избегне отговора на въпроса, това пак може да ви даде знак, че ви изневерява. „Бъдете честни и изкажете притесненията си на партньора си“, Робин Сътърнс , а експерт по връзките в Galtelligence.com, съветва. „Въпреки че може да не са верни в отговорите си, сигнали като езика на тялото, думите, зрителния контакт и нервното движение може да ви дадат повече информация.“

Популярни Публикации