5 признака на езика на тялото, които означават, че някой лъже, според терапевти и адвокати

Хората лъжат за нас по-често, отколкото бихме искали да вярваме, и най-често не го осъзнаваме. Но само защото лъжата е често срещано явление, това не означава, че е лесно да се направи. Повечето хора имат разкази, казва Лиам Барнет , а експерт по връзките с Dating Zest. По-специално, те са толкова фокусирани върху това, което казват устата им, че по-малко контролират това, което тялото им прави. Ако се опитвате да дешифрирате дали приятел или партньор казва истината или не, трябва да обърнете внимание на техните невербални сигнали. Говорейки с различни експерти, ние събрахме някои от най-често срещаните телесни поведения, които могат да ви помогнат да определите нечий блъф. Прочетете, за да откриете петте признака на езика на тялото, които означават, че някой ви лъже.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Правейки това с ръцете си кара хората да не ви вярват, казват експерти .

1 Краката им са разположени по определен начин.

  Средно възрастни хора, носещи ежедневни дрехи, докато стоят в сградата през деня.
iStock

Връзката между краката и лъжата е нещо, за което повечето хора не знаят, Джеймс Милър , а лицензиран психотерапевт с повече от 25 години опит, разказва Най-добър живот . „Повечето хора са добри в следенето на изражението на лицето си, но повечето хора не осъзнават, че колкото по-далеч е крайникът от мозъка, толкова по-малко забравяме какво прави“, обяснява той.Според Милър прекомерното движение на краката или потупването е добър знак, че някой може да бъде разсеян от собствените си лъжи. Но най-важното е всъщност разположението на краката. „Ако кракът или краката им внезапно сочат настрани, тогава това често е сигнал, че човекът иска да избяга или се кани да прикрие с думите си. Но краката им са несъответстващи на думите им“, казва той.2 Те нервничат с външния си вид.

  Време за кафе за усмихнати приятелки през есенния следобед навън
iStock

Много от нас са наясно, че някой ще стане по-неспокоен, когато лъже. Но Дейвид Кларк , адвокат с над 35 години и съдружник в Адвокатска кантора Кларк , казва, че трябва особено да внимавате за нервност във връзка с външния им вид. „Това, което виждам в съда през цялото време, е когато човек коригира част от облеклото си“, обяснява той. „Може да е тяхната вратовръзка или очила.“Според Кларк има две по-често срещани корекции на външния вид, които хората могат да направят, когато лъжат. Едната е, че те могат да използват носна кърпа, за да изтриват постоянно потта от главата си. И друго е, че ако имат дълга коса, те са склонни да се суете с нея и да я разресват настрани. „Хората правят това, защото се разсейват от лъжите си“, казва той.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 6 червени знамена, които означават измама, предупреждават терапевти .

3 Те не могат да установят зрителен контакт.

  Трудолюбив мъж и жена обсъждат някои идеи в офиса близо до прозореца.
iStock

Очите са прозорци към душата и по този начин са доста добър начин да разберете дали някой лъже. Кларк казва, че „простият начин“ да разберете дали човек лъже е като наблюдавате движението на очите му. „Ако спрат да осъществяват зрителен контакт, това е знак, че човекът знае, че лъже и намалява чувството за вина в ума си, като отмести поглед“, обяснява той.Опитният адвокат също така съветва хората да обръщат внимание на посоката, в която някой гледа, защото това също може да бъде решаващ сигнал, когато става въпрос за неистина. „Например, ако човекът, когото питам, е десничар и той погледне нагоре вляво, това е знак, че се опитва да получи достъп до паметта си. Ако обаче същият десничар погледне нагоре вдясно, те се докосват до въображаемата част на мозъка си и вероятно са в процес на създаване на лъжа“, обяснява Кларк. 'Левичарите имат противоположни реакции.'

4 Тялото им изглежда по-напрегнато.

  Главният изпълнителен директор обсъжда със секретаря на компанията извън заседателната зала.
iStock

Стресът от лъжата често кара тялото ни да се напрегне и да се затвори. Джони Огъл , LCSW, лицензиран клиничен социален работник и главен изпълнителен директор на Лечение на височини , казва, че това обикновено кара някой да кръстосва ръце или крака, което го кара да изглежда по-малък и по-неудобен. „Обратно, някой, който е уверен и казва истината, е по-вероятно да има отворена поза на тялото“, обяснява тя. ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

The експерти в Touch Casino също кажи Най-добър живот че трябва да погледнете в раменете на някого, за да видите дали казва истината или не. „Когато се чувстваме напрегнати или неспокойни, раменете ни естествено се извиват нагоре и напред и разстоянието между рамото и ухото се скъсява“, казват те. „Това изпраща предупредителен знак за възможна лъжа.“

За повече полезни съвети, доставени направо във входящата ви поща, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

5 Езикът на тялото им е различен от обикновено.

  Млада жена гледа гаджето си с недоверие, надува бузите си с поглед настрани, докато разговарят
iStock

Понякога най-големият знак на езика на тялото, че някой лъже, не е универсален, а вместо това е уникален за всеки отделен човек. Касандра Леклер , д-р, експерт по връзки и a професор по комуникационни науки в Тексаския държавен университет, казва, че един от най-важните аспекти, които трябва да вземете предвид, е дали езикът на тялото на някого се различава от това, което сте наблюдавали при други взаимодействия.

Според LeClair трябва да обмислите неща като „Как ви реагира този човек сега?“ и „Същите ли са маниерите и невербалните им изказвания или нещо не изглежда?“ Това може да ви помогне да определите дали е имало „счупване на шаблона“, Родни Симънс , а експерт по връзките работа с малки промени, обяснява.

„Единственото нещо, което трябва да можете да забележите, когато някой лъже, е промяна в типичното му поведение“, казва Симънс.

Популярни Публикации