40 навика на работното място, които трябва да напуснете до 40

Подобно дори на най-добре смазаните машини, всеки работник се нуждае от време на време настройка - още повече за работници, наближаващи 40 години. След две десетилетия в работната сила, даването или вземането, ежедневните навици - както добри, така и лоши - стават толкова дълбоки, че на практика сте от втора природа. И ако мислите, че сте рядкото изключение на работника, помислете отново. (Всъщност, ако трябваше да гадаем, вашите кърлежи от второ естество вече бяха първо естество.)Ето защо събрахме множество експерти, чиито предназначение изкоренява такива трудноразрушими навици като цяло. От моделите на съня до политиката - дори офис клюките - нашият експертен панел идентифицира безброй поведения, свързани с работата, всеки офис служител трябва да се откаже от статистиката, независимо дали целта е офисът в ъгъла или просто следващият краен срок. Така че попийте тяхната наука и направете 40-те си години най-ефективното, продуктивно и изцяло приятно десетилетие в работната сила. И за повече промени, които да направите в най-добрите си години, вижте тези 40 промени в живота, които трябва да направите на 40.

1 Многозадачност

многозадачните навици в начина на живот подобряват паметта

Shutterstock„Днешното модерно работно място е кошмар на един човек, но данните показват, че еднократното изпълнение на задачата е ключът към по-висока производителност, по-нисък стрес и повече щастие“, казва Каролин Адамс, говорител на RescueTime , софтуер за производителност на работниците. Ако имате чувството, че имате милион неща в чинията си, опитайте да направите списък и да ги нокаутирате едно по едно, вместо всички наведнъж.тълкуване на ухапване от змия

„Многозадачният„ превключвател “не работи толкова добре при по-старите мозъци, така че обърнете подхода си към една стратегия за задачи, за да получите повече игра“, предлага Адамс. Правенето на едно нещо винаги ще има по-голяма стойност от две неща, направени зле, независимо на каква възраст сте. И за да сте сигурни, че можете да свършите всичко в срок, разгледайте ги 15 начина да удвоите производителността си наполовина.2 Направете твърде много почивки

Лоши шефове, кафе пауза

„Когато сте на 20-те или 30-те години, вие сте с енергия и хормони и отнемате много време за излизане, почивки за пушене и време за разговори с воден охладител“, казва Кетан Капур, главен изпълнителен директор и съосновател на софтуера за оценка на таланти Mettl . На 40 обаче цялото ви време в офиса трябва да е продуктивно, а не развлекателно. „На тази възраст има спад в енергийните ви нива и няма да можете да жонглирате със задачи толкова ефективно“, обяснява той. Това не означава край на всички общения, а просто като сте по-внимателни за това как прекарвате времето си в офиса.

3 Оплакване

Най-лошите неща, които трябва да кажете на Обслужване на клиенти

Когато наближите 40 години, „Вие сте твърде възрастни, за да се оплаквате от организационните си недостатъци и да се оправдавате за незавършване на работата си“, казва Капур. „Вече сте на власт и членовете на екипа ви очакват за вашата мотивация, стремеж и страст.“ Дори и да се чувствате зле за компанията, от решаващо значение е да поставите позитивно лице заради хората около вас - да не говорим за себе си. ' Разпространение на негативизма не само възпрепятства вашите собствени нива на производителност - обяснява той, - но и други, които са повлияни от такъв негатив. И за повече поведения, които забавят морала на колегите, вижте тези 30 неща, които никога не трябва да правите на работа.

4 Честа проверка на вашия телефон и лични имейли

новини ап хилядолетия

Shutterstock„Всеки път, когато преместите вниманието си, за да хвърлите бърз поглед на имейлите и телефона, отнема още две до три минути, за да постигнете пълна концентрация и да се съсредоточите върху работата си“, обяснява Капур. Сега, когато на чинията ви има повече работа от всякога, е време да сте умни за всяка минута, прекарана в офиса. Вместо произволно гледане на вашия смартфон когато скучаете, „планирайте различни слотове за един ден за непродуктивна работа, като например проверка на телефона или проверка на имейл“.

5 Не инвестирайте в здравето си

Жена на йога топка

Shutterstock

„Ако не започнете да отделяте време за здравето си, шансовете са, че и вашият професионален живот ще бъде засегнат“, казва Капур. С повишени отговорности стресът от работата вероятно ще ви затъне, освен ако не сте поддържайте тялото си силно и устойчиви. „Присъединете се към членство от всякакъв вид, като йога, медитация, фитнес или танци, и се придържайте към вашия режим на упражнения религиозно“, предлага той. Не само тялото ви ще ви благодари, но и шефът ви. И за да останете здрави във всички сфери на живота, вижте тези 40 начина да имаме здравословен сексуален живот след 40.

6 Работещи прекомерни часове

икономическа цена на лошия сън

Shutterstock

„Работата в прекомерни часове е опасна за вашето здраве“, казва Кайл Елиът, MPA, кариерният треньор отзад Кофеиниран Кайл . Въпреки че това важи за всички възрастови групи, това важи особено за тези над 40 години, казва той. „Имайте предвид колко часа отделяте всяка седмица“, обяснява той и не превишавайте прага, който вие и вашият лекар сте решили, че е най-подходящ за вашето дългосрочно здраве.

7 Направете работата единствен източник на щастие

ревнива съпруга

Shutterstock

- Търси източници на щастие извън работата - казва Елиът. Когато децата се изнесат от къщата, може да бъде изкушаващо „да бъдете погълнати от работа, за да компенсирате самотата“, обяснява той. Въпреки че може да запълни празнотата за малко, обаче, в крайна сметка това е неудовлетворително решение, което само увеличава шансовете ви за дългосрочно изгаряне. Вместо това се съсредоточете върху това, което наистина ви прави изпълнени, а не само върху това, което ви е под ръка и лесно можете да загубите себе си. И за да поддържате здравословен баланс между вашия професионален и личен живот, без да изпускате от поглед нито едно, нито друго, вижте 50-те най-важни тайни на перфектния баланс между професионалния и личния живот.

8 Липса на план за извънредни ситуации

„Неизготвянето на план за действие при извънредни ситуации, ако бъдете уволнен или уволнен, може да бъде катастрофално“, казва Елиът. След 40, обяснява той, отнема много повече време за намиране на нова работа, дължаща се не малко на възрастта на различните отрасли. За да се подготвите за потенциална промяна в кариерата, прекарайте времето за актуализиране на вашето резюме и LinkedIn, записване на постижения и проверка на пазара на труда. Въпреки че вероятно няма да бъдете уволнен (почукайте по дърво), чудесно е да знаете, че дори и да го направите, ежедневните ви удобства няма да страдат в резултат.

9 Поддържане на претрупана входяща поща

електронна поща

Shutterstock

„Един от най-големите стресори и пречки на работното място е разхвърлян пощенска кутия “, казва Калеб Баке, експерт по здравеопазване и уелнес в Maple Holistics . Сега, когато сте по-възрастни, е време да намалите тези тежести, свързани с работата, които са ненужни, за да се съсредоточите по-добре върху тези, които са. „Отделете време да изчистите бъркотията, за да можете да работите и да реагирате според възможностите си“, призовава той. Ще бъдете шокирани колко голяма разлика може да направи тази малка промяна. И за повече начини да премахнете лудостта от имейла си, разгледайте тези 27 начина да бъдете без стрес потребител на електронна поща.

10 Не използвайте ваканционните си дни

жена, която почива на басейн

Като по-млад служител, „има негласна спешност да се докажеш“, казва Баке. Това означава не само да работите дълги часове, но да се откажете от използването на натрупаните ваканционни дни. След като стигнете 40, обаче, ваканционните дни стават решаващи поддържане на баланс между професионален и личен живот - така че започнете да ги използвате. Може дори да увеличи стойността ви: „за да покажете на работодателя си, че си струва да се държите наблизо, трябва да му дадете шанс да ви липсва малко“, обяснява Баке.

11 Отиване на напитки след работа

Приготвяне на коктейли

Shutterstock

„След като навършите 40 години, един навик на работното място, който си струва да се откаже, са напитките след работа“, казва Бен Тейлър, основател на HomeWorkingClub . Факт е, че тялото ви не може възстановете се от тях, както някога , отскачайки на работа на следващия ден, сякаш нищо не се е случило. „Ако искате да дадете приоритет на здравето и бъдещата си кариера, може би е най-добре да оставите младежите на това“, обяснява той. Да не говорим, ще ви спести доста стотинка. И ако решите да излезете само този път, разгледайте 7 поръчки за напитки, гарантирани да впечатлят вашия шеф .

12 Поглед към часовника

там

„За да поддържате инерция нагоре ... трябва да осъзнаете, че работата ви не започва и не свършва според часовника“, казва Силвия Лерал, основател на сайт за стратегически консултации Поправка на членството . Вместо постоянно да вдигате поглед, за да видите колко време остава до обяд, важно е да осъзнаете, че това, което определя продължителността на работния ви ден, не е времето, а сумата, която сте постигнали. „Всичко, което има значение, е ... да се постигнат резултати“, обяснява тя.

13 Клюкарство

Отегчени колеги клюкарстват в офиса.

Shutterstock

„Много експерти по лидерство са съгласни, че клюките са ключов индикатор за нездравословна организация“, казва Вал Груб, треньор в кариерата в ТОН Мрежи . „Служителите са твърде заети да си намушкват нож в гърба, за да свършат работата и / или да функционират като екип“, обяснява тя. Затова се фокусирайте върху работата си, а не върху другите. И помнете - ако нямате нищо хубаво да кажете, не го казвайте.

14 Да бъдеш един от момчетата

колеги в офис

Когато започвате да се занимавате с индустрия, най-добре е да се слеете и да покажете на колегите си, че сте един от тях. След като започнете да ставате по-старши служител, обаче, „отговорността в работата изисква да спрете да„ бъдете едно от момчетата “и да започнете да бъдете лидер на екипа“, казва Джефри Нафтал, директор „Човешки ресурси“ в Мемориална библиотечна система на окръг Принс Джордж . Това означава да приемате работата си дори по-сериозно от обикновено и да се държите съответно. „Да дойдеш късно ... или да се повлечеш през деня заради това парти няма да работи, когато ти си този, който дава пример“, обяснява той. На 40 знаеш какво да правиш и как да го направиш добре - така че започни да се държиш така.

15 Хранене на нездравословна храна, защото е удобно

Shutterstock

Разбира се, може да е по-лесно да вземете McRib по време на обедната си почивка - или може би дори само кюфте от автомата, но изборът на храна, който правите през работния ден, ви следва вкъщи. Според едно проучване, публикувано от Проучването на храненето , хората, които са получавали по-здравословни ястия по време на работа, продължават да „правят избора на храна по-близо до хранителните препоръки“ през останалата част от деня. Въпреки че може да не сте в състояние да поискате от компанията си здравословни ястия, можете да се сближите доста. Познавайки залозите, повече от струва допълнителните пет до десет минути, които може да са необходими, за да си подготвите нещо питателна и вкусна . И за да избегнете да правите поредни изкуствени пасти, разгледайте тези 50 „тайни“ за здравословно хранене, които не работят.

16 Фокусиране върху минали неуспехи или недостатъци

40 неща, които хората под 40 все още не знаят

Shutterstock

Настъпвайки през четиридесетте години, кариерата ви вероятно е постигнала справедлив дял от възходи и падения. Докато винаги ще има неща, за които съжалявате , няма смисъл да ги обсебваме. Вместо това се съсредоточете върху нещата, с които се гордеете. Изследвания, публикувани в Списанието за качество и участие подчертава, че „успешните хора [вероятно] ще се съсредоточат върху своите успехи, а не върху неуспехите“. Още повече от това, те имат „непоклатим оптимизъм“. Докато съжаленията и неуспехите са склонни да остават в паметта ви поради болезнената им природа, важно е активно да си напомняте и за безбройните успехи, които сте срещали.

17 Започване на изречения с „Не“, „Но“ или „Обаче“

никога не казвайте на работа

Въпреки най-добрите ви намерения, тези думи винаги ще хвърлят ключ в комуникацията ви с връстници. „Без значение колко приятен е вашият тон или колко сладки успокояващи фрази подхвърляте ... съобщението към другия е:„ Грешиш “, пише треньорът по лидерство Маршал Голдсмит в Списанието за качество и участие .

Макар че всъщност може да грешат, говоренето с тях като такова няма да им помогне да разберат защо, а вместо това ще ги накара „да оспорят вашата позиция и да отвърнат на удара“. Излишно е да казвам, че междуофисните битки не са чудесни за производителността - вашата или на компанията.

18 Мисленето за отношението ви е без значение

Неща, които не трябва да казвате на шефа си

Shutterstock

В много области има усещане, че отношението ви към офиса няма значение, докато работата ви издържа. Докато в някои изключителни случаи това може да е точно, в повечето случаи това просто не е вярно. Пример: проучване на 42 висши ръководители, публикувано в Глобален вестник за бизнес изследвания установи, че мнозинството посочва доброто отношение като „най-положителният навик на работното място, засягащ производителността“. Освен ако наистина не сте звезден изпълнител, чийто принос надвишава негативните ефекти, които може да имате върху останалата част от офиса, време е да работите по своя „тон“. Оскар Гроуч може да е сладък, но скоро няма да бъде нает.

19 Не предприемайте почивки за придвижване

Shutterstock

Може би си мислите, че нараняванията на работното място засягат само работещите в трудоемки позиции, но ще сгрешите. Проучване на Университета в Индиана установи, че „нараняванията на работното място често са резултат от дълги периоди на бездействие по време на използване на компютър“. Точно така - не само усиленото движение причинява нараняване, но и липсата му. Изследователите съветват да правите редовни почивки, за да преместите тялото си и да циркулирате кръв, като препоръчвате използването на софтуерни програми - като например Big Stretch Reminder -, за да си напомните кога е време да се разходите до охладителя за вода, за да поговорите за снощното Игра на тронове .

20 Успокояване на тормозените колеги, без да се занимаваме с източника на проблема

никога не казвайте на работа

Всеки знае офис побойник . Поставете достатъчно хора в стая за петдесет седмици от годината и е почти невъзможно да не се окажете с поне един от тези отровни езици, несигурни хрътки.

Ако сте видели някой в ​​офиса да бъде тормозен и сте любезен човек, може да се изкушите да успокоите жертвата, че това, което прави побойникът, е погрешно и че сте забелязали срамното му поведение. Това обаче не е достатъчно. Изследвания, публикувани в Списание Академия за управление установи, че макар подкрепата да може да бъде полезна за успокояване на тормозен колега, ефектът е само „скромен“. Вместо това стигнете до източника на проблема и се изправете срещу побойника. Целият ви офис - да не говорим за жертвата - ще ви благодари.

21 Недоспиване

разочарована жена в офиса пред лаптопа

Shutterstock

Между работата, хобитата, приятелите и Netflix може да е трудно да уловите достатъчно Z-та. Вашето здраве обаче зависи от това - и не само по начина, по който бихте мислили. Според 2005г проучване от Медицинския факултет на Университета Нихон установи, че сънливостта през деня има „статистически значима връзка ... [с] трудови злополуки“.

И не само вашето здраве може да пострада, но и вашата компания. Според изследване, публикувано в Списание за медицина на труда и околната среда , „Смята се, че загубите, свързани с умората, струват $ 1 967 / служител годишно.“ Ако това не си струва да пълзиш в леглото няколко часа по-рано, какво е? И за да сте сигурни, че всеки сън е възможно най-добър, вижте тези 70 съвета за най-добрия ви сън някога.

22 Не се изразяват вашите разочарования

офис

Ако не се разочаровате от време на време в офиса, или работите със Свети Петър на перлените порти, или сами сте светец. Но докато разочарованието е неразделна част от живота, от решаващо значение е да изразите това разочарование на колега или началник, който може да се чувства по подобен начин или поне може да съчувства. Освен че ще позволи на лечебния процес да започне, той ще ви попречи да се впуснете в непродуктивно и подло поведение в резултат на бутилирани емоции. Според проучване, публикувано в Списание за общностна и приложна социална психология , тормозът на работното място често е „резултат (и) от неефективно справяне с разочарованието“.

23 Пренебрегване на меките умения

колеги, използващи жаргон в офис

Shutterstock

В съвременната икономика може да изглежда, че всичко е свързано с твърди умения : математика, технологии, статистика и т.н. Но въпреки че те със сигурност са от решаващо значение за напредъка в някои области, те не бива да се наблягат до степен да забравят по-меките, по-междуличностни умения. Според Марсел Роблес, публикуван в Тримесечие на бизнес и професионална комуникация , „бизнес мениджърите смятат меките умения за много важен атрибут“. Работодателите искат служителите да имат 'силни меки умения, както и твърди умения', казва той. Въпреки че първият може да ви вкара във вратата, в крайна сметка вторият ще ви задържи там и ще ви позволи да се придвижите нагоре по стълбите на успеха.

24 Не приветствам новодошлите

никога не казвайте на работа

Shutterstock

Когато сте част от сплотена работна общност, може да бъде изкушаващо да отблъснете всички и всички нарушители във вашия кръг просто поради факта, че те са нови. В крайна сметка, да ги посрещнеш би означавало да измислиш съвсем нов набор от вътрешни шеги.

Отхвърлянето на новодошлите обаче просто защото те са нови е не само немило, но непрофесионално и непродуктивно. „Едно от най-разрушителните поведения, които могат да се видят на всяко работно място ... е изключването на новодошъл“, пише д-р Рау-Фостър в Нефрологичен сестрински вестник . „Често се оказва, че грешка от нов служител е непоносима (въпреки че правим грешки всеки ден)“, обяснява тя. Вместо да оставите трибализма да извлече най-доброто от вас, опитайте се да отворите и посрещнете новия служител с отворени обятия. Нали така бихте искали да се лекувате?

25 Игнориране на ергономичността на вашата работна станция

бъбречна функция на мъжа

Shutterstock

Седенето на компютър през целия ден - както и много съвременни работни места - може да причини хаос на вашата костна система. Според проучване в Международен вестник по трудова безопасност и ергономия , „работата с компютър е идентифицирана като рисков фактор за свързаните с работата мускулно-скелетни нарушения (WSMD).“ За щастие, не е нужно да поемате болката седнали (без игра на думи). Докато продължават да обясняват, „обучението по ергономия и дизайнът на работните станции могат да предотвратят или намалят нараняванията на опорно-двигателния апарат ... подобрявайки здравето и благосъстоянието на работниците“.

Затова отделете време, за да проектирате работна станция, която да отговаря както на вашите нужди, така и на тялото ви, независимо дали това означава да използвате изправено бюро или да работите върху топка за упражнения. Това, което може да отнеме няколко часа сега, може да ви спести цяла болка по пътя. И ако болката вече е започнала, проверете как да Премахнете болката в гърба завинаги с тези 5 лесни упражнения.

26 Мисленето твърде много

Shutterstock

С десетилетия опит под колана, време е да превърнете част от упоритото си познание за най-добрите практики в своята област автоматични навици . „Идентифицирането на печеливши работни навици и спазването им ... води до успешна кариера“, пише професор Катрин Джоузеф в IUP Journal of Soft Skills . Нещо повече, това намалява част от натоварването при работа, като поставя по-голяма част от товара си на автопилот. „Човек може да работи по-умно, без да работи по-усилено“, обяснява Джоузеф.

27 Пушенето на работа

най-добрата кожа

Shutterstock

Пушенето може да е лош навик, където и да го правите, но е особено убиец на производителността на работното място. Според проучване в Медицина на труда и околната среда , работниците, „които продължиха да пушат повече от две години, имаха значително по-голяма обща загуба на производителност на работното място в сравнение с тези, които останаха непушачи“. Докато е трудно откажете цигарите , може поне да е време да опитате да загубите навика, докато сте на работа.

28 Не обяснявам защо си ядосан

Най-лошите неща, които трябва да кажете на Обслужване на клиенти

Това е за дамите. Не е изненадващо, че изследване, публикувано в Психологическа наука установи, че докато мъжете, които изразяват гняв на работното си място, са склонни да напредват, жените са етикетирани като твърде емоционални (напр. „тя е ядосан човек“ или „тя е извън контрол“). Докато бремето за определяне на това несъответствие трябва да бъде върху мъжете, все още има нещо, което жените могат да направят междувременно, за да смекчат неговите ефекти. Според същото проучване, „осигуряването на външна атрибуция за гнева на целевия човек елиминира половите пристрастия“. С други думи, когато причината за нечий гняв беше обяснена на околните - а не просто да изразят самия гняв - този гняв беше третиран идентично, независимо дали идва от мъж или жена. Така че, не се колебайте да се ядосате, просто не забравяйте да обясните защо.

29 Прекъсване на колегите при незабавни съобщения

Ядосан човек, разговарящ с обслужване на клиенти

Shutterstock

Почти всеки офис има някаква форма на общ чат. Обикновено това се използва за комуникация с колеги относно проекти, получаване на обяд или други проблеми на работното място. Понякога обаче може да ви се стори забавен начин да споделите малки шеги с приятелите си в офиса. Според проучване в Компютри в човешкото поведение обаче не всички намират тези шеги за толкова смешни. Комуникацията не само се възприема като „много по-малко богата“ от нормалния разговор, но получателите често смятат „нейният прекъсващ характер за несправедлив“. Затова запазете мемовете на котките за себе си - те могат да изчакат.

30 Игнориране на вашите емоции

Ядосан шеф, първи инфаркт, умна дума

Shutterstock

Ако смятате, че пълненето на емоциите ви е добро за вашия трудов живот, помислете отново. Според мета-проучване от 2005 г., публикувано в Психологически бюлетин , „многобройни проучвания показват, че щастливите хора са успешни в множество сфери на живота, включително ... доходи, трудови постижения и здраве.“

Въпреки това, което може да ви кажат популярните митове, пренебрегването на собственото ви щастие да се съсредоточите върху работата просто не е реалистичен вариант. Добре закръгленият щастлив живот всъщност е един от най-добрите начини да осигурите успеха си в офиса и извън него. И за да разберете по-добре своите - и чужди - емоции, вижте тези 20 начина да увеличите емоционалния си интелект.

31 Като песимист

Най-лошите неща, които трябва да кажете на Обслужване на клиенти

Shutterstock

Позитивността е заразна. Изследване, публикувано в Списание за управление установи, че „надеждата и, в по-малка степен, оптимизъм и устойчивостта “допринасят за положителните резултати на работното място. Виждайки, че чашата наполовина пълна ще озарява деня ви, това ще допринесе и за дъното. Разбира се, че понякога може да е трудно, но като се има предвид неговата ефективност, може и да е в описанието на вашата работа.

32 Пренебрегване на политиката в офиса

започнете кариерата си през 2018 година

Shutterstock

Офис политиката може да бъде неприятен бизнес, който не е за всеки. Според проучване в Академия за управленски перспективи , „ръководителите с високо политическо умение са по-способни да се справят с хроничните стресови фактори на работното място, с които се сблъскват“. Като им позволяват да „интерпретират стресорите на работното място по по-малко отвратителни начини ... [това] намалява напрежението“, обясняват те. За да сведете неизбежните фрустрации до минимум, започнете да опознавате политическите въжета на работното си място - може да не е забавно, но поне е необходимо зло.

33 Съмнение в себе си

снимка на жена, разочарована в работата.

Shutterstock

Thomas the Tank Engine не беше напълно прав: това, че мислите, че можете, не означава, че можете. Той обаче беше на половината път - ако мислите, че не можете, определено не можете. Изследовател по психология в Джорджия Тех установи, че при по-възрастните работници, които не са успели да усвоят нови умения, „недостатъчно признат фактор ... [е] спад в самочувствието“. Тъй като се съмняваха в себе си, работниците в проучването често се въздържаха дори от опити за „обучение, свързано с кариерата и развитие на умения“.

34 Да имаш голямо его

никога не казвайте това по време на работа

Разбира се, работата ви може да ви даде тласък на егото, но това не означава, че привличането на голямо его на работа ще даде положителни резултати. Според изследователи от Университет на Южна Флорида , „хората с високо ниво на нарцисизъм съобщават за по-контрапродуктивно работно поведение ... от хора с ниско ниво на нарцисизъм“. Много сфери от живота ви биха се възползвали от намаленото его, обаче - просто добавете към работното място в списъка.

35 Да бъдеш завистлив

работеща жена в офиса до лаптопа си.

Shutterstock

Всички знаят тази завист е един от седемте смъртни гряха. Но ако вечният гняв не може да ви накара да се отървете от навика, помислете за това - това също е непродуктивно. Според изследователи от Университет в Кентъки , „завистта беше пряко и отрицателно свързана с изпълнението на групата“. Когато членовете на групата си завиждат, обясниха те, работата е повлияна „от нарастването на [социалните] бонбони и намаляването [на] груповата сила и сплотеност“. Затова направете равносметка колко добре го имате и всички начини, по които сте благословени - и спрете да се фокусирате върху другите. И ако се притеснявате, че завиждате в други части на живота си, вижте тези 25 глупави неща, които ви правят ревнив съпруг.

36 Говорене, вместо да се прави

Момиче в семинар за лидерство Дъщеря

За да напреднете в кариерата си, говорете по-малко и правете повече. В проучване, публикувано през Психология на персонала , изследователите установиха, че проактивната личност е свързана с иновации, политически умения и инициатива в кариерата, но отрицателно свързана с гласа. На свой ред иновациите и инициативата бяха свързани с ръст и повишаване на заплатите , докато гласът не беше. Въпреки че може да сте твърде възрастни, за да следвате съветите на повечето си баби и дядовци, „бъдете видени и не чути“ е този, който ще продължи да ви служи добре.

37 Да останеш на работа, която не ти харесва

стресирана жена на бюро, която се чувства виновна

Спрете да оставате в позиция, която не ви прави щастливи - не само, че това разрушава настроението ви, но и кариерата ви. Според изследване, публикувано в Списание за бизнес и психология , „служителите, които са ... недоволни, участват в по-контрапродуктивно поведение“. По този начин работата ви - ако е незадоволителна - активно ви влошава в работата.

38 Връщане при груб колега

Movemember е обвинен, че е сексист

Когато ти се чувствате пренебрегнати от колега , изкушаващо е да се съсредоточите върху планирането на вашето отмъщение. Изследванията обаче показват, че вместо да се реши проблемът, това всъщност прави нещата много по-лоши. В проучване, публикувано в Академия за управление Преглед , изследователите установиха, че „безгрижието [на работното място] може потенциално да се превърне във все по-интензивно агресивно поведение“. Те отбелязват, че тази „спирала на безгрижието“ не е добра за никого - за вас самите, колегите ви, невинните странични наблюдатели или за компанията като цяло. Вместо това практикувайте прошка.

39 Оставяне на непродуктивните колеги да останат незабелязани

навици след 40

Във всеки офис има един или двама служители, които карат всички останали да си чешат главата и да се чудят как са получили - да не говорим, успяват да запазят - работата си. Вместо да се чудите пасивно обаче, е важно да извикате тези връстници, независимо дали са в тяхно лице или мениджмънт.

В проучване в Списание за бизнес и психология , изследователите установиха, че възприемането на пират от колега увеличава собствената вероятност за участие непродуктивно поведение . Вместо да позволявате на тези изключители да повлияят на собствената ви работа, обърнете внимание на липсата на работна етика. Или ще бъдат осъдени за бездействието си, или ще научите, че това, което сте възприемали като отпускане, всъщност не е било.

40 Накланяне на главата към екрана

никога не казвайте това по време на работа

Shutterstock

Когато се сблъскате с ярък, лъскав обект - т.е. компютърния екран - естествена реакция е да наклоните главата си към него, за да получите по-добър поглед. Това обаче е важен навик за прекъсване в името на вашето здраве. Според проучване, публикувано в Приложна ергономия , изследователите установиха, че при служителите в офиса, които съобщават за болки във врата и раменете, има силна тенденция да накланят главата си напред и да огъват врата си. Въпреки че никой не препоръчва скоба за гърба и врата, малко самоконтрол и формирането на нови навици ще допринесат значително за облекчаване на болката. И за повече начини компютърните екрани предизвикват хаос по тялото ви, вижте това Шокиращо ново проучване, според което екраните сериозно увреждат зрението ви.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации