40 ТВ тематични песни на всеки 40-нещо знае наизуст

В края на 70-те и през 80-те , телевизионните програми видяха доста иновации. Имаше повече социално осъзнати сериали като Джеферсън , по-женски предавания като Ъглите на Чарли , и повече програми, насочени към по-млади хора като Three's Company . Но имаше едно нещо, което успя да остане същото - и това бяха тематични песни, на които можете да пеете. Независимо дали сте гледали полицейски процедурен процес 21 Джъмп Стрийт или ситком като Различни удари , можете да разчитате на любимите си телевизионни предавания от 70-те и 80-те години, за да започнете с привличащи ушни червеи. Тук сме събрали някои от най-добрите Телевизор тематични песни, които всеки 40-нещо помни.1 Различни удари (1978-1986)

Разл

NBC чрез YouTube

The тема песен към Различни удари запозна публиката с „човек със средства“, заможния бял вдовец Филип Дръмонд и двете чернокожи момчета, които той осинови, Арнолд и Уилис Джаксън. Семейството със сигурност беше нетрадиционно за своята публика от края на 70-те и началото на 80-те, но както тематичната песен напомня на зрителите, „са необходими различни удари, за да се движи светът“.две Фактите от живота (1979-1988)

Фактите от живота Въведение през 1980 г. ТВ Тематични песни

NBC чрез YouTube„Взимаш доброто, взимаш лошото, вземаш ги и двамата и ето ти”, този спиноф Различни удари , която видя, че бившата икономка на семейство Дръмонд, Една Гарет, влиза в ролята на домакиня в изцяло женски пансион. Привлекателната песен на тази тема е написано от Алън Тик , същия човек, който преди няколко години е написал „Необходими са различни удари“.3 Такси (1978-1983)

Taxi TV Show Intro 1980s Theme Songs

ABC чрез YouTube

Макар че Такси беше до голяма степен несериозен ситком за група таксиметрови шофьори в Ню Йорк, мрачна инструментална тема отразява от време на време по-меланхоличен тон на поредицата. Заглавието на Боб Джеймс мелодия, 'Ангела' се отнася герой от третия епизод - нещастна и неприятна жена, която Алекс извежда на среща.

4 Чарлз на отговорност (1984-1990)

Charles in Charge TV intro 1980-те песни за ТВ тема

MCA TV чрез YouTubeСкот Байо участва в този комедиен филм от 80-те години като Чарлз, студент от колеж, който се мести със семейство и служи като пазител на трите им деца в замяна на стая и пансион. Тематичната песен изложи добре подредбата: „Новото момче в квартала живее долу и се разбира, че е там, само за да се грижи добре за мен, сякаш е от семейството.“

5 Добре дошъл обратно, Котър (1975-1979)

Добре дошли обратно, Kotter TV intro 1980s Theme Songs TV

ABC чрез YouTube

Понякога една страхотна тематична песен може да окаже влияние върху шоуто, за което е написана. Пример: Добре дошъл обратно, Котър. Първоначално щеше да бъде наречена поредицата, която се фокусира върху учител, който се връща в своята алма матер, за да поеме поправителен клас Котър. Но в крайна сметка заимства заглавието си от неговата тематична песен „Добре дошли обратно“, написано от водещия певец на Lovin 'Spoonful Джон Себастиан .

6 Алис (1976-1985)

Алис

Warner Bros. Телевизия чрез YouTube

мечтае за падане на ноктите на краката

Въпреки че може да бъде крилатата фраза „Целуни ме песъчинки“ Алис Най-трайното културно въздействие, тези, които са гледали сериала, когато е бил през 70-те и 80-те, също с умиление си спомнят тематичната песен . Изпълнено от Линда Лавин , актрисата която играе ролята на сервитьорка Алис Хаят, „В града има ново момиче“ блестящо (и мелодично) отразява пътуването на Алис като вдовица, която се премества във Финикс, за да започне отначало.

7 Семейни връзки (1982-1989)

семейни връзки

Bent Outta Shape Productions чрез YouTube

Малко предавания уловиха разделението между поколенията през 80-те години Семейни връзки , в която бившите хипита Стивън и Елис Кийтън се забиха в главите със сина си Рейгънит Алекс, изигран от млад Майкъл Дж. Фокс . Въпреки това, тематичната песен на шоуто „Без нас“ затвърди основната си идея, че семейни връзки може да завладее всичко: „И няма нищо, през което да не можем да се обичаме.“

8 Джем (1985-1988)

джем

Hasbro чрез YouTube

Имаше ли някой по-готин от Джем, алтер егото на Джерика Бентън и солистът на Джем и холограмите? Разбира се, тя не беше истинска, но музиката на анимационния сериал беше достатъчно електрическа, за да накара зрителите да забравят това. Песента, използвана за началната тема , „Наистина скандално“, фокусиран върху „фантазията“ на „различната роля“ на Джерика като Джем - и ако сте израснали през 80-те, тогава определено си спомняте тази класическа, завладяваща мелодия.

9 Laverne & Shirley (1976-1983)

лаверна и шърли

Henderson Productions чрез YouTube

„Шлемиел! Шлимазел! Hasenpfeffer Incorporated! ' Може да не знаете какво означават тези думи , но ако ги кажете на глас, не се изненадвайте, когато всеки 40-нещо в околността започне да пее тематичната песен да се Laverne & Shirley . Оптимистичната мелодия „Да сбъднем мечтите си“ беше само една от многото причини публиката да се влюби в Лаверн ДеФацио и Шърли Фини.

10 Блус на Хил Стрийт (1981-1987)

хълм стрийт блус

MTM Enterprises чрез YouTube

Може да няма никакви текстове, но всеки, който навърши пълнолетие през 80-те, може да си тананика темата от Блус на Хил Стрийт . Написано е от Майк Пост , същият мъж, който е съставил закачливите интро мелодии Закон и ред и NYPD Синьо .

единадесет Любовната лодка (1977-1986)

любовната лодка

Правописна телевизия / Телевизия с четири звезди чрез YouTube

Докато на S.S. винаги имаше нови пътници Тихоокеанска принцеса, константата беше тематичната песен на шоуто , „Любовната лодка.“ „Определете курс за приключения, мислите си за нов романс“, обещава тематичната песен - и с различните романтични злополуки на екипажа на лодката и пътниците е достатъчно да се каже, че е доставял всеки епизод.

12 Слава (1982-1987)

слава

MGM Television чрез YouTube

Телевизионното предаване Слава заимстваха си основна мелодия на филм , както и името му, от оригиналния филм от 1980г. По времето, когато шоуто се излъчи през 1982 г., песента вече беше огромен хит - тя спечели Оскар за най-добра оригинална песен предходната година - и текстовете уловиха амбициозната тема на поредицата, която продължи да следва учениците в измислената Нюйоркска гимназия за сценични изкуства.

13 Осем е достатъчно (1977-1981)

осем е достатъчно

Lorimar Productions чрез Youtube

През първите два сезона, Осем е достатъчно използва инструментална тема, която до голяма степен беше забравима. От третия сезон нататък обаче Грант Гудев - актьорът, изиграл Дейвид, най-възрастният от осемте деца на шоуто - изпя вокалите в а нова тема песен , един с действителни текстове. Тази по-късна версия е тази, която вероятно си спомняте, че е била полезен декларация, че „осем е достатъчно, за да изпълним живота си с любов“.

14. Пазва приятели (1980-1982)

приятели в пазвата

Paramount Television чрез YouTube

Млада Том Ханкс звезда заедно с Питър Сколари в Пазва приятели , комедия за двама самотни мъже, които се маскираха като жени, за да живеят в достъпен изцяло женски жилищен комплекс. Разбира се, този сюжет вероятно няма да излети през 2019 г., но това не прави тематичната песен на шоуто по-малко вечна. Първата му мелодия всъщност беше Били Джоел песен „My Life“, въпреки че е презаписана от друг вокалист за шоуто.

мечтае за паяци и мрежи

петнадесет Напълно непознати (1986-1993)

Напълно непознати

Продукции на Miller-Boyett чрез Youtube

„Перфектните непознати“, споменати в заглавието на това предаване, бяха Уисконситът Лари Апълтън и неговият далечен чуждестранен братовчед Балки Бартокомус. Може ли тази несъответстваща двойка да се научи да живее заедно и да се разбира? Тематичната песен , „Нищо няма да ме спре сега“ със сигурност изглеждаше така!

16. Златните момичета (1985-1992)

златните момичета

Touchstone Television чрез YouTube

Благодарение на повтарящите се епизоди, които и днес се излъчват от брега до брега, Златните момичета остава един от най-известните и обичани телевизионни сериали за всички времена. И разбира се, почти толкова скъпо, колкото и героите на шоуто неговата тематична песен , „Благодаря ти, че си приятел.“ Това е празник на стегнатите връзки на избраното семейство - независимо дали сте млади, на средна възраст или група нахални пенсионери, които споделят къща в Маями.

17 Празно гнездо (1988-1995)

празно гнездо

Телевизия Уолт Дисни чрез YouTube

Въпреки че героите му бяха представени в епизод от Златните момичета , Празно гнездо претърпя някои големи промени, когато се появи като свой собствен spinoff . И в допълнение към нов сюжет, той също получи закачлива собствена песен , наречен „Животът продължава“. Подобно на „Благодаря ти, че си приятел“, песента има доста универсално послание: Когато се случват лоши неща, приемайте ги ден за ден.

18. Джеферсън (1975-1985)

джеферсъните

T.A.T. Комуникационна компания чрез YouTube

С впечатляващ 11-сезонен пробег, Джеферсън успя да бъде в ефир по-дълго от шоуто, от което се отдели, Всички в семейството . И все пак Всички в семейството беше напълно популярна поредица, повечето хора биха се съгласили с това Джеферсън също имаше много по-привличаща тема песен отколкото предшественика си.

В „Movin“ on Up „зрителите научиха предисторията на семейство Джеферсън за това как са търгували в бившия си дом с ниски наеми за„ луксозен апартамент в небето “. Просто се опитайте да не пеете заедно с песента - смеем ви.

19. ALF (1986-1990)

алф

Alien Productions чрез YouTube

Въпреки че инструментална тематична песен да се ALF не е съставен от самия Alien Life Form, то беше съставен от някой със същото име: Алф Клаузен . Ако разпознаете това име, вероятно това е така, защото Клаузен също е направил забележителна работа Семейство Симпсън . въпреки че ALF темата не е такава незабавно разпознаваеми като музиката на Семейство Симпсън е, бившите фенове на научнофантастичния ситком със сигурност все още го знаят наизуст.

двайсет Нарастващи болки (1985-1992)

нарастващи болки

Warner Bros. Телевизия чрез YouTube

'Докато се имахме', тема песен към Нарастващи болки , улови топлината на семейния ситком. Помогна, че в началните заглавия бяха представени детски снимки на актьорския състав, което накара Seavers да се почувства като истинско семейство.

двадесет и едно Кой е шефът? (1984-1992)

Кой

Телевизия на посолството чрез YouTube

Кой е шефът? със звезда Тони Данза в ролята на Тони Мицели, пенсиониран баскетболист, превърнал се в домашна помощница за трудолюбив рекламен директор, изигран от Джудит Лайт . Въпреки че заглавието на поредицата отразява борбата за власт между двамата главни герои, тематичната песен , „Съвсем нов живот“, фокусиран върху драматичната промяна в кариерата на Тони.

22. Смърфовете (1981-1989)

смърфове

Hanna-Barbera Productions чрез YouTube

Какво означава „смърф“? Е, ако искате отговори, вероятно не трябва да се обръщате към „ La La Song , 'темата на популярния анимационен сериал. Въз основа на текста на песента, „smurf“ е нещо като универсален глагол със значение, което се променя в зависимост от контекста, в който се използва. Това наистина е единственото логично обяснение как можете да получите текстове като „Smurf the day over long“ 'и' усмихнете се, нали?

2. 3 21 Джъмп Стрийт (1987-1991)

21 Джъмп Стрийт

20th Century Fox Television чрез YouTube

21 Джъмп Стрийт звезда Холи Робинсън извади двойно задължение в тази хитова поредица от 80-те за млади ченгета. Тя не само играе сержант Джуди Хофс, но и пее тематичната песен на шоуто , което подчерта връзката между офицерите с текстове като „Не е нужно да стоите сами, никога няма да ви оставим да паднете“.

24 Наздраве (1982-1993)

наздраве

Paramount Network Television чрез YouTube

Една от най-известните тематични песни за всички времена, „ Където всички знаят името ти ”Е почти толкова обичан, колкото Наздраве себе си - и с основателна причина. Гари Портной , който също е написал темите за Пънки Брустър и Господин Белведере , изнесе песен, която улавя топлото, носталгично усещане за втори дом - дори това място да е бар.

25 227 (1985-1990)

227

Телевизия на посолството чрез YouTube

Марла Гибс , която преди това бе направила име за себе си Джеферсън , участва в това предаване като клюкарката домакиня Мери Дженкинс. Тя също пееше тематичната песен на шоуто , който също празнува концепцията за дома - или, в случая, 227 Lexington Place, преобладаващо черната жилищна сграда, в която живеят Мери и нейното семейство.

26 Three's Company (1977-1984)

три

NRW Productions чрез YouTube

Съквартирантите може да са се променили в течение на Three’s Company Осем сезона, но тематичната песен винаги остават едни и същи. „Ела и почукай на нашата врата“ е друга от онези оживени теми, които моментално те закачат (дори ако все още не знаеш какво означава „къде целувките са нейни и нейни и негови“).

27 Ремингтън Стийл (1982-1987)

Ремингтън Стийл

MTM Предприятия

Няма текстове? Няма проблем. Когато имате страхотното Хенри Манчини съставяйки тема, ще го направите запомни песен независимо. Да, освен че пише известен Розова пантера тема и спечелената от Оскар „Лунна река“, Манчини ни даде тема към Ремингтън Стийл . В шоуто участва млада Пиърс Броснан като бивш мошеник, превърнат в детектив.

28 Пънки Брустър (1984-1986)

пънки пивовар

NBC Productions чрез Dailymotion

Ако сте израснали през 80-те, има доста голям шанс да сте искали да бъдете Punky Brewster. И кой би могъл да ви обвини? Punky, изигран от Soleil Moon Frye , беше ярък, ранен и обичан. Тематичната песен на шоуто улови способността й да развесели всички около себе си: „Всеки път, когато се обърна, духът й ме вдига направо от земята.“

29 Моите двама татковци (1987-1990)

моите два дни

Columbia Pictures Television чрез YouTube

Идеята за с двама бащи през 2019 г. не е толкова шокиращо, колкото през 80-те. Но двамата татковци вътре Моите двама татковци не бяха двойка - те бяха здраво Майкъл Тейлър и свободният дух Джоуи Харис, двама мъже, които случайно са романтизирали една и съща жена и са били оставени да отглеждат детето й след смъртта й. Това беше комедия за вековете и неговата тематична песен , „Можете да разчитате на мен“, улови тона перфектно.

30 Това е шоуто на Гари Шендлинг (1986-1990)

то

Шоу през YouTube

Има мета, а след това и това шоу, което изведе нещата на съвсем ново ниво. За разлика от други ситкоми, героите от тази поредица - като Гари Шендлинг, изигран от Гари Шендлинг - Знаех те бяха в телевизионно предаване. Тематичната песен „ Това е темата за шоуто на Гари , ”Естествено беше също толкова самореферентна.

31 Господин Белведере (1985-1990)

г-н Белведере

20th Century Fox Television чрез YouTube

Оуенс изпаднаха в шок, когато наеха първостепенния господин Белведере, както и икономът, който се чувстваше също толкова неуместен в хаотичното домакинство. Този културен сблъсък беше основен за тематичната песен на шоуто „ Според нашето ново пристигане “, В която се отбелязва, че докато в къщата някога е била бъркотия, сега е имало„ промяна в статуквото “.

32 Четене на дъга (1983-2006)

четене на дъга

PBS чрез YouTube

Защото Четене на дъга управляван толкова много години, не само 40-годишните знаят неговата тематична песен. Всеки, който е израснал през последните няколко десетилетия, трябва да може да го рецитира по памет. Както поредицата като цяло, тематичната песен изрази силата на четенето, напомняйки на младите хора, че в книгите те могат да бъдат всеки и да ги транспортират до всяко място.

33 Женен ... с деца (1987-1997)

женен с деца

Посолски комуникации чрез YouTube

Песента ' Любов и брак ”Стана толкова свързан с този дълготраен ситком на Fox, че ще ви бъде простено, че сте забравили, че е написан повече от 30 години преди дори премиерата на сериала. И ще ви бъде простено също, тъй като не осъзнавате, че Франк Синатра мелодията трябваше да бъде искрена. В крайна сметка в контекста на сардоничното, често подло настроено шоу, брак се чувства по-скоро като смъртна присъда, отколкото като благословия.

значение на птици от синя сойка

3. 4 Ангелите на Чарли (1976-1981)

Чарли

Spelling-Goldberg Productions

Много преди Детето на съдбата или Ариана Гранде , Майли Сайръс , и Кралска вълна пее теми за Ангелите на Чарли адаптации на голям екран - съответно през 2000 г. и 2019 г. - имаше тема към оригиналния сериал . Не можете да пеете заедно - тъй като липсват текстове, - но ако сте фен на тези Ангели от самото начало, със сигурност знаете мелодията добре.

35 Проектиране на жени (1986-1993)

проектиране на жени

Columbia Pictures Television чрез YouTube

Грузия беше основна част от Проектиране на жени , предаване, последвало група жени, работещи в дизайнерска фирма в Атланта. Така че имаше смисъл да се използва официалната държавна песен - “ Грузия по моя ум ”- като тема на телевизионното предаване. Версията на Проектиране на жени обаче беше просто инструментален.

36 Един различен свят (1987-1993)

различен свят

Carsey-Werner Productions чрез YouTube

Докато започна като spinoff на Шоуто на Косби , с Лиза Бонет възпроизвеждайки ролята си на Дениз Хакстабъл, Един различен свят разшири обхвата си, когато Боне напусна след първия сезон. Обстановката остава исторически черният колеж Hillman, но фокусът се измества към нови герои и тематичната песен има нов певец: легендарен Арета Франклин .

37 Филис (1975-1977)

филис

MTM Предприятия

Никога не беше толкова успешен, колкото Рода , но този друг spinoff на Шоуто на Мери Тайлър Мур все още имаше своите фенове, до голяма степен благодарение на звездата Клорис Личман . Може би познаването на поредицата никога не би могло да бъде толкова популярно, колкото предшествениците, началните заглавия избраха нахален тон, пародирайки необуздания оптимизъм на Шоуто на Мери Тайлър Мур със саркастичен номер на Бродуей.

38 Дай ми почивка! (1981-1987)

дай ми почивка

Alan Landsburg Productions чрез YouTube

Като общо правило, ако Нел Картър участва във вашето шоу, трябва да я накарате да изпее тематичната песен. И за щастие, точно това е Дай ми почивка! Направих. Картър играе Нел, икономка на семейство Каниски. Въпреки че сериалът беше семеен ситком, темата показа сериозна драма: „Дай ми почивка! Играта е оцеляване! “

39 Roseanne (1988-1997)

розово

Компанията Carsey-Werner чрез YouTube

Едва до последния сезон на Roseanne - добре, поне от първоначалния пробег - това тематичната песен има текстове, изпълнени от водещия певец на Blues Traveler Джон Попър . И ако не си спомняте думите, определено поне си спомняте тежката мелодия, която прозвуча през високоговорителите ви за по-добрата част от 90-те . Освен това, кой би могъл да забрави нахалството на Roseanne смях накрая?

40 Сребърни лъжици (1982-1987)

сребърни лъжици

NBC чрез Youtube

Сладкият, детски тон на „ Заедно , ”Тематичната песен към Сребърни лъжици , има смисъл, когато смятате, че шоуто е за дете, Рики Стратън, и отчужденото му дете-дете на баща Едуард. Въпреки различията им - и десетилетията, които ги разделяха - Рики и Едуард непрекъснато търсеха общ език, а тематичната песен обещаваше щастлив край на малко вероятната двойка. „Заедно ще намерим пътя си.“ И за повече информация за джангелите Тези запомнящи се надписи от 80-те ще ви направят толкова носталгични .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации