4 неща, които няма да повярвате, са покрити от вашия FSA

Гъвкавата разходна сметка (FSA) може да бъде голяма помощ при заделянето на пари за плащане на вашите здравни разходи . Тъй като средствата за FSA се приспадат от заплатата ви преди данъци, това предимство може да означава спестяване на големи пари, но ако забравите да похарчите средствата си за FSA до крайния срок в края на годината, това може да остави вашите трудно спечелени пари на масата. Сортиране Допустими за FSA елементи по категория в любимата ви аптека може да помогне за опростяване на процеса на спестяване.

„С FSA за здравеопазване можете да спестите пари от отговарящи на условията покупки, свързани с медицината, самоучастие и доплащания и други услуги и процедури, за които обикновено трябва да плащате от джоба си“, казва Люк Раух , старши вицепрезидент и главен мърчандайзинг директор на Walgreens. „В Walgreens предлагаме широка гама от отговарящи на изискванията на FSA продукти, включително нашите предложения за здраве и уелнес с марката Walgreens, които са страхотна ежедневна стойност“, добавя той.

Прочетете, за да научите четири неща, които няма да повярвате, че са обхванати от вашия FSA, в Walgreens и извън него.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 4 популярни лекарства, които Medicare никога няма да покрие .1 Слънцезащитни продукти и продукти за грижа за кожата

  жена, изпълняваща рутинна грижа за кожата
popcorner / Shutterstock

Грижата за кожата ви чрез използване на слънцезащитни продукти помага за предотвратяване на увреждане от слънцето, преждевременно стареене и рак на кожата. Въпреки че всички слънцезащитни кремове с SPF над 15 са одобрени за възстановяване на средства от FSA, експертите съветват да изберете по-висок SPF за ежедневно носене. „За ежедневна употреба, изберете слънцезащитен крем с SPF най-малко 30. Ако прекарвате време на открито, изберете продукт с SPF 60 или по-висок', казват експертите на Johns Hopkins. 'В действителност повечето хора не използват толкова много слънцезащитен крем, колкото трябва, и този по-висок SPF помага компенсира намаленото приложение.' ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcbНо слънцезащитният крем не е единственият продукт за грижа за кожата, обхванат от вашата полза от FSA: лечения за акне, почистващи препарати за лице, овлажнители и други продукти за грижа за кожата също са одобрени за възстановяване. Снабдявайки се с тези продукти преди изтичането на FSA, можете да подобрите рутинните си процедури за здраве и красота с един замах.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Големите аптеки блокират това обичайно ежедневно лекарство .

2 Продукти за спиране на тютюнопушенето

  близък план на бяла жена's hands breaking a cigarette in half
iStock

Спирането на пушенето е едно от най-добрите неща, които можете да направите за здравето си. Намалява риска от различни видове рак, сърдечни заболявания, инсулт, диабет и широк спектър от сериозни респираторни заболявания. За щастие не е нужно да го правите без чужда помощ – широка гама от продукти за отказване от тютюнопушенето като никотинова дъвка, таблетки за смучене и лепенки може да ви помогне да преодолеете първоначалния си апетит. Тези продукти са одобрени за разходи от FSA и са широко достъпни без рецепта.3 Маски за лице и дезинфектанти за ръце

  Двама млади хора се усмихват в града и свалят/слагат защитна маска за лице
iStock

През последните две години и половина американците похарчиха необичайно много пари за артикули за борба с COVID като медицински маски за лице и дезинфектанти за ръце . Тези популярни артикули са одобрени за разходи на FSA и са чудесни артикули, с които да се запасите, преди ползата ви да изтече. „Извънборсовите тестове за COVID-19, в допълнение към много продукти за кашлица, настинка и грип, отговарят на изискванията на FSA“, казва Раух.

За още здравни новини, изпратени директно във входящата ви поща, абонирайте се за нашия ежедневен бюлетин .

4 Консумативи за бременност и семейно планиране

  жена, която държи тест за бременност, как се е променило родителството
Shutterstock/Африка Студио

Ако сте бременна или се надявате да забременеете, вече знаете, че свързаните с това медицински разходи могат бързо да се натрупат. Вашият FSA е идеален начин да компенсирате разходите за пренатални витамини, тестове за бременност, тестове за плодовитост, фетален доплер и др. Следродилните консумативи, включително помпи за кърма, също вече са одобрени за възстановяване на средства от FSA.

Надявате се вместо това да избегнете бременност? Презервативите и други консумативи за семейно планиране също са обхванати от обезщетението.

Best Life предлага най-актуалната информация от топ експерти, нови изследвания и здравни агенции, но нашето съдържание не е предназначено да замести професионалните насоки. Когато става въпрос за лекарствата, които приемате, или други здравословни въпроси, които имате, винаги се консултирайте директно с вашия доставчик на здравни услуги.

Лорън Грей Лорън Грей е писател, редактор и консултант от Ню Йорк. Прочети Повече ▼
Популярни Публикации