4 Главоболие, което всъщност не е от главоболие

Главоболието при напрежение може да се почувства така, сякаш главата ви е в менгеме. Но по-често това се предизвиква от проблем с врата. „Виждате го много при хората, които седи пред компютрите по цял ден ', казва Джим Ленард, сътрудник на Центъра за гръбначен стълб в болницата и клиниката на Университета в Уисконсин. „Задържането на тази позиция в продължение на часове претоварва врата и гръбначния стълб.“ След това болката се разраства в пъпеша ви. За разлика от тежките камшични удари обаче, главоболието при напрежение илюстрира спасителната грация на много наранявания на главата и шията: Те могат да бъдат излекувани с медицинска помощ „направи си сам“. Разбира се, 2 милиона души посещават болници всяка година заради болки във врата, а други 3 милиона търсят помощ при главоболие. Но не е задължително да бъдеш един от тях, ако си мислиш. Ето как да диагностицирате и облекчите болката. И ако болката произтича от долната част на гръбначния стълб, вероятно това е страшната болка в кръста, така че научете се как да завладеете този звяр веднъж завинаги .1 Остра болка при преглъщане

Мъж, който държи гърлото при болка в главоболието

Може също да почувствате болка, когато се прозявате, говорите или дъвчете. Усещате болка в слепоочията, долната челюст, бузите или пред или в ушите. Ако широко отворите устата си, може да почувствате пукане, щракане или смилане.Диагноза: Разстройство на темпоромандибуларната става (TMJ). Хронично напрегнатите и възпалени мускули в челюстта ви пречат на нейното функциониране, или малките хрущялни възглавнички, които омекотяват челюстните ви стави, са се възпалили или дори са изместени (често резултат от това да се лактирате в лицето по време на спорт или да мелите зъбите си докато спите) .Лечение: Починете челюстта си. Това означава да не дъвчете дъвка или да ядете натоварващи челюстта храни като фъстъци, сурови зеленчуци, салати или тафи. Поставете пакет с лед върху челюстта си за 2 минути два или три пъти на ден. Можете също така да вземете противовъзпалително средство без рецепта като ибупрофен, за да намалите болката и възпалението. „В повечето случаи симптомите ще изчезнат в рамките на една седмица или две“, казва Уесли Шенкланд, директор на Центъра за болки в областта на зъбите и лицето и болка в Колумб, Охайо, и автор на TMJ: Неговите много лица. Ако симптомите продължават, попитайте зъболекаря си за персонализиран предпазител за устата, шансовете са да си мелите зъбите, докато спите. Затова се успокойте, опитайте някое от 30-те научно доказани начина за намаляване на стреса .да сънуваш жена означава

2 Пулсираща болка

Човек с главоболие

Това е от едната страна на главата ви. Може да почувствате гадене, да имате спазми в стомаха и да загубите апетит. Светлините и звуците утежняват болката ви. Може също да видите звезди или да имате замъглено зрение.

Диагноза: Имате мигрена. Двадесет и девет милиона американци страдат от тях всяка година, почти половината от тях неволно, защото техните лекари неправилно диагностицират болката си като задръстване на синусите.Лечение: Вземете противовъзпалително лекарство и легнете в тъмна, тиха стая. „Спирането му почти винаги работи добре“, казва д-р Сеймур Даймънд, директор на клиниката за главоболие в Даймънд, в Чикаго. Но не спи повече от 8 часа. „Преспаването може да предизвика нова атака“, казва Даймънд. Също така, дръжте се далеч от алкохола, отлежалото сирене и преработеното месо, тъй като те съдържат химикали, които разширяват кръвоносните съдове - друг спусък на мигрена. И накрая, уговорете среща с Вашия лекар и си водете запис на симптомите, за да му помогнете да разработи дългосрочен план за лечение. За да сте сигурни, че получавате най-висококачественото shuteye, опитайте 10-те метода за осигуряване на перфектните 8 часа .

изненадващи факти за живота преди 50 години

3 Скована врата

Човек със схванато главоболие във врата

Затруднявате се да завъртите главата си, без да усещате болка. Може също да почувствате изтръпване или изтръпване на ръцете и върховете на пръстите.

Диагноза: Камшичен удар. Не е необходимо да бъдете в автомобилна катастрофа, за да я получите - просто падане, падане на ски писта или дори сърдечно кихане може да осигури достатъчно сила, за да разтърсите главата си първо в една посока, а след това в друга, изкълчвайки мускулите на врата си

Лечение: За лек случай се откажете от усилената активност и приемайте извънборсово противовъзпалително средство на всеки 6-8 часа, докато болката и сковаността отшумят. Ако симптомите Ви са интензивни или не изчезват за няколко дни, посетете Вашия лекар. Той може да нареди рентгенови лъчи или ЯМР, за да изключи дискови аномалии и дразнене на нервите. Също така ще се възползвате от носенето на мека яка за врата и работата с физиотерапевт за разтягане и укрепване на врата и коригиране на всички дисбаланси на ставите.

4 Остра болка във врата

Мъж, който държи задната част на врата с червено петно

как да изглеждате с 10 години по -млади на 40

Това се случва особено, когато движите главата си. Болката може да се разпространи в раменете ви и да разцъфне в главоболие.

Диагноза: Напрегнат или схванат врат. Всяка спортна дейност може да натовари мускулите на врата ви, да ги накара да спазмират и да се стегнат. Така може да се прегърбите зад волана на колата си или на бюрото си на работа за дълги периоди от време.

Лечение: Ледете врата си за 30 минути два или три пъти на ден през първите 48 часа. След това преминете на влажна топлина: Микровълнова печка с гел и я увийте в мокра кърпа. Отново го прилагайте за три интервала от 30 минути. Може да искате да вземете OTC противовъзпалително за намаляване на отока и облекчаване на придружаващото главоболие. Също така, дръжте брадичката си наклонена надолу, когато седите, и спите по гръб или отстрани, вместо по корем (по-късната позиция може да притисне прешлените и да доведе до притискане на нерв). С късмет болката ви ще изчезне в рамките на няколко дни. За да сте сигурни, че не се наранявате по време на тренировка, не забравяйте да се разтегнете преди и след активност. За начало вижте 5-те участъка, които ще ви подгреят за всяка тренировка .

За по-невероятни съвети как да живеете по-умно, да изглеждате по-добре, да се чувствате по-млади и да играете по-твърдо, следвайте ни във Facebook сега!

Популярни Публикации