30 цитата за филми на всеки 80-те години Kid знае наизуст

Осемдесетте години бяха ключово десетилетие в киното. Ерата на блокбъстъра процъфтява и франчайзите започват да процъфтяват. Комедиите предизвикаха сълзи, драмите предизвикаха мисъл. В царевицата се чуваха гласове и в Америка нямаше абсолютно никакви котки. Филмите от 80-те също бяха изключително цитируеми - от ударите до шокиращите разкрития от трето действие и след това. Тези цитати от 80-те се отпечатват навсякъде в сърцата и душите на децата от 80-те.1 Джоан Крофорд в Момиче най-скъпа

Цитат от най-скъпия филм на Моми

Изображение чрез Paramount Pictures

Фей Дънауей изпълнение като Джоан Крофорд , тиранична филмова звезда и майка през 1981г Момиче най-скъпа е едно от най-ужасяващите и незаличими екранни изпълнения някога. Тя върви на пръсти границата между превъзходния блясък и отвратителен провал през цялото време. Взривът й на гняв към дъщеря й заради използването на нещастни обикновени телени закачалки е линия, която определя кариерата на две актриси.2 Дарт Вейдър Империята отвръща на удара

Цитат от филма „Междузвездни войни“

Изображение чрез студия 20-ти векАко мислите, че репликата е „Лука, аз съм вашият баща“, трябва да ги потърсите Междузвездни войни трилогия DVD дискове на вашия рафт и имайте друг вид. Но без значение каква беше точната формулировка, разкритието, че върховният злодей в галактиката е бащата на най-големия й герой, изпрати ударни вълни през филмовата публика. Всеки шокиращ обрат в края на филм преследва Дарт Вейдър ( Джеймс Ърл Джоунс ) признание за бащинство оттогава.3 Rumack в Самолет!

Самолет! цитат

Изображение чрез Paramount Pictures

Избирам само един ред от известната шега Самолет е почти невъзможна задача. Или би било, ако На Лесли Нилсен безупречна доставка на мъртва глътка в отговор на подкана 'Със сигурност не можеш да бъдеш сериозен!' не направи тази линия да стои главата и раменете над останалите.

4 E.T. в E.T. извънземното

E.T. цитат

Изображение чрез Universal PicturesКакво прави линия като „E.T. телефон вкъщи „толкова страхотно е колко различни емоции предизвиква. Първият път, когато го казва, има чудото на това забавно малко извънземно създание, което говори. Вторият път, когато го казва - след като всички си помислихме, че е мъртъв - това е просто най-вълнуващият момент, вдъхновяващ равни части вълнение и сълзи. На Стивън Спилбърг филм зависи от публиката, създаваща връзка с E.T., и че един ред наистина го запечатва.

5 Aurora in Условия на любезност

Условия за удоволствие цитат за филма

Изображение чрез Paramount Pictures

Паниката и майчинството на майката Шърли Маклейн доставя, докато порицава болничния персонал, за да даде дъщеря си ( Дебра Уингър ) болкоуспокояващи, докато тя умира в болницата, противоречи на репутацията на филма като петдесетница. В експертните ръце на MacLaine (който спечели Оскар за това изпълнение ), моментът е едновременно забавен и мъчителен.

6 Сели влезе Цвят лилав

Цитатът на филма „Цветно лилаво“

Изображение чрез Warner Bros.

Сели ( Упи Голдбърг ) накрая се изправя срещу оскърбителния Мистър ( Дани Глоувър ) на масата за вечеря, държейки нож до гърлото си и го псувайки. Това е дългоочакван момент за Сели, тъй като тя връща силата си и не обещава нищо друго освен разруха на мъжа, който я е задържал толкова дълго.

мечта да куче куче

7 Джейн в Излъчени новини

Цитат на излъчен новинарски филм

Изображение чрез студия 20-ти век

директор Джеймс Л. Брукс ' комедийният поглед към променящата се индустрия на телевизионните новини - преминаващ от мръсно вещество към крещящ стил - е пълен с страхотни реплики. Но този, който има Холи Хънтър реагирането на свалянето с искрено самосъжаление е едновременно възхитително забавно и умно рязане в същото време.

8 Лорета в Moonstruck

Moonstruck цитат

Изображение чрез Metro-Goldwyn-Mayer

Скъпа абсолютният триумф завърши с награда 'Оскар', а също и с безсмъртието на нейната подписваща линия от филма. Феновете на Cher, феновете на филмите и дори хората, които никога не са гледали филма, познават звука на този шамар, последван от емблематичното й „Snap out of it!“ Горките, нищо неподозиращи лица на мечтателни мечтатели никога повече няма да бъдат в безопасност Moonstruck .

9 Papa Mousekewitz в Американска опашка

Цитат от филма на American Tail

Изображение чрез Universal Pictures

Режисьор на анимация Дон Блут за момент беше съперник на Дисни в края на 80-те с филми като Американска опашка , който разказа историята на руските евреи, имигриращи в САЩ, за да избягат от погромите чрез алегорията на мишките, имигриращи в САЩ, за да избягат от котките. На лодката, пресичаща океана, Папа Маускевиц ( Нехемия Персоф ) възпява обещанието за златна, приветлива Америка, където най-накрая ще бъдат защитени от котки, а дори улиците са покрити със сирене.

10 лъч Поле на сънищата

Цитат на филма „Поле на мечтите“

Изображение чрез Universal Pictures

Да, да, думите, за които вероятно се сещате първи, когато се сетите Поле на сънищата са: „Ако го построите, той ще дойде“. Тези думи, изречени от невидим глас на Рей Кинсела ( Кевин Костнър ), вдъхновете го да оре под неговата царевична нива в Айова и да изгради бейзболно игрище, където духовете на мъртвите (често скандални) бейзболни играчи могат да се върнат и да играят отново. Но моментът на истината за филма идва в самия край, когато Рей забелязва един играч и го разпознава като баща си. С последните думи на филма Рей събира смелост да помоли баща си да играе улов. Насочете водопровода.

11 Doc in Завръщане в бъдещето

Обратно към бъдещето цитат

Изображение чрез Universal Pictures

След Марти Макфлай ( Майкъл Дж. Фокс ) завършва приключенията си през 1955 г. и наистина се завръща в бъдещето, той среща стария си приятел Док Браун ( Кристофър Лойд ) за последен път преди приключване на кредитите. Док е бил в бъдещето и когато се завърне, неговият надежден DeLorean е претърпял някои подобрения. Малко филми от 80-те накараха публиката да крещи продължението по-надеждно от Завръщане в бъдещето —С Док и Марти и тяхната летяща кола.

12 Джош Голям

Голям цитат

Изображение чрез студия 20-ти век

Желанието на детето, отправено към (макар и страховито) изолирана карнавална игра, е това, което определя тази 1988 година Пени Маршал комедия в движение. Когато младият Джош Баскин се събужда сутринта след желанието си, той е изигран от Том Ханкс , дете в тялото на възрастен. Толкова много забавни маниаци следват, но това е онова просто, жалбиво, о, толкова свързано желание, което остава.

13 Жена клиент в Когато Хари срещна Сали ...

Когато Хари срещна Сали цитат

Изображение чрез Columbia Pictures

Най-известната линия в Нора Ефрон -отворено, Роб Райнер -насочен Когато Хари срещна Сали се доставя не от Били Кристал меко шовинистичен Хари, нито Мег Райън бодър Сали. Вместо това идва от майката на Райнер, която играе клиент в закусвалня, който - след като Сали приключи, демонстрирайки невероятно убедително представяне за това как една жена може да си направи фалшиво удоволствие - просто се обръща към своя сервитьор и иска това, което Сали има. И по този начин един от страхотните еднолинеи във всички филмова комедия е роден.

14 г-жа Уайт Улика

Clue цитат

Изображение чрез Paramount Pictures

Смехотворната филмова версия на популярната настолна игра Улика представи отличен за терена актьорски състав - Тим Къри , Лесли Ан Уорън , Мартин Мъл , Айлин Бренан , Майкъл Маккийн , Кристофър Лойд - но беше великият Мадлин Кан който изпрати филма в безсмъртие с нейния заекващ монолог за разпалената си омраза към прислужницата Ивет ( Лагер Колийн ).

15 Хартман в Пълно метално яке

Цитат от филма на Full Metal Jacket

Изображение чрез Warner Bros.

Характер актьор Р. Лий Ърми прекарва първата половина на Стенли Кубрик кошмарна визия за войната във Виетнам, лаеща нелепа поредица от заповеди и неприлични намерения за войниците, които обучава. Когато той най-накрая натиска един частен ( Винсент Д'Онофрио ) през ръба до точката, в която той заплашва въоръжени отмъщения, прибягването на Ерми не е да отстъпи, а да набере злоупотребата. Не е добра идея, както се оказва.

16 Алекс влиза Фатално привличане

Цитат за филма Fatal Attraction

Изображение чрез Paramount Pictures

сънища за значение на изнасилване

Глен Клоуз играе жена, която води връзка с женен Майкъл Дъглас , само за да го накара да се отдръпне и да се отдалечи от нея - на което тя реагира с жестока мания. Изпълнението на Клоуз работи усилено, за да балансира троповете на „лудата бивша приятелка“, чиято доставка по горепосочения цитат е колкото праведна, толкова и заплашителна.

17 Венкман в ловци на духове

Цитат на Ghostbusters

Изображение чрез Columbia Pictures

директор Иван Райтман филм за квартет от спектрални унищожители през 80-те години на миналия век Ню Йорк кулминира в затвора на духовете от тяхното задържане. Резултатът? Хаос, паника, общуването на живите с мъртвите и, както На Бил Мъри Питър Венкман хиперболично го обобщава, всички закони на природата и реалността се преобръщат. Кучета и котки! Заедно!

18 Джак Сиянието

Блестящият цитат от филма

Изображение чрез Warner Bros.

Дълги са шансовете да срещнете някой, който е виждал този на Стенли Кубрик Сиянието и поне веднъж не се е опитвал да излезе На Джак Никълсън доставка на подпис. Линията идва, когато той пресече половината врата на банята, опитвайки се да убие жена си и сина си. Не съм сигурен как Джони Карсън трябва да сте се чувствали за асоциацията.

19 Брайън в Клубът за закуска

Цитат за филма The Club Club

Изображение чрез Universal Pictures

Финалният монолог на озвучаването от мозъка на Брайън ( Антъни Майкъл Хол ) е идеалното капсулиране на огорчена тийнейджърска тревожност. Тези петима различни тийнейджъри прекарват съботен следобед в училищната библиотека и откриват, че всички те имат общ език (най-вече мразят родителите си!) - и в последна целувка с директора, урокът, който научават, е, че възрастните никога няма да разберат истински тях.

20 Ferris Bueller в Почивен ден на Ferris Bueller

Ферис Бюлер

Изображение чрез Paramount Pictures

Най-известният тийнейджър на поп културата отнема време, за да се разхожда из Чикаго с колата на баща на приятеля си и да синхронизира устните си в парад, за да се обърне към публиката и да предложи безплатни съвети за никел. Можете да благодарите на Ферис ( Матю Бродерик ) за всеки туит „животът те напада бързо“, на който попадаш.

21 Терминаторът в Терминаторът

Цитат за филма на Терминатора

Изображение чрез Orion Pictures

Само три малки думи, които обикновено не звучат като заплаха, освен ако не са изречени от стена от австрийска мускулатура, която току-що се е телепортирала от бъдещето в безмилостно търсене на убийство на бъдеща майка. Арнолд Шварценегер плосък, без емоции афект беше перфектната зловеща доставка. И като бонус се оказва, че е бил прав, ако е пет Терминатор продължения и броене е всяка индикация.

22 Maverick в Топ пистолет

Цитат за филма Top Gun

Изображение чрез Paramount Pictures

Том Круз и Антъни Едуардс тъй като приятелите на flyboy в тяхната елитна програма за обучение на флота са централното приятелство на един от най-големите хитове на 80-те. Заедно те дадоха Топ пистолет точно това, от което се нуждаеше, освен своите масивен касов теглене и обжалване на филмова звезда: крилата фраза, която ще се издигне далеч след края на 80-те, точно в опасната зона (това наричаме 90-те).

23 Тони Монтана в Белег

Цитат от белези

Изображение чрез Universal Pictures

Линията е имитирана, дублирана, заимствана, рифирана и пародирана вече десетилетия. Ал Пачино докато кокаиновият крал Тони Монтана представя своите врагове на своя „малък приятел“, което очевидно е неговата картечница. Последваха Carnage, плюс стотици плакати в общежитието.

24 Дядо Коледа в Коледна история

Цитат за филм за Коледна история

Изображение чрез Metro-Goldwyn-Mayer

Повторното предупреждение към младия Ралфи ( Питър Билингсли ) в трайното Коледна класика става по-смешно всеки път, когато се повтаря. Всичко, което искаше младото момче в очила, беше официален Red Ryder, карабинен екшън, двеста изстрела, въздушна пушка от модел. Жалко, че всеки възрастен в живота си - включително и мол Дядо Коледа - му каза, че е твърде опасно.

25 Джони в Мръсни танци

Цитат за мръсни танци

Изображение чрез Lionsgate

С тези думи, Патрик Суейзи спасява Дженифър Грей от нейния свръхзащитен баща и я хвърля на дансинга, за да удиви онези напрегнати типове Catskills с някои експертно хореографирани движения.

26 Иниго Монтоя в Принцесата булка

Цитатът за принцесата Булка

Изображение чрез студия 20-ти век

Може да ви се стори доста немислимо, че това е най-запомнящата се реплика от Принцесата булка , филм, практически преливащ от весели квоти. Но Манди Паткинкин тъй като Иниго Монтоя е брилянтно отдаден и свиреп, докато Иниго се изправя срещу шестопръстия мъж, убил баща си.

27 Карол Ан в Полтъргайст

Цитат на Полтъргайст

Изображение чрез Metro-Goldwyn-Mayer

Линия като тази е запомняща се само ако е доставена при перфектните обстоятелства от перфектния герой. С други думи, малко момиченце ( Хедър О'Рурк ) втренчен в статиката на телевизора - единственият, който знае, че злонамерените духове, обитаващи къщата, са тук, за да играят. Това е изключително зловещ момент в подписа на едно десетилетие филми на ужасите .

28 Рони в Мухата

Цитат от филма на Fly

Изображение чрез студия 20-ти век

когато момчетата се влюбват

Джеф Голдблум постепенно се трансформира в човешка муха в течение на това Дейвид Кроненберг филмът е едновременно отвратителен и ужасяващ. За щастие не трябва да се притесняваме коя реакция е подходящата, защото Рони ( Geena Davis ) казва го направо - бойте се.

29 Гордън Геко в Уол Стрийт

Цитат от филма на Уолстрийт

Изображение чрез студия 20-ти век

Майкъл Дъглас спечели награда 'Оскар' за ролята на Гордън Геко, аватар на корпоративната алчност от 1980-те. Изпълнението е от създадените през десетилетието творения и неговият чудовищно прост дух - често перифразиран като още по-простото „алчността е добра“ - отеква през следващите години.

30-дневен майор в Направете правилното нещо

Направете цитата за филма „Правото нещо“

Изображение чрез Universal Pictures

Оси Дейвис говори заглавния ред на На Спайк Лий запалителен филм от 1989г. Линията се казва като съвет, даден на служителя на пицарията Mookie (Lee), макар че нейната иронична простота става очевидна едва в края на филма.

Популярни Публикации