30 Избора на грим, за да изглеждате по-стари

Ако няма да излезете през вратата, преди да сте сложили грима си, не сте сами. Красотата сега е $ 445 милиарда индустрия , с 62 милиарда долара сделки за продажба на козметика, които се извършват само в САЩ всяка година. Всъщност, според доклад от SkinStore , средностатистическата американка ще похарчи над 200 000 долара през целия си живот за козметика.

Въпреки това, докато изследвания предполага, че гримът всъщност може да повлияе на мнението на другите, включително повишаване на възприеманата компетентност на човек на работното място, много хора, които носят грим, правят големи грешки, когато става въпрос за прилагане на козметика, която може да им струва в дългосрочен план, добавяйки години към лицето си с всеки удар с четка. Така че, преди да похарчите повече от трудно спечелените си пари продукти за грим, които просто не работят , открийте често срещаните грешки в грима, поради които изглеждате по-възрастни.

1 Използване на блясък върху очите

грешки в грима

Макар че малко блясък на клепача може да се почувства като добра идея, ако се притеснявате да добавите години към лицето си, това е забрана. „Блестящите сенки за очи в гънките и в челото на зрелите очи ще подчертаят бръчките“, казва Стефани Джоунс, лицензиран естетист и собственик на Ружът в Бийкън, Ню Йорк.И така, каква е алтернативата? „Вместо това опитайте да използвате матова сянка в гънката и малко блясък върху най-гладката част на клепача, за да ги накарате да изскочат и да изглеждат по-ярки“, предлага Джоунс.2 Нанасяне на руж твърде високо върху скулите

грешки в грима

Shutterstock3 от пръчките в бъдеще

Въпреки че често чувате, че подчертаването на скулите с малко цвят може да подчертае костната ви структура, поставянето на червеника ви твърде високо всъщност може да добави години към лицето ви.

„Почистващите ивици руж по целия край на скулите до храма са сигурен начин да покажете възрастта си. Вместо това опитайте да почукате кремав руж върху ябълките на бузите и да ги смесите с четка или върховете на пръстите към скулите. Това ще донесе малко естествено изглеждаща топлина, която е ласкателна на всяка възраст “, казва Джоунс.

3 Използвайте очна линия на долния си капак

грешки в грима

Очите с миеща мечка може да са били хит в началото на 2000-те, но долната облицовка не е добър избор според днешните стандарти, особено ако се притеснявате да изглеждате по-възрастни. „Пропусни“, казва Джоунс. - Долната облицовка дърпа очите надолу и изглежда груба. Вместо това дръжте очната линия до горния клепач, за да изглеждате повдигнати и по-отворени.Ако обаче не можете да си представите само облицовка на горната част на окото си, има начин да получите корекцията си, без да изглеждате по-зле. „Ако долната облицовка е задължителна, нанесете с нежна ръка и омекотете с четка за размазване или върха на пръста“, предлага Джоунс.

4 Пренасочване на веждите

грешки в грима

Не може да се отрече, че дните на тънки като молив вежди идват и изчезват и че пълните, буйни вежди са навътре. Добавянето на твърде много молив към веждите ви може да ви даде обратното на младостта, Брук Шийлдс -ескален ефект, към който може би сте се стремили.

„Със сигурност е добре да използвате молив за вежди, но той трябва да се прилага правилно“, казва Джоунс. „Избягвайте да рисувате две линии във формата на вежди, тъй като това е много остарял външен вид. Вместо това използвайте заточен молив за вежди, за да начертаете леко приличащи на косми удари по естествената форма на веждите, за да запълните оскъдни области и да покриете сиви или бели фоликули. ' И ако се притеснявате да не прекалите с молив, има и други опции: „Прах и четка с плосък ъгъл също могат да се използват“, казва Джоунс. „Завършете, като измиете с чиста четка за макара.“

5 Не овлажнява устните си

грешки в грима

Един изненадващ начин, по който раздаваш възрастта си? Неполагане на правилни грижи за устните преди нанасяне на продукти за устни. Добрата новина? Поддържането на овлажняващ балсам за устни под ръка може да ви помогне да получите безупречното платно, което сте искали. „Когато устните са сухи, те изглеждат дехидратирани, набръчкани и издути. Сухите устни също могат да се напукат и да се лющят, което не изглежда добре на всяка възраст “, казва Джоунс.

Нейната препоръка? 'Ежедневният балсам за устни моментално ще озарява, изглажда, омекотява и закръглява устните обратно до нацупена шапка.'

6 Използване на смела очна линия

смели грешки в грима за очна линия

Макар да си представяте, че смелите линии могат да озарят очите ви и да ви накарат да изглеждате по-младежки, те всъщност могат да привлекат нежелано внимание към застаряващата кожа.

„Независимо дали се носи отгоре или отдолу, дръзката подложка не е най-добрият избор за зрели очи. С напредване на възрастта очите ни ще започнат да се спускат и да се набръчкват, което ще доведе до неравномерно и неравномерно покритие “, казва Джоунс. Решението? „Зацапване на очна линия в линията на миглите все още ще определи очите без смелостта на плътна линия.“

7 Нанасяне на червило в тъмен цвят

грешки в грима

Правилният смел цвят на устните може да полира всеки вид, но разчитането на тъмни червила може да направи устата ви да изглежда по-малко нацупена, отколкото бихте искали.
„Тъмното червило със сигурност е чудесен начин да експериментирате с цветовете, но е необходима подготовка, за да го носите добре. Колкото по-тъмен е цветът, толкова по-малки ще се появят устните. Това ще привлече вниманието и към застаряващата кожа около областта на устата “, казва Джоунс. Ако искате поп цвят, тя препоръчва вместо това да използвате палитра с горски плодове.

8 Наслояване на основата

грешки в грима

Shutterstock

Въпреки че може да се обърнете към фон дьо тен и друг тежък грим, за да прикриете някои от тези фини линии и бръчки, това всъщност може да има обратен ефект, като ги подчертаете, докато приготвяте продуктите си. „Когато кожата започне да показва признаци на стареене, първият ни инстинкт е да я прикрием. По-малко обаче е повече, когато става въпрос за младежки тен “, казва Джоунс.

„Избягвайте да се трупате върху слоеве покритие, тъй като в крайна сметка то ще се утаи на линии и ще започне да се сгъстява и да изглежда нагънат. Вместо това нанесете малко количество фон дьо тен с пълно покритие, където е необходимо и смесете. Това ще направи кожата да изглежда свежа и естествена. '

9 Избягване на устни

грешки в грима

Въпреки че много хора имат негативни асоциации с прекалено облицовани устни, изборът на подплата за устни в оттенък, който съответства на устните ви, може да ви помогне да определите устата си и да поддържате грима си на място.

„Зрелите устни обикновено имат избледнели ръбове, което кара червилото да продължава неравномерно. Това може да изглежда дисбалансирано и дори малко небрежно, тъй като бързо ще излезе извън формата на устата “, казва Джоунс. „За чиста апликация първо използвайте молив за устни в сянката на вашия естествен тон на устните - не в цвета на червилото - и изравнете формата на границата на устните. Използвайте молива, за да напълните цялата уста и след това нанесете червило отгоре.

10 Придържане към един коректор

грешки в грима

Мислите ли, че един коректор ще работи за всяка част от лицето ви? Помисли отново. Различните области на кожата ви имат различни нюанси, което означава, че един коректор просто няма да го отреже. „Важно е да имате коректор, който съответства на тона на кожата, за да покрие слънчевите петна и петна. Въпреки това, силно съдовите зони и тъмните кръгове може да се нуждаят от малко повече TLC с коректори за корекция на цветовете. Зелените тонове ще премахнат зачервяването, причинено от съдови лезии и розацея, а оранжевите тонове ще премахнат тъмните кръгове под очите “, казва Джоунс.

защо ми потрепва горната устна

Преди всичко внимавайте къде поставяте тези продукти и не се опитвайте да използвате коректора си вместо основата. „Използвайте пестеливо и само когато е необходимо. Смесете се добре! '

11 Използване на тежка ръка

грешки в грима

Въпреки че инстинктът ви може да е да използвате повече продукти, за да подчертаете характеристиките си с напредването на възрастта, вие си правите лоша услуга, когато го правите. „Тежкият грим може да направи по-младите лица да изглеждат по-зрели“, казва козметикът Shreeda Tailor, собственик на J. Шивашки салон в Хюстън. И ако това не е достатъчно, за да ви убеди да стъпвате леко, когато става въпрос за вашия грим, помислете за това: според изследване, публикувано в PLoS One , лицата с лек грим се смятаха за по-привлекателни от тези с тежък грим.

12 Нанасяне на блясък върху текстурирана кожа

грешки в грима

Това не е просто блестящи сенки за очи, от които трябва да се пазите, когато се опитвате да избягвате да изглеждате по-възрастни. Ако използвате блестящ фон дьо тен, вие само правите гънките на кожата си по-видими. „Блясъкът на текстурирана кожа може да прозвучи бръчки и фини линии“, казва Tailor.

13 Не навивайте миглите си

грешки в грима

Макар че машините за извиване на мигли може да изглеждат като съвременни устройства за мъчения, когато става въпрос за поддържане на младежки вид, те са от съществено значение. Навиването на миглите може да помогне на очите ви да изглеждат по-широки, като същевременно намалява появата на качулка, която може да се случи по-късно в живота. Просто се уверете, че сте навили миглите си, преди да нанесете спирала, или ще ги накарате да се слепят.

14 Избягване на червено червило

грешки в грима

Въпреки че много хора вярват, че червеното червило е само за по-млади лица, ако го избягвате в полза на голи тонове, може да изглеждате по-възрастни. Ако искате да изглеждате по-млади, изберете истинско червено и подредете устните си, преди да го нанесете. Червеното червило може да увеличи контраста на лицето, което изследването публикува в PLoS One предлага като средство за намаляване на външния вид на възрастта.

15 Пропускане на овлажнителя

грешки в грима

Въпреки че много хора се притесняват, че овлажняването преди нанасяне на грим ще доведе до изплъзване на продуктите им, често е точно обратното. Хидратираната кожа често държи грима по-добре от сухата кожа и ако не хидратирате преди да нанесете фон дьо тен, това може да доведе до утаяване на продукта във вашите фини линии, което ги прави по-видими.

16 Използване на маркер под костта на челото

грешки в грима

Възходът на ултраконтурното лице накара много хора да искат да добавят хайлайтър към рутинната си грима, но ако го добавяте под веждите си, може да направите лицето си да изглежда по-старо. Маркирането на костта на челото отдолу може всъщност да накара челото и капака ви да изглеждат по-близо един до друг, като същевременно горният ви капак изглежда тежък. Вместо това, ако искате да дефинирате областта, леко проследете долната страна на челото си с коректор.

искам да бъда по -духовен

17 Опитвате твърде много тенденции наведнъж

грешки в грима

Може ли да е забавно да се играе с тенденции за грим на всяка възраст? Разбира се! Важно е обаче да бъдете внимателни кога става въпрос кои от тях използвате - и дали използвате няколко тенденции в един поглед. Въпреки че те могат да изглеждат страхотно сами по себе си, тенденции като оформено лице, опушено око и прекалено облицовани голи устни, когато се комбинират, могат не само да смажат лицето ви, но и да привлекат вниманието към застаряващата кожа.

18 Придържайки се към един и същ поглед от години

грешки в грима

Shutterstock

Независимо дали сте запазили една и съща прическа от десетилетия или просто не можете да се разделите с любимия си парфюм, всеки от време на време се забива в стилни коловози. Ако случаят е такъв с вашия грим, може да изглеждате по-възрастни от вашата хронологична възраст.

„Отделете няколко минути, за да се погледнете наистина, за да видите дали формата на очите ви се е променила, кожата ви е станала по-суха или може би естествената ви линия на устните е омекнала. Вече може да са необходими различни продукти, които да помогнат за поддържането на красив, полиран грим и грижа за кожата. Може да се нуждаете от подплата за устни сега, но никога преди. Може да започнете да омекотявате очната линия сега, когато силна черна течна подложка изглеждаше добре, когато сте били по-млади. Може да се нуждаете от грунд за мигли сега, но в миналото само спиралата беше добре “, казва гримьорът Минди Грийн, основател на мобилен салон за красота MG Красота .

19 Използване на сенки със сини тонове

грешки в грима

Отдръпнете се от синята сянка на очите и никой не пострада. За съжаление, онези кобалтови и виолетови нюанси, които бихте могли да предпочетете, може да ви окажат сериозна лоша услуга в дългосрочен план. „Лилавите и сини тонове за очи могат да излязат под кръговете на очите и да ви направят да изглеждате по-възрастни“, казва Шивачът.

20 Използване на прекалено жълт коректор

грешки в грима

Докато инвестиралите в корекция на цветовете може да ви кажат, че жълтият коректор може да помогне за покриване на лилави нюанси в кожата ви, прекаленото пожълтяване с вашите продукти може да причини повече вреда, отколкото полза. Кожата с тенденция става по-слаба с възрастта, а жълто-тонизираните продукти могат да привлекат допълнително внимание към тази промяна в стареещата кожа, което ви кара да изглеждате по-възрастни и кожата ви също да изглежда нецветна.

21 Прекалено тежък контур

грешки в грима

Кардашианците може да са превърнали контурирането в бизнес за милиарди долари, но ако се опитвате да изглеждате на вашата възраст (или по-млада), това може да не е най-добрият ви залог. С остаряването на лицето ви губите част от мастните натрупвания, които поддържат кожата ви да изглежда пълна и млада. И тъй като целта на контурите е да направи кухите области на лицето да изглеждат по-вдлъбнати, това може да ви остарее по пътя.

22 Нанасяне на дебела очна линия

грешки в грима

Shutterstock

Желаете да направите очите си да изглеждат по-големи и по-малко набръчкани? Пропуснете дебелите пръсти на очната линия. „Тежката очна линия може да разкрие уморени очи“, казва Тейлър. Още по-лошото е, че ако не го размазвате адекватно, подложката може да попадне в бръчките на кожата ви под очите, като ги направи по-изпъкнали и ви накара да приличате повече на Алис Купър, отколкото на представителен професионалист.

23 Забравянето на SPF

грешки в грима

Shutterstock

Ако не използвате слънцезащитен крем ежедневно (и във вашите продукти), вие искате да се появят повече бръчки и слънчеви петна. „Не е добре на всяка възраст да пропускате слънчевата защита, но с напредването на възрастта сте по-податливи на старчески петна и обезцветяване“, казва Грийн. „Носенето на слънцезащитни продукти ще ви помогне да се предпазите от стареещите и изгарящи слънчеви лъчи и от кожата, развила хиперпигментация.“

24 Не смесвате основата си

грешки в грима

Смисълът на основата е да направите кожата ви да изглежда красива и естествена. За съжаление, ако пропуснете стъпката на смесване, всичко това прави кожата ви да изглежда стара. За най-добри резултати започнете основата си в центъра на лицето си и смесете навън с четка за фон дьо тен или гъба за смесване. Това ще запази продукта достатъчно дебел, за да покрие дефектите, но достатъчно тънък, за да избегне утаяване на фини линии.

25 Поставяне на твърде много пудра за закрепване

грешки в грима

Докато пудрата някога може да е била вашата идея, когато трябваше да настроите грима си, нанасянето му с толкова тежка ръка, когато сте над определена възраст, може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Прахът не само може да изглежда слепен, когато се нанася върху течна основа, но също така може да увеличи вероятността останалите ви продукти да се утаят във вашите бръчки, привличайки вниманието към тях.

26 Използване на грудка спирала

грешки в грима

Shutterstock

Дългите, очертани мигли винаги са в стил. Какво не е? Бучкащи, паяковидни очи. Слепнатите мигли могат за миг да привлекат вниманието към бръчките около очите ви. Решението? Ако откриете, че миглите ви се слепват, използвайте гребен за мигли, за да ги отделите.

27 Използване на основа с пълно покритие

грешки в грима

Shutterstock

Въпреки че може да сте нетърпеливи да изберете продукти с пълно покритие с напредването на възрастта, една прозрачна формула за фон дьо тен всъщност ще ви служи по-добре.

лоши шеги, които всъщност са смешни

„Тъй като кожата ви става по-зряла, наслояването на тежък грим върху лицето ви ще подчертае линиите. Използвайте прозрачни формули като оцветени овлажнители, течна основа и дори BB / CC кремове. Те осигуряват някакъв цвят и в някои случаи можете да изградите покритието, където е необходимо. Те също така осигуряват повече влага и понякога дори съдържат съставки против стареене . Като алтернатива можете да нанесете коректор или фон дьо тен точно там, където смятате, че се нуждаете от повече покритие “, казва Грийн.

28 Не се използва грунд за лице

грешки в грима

Тези праймери в Sephora може да изглеждат като нещо повече от змийско масло, което обещава значителни резултати, но в действителност те трябва да се имат предвид - особено за застаряващата кожа. „Грундовете днес могат да се справят с кожни проблеми като сухота, омазняване и големи пори. Грундът ще ви даде по-гладка повърхност, за да нанесете основата си, и ще ви помогне да не се утаява на фини линии “, казва Грийн. „Някои грундове дори имат технология, която помага да се разсее външният вид на линиите.“

29 Прекалено нанасяне на бронзант

грешки в грима

Има различия в света между целуната от слънцето и лицето, което изглежда сякаш е потопено в калта. Ако използвате твърде много бронзант, всичко, което правите, е да насочите вниманието към бръчките по кожата си. Използването на бронзант за контур може също така да направи лицето ви да изглежда по-кухо, изостряйки признаците на стареене.

30 Разчитайки на руж и сянка на прах

Розов руж, гардероб

Докато формулите на прах може да са били твърди в предишните ви години, придържайки се към руж и сянка на прах с напредването на възрастта, може да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност. „Ако кожата ви става по-суха, можете да се възползвате от добавената влага в кремообразен руж. Кремообразната сянка може да изглежда по-мека и по-естествена на клепачите ви с напредването на възрастта “, казва Грийн. „Повече марки представят тези продукти, а някои марки кремообразна сянка имат добра устойчивост и двойно като грунд за сянка.“

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации