30 хакове за съхранение на дома Genius, които ще освободят толкова много пространство

Ако всяко ново място, на което се премествате, изглежда по-силно от предишното, не си представяте нещата. Всъщност през последните десет години размерът на нов двустаен апартамент е такъв свиха 8 процента , докато прясно построените студия са средно с 18 процента по-малки, отколкото преди десетилетие. За съжаление, само защото домовете ни стават все по-малки, не означава, че нашите неща са такива и за много хора намаляването, за да отговаря на нуждите на място, което ще се обадите вкъщи само за няколко години, също няма особен смисъл.Но ето някои добри новини: интелигентното съхранение - и малко изобретателност - могат да направят дълъг път, когато става въпрос за това вашето пространство да изглежда по-голямо, по-чисто и по-добре организирано. Събрахме 30 гениални хакове за домашно съхранение, които ще ви накарат да се чудите какво да правите с цялото това допълнително пространство. И за още чудесни начини да оправите пространството си, започнете с тях 20 хакове за почистване на къщи Genius, които ще ви взривят ума .

1 Изберете кутия пружина с чекмеджета

хакове за съхранение на легло

Ако бъркотията в спалнята ви е достигнала несъстоятелни нива, опитайте да замените съществуващата си пружина за кутия с такава с чекмеджета или подобно проектирано легло на платформа. Това ще ви помогне да изчистите бъркотията, като същевременно поддържате ценното място за съхранение под леглото си.2 Съхранявайте обувките си в прозрачни кутии

Пластмасови кошчета за съхранение в килера

Искате ли да направите вашия шкаф по-лесен за управление за миг? Вместо да използвате обемист багажник или непривлекателен органайзер за обувки над вратата, съхранявайте обувките си в прозрачни кутии. Това ще поддържа обувките ви добре подредени и ще улесни бързото намиране на любимия ви чифт. И когато сте готови да освежите собственото си пространство, започнете с тях 20 продукта, които правят почистването много по-лесно .3 Използвайте магнитна стойка, за да държите кухненските прибори

магнитни шкафове за съхранение

Дори и да живеете в масивен дом, пространството за гишета винаги изглежда е на първо място. Едно лесно решение е да вземете онези прибори, които иначе биха затрупали плота или чекмеджетата ви (гледаме ви, шпатули), и да ги закачите на магнитна стойка, прилепнала към стената ви.4 Закачете коша си на гърба на вратата

възпрепятстват хакове за съхранение

Приемете се: препятствието е малко повече от социално приемливо средство за поддържане на купчина мръсно пране на показ във вашата стая. Като се има предвид, че средната ви пречка заема също толкова място, колкото страничната маса, струва си да намерите алтернативни решения на проблемите с прането. Вместо да затрупвате стаята си, опитайте да закачите торбите си с кука на гърба на вратата на килера си и веднага ще имате допълнителни крака полезно пространство. И за повече начини да запазите пространството си безупречно, опитайте тези 20 гениални трика за почистване на къщи, които ще ви взривят ума .

5 Съхранявайте кошче за боклук или кош за рециклиране под вашите кухненски шкафове

хакове за съхранение на кошчета

Малко са нещата, които са по-малко привлекателни от огромното кошче за боклук, което заема място във вашата кухня. За да го скриете ефективно, монтирайте няколко релси в кухненския шкаф и вместо това изберете за подвижен кош.

6 Използвайте картон за съхранение на стена

Pegboard организиране на килер

Искате ли да направите малко допълнително място във вашето малко пространство? Прикрепете картон към стената си. Това евтино допълнение към стаята ви е с нисък профил, но е лесен начин да запазите всичко, от портмонета до шалове, да не затрупва багажника ви, или - още по-лошо - да завърши на пода ви.7 Закачете плодове и зеленчуци в кошници

висящи кошници за съхранение на кошници

Освободете малко място на плота или в хладилника, като вместо това инсталирате висящ кош в кухнята си. Това не само ще ви даде достатъчно пространство, което може да се използва по-добре, но всъщност може да спести част от вашите продукти: бананите, авокадото и цитрусовите плодове така или иначе не се задържат толкова добре в хладилника.

8 Създайте дъска за бижута от корк

корк за съхранение на коркови бижута

Изхвърлете тази кутия за бижута, която претрупва рафта на гардероба ви, в полза на коркова дъска. Това нископрофилно решение за съхранение може да ви помогне да държите всички тези обеци на едно място, тези колиета да се разплитат и всъщност изглежда доста сладко с боядисана рамка около него. И когато искате да подобрите собствената си колекция от аксесоари, започнете с тях 15 аксесоари в стил убиец, които никога не сте знаели, че ви трябват .

какво мислят мъжете за секси

9 закачете барове за кърпи, за да организирате шалове и колани

хакове за съхранение на ремъци

Ако постоянно ровите из една и съща заплетена купчина колани и шалове, не сте сами. Добрата новина? Използването на евтина лента за кърпи може да ви помогне да поддържате тези аксесоари организирани, като същевременно освобождавате много пространство в гардероба или чекмеджето си.

10 Монтирайте чекмедже за поща към стената си

хакове за съхранение на пощенски шкафове

Всички имаме една мебел в къщата си, която в крайна сметка е съд за всички онези не важни части от пощата, които продължаваме да имаме предвид да хвърляме или раздробяваме. За да поддържате по-добре организираното си събиране на поща, прикрепете чекмедже за поща към стената си и незабавно отново ще разполагате с горната част на тази маса или тахта.

11 Създайте пейка за съхранение с помощта на органайзер Cube

хакове за съхранение на куб

Убийте две птици с един камък и направете място за съхранение и се насладете на удобно място за събуване на обувките си с малко място за съхранение на кубчета. Поставете възглавница отгоре и използвайте чекмеджетата отдолу, за да запазите съдържащите се шапки, ръкавици и други външни аксесоари.

12 Използвайте бурканчета Mason, за да съхраните вашия комплект за шиене

каменни хакове за съхранение на комплекти за шиене на буркан

Забиването на ръката си в разхвърляна извънгабаритна шевна чанта е почти толкова забавно, колкото и забиването на ръката в торба с игли. За щастие можете бързо да освободите място, като вместо това съхранявате най-важното за шиене в бурканче на Мейсън - бонус точки за прикрепване на възглавница за щифтове отгоре, за да съхраните онези игли, които иначе биха ви ударили.

13 Закачете чашите си с куки

хакове за съхранение на куки

Това се случва на най-добрите от нас: започвате с една халба и изведнъж колекцията ви избухва, заемайки огромни количества толкова необходимо пространство в шкафа. За да си върнете стаята, която някога сте заемали чашите, добавете няколко куки в долната част на шкафовете си и за миг ще имате още тонове място.

14 Съхранявайте кърпи във висяща поставка за обувки

никоя жена над 40 години не трябва да има несъответстващи кърпи в апартамента си

Тези тромави кърпи във вашия килер за спално бельо вероятно заемат много повече място, отколкото искате. Решението? Използвайте окачена стойка за обувки и навийте хавлиите си, като залепите по една във всяко отделение.

15 Поставете рафтове над вашата врата

хакове за съхранение на таван

Shutterstock

Едно от най-слабо използваните пространства в дома е зоната между рамката на вратата и тавана. Добавете няколко рафта за съхранение към тази част от стаите си и веднага ще се насладите на по-малко бъркотия и повече цялостно пространство.

16 Закачете двойни решетки в гардероба си

двойни шкафове за съхранение в килера

Shutterstock

Накарайте килера си да изпълнява двойно задължение, като увеличите броя на решетките, които използвате. Монтирайте едната лента високо за предмети, които използвате само от време на време, а другата монтирайте на височината на талията за дрехи, които носите редовно.

17 Използвайте S-куки, за да закачите предмети от рафтове

Хакове за съхранение на S кука

Shutterstock

Ако имате рафтове с телени шкафове, възползвайте се максимално от тях и изчистете малко място на рафта или чекмеджето, като закачите S-кукичките от решетките му. Тези евтини допълнения към вашите стелажи са идеални за окачване на колани, вратовръзки, шалове и портмонета, без да претрупват пространството ви.

какво ще се случи през май 2020 г.

18 Скриване на дистанционно управление в османски склад

хакове за отдалечено съхранение

Този набор от дистанционни управления, затрупващи вашата масичка за кафе, заема изненадващо много място. За да премахнете тази бъркотия в пъпката, инвестирайте в османски склад, където можете да ги скриете - и всичко друго, което има тенденция да затрупва повърхностите на хола ви.

19 Използвайте плаващи рафтове

плаващи рафтове за съхранение

Shutterstock

Рафтовете за книги са полезна характеристика на дизайна, но те също така заемат значително място - голяма грижа за всеки, който се занимава с малко пространство. Добрата новина? Плаващите рафтове могат да осигурят стилно решение на вашия космически проблем, като оставят книгите ви на показ, без да заемат ценно подово пространство.

20 Закачете рафтове от долната страна на гредите

хакове за съхранение на греди

Ако мазето ви е затрупано отгоре надолу, използвайте неговите греди, за да създадете повече място за съхранение. Прикрепването на място за съхранение, било то под формата на кошници или стелажи, към долната страна на вашите греди може да ви помогне да изчистите тонове място за нула време.

21 Използвайте държачи за букви, за да съхранявате вашите дъски за рязане

хакове за съхранение на притежатели на писма

Тази купчина дъски за рязане, затрупани в шкафа ви, може да бъде организирана на едно място с един елемент: държач за списание. Просто съхранявайте дъските си за рязане в едно и те ще бъдат далеч по-лесни за намиране - и по-малко вероятно е да ви вали - когато отворите шкафа си.

22 Закачете велосипеда си на стената

хакове за съхранение на велосипеди

Колоезденето е чудесен начин да се упражнявате за пътуване до работното място, но не може да се отрече, че велосипедите заемат шокиращо място в средния ви дом или апартамент. Вместо това използвайте стенен стелаж и веднага ще си позволите значително количество допълнително подово пространство.

23 Увеличете максимално мястото за съхранение под дивана

Сам, движещ се диван

Syda Productions / Shutterstock

Едно от най-полезните места за съхранение във вашия дом е и едно от най-често пренебрегваните: пространството под дивана ви. Ако вашият диван има крака, най-вероятно можете да поставите някои кутии за съхранение на предмети, които не използвате често, като ръководства за електроника, допълнителни кабели или инструменти, отдолу и още по-добре, ще освободят един тон видимо пространство в процеса.

24 Организирайте кабелите си с цип

Електрически кабели

Shutterstock

Тази бъркотия от електронни кабели на бюрото ви е колкото космически неефективна, толкова и грозна. За да ги държите ефективно организирани и да не се виждат, използвайте връзки с цип, за да ги обедините и да ги прикрепите с кабелни скоби отстрани на бюрото си, така че да не заемат ценно място на бюрото.

25 Използвайте магнитна стойка за подправки

хакове за съхранение на подправки

Вероятно използвате подправки за почти всяко хранене, но много от нас ги държат неефективно съхранявани в шкаф, където заемат тонове място и са трудни за намиране. Вместо това използвайте монтирана на стената магнитна стойка и всичките ви любими подправки ще бъдат лесно забележими, без да затрупвате иначе полезното пространство.

26 Изберете радиаторни капаци със съхранение

хакове за съхранение на радиатори

Shutterstock

какво означават мечтите за убийство

Капаците на радиатора са чудесна идея за начало, като помагат на всеки член на семейството да остане в безопасност и да избегне изгаряния. Те обаче служат и на друга изненадваща цел: съхранение. Когато правите капак на радиатора, можете да добавите рафтове отстрани за малко разходи, което ви дава полезна мебел за съхранение в процеса. Ако сте тип „направи си сам“, винаги можете да изрежете шперплат и да използвате L-скоби, за да закрепите някои стелажи сами.

27 Закачете обувките си с помощта на напрегнати пръти

хакове за съхранение на опънати пръти

Вашата колекция от обувки събира ли прах на пода на най-близкия ви и създава ли бъркотия? Закачете няколко напрегнати пръти и закачете обувките си върху тях до петата, за да освободите огромно пространство.

28 Организирайте вашите тоалетни принадлежности със стойка за подправки

най-добрата кожа

Shutterstock

Ако вашите тоалетни принадлежности затрупват всеки сантиметър плот в банята ви, има просто решение. Пренастройте вертикална подложка за подправки и я прикрепете към стената във вашата баня за тон допълнително помещение.

29 Повдигнете леглото си, за да освободите място за чекмеджета за съхранение

леглови асансьори за съхранение

Създайте огромно количество място за съхранение в спалнята си за един миг с един прост трик: повдигнете леглото си. Въпреки че винаги можете да използвате щрангове за легло, за да направите това, можете също да прикрепите по-високи крака към рамката на леглото си, за да постигнете същия резултат. Поставете няколко ясни чекмеджета за съхранение под леглото и сте готови.

30 Освободете брояч с висяща поставка

висящи шкафове за съхранение

Макар да са от съществено значение за всеки домашен готвач, тенджерите обикновено заемат огромно пространство в кухнята. За да си върнете някои от тези чекмеджета и шкафове, вместо това инсталирайте решетка. Това не само ще освободи огромно пространство, но и ще улесни намирането на предпочитания съд или тиган, когато сте готови да приготвите. Търсите още повече вашата кулинарна игра? Вземете ръцете си върху тях 25 Кухненски приспособления, от които всеки мъж се нуждае .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации