30 невероятни факта, които никога не сте знаели за американските президенти

Джордж Вашингтон е бил командир по време на войната за независимост. Ейбрахам Линкълн беше висок. Франклин Д. Рузвелт имал полиомиелит. Джон Ф. Кенеди беше първият католически президент. Ричард Никсън подаде оставка. Бил Клинтън хареса бързо хранене. И Джо Байдън имал заекване в детството. Това са само няколко от фактите за Американски президенти че вероятно сте чували преди. За всеки блок от президентска история, който вече сте изкопали, обаче има съкровище от любопитни парчета, които чакат да бъдат открити. В крайна сметка президентите не са само най-мощните лидери на Америка, както се оказва, те са и някои от най-интересните й герои. В чест на Деня на президентите, ето 30 очарователни факта, които вероятно никога не сте знаели за американските президенти. И за да разширите познанията си за най-мощната позиция на нашата нация, вижте тези Факти за наследяването на президента, които трябва да знаете точно сега .1 Джордж Х.В. Буш обичаше скачането с парашут.

Джордж Х.В. Буш танди на подиума, докато той отговаря на репортерски въпроси по време на пресконференция в пресцентъра в Белия дом през 1990 г.

Shutterstock

Джордж Х.В. Буш беше известен със своя прагматизъм. Тъй като той беше толкова предпазлива личност, може би ще изненада човек, който знае, че Буш също има авантюристична страна - и никъде това не е по-очевидно, отколкото в склонността му да скача с парашут. Като млад Буш служи през Втората световна война като пилот-изтребител. През 1944 г. той беше свален и трябваше да скочи с парашут на сигурно място. След това преживяване Буш се зарече един ден да изскочи от самолет за забавление. Той най-накрая направи така през 1997 г., на 72-годишна възраст - след това отново на 75-ия, 80-ия, 85-ия и 90-ия си рожден ден. По време на смъртта си през 2018 г. Буш е направил общо осем скока с парашут .2 Бил Клинтън е носител на Грами.

президент Бил Клинтън през 90-те

Джоузеф Сом / ShutterstockБил Клинтън има повече общи неща с Бионсе , Еминем , Лейди Гага , и Били Айлиш отколкото може би си мислите. 42-ият президент на САЩ е не само една награда Грами, той има две от тях . Въпреки че Клинтън е талантлив саксофонист - един от най-запомнящите се моменти от първата му президентска кампания беше неговият 1992 изпълнение на Шоуто на зала Арсенио —Не спечели в музикална категория. По-скоро той спечели през 2003 г. за най-добър говорим албум за деца за разказване Вълчи песни , преразказ на Петър и вълкът , а през 2004 г. в същата категория за аудиокнигата на Живота ми , автобиографията му. Трябва да се отбележи, че двама други президенти също са печелили награди Грами за най-добър говорим албум с думи: Барак Обама е двукратен победител, а Джими Картър е трикратен победител.3 Джордж Буш е художник.

Бившият президент Джордж Буш

Shutterstock

Преди да бъде президент, Джордж Буш беше мажоретка, брат на братството, нефт, собственик на професионален бейзболен отбор и губернатор. Не точно профилът, който бихте очаквали от начинаещ изпълнител. Независимо от това, художник е точно това, в което се превърна Буш. След като напусна поста през 2009 г., Буш се научи да рисува. Въпреки че първоначално пазеше новото си хоби в тайна, сега го споделя открито с надеждата, че и други ще бъдат вдъхновени по подобен начин да опитат нови неща. През 2017 г. той дори публикува Портрети на храбростта , книга с портрети, които той рисува, изобразявайки американски ветерани.

4 Барак Обама получи прякора „O’bomber“ от баскетболния си отбор в гимназията.

Барак Обама развява американско знаме

ShutterstockЛюбовта на Барак Обама към обръчите е добре документирани . След като встъпи в длъжност през 2009 г., главнокомандващият промени тенис корта на Белия дом, така че да може да се използва или за тенис, или за баскетбол. И той го използва за легендарно пикап игри с не само приятели и служители, но и с политически съюзници и противници, включително членове на неговия кабинет. Но това, което може би не знаете, е, че страстта на Обама към баскетбола датира от младостта му. Да, 'Бари' Обама игра в отбора си в гимназията с група приятели, които се нарекоха 'плъхове' и които дадоха на Обама прякора ' Бари О’бомбер ”Заради отдалечените скокове, които той обичаше да прави.

духовен смисъл на ухапване от паяк

5 Доналд Тръмп е гермафоб.

Доналд Тръмп се ръкува

Shutterstock

Президентите трябва да си стиснат много ръце. Той идва с територията. Но настоящият президент го избягва, когато може. Всъщност, веднъж го нарече „варварски“ обичай . Това е защото Доналд Тръмп е самоописан гермафоб . Съобщава се, че Тръмп си мие ръцете „колкото се може повече пъти“ през деня, моли хората да напуснат стаята, ако кашлят по време на среща, напитки от сламка вместо директно от чаша, за да се избегне замърсяване, и изисква личният му помощник да носи дезинфектант за ръце през цялото време, за да може президентът да го използва преди хранене или между неохотни ръкостискания. И за повече информация относно здравословните проблеми на лидерите на нашата нация, Тези американски президенти са се борили и със сериозни заболявания, докато са били на поста .

6 Джо Байдън преодоля изтощително заекване, като рецитира поезия

Маска на Джо Байдън COVID

Nuno21 / Shutterstock.com

Като дете, израстващо в Скрънтън, Пенсилвания, най-новият ни президент Джо Байдън е бил тормозен безмилостно за това, което той нарича „изтощително“ заекване. „Не мога да се сетя за нищо друго, което някога да ме е лишило от достойнството ми толкова бързо, толкова дълбоко и толкова задълбочено, колкото когато Заеквах в началното училище , ”Каза в реч през 2008 г. пред Американския институт за заекване, The Angles Times отчетено през 2019 г.

Какво му помогна да стане оратор без заекване, какъвто е днес? Поезия разбира се. Това беше актът на рецитиране на стиховете на Уилям Бътлър Йейтс пред огледало, което го е научило да контролира проблема, за който някога е бил подбран. Той стана президент на САЩ и все още може да рецитира дълги пасажи от ирландската поезия от паметта до обувка. Байдън: 1. Побойници: 0 И за някои скорошни новини за COVID направо от Белия дом, Президентът Байдън току-що даде тази мрачна актуализация на COVID .

7 Джордж Вашингтон беше червенокос.

Джордж Вашингтон

Shutterstock

Лъвизираните брави на Джордж Вашингтон са общопризнати благодарение на мястото му в доларовата банкнота. Това, което е далеч по-рядко известно обаче, е, че те не са били нито фалшиви, нито бели, както изглежда на портрети. Макар да е вярно, че перуките бяха популярни по времето на Вашингтон, първият американски президент предпочете неговите естествена коса , която той държал дълго и носел вързан на опашка. Тъй като той все още искаше да изглежда модерен, Вашингтон - червенокоса - пудри косата си така, че да съвпада с белите перуки на съвременниците му.

8 Джон Адамс е първият президент, който живее в Белия дом.

Джон Адамс

Shutterstock

Това беше вторият президент на Америка, Джон Адамс , който пръв се обади на Белия дом У дома. Адамс се премести 1600 Пенсилвания Авеню на 1 ноември 1800 г., което е последната година от първия и единствен мандат. Преди това той - както Джордж Вашингтон преди него - живееше в „ Президентската къща , ”Триетажно тухлено имение във Филаделфия.

9 Трима президенти починаха на четвърти юли.

Президенти, починали на 4 юли

Shutterstock

Ето още нещо, което вероятно не сте знаели за Джон Адамс: Той почина на Четвърти юли . И той не беше единственият главнокомандващ, който го направи. Всъщност трима от петте бащи-основатели на нацията - Адамс, Томас Джеферсън , и Джеймс Монро —Умира на Ден на независимостта . Адамс и Джеферсън дори преминаха в същия точен ден: 4 юли 1826 г., което беше 50-годишнината от приемането на Декларацията за независимост. Монро умира пет години по-късно, на 4 юли 1831 г.

10 Томас Джеферсън проектира въртящия се стол.

Томас Джеферсън

Shutterstock

Томас Джеферсън беше истински ренесансов човек. Той беше не само политик, но и дипломат, фермер, музикант, учен и архитект. И той също беше влиятелен дизайнер на столове. Най-големият му принос? The въртящ се кресло от Уиндзор —Известен също като въртящ се стол. Въпреки че оригиналният стол на Джеферсън е конструиран от някой друг, той го е модифицирал, като е поставил железно вретено между горната и долната половина, което позволява на стола да се върти върху колелца, заети от окачени на въже прозорци. Той използва стола, докато пише Декларацията за независимост.

А за повече факти, новини и развлекателно съдържание, изпратени директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

11 И той беше наркоман на сладоледа.

Томас Джеферсън

Shutterstock

Въпреки че често му приписват това, едно нещо Томас Джеферсън не изобретявам, според Заместник , беше сладолед. Той обаче помогна за вноса му в САЩ. Историята разказва, че Джеферсън е открил замразеното лакомство, докато е бил дипломат във Франция. Той беше закачен. Когато се връща в Америка, той носи със себе си форми и прибори, предназначени специално за приготвяне на сладолед. Като президент той впоследствие сервира редовно сладолед в Белия дом, което спомогна за популяризирането на замразената сладкарска продукция сред американските маси. Джеферсън дори остави след себе си ръкописен текст рецепта за сладолед - шест жълтъка, половин килограм захар, две бутилки сметана и една ванилия - това е първата известна рецепта за сладолед, записана от американец.

12 Джеймс Мадисън беше най-ниският президент.

Джеймс Мадисън

Shutterstock

На височина 6 фута 4 инча, Ейбрахам Линкълн и Линдън Б. Джонсън бяха най-високите американски президенти. Но какво ще кажете за най-ниския президент на Америка? Това разграничение се отнася до бащата основател Джеймс Мадисън , който, на 5 фута 4 инча височина , беше с цял крак по-нисък от най-високите си връстници.

13 И той беше първият аспирант в Принстън.

Джеймс Мадисън

Shutterstock

Какво Джеймс Мадисън липсваше на ръст, компенсиран с интелект. Един от тримата автори зад известните Федералистически документи, той посещава Принстънския университет - тогава известен като Колеж на Ню Джърси - като бакалавър през 1769 г. Завършва четиригодишната си степен само за две години, завършвайки през 1771 г. Тъй като не беше все още сигурен какво иска да направи с живота си, Мадисън обаче получи разрешение да остане в Принстън една година „ дипломна работа . ' Под ръководството на президента на училището, Джон Уидърспун , той продължи обучението си, което посвети на темата иврит.

Въпреки че впоследствие позволява на други високоефективни учени да продължат да учат след получаване на бакалавърска степен, Принстън формализира програмата си за следдипломно образование едва през 1869 г. - цял век след като Мадисън учи в колеж.

14 Джон Куинси Адамс може да е имал домашен любимец алигатор.

Джон Куинси Адамс президент

Shutterstock

Спорно е, че някои от най-интересните обитатели на Белия дом не са самите президенти, а техните домашни любимци - някои от които са направо особени. Ако учението е вярно, едно от най-странните вероятно е домашен любимец алигатор че Джон Куинси Адамс се твърди, че е държал два месеца във ваната на банята на Източната стая на Белия дом. Въпреки че има някои съмнения що се отнася до достоверността на историята, гаторът е бил подарък от френския генерал и герой от Революционната война Маркиз дьо Лафайет . Още един домашен любимец на президента, към когото сме привързани? Andrew Jackson’s папагал с домашен папагал, Анкета , който прослави безобразия по време на погребението си.

15 Мартин ван Бурен е първият президент, роден на гражданин на САЩ, и единственият президент, който е научил английски като втори език.

Президент Мартин ван Бурен

Shutterstock

За да бъде президент, конституцията гласи, човек трябва да е естествено роден гражданин на Съединените щати, да пребивава най-малко 14 години и най-малко 35 години. Но ето един любопитен факт: Въпреки че всички те са били „естествено родени граждани“ по силата на това, че са родени на територията, определена за Съединените щати след Революционната война, първите седем президенти всъщност са започнали живота си като британски поданици, след като са родени преди Съединените щати да са суверенна нация. Осмият президент, Мартин ван Бурен , беше първият президент, роден и израснал изцяло като американски гражданин. И все пак, ван Бурен е роден в холандската общност в Киндерхук, Ню Йорк, първият му език, следователно е холандски, което го прави единственият президент на САЩ, който говори английски като втори език.

16 Уилям Хенри Харисън изнесе най-дългата реч за встъпване в длъжност, но имаше най-краткото председателство досега.

Президент Уилям Хенри Харисън

Shutterstock

Деветият президент на Америка, Уилям Хенри Харисън , беше дългогодишен - но за съжаление неговото председателство не беше дълголетно. На 4 март 1841 г. Харисън дава това, което в крайна сметка е най-дългият встъпителен адрес в историята от президент на САЩ - реч от 8 445 думи, която му отне почти два часа, за да произнесе в студено, мрачно време. Само 32 дни по-късно той умира от пневмония, развила се от настинка, от която се е заразил, докато е изнасял своя маратонски адрес.

17 Джон Тайлър имаше 15 деца.

Джон Тайлър

Shutterstock

Ако Джон Тайлър са живи днес, той може да направи убедителен кандидат за участие в собственото си телевизионно шоу. Това е така, защото той е родил 15 деца - повече от всеки друг президент на САЩ. Тайлър имаше осем деца с първата си съпруга, Летиция Кристиян , починал от инсулт през 1842 г., само една година след първия и единствен мандат на Тайлър. През 1844 г. тогава се жени Джулия Гардинер , с когото имаше още седем деца. Тъй като той все още е баща на деца до края на живота си, някои от които също са родили деца до края на живота си, Тайлър - починал през 1862 г. - все още има двама живи внуци през 2017 г., според Американски новини и световен доклад .

18 Джеймс Бюканън беше единственият „ергенски“ президент на Америка.

Джеймс Бюканън

Shutterstock

Съпрузите и децата са толкова познат фактор в президентската политика, колкото ръкостискането и целуването на бебета по следите на предизборната кампания. Но 15-ият президент на страната, Джеймс Бюканън , беше рядък ерген през целия живот в Белия дом - солист, с изключение на интимното му приятелство с колега политик Уилям Руфъс ДеВейн Кинг , с когото някои историци предполагат, че той може да е имал романтична връзка . Ако го направи, това ще направи Бюканън не само първият и единствен ергенски президент на Америка, но и първият и единствен гей президент.

атаки на делфини срещу хора годишно

19 Ейбрахам Линкълн пусна брада въз основа на съвет от 11-годишно момиче.

Абрахам Линкълн, удивителни съвпадения

Shutterstock / Everett Historical

Единственото нещо, което е по-емблематично от шапката на Ейбрахам Линкълн, е брадата му. Но Честният Ейб не винаги е имал тази известна коса на лицето. Когато агитираше за президент, той беше гладко избръснат. Всъщност той винаги е бил гладко избръснат. Това обаче се промени през октомври 1860 г., когато Линкълн получи писмо от 11-годишно момиче на име Грейс Бедел . „Ако оставите мустаците ви да растат, ще се опитам да накарам [моите братя] да гласуват за вас“, пише Бедел на Линкълн. „Бихте изглеждали много по-добре, защото лицето ви е толкова слабо. Всички дами харесват мустаци и щяха да дразнят съпрузите си да гласуват за теб и тогава ти ще бъдеш президент. ' Въпреки че не даде обещания, той отговори на Бедел: „След като никога не е носил мустаци, не мислите ли, че хората биха го нарекли глупаво, ако започна?“ И по-малко от месец по-късно Линкълн имаше пълна брада .

20 „S“ в Ulysses S. Grant е резултат от канцеларска грешка.

Президент Улис С. Грант

Shutterstock

Заедно с хора като Франклин Д. Рузвелт и Джон Ф. Кенеди, Улис С. Грант е един от шепата президенти, които са използвали среден инициал в официалното си писмено име. Но това разграничено „S“ всъщност е инцидент. Като млад човек, историята отива, Грант - чието име беше Хирам Улисес Грант - търсеше прием в американската военна академия в Уест Пойнт. Когато неговият конгресмен го номинира, той по погрешка написа „Улис С. Грант“ в заявлението, вероятно защото моминското име на майката на Грант беше Симпсън. Въпреки че по-късно Грант се опита да поправи грешката, Уест Пойнт нямаше да промени записите си. Когато в крайна сметка Грант получи дипломата си с грешното „S“, той се примири, за да подпише името си с нея. (Между другото, Хари С. Труман също има „S“ от неортодоксален произход на негово име: Въпреки че родителите му са му дали средното начално „S“ в чест на неговите дядовци, и двамата с S-имена, това всъщност не означава нищо.)

21 И веднъж той получи билет за превишена скорост, за да кара твърде бързо коня си.

Улис С. Грант с кон

Shutterstock

Ако бяхте попитали полицая от 19-ти век, който някога е поставил билет на Грант, той може да ви е казал, че този грешен среден инициал означава „Speed ​​Demon“. Точно така: Когато той беше президент, Грант беше издърпани от ченгетата , който го цитира, че кара опасно бързо коня си. Според Вашингтон, столичното полицейско управление на окръг Колумбия, издало цитата, президентът е глобен, а автомобилът му е конфискуван.

сънуваш мъртва риба

22 Уилям Хауърд Тафт яде опосуми.

Президентът Уилям Хауърд Тафт

Shutterstock

Ето една сочна - или не толкова сочна, в зависимост от вашите вкусове - хапка Уилям Хауърд Тафт: Една от любимите му храни беше опосум . Толкова му хареса, че сервира 26-килограмов екземпляр заедно с пуйка първият му Ден на благодарността в Белия дом през 1909 г. Вкусът на президента към торбесто месо не е тайна. Поради това производителите на играчки се опитаха да го използват, създавайки „ Били може , “Плюшен опосум, който беше по Тафт-мечка по отношение на плюшеното мече, създаден като почит към предшественика на Тафт, милостивия ловец на мечки Теодор Рузвелт . Докато Теди мечките се превърнаха във вечен културен феномен, Били опосумите бяха краткотрайна лудост, която изпари почти толкова бързо, колкото излетя.

23 Уорън Г. Хардинг загуби Китай от Белия дом в покер игра.

Уорън Г. Хардинг пуши

Shutterstock

Поради смъртоносен инфаркт, който съкрати мандата му, президентът от ерата на забраната Уорън Г. Хардинг излежа само две години в Овалния кабинет. Но две години му бяха достатъчно време да спечели репутация - предимно отрицателна, благодарение до голяма степен на компанията, която той поддържаше. На първо място беше неговият официален кабинет, няколко корумпирани членове на който взеха подкупи. Едно, Алберт Фол, който беше секретар на вътрешните работи на Хардинг, дори влезе в затвора за това. След това имаше Harding’s неофициално кабинет, подла група политици и бизнесмени, служили като приятели и съветници на Хардинг. Известен като „ Банда в Охайо ”Или„ покер шкафа ”, те обичаха да играят покер, да пушат пури и да пият уиски с ботуши. По време на една от тези шумни покер игри, легенда Хардинг е загубил цял набор от порцелан от Белия дом, датиращ от повече от 30 години до президентството на Бенджамин Харисън .

24 Франклин Д. Рузвелт събира печати, за да ги изпрати в Овалния кабинет.

Президент Франклин Д. Рузвелт

Shutterstock

Между Голямата депресия, Новия курс и Втората световна война е шокиращо, че Франклин Д. Рузвелт изобщо е имал време за хобита. Но той го направи и любимият му беше колекциониране на марки . Той започва своята колекция, когато е само на 8 години по настояване на майка си, която също събира печати. Когато по-късно той се разболява от полиомиелит като възрастен, колекцията му му дава нещо да прави, докато е прикован на легло. И когато беше президент, всеки ден прекарваше времето си с печатите си като начин за облекчаване на стреса. Докато беше в Белия дом, Рузвелт лично одобри повече от 200 дизайна на печати и дори имаше възможност да скицира многобройни идеи за свои собствени дизайни. По време на смъртта му през 1945 г. президентът колекция от печати включваше повече от 1,2 милиона марки, повечето от които бяха продадени на публичен търг в съответствие с неговите желания.

25 Петзвездният генерал Дуайт Д. Айзенхауер никога не е виждал бой.

Бившият президент Дуайт Д. Айзенхауер. Портрет от 1952 г.

Колекция Everett History / Alamy Stock Photo

Дуайт Д. Айзенхауер става президент до голяма степен благодарение на изявената си военна кариера - генерал с пет звезди, той прекарва 35 години в армията на САЩ и служи както в Първата, така и във Втората световна война. По време на последното той беше назначен за върховен главнокомандващ на съюзническите експедиционни сили, длъжност, в която той ръководеше операция „Overlord“, инвазията в Европа, която прочуто започна на „Деня на D“ през юни 1944 г. Но в огромното му военно резюме липсва едно вероятно сте предположили, че е имало? Боен опит .

26 Джон Кенеди е преживял пет преживявания в близост до смъртта преди убийството си.

Джон Кенеди на лодка

Алами

Всички знаят Джон Ф. Кенеди е бил убит в Далас, Тексас, на 22 ноември 1963 г. Но знаете ли също, че той е предотвратил смъртта пет пъти преди онзи съдбовен ден? Първата му четка със смърт се случва в детството: На 2-годишна възраст Кенеди едва не умира от скарлатина. Втората му четка се случи по време на Втората световна война, когато 26-годишният Кенеди беше във флота. Докато обикаля Тихия океан, японски миноносец се сблъсква с неговия кораб и го кара да експлодира, след което Кенеди трябва да плува четири часа, за да намери най-близкия остров. Четка номер три дойде четири години по-късно, когато Кенеди беше хоспитализиран и диагностициран с болестта на Адисън, рядко надбъбречно разстройство. Когато болестта се повтори години по-късно, Кенеди едва не умря за четвърти път. Петото му и последно преживяване в близост до смъртта идва през 1954 г., когато Кенеди развива постхирургична инфекция на пикочните пътища, която се обостря отново от болестта на Адисън. По време на две от преживяванията на Кенеди той се озова в кома, а по време на четири от тях свещеник стигна дотам, че да му даде последните си ритуали.

27 Линдън Б. Джонсън беше малко близък говорител.

LBJ Най-лудите американски президенти

На 6 фута 4 инча височина, Линдън Б. Джонсън беше плашещо присъствие. Първо като сенатор, а след това като президент, той използва размера си в своя полза. Не беше достатъчно обаче просто да се извисява над колегите си политици. За да получи това, което иска от тях, той използва онова, което стана известно като „ Лечение на Джонсън . ' Заедно с вербален подход, че вестник колумнист Мери Макгрори веднъж описан като „невероятна, мощна смесица от убеждаване, ярост, ласкателство, заплахи, напомняния за минали услуги и бъдещи предимства“, той включваше майсторска физическа техника: Когато искаше нещо от някого, Джонсън щеше да пробие личния им балон, като се наведе в тях и говорейки с лицето му само на сантиметри от тяхното.

28 Ричард Никсън имаше инсталирана частна боулинг зала в Белия дом.

Ричард Никсън със сътрудници, произход на нови думи

Shutterstock

Ричард Никсън едва ли беше първият президент, който обичаше да се размотава с няколко стачки. Хари С. Труман също се радваше на боулинг и отвори първия Белият дом боулинг писта през 1947 г. Въпреки че Дуайт Д. Айзенхауер го затваря през 1955 г., за да направи място за мимеографска стая, впоследствие той е възстановен на ново място, където Линдън Б. Джонсън го използва често.

Никсън толкова харесваше боулинга че една алея в Белия дом не беше достатъчна. Следователно той имаше инсталиран втори под земята, точно под входа на Северния портик на Белия дом. Тъй като първата алея беше отворена за служители на Белия дом, Никсън предпочете втората, по-частна база. Но беше ли добър? Никсън според съобщенията веднъж извади 232. Впечатляващо.

29 Джими Картър беше голям любител на филма.

Джими Картър Известни хора, които преди бяха учители

Shutterstock

Ако трябва да заложите кой президент на САЩ е най-големият фен на филмите, вероятно бихте вложили парите си в американския актьор, превърнал се в президент, Роналд Рейгън . И това би било чудесно предположение. Според съобщенията Рейгън е гледал 363 филма по време на двата си мандата. Имаше обаче поне един президент, който го надвика: Джими Картър . Въпреки че беше противоположността на „холивудския“ президент, бившият фермер на фъстъци все пак гледаше повече от 400 филма, докато беше главнокомандващ - и той заемаше поста само четири години, половината от осемте Рейгън! Сред многото движения, които Картър гледаше в Белия дом, бяха апокалипсис сега , Шейн , Извънземно , Империята отвръща на удара , Всички президентски мъже, самолет, и Кадишак. Той дори гледа един от най-малко „президентските“ филми за всички времена: Къща за животни .

30 Роналд Рейгън носеше слухови апарати.

Роналд Рейгън носи слухови апарати

Shutterstock

Благодарение на бездействието си по време на СПИН епидемия , администрацията на Рейгън няма най-добрата репутация по отношение на общественото здраве. И все пак Рейгън направи поне едно положително нещо в тази област: помогна за дестигматизиране на загубата на слуха. Бившият актьор стана влошен слух в дясното му ухо, когато колега изпълнител стреля с пистолет близо до главата му, докато снимат филм. Слухът му се влошава още повече, когато остарява, а през 1983 г. - на 72-годишна възраст, той започва да носи слухов апарат . По това време загубата на слуха е синоним на отпадналост. Носейки публично своите, Рейгън нормализира слуховите апарати до такава степен Лаборатории на Starkey , компанията, която е направила устройството на президента, утрои продажбите си след като Рейгън стана публичен със загубата на слуха си. За да научите за изненадващи президентски здравни стандарти, прочетете Годишният физически преглед на президента различен ли е от вашия?

Допълнително докладване от Алекс Даниел .

Популярни Публикации