27 неща, които никога не трябва да купувате в Ikea

Без Ikea повечето 20-годишни не биха имали никакви мебели в плътните си студийни апартаменти. Както всеки човек и момиче с бюджет знаят, шведският супермаркет е добре известен с това, че продава ежедневни неща в достъпни цени —Но докато други изгодни магазини продават всичко, което някога бихте могли да искате или имате нужда, Ikea се фокусира върху готови за сглобяване мебели и шведски кюфтета.Но въпреки че Ikea е магазинът за маси за кафе и лавици, не всички техни продукти са толкова търсени. Напротив, ако превъртите безкрайните предложения на магазина, всъщност ще откриете, че някои раздели на сайта им са пълни с отзиви, оплакващи се от лошо качество, неудобни тъкани и дори фатални наранявания. Тук сме съставили списък на всички продукти, от които трябва да се пазите, когато пазарувате в Ikea.

1 Матраци

Матрак Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Последното нещо, което искате да направите, е да жертвате комфорта и качеството на съня ви само за да спестите няколко долара. Разбира се, има начини да спестите пари за матраци, но закупуването на такъв в Ikea не е един от тях. Ако все още не сте убедени, оставете някои от тези рецензии за матраци на Ikea да променят мнението ви: „Това беше най-малко удобното нещо, което някога съм изпитвал.“ 'Пяната се деформира до такава степен, че телата ни потъват и се събуждаме с болки в гърба.' „Събуждам се с болка!“ Моля, направете си услуга и си купете матрак никъде другаде .2 листа

Комплект листове Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

От гледна точка на цената, чаршафите на Ikea са едни от най-добрите наоколо - някои от най-евтините предложения в магазина струват само $ 4! Но ако това, което търсите, е комфорт, тогава си струва да похарчите няколко допълнителни долара за по-качествени листове. Онлайн рецензиите за листове на Ikea се оплакват от надраскване, което се усеща като шкурка, а един потребител дори написа, че „те са такива, каквито бих си представял листове в затвора, за да се чувствам“. Yikes.3 Морски дарове

Чанта от скариди на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Трябва да се разбира, че качеството на морските дарове, намерени в магазин за мебели, няма да бъде най-голямото. Просто го вземете от един рецензент, който (по някаква причина) е купил торба със замразени скариди в Ikea и впоследствие е написал: „Това е най-гадната торба със скариди, които някога съм купувал. Малки малки скариди, които при белене са с размерите на японски бръмбар. Те бяха покрити със странно розово пясъчно вещество, което никога не съм виждал в замразени или сурови скариди.4 кухненски ножа

Кухненски ножове на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

За готвача-аматьор, който готви само случайно домашно ястие, евтините ножове на Ikea свършват работата. Ако сте в кухнята и ежедневно приготвяте храна, трябва да инвестирате в набор от кабинет, заточени ножове и да се пазите от всякакви кухненски съдове или прибори за хранене, продавани в готов за сглобяване магазин за мебели.

5 Стъклени изделия

Чаша Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Ако не се интересувате особено от това, в какво състояние са вашите стъклени съдове, продължете и се запасете с чаши в Ikea. (За само $ 0.99 за чаша, те са по-евтини от пластмасовите опции в други магазини.)

Внимавайте обаче да купувате стъклени съдове в магазина, ако често хоствате изискани вечерни вечери или искате вашите чаши да останат безупречни. Въпреки че са достатъчно здрави, много рецензенти предупреждават, че стъклените съдове на Ikea са склонни да станат мъгливи „много бързо“.са пеперуди късмет

6 Аксесоари за домашен декор

Артикул за домашен декор на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Цялата цел на пазаруването на мебели в Ikea е, така че да имате достатъчно пари, за да се похарчите уникални аксесоари които добавят личен щрих към вашата подложка. Погледнете го по този начин: Всеки артикул за дома, който закупите в магазина, също ще бъде в милиони домове на други хора. Това отнема малко забавление от цялата идея.

7 Малмските скринове

Скрин Ikea Malm {Никога не купувайте в Ikea}

Още през ноември 2017 г. линията на скриновете беше извикана - за втори път, не по-малко - след като двегодишно дете умря под тежестта на едно. И това дори не е най-лошата новина: Двегодишното дете, което почина през 2017 г., беше осми дете да умре от ръцете на Малм.

8 Утешители

Ikea Comforter {Никога не купувайте в Ikea}

Струва си да се повтори, че всички и всички продукти, свързани със съня си струва да се развихрите. Получаване на лошият нощен сън може да повлияе на вашето психическо и физическо здраве —И съвсем честно, вашето благополучие е много по-важно от спестяването на пари.

9 дървени рамки за легло

Дървена рамка на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Не само дървените рамки за легло от Ikea са трудни за сглобяване, но и клиентите постоянно излизат в интернет, за да се оплакват колко лошо са направени. На Страница на рамката на леглото Hemnes, например, един клиент отбеляза, че тяхната „рамка се отделя и се разпада в рамките на [една] седмица“, докато друг пише, че тяхната рамка „се срутва върху нас посред нощ“. Yikes.

мечтаете да кърмите бебе

10 Таблицата с липсата

Таблица с липса на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Изображение чрез Imgur

Какво не трябва да обичате в Ikea Липса на маса? Той е сладък, отговаря на всичко и най-доброто от всичко е само $ 10! Има само един малък проблем. Кога един потребител на Reddit оставиха масата им навън, тя се отдели и разкри от какво всъщност е направена: картон. Ако вашата идеална странична маса е кутия за пица с крака, тогава продължете и си купете масата за липса, ако не, може да искате да продължите да пазарувате наоколо.

11 Евтини контейнери за храна

Контейнери на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Ако мислите за закупуване на евтин Tupperware в Ikea като заместител на по-скъпите алтернативи на марката, помислете отново. Въпреки че контейнерите на Ikea са бюджетни, те също са толкова здрави, колкото си представяте комплект от 17 контейнера за $ 6 да бъде. Тези изгодни покупки са чудесни за празници като Деня на благодарността, когато искате да раздадете остатъци, но в противен случай те са колосална загуба на пари.

12 Плотът на Гласхолм

Стъклен плот Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

В концепция Плот за маса Glasholm е страхотно: Това е стъклен плот за маса, който се продава сам, което означава, че можете да си купите каквито и да е естакади и съхранение, които искате, за да създадете масата на мечтите си. Търсете обаче в Комисия за безопасност на потребителските продукти база данни и ще откриете орди клиенти, които се оплакват от това как плотовете им са се напукали и дори са „спонтанно експлодирали“. Продуктът е толкова скандален със своите проблеми, че уебсайтът на Ikea дори предупреждава, че „повреден ръб или надраскана повърхност може да доведе до внезапно напукване или счупване на стъклото“.

13 Затъмняващи светлини

Затъмняващи светлини на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Както ще ви кажат много клиенти, може да бъде невероятно трудно да накарате някой от затъмняващите комплекти от Ikea да работи - и когато най-накрая са настроени, те са склонни спонтанно да се изключат от приложението. Въпреки че е добра концепция, изпълнението оставя много да се желае.

14 Безжични зарядни устройства

Безжично зарядно устройство на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Ако безжично зарядно за $ 13 и безжично зарядно с три порта за $ 60 звучи твърде добре, за да е истина, защото това е така. Разбира се, тези продукти на тези ценови точки технически съществуват в Ikea, но въз основа на техните рецензии те не са точно функционални.

Някои клиенти се оплакват, че зарядните устройства не работят с типовете телефони, които имат, а други се оплакват, че зарядните устройства са се разпаднали, преди дори да могат да го опитат. Така или иначе, по-добре е да се похвалите с по-надеждно безжично зарядно устройство, като например Samsung бързо зареждане (който към момента на публикуването на тази статия се продава само за $ 20).

15 халати

Халат на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Когато изскочиш от душът и облечете халата си, искате да бъдете обвити в мека, абсорбираща се и удобна материя - но това е далеч от това, което ще получите, ако купите халата си в Ikea. Онлайн, на Ikea Халат Rockan страницата е бомбардирана с подрецензии, в които се твърди, че халата е „като тънка хавлиена кърпа“, която „се чувства лека“.

16 Изкуствена трева

Фалшива трева в Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

За съжаление хората не могат да кажат най-добрите неща за тези на Ikea подови настилки от изкуствена трева. Според един недоволен купувач „тревната площ [плочките] има твърде голяма височина и влакна, така че когато се опитате да ги накарате да щракнат заедно, материалите пречат и никога не щрака напълно“. Други потребители онлайн се съгласяват с това мнение, като отбелязват, че тревистите плочки могат да станат хлъзгави и дори да причинят наранявания благодарение на лошия им дизайн.

17 Багаж

Ръчна чанта Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Вероятно не използвате багажа си толкова често, но това не означава, че трябва просто да изберете възможно най-евтиния ръчен багаж и да го наричате на ден. По-скоро, когато го направите отивам на почивка, в чантите ви ще се съхраняват едни от най-скъпите ви вещи и затова искате да инвестирате в надежден и здрав багаж - с други думи, точно обратното на това, което прави Ikea. Вземете техните $ 55 Опростете ръчната употреба, например. Докато чантата има оценка 3,9 за външен вид, тя се класира на едва 3,3 за качество на продукта, а потребителите онлайн се оплакват, че продуктът е „направен много евтино“. Минете!

18 Стъпаловидни изпражнения

Стъпково столче на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Ако сте в крачка, няма абсолютно нищо лошо в закупуването на стъпало в Ikea. Магазинът най-евтиният двуетажен стол е само $ 20 и след 58 отзива все още има 4.8-звезден рейтинг онлайн. Ако обаче не се нуждаете от табуретка и се грижите повече за спестяване на пари, отколкото за незабавно удовлетворение, помислете дали да не потърсите другаде. На целта, ще намерите a подобен стол само за $ 15 и Home Depot продава един с товароносимост 225 lb. за 18 долара.

страшни игри за правене с приятели

19 Фурната Betrodd

Фурна на Betrodd {Никога не купувайте в Ikea}

Кога Потребителски доклади тестваха някои от уредите на Ikea, те класираха най-евтиният модел на Betrodd с двойна фурна и керамичен плот за готвене на 14-то място - от 14 - в списъка им с електронни печки с двойна фурна с гладък плот. „Ако обичате да печете, знайте, че тази гама се оказа неравномерно запечени бисквитки, когато се пекат на две решетки едновременно, и еднакви за торти“, те написа.

20 Микровълновата Lagan

Микровълнова печка Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Въпреки че Consumer Reports имаше някои хубави неща, които да кажат за Lagan микровълнова печка - очевидно е „много добър при размразяване на половин килограм замразено говеждо месо“ - последният им преглед постави уреда Ikea на 70-то място от 84 сред микровълните с по-голям обхват. „Равномерността на отоплението не е впечатляваща“, отбелязаха те, „и е сред най-лошите при обезвъздушаване и сравнително шумно при зареждане“. Не е точно гласуване на доверие от специалистите по уреда.

21 Гардероби

Гардероб на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Качеството на гардеробите на Ikea може да бъде обобщено от един недоволен отзив на клиента за гардероба TRYSIL: „[Артикулът] беше много труден за сглобяване. Гърбът беше крехък и всъщност не се побираше в водачите. Само след няколко дни той изскочи и не можах да го върна обратно. Около седмица след сглобяването му пръта падна, тъй като опората за пръта се счупи ... Чувствам, че 200 долара са доста стръмни за нещо, което не дори да продължи една година.

сън тълпа змия ухапване по крака

22 Системи за съхранение на Algot

Съхранение в гардероба на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Кога Потребителски доклади сравниха пет различни шкафове, те откриха, че Ikea не само не е най-евтината, но е и една от най-лошите. „Указанията са грешни и е трудно да се постигне правилното разстояние“, пишат те за системата за съхранение Algot. Благодарение на няколко проблема, възникнали по време на строителния процес, редакторите на Consumer Reports отнеха зашеметяващите 160 минути, за да завършат сглобяването на системата, в сравнение с 35 до 70 минути за останалите четири.

23 Пластмасови дъски за рязане

Дъска за рязане {Никога не купувайте в Ikea}

Ако вашата пластмасова дъска за рязане на Ikea по някакъв начин не се унищожи, просто защото не може да се справи с острието на нож, тогава можете да се обзаложите, че съдомиялната машина ще завърши работата. Въпреки че Ikea изрично заявява, че продуктът е безопасен за миене в съдомиялна машина, безброй отзиви онлайн се оплакват от това как пластмасовият продукт се изкривява, ако е преминал през цикъл на гореща вода.

24 Оранжерията на Socker

Оранжерия на Ikea {Никога не купувайте в Ikea}

Макар и на Ikea Захарна оранжерия е естетически приятен, липсва му истинска функционалност. Дори петзвездни отзиви за продукта отбелязват, че растителният протектор „не запечатва“ и „вероятно не е отличен като истинска оранжерия“.

25 таванни лампи

Таванна лампа {Никога не купувайте в Ikea}

Закупуването на евтина таванна лампа в Ikea е нещо като хазарт. Още през 2016 г. магазинът трябваше да извика 840 000 модула за таван Hyby и Lock в Америка, тъй като според Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ, щипките, държащи абажурите нагоре, „могат да се счупят и да позволят на стъклените сенници да паднат, създавайки опасност от разкъсване“.

26 Сребърни прибори

Сребърни прибори

Целият смисъл на сребърните прибори е да могат да прорежат всичко от спагети до пържола. Това обаче не е съвсем така при предложенията на Ikea за плоски прибори, тъй като, е, качеството е това, което очаквате за Комплект от $ 5.

27 Кърпата за баня Fräjen

Кърпа за баня Frajen {Никога не купувайте в Ikea}

Кога Телорезач изпробваха десетки кърпи, те откриха, че кърпата за баня Fräjen на Ikea е толкова неудобна и непривлекателна, че дори не се притесняват да я включат в окончателния си сбор. И сега, когато знаете всичко, за да не купувате, вижте тези 20 продукта, които правят почистването много по-лесно.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации