27 Глупави неща от детството, които струват тонове пари днес

Последното нещо, което е на ум на всяко дете, когато отиде в магазина за играчки, е бъдещата стойност на препродажба на желаното от тях мече или фигура за действие. В по-голямата си част децата са склонни да лигавят и да пускат играчките си толкова много, че така или иначе няма почти никакъв шанс да ги препродадат - но при определени късметлии децата ще се грижат добре за вещите си и дори може да разберат десетилетия по-късно път, че всъщност си струват нещо.Ако случайно сте се хванали за старите си кукли Барби и джобовете на Поли и те са в добро състояние, тогава може би ще се изненадате да научите, че тези глупави реколта играчки днес всъщност струват доста пари. Тук сме събрали някои реликви от детството, които остават ценни. И за повече неща, които може да можете да продадете, разгледайте 27 скрити съкровища, които може да са на тавана ви точно сега.

1 Подписани годишници

Подписан годишник

Разбира се, не всеки реколта годишник всъщност струва тонове пари. Но ако случайно сте ходили на училище с някой, който сега е известен, и ако случайно е подписал годишника ви, тогава да, всъщност може да сте в състояние да го продадете. Някой, който е ходил на училище с никой друг Джеймс Дийн например в момента е продават своя годишник онлайн за малко над 10 500 долара.2 редки бебета Beanie

редки бебета бебета

Изображение чрез eBayДобри и лоши новини. Лошата новина е, че за съжаление повечето бебета Beanie, които сте събрали през детството си, не струват нищо. Добрата новина? Скриването сред вашите безценни плюшени животни може да бъде едно от няколкото редки или колекционерски издания Beanie Babies, като мечката на принцеса Даяна, за която хората ще плащат стотици хиляди долари. И ако искате да започнете собствена колекция, ето съвети за Как да започнете колекция от вина от световния експерт по вина №1.каква е идеалната височина за мъж

3 Господари на Вселената Екшън фигури

Господари на фигурата на Вселената

Изображение чрез eBay

Господари на Вселената беше популярен медиен франчайз през 80-те години, съсредоточен около He-Man и неговия враг Skeletor. Голяма част от франчайза се фокусира върху екшън фигури, които днес се продават онлайн хиляди.

4 Барбита

първо издание Барби

Изображение чрез eBayОт създаването си през 1959 г. от Рут Хендлър , куклата Барби е популярна играчка сред деца от всички възрасти и полове. И въпреки че и днес се правят Барби, някои от по-старите и редки модели, като първата по рода си кукла Барби или Карл Лагерфелд Платинен етикет Барби, са толкова търсени, че хората са готови да платят хиляди долари за тях.

5 Lite Brite

Lite Brite

Изображение чрез eBay

Кое хлапе, израснало през 70-те, можеше да забрави да играе с Lite Brite? За съжаление обаче ще трябва да платите стръмна такса, ако някога искате да преживеете дните на славата, тъй като тази игра сега е за стотици долари на линия. И ако сте израснали, когато Lite Brite е бил популярен, ще получите удар от тях 20 снимки Само децата, израснали през 70-те години, ще разберат.

6 Поли джоб

джобна играчка на Поли

Изображение чрез eBay

Най-ценните джобове на Поли са едноинчовите кукли, специално изработени между 1989 и 1998 г., когато Bluebird Toys беше компания и притежаваше правата върху подобието на куклата. Тези ретро играчки и аксесоари се търсят от колекционерите, които ще платят стотици долари за всичко от Принцесните съкровища на замъка на короната към Музикална сватбена мечта.

7 Фърби

Играчка Furby

Изображение чрез eBay

Въпреки че със сигурност има нещо зловещо в говорещите роботи на бухали, децата полудяха по тях при първоначалното им излизане през 1998 г. - всъщност толкова луди, че в един момент дори продаваха в магазина за $ 300. Днес ще откриете, че реколтата от птици се продава онлайн на около същата цена, а някои специални издания дори ще ви донесат толкова 750 долара.

8 Детска карта за боклук

детска карта за боклук

Изображение чрез eBay

В средата на 80-те години картите за търговия на Garbage Pail Kids бяха толкова популярни, че много училища трябваше забранете ги. Разбира се, много деца избраха да използват картите си за търговия като стикери върху подвързващите елементи или стените на спалнята си, но ако бяхте един от малкото, които поддържаха техните в състояние на монетен двор, тогава можете да ги продавате онлайн за доста повече, отколкото сте върнали в деня. Оригиналната карта 'Адам Бомба' например струва колкото 420 долара. И за повече начини да подплатите банковата си сметка, не пропускайте 20 лесни начина да спрете да губите пари.

9 Монополни дъски с ограничено издание

коз монопол

Малко игри са по-вбесяващи от Monopoly, но очевидно има хора, които така или иначе събират ретро и ограничени версии на настолната игра. The Версия на Trump Entertainment Resorts е най-търсено, като колекционното издание на борда се продава за до 1600 долара. И ако сте по-скоро човек скрабъл, тогава Собствена скрабъл с тези 43 думи, които започват х .

10 горещи колела

кола с горещи колела

Изображение чрез eBay

Очевидно има някои миниатюрни автомобили без двигатели, които струват повече от действителните автомобили. Това 1987 розово Porsche Hot Wheels, например, в момента се продава за $ 3800, докато можете да си купите a използвана Toyota за по-малко от 1000 долара.

11 Теди Рукспин

Теди Рукспин

Изображение чрез eBay

Това, което придава на тези говорещи мечки тяхната стойност, е фактът, че оригиналът е бил продаван само в продължение на четири години, тъй като компанията-майка, Worlds Of Wonder, е излязла от работа през 1988 г. На пазара днес има много различни версии на мечката , но ако случайно имате някой от оригиналите, можете да го продадете за толкова 400 долара.

12 Мания за рожден ден

Мания за рожден ден игра

Малко вероятно е да имате копие на този Atari 2600 игра, седнала наоколо, но ако го направите, значи седите на златна мина. Твърди се, че някъде между 10 и 15 копия на тази игра съществуват и последният път, когато имаше едно за продажба, беше изтеглено близо 350 долара.

13 Оригинална фигура за първостепенно действие на Optimus

Оригинална фигура за действие Optimus Prime

Изображение чрез eBay

И така, какво прави този маскиран робот толкова ценен? Е, когато фигурите на Transformers за пръв път излязоха през 80-те години на миналия век, всички останали роботи продължаваха да се произвеждат, но Optimus Prime беше толкова сложен, за да направи само едно издание. Днес съществуват няколко версии на лидера на автоботовете, но оригинална версия все още е с най-голямо търсене, с цена до $ 1100.

14. Сто години уединение

сто години самота първо издание книга

Изображение чрез eBay

Публикувано за първи път на английски през 1970 г. Сто години уединение от Габриел Гарсия Маркес се счита за една от най-важните творби, възникнали от латиноамериканския бум, но не това го прави толкова ценен. Когато беше публикувана за първи път, прахът на книгата имаше погрешен отпечатък - просто удивителен знак, където трябваше да бъде период - и днес, че неправилната пунктуация си струва хиляди долари. И ако искате да разширите литературните си познания, тогава проверете 30-те най-продавани романа за всички времена.

15 Винтидж дозатори Pez

реколта дозатор Peter Pan Pez

Изображение чрез eBay

Вярвате или не, дозаторите на Pez съществуват още преди Втората световна война. Като обикновен колекционер, дозаторите Pez винаги си струват нещо и колкото по-редки и по-стари са, толкова повече можете да ги продадете.

16 играчки Happy Meal

Играчки на Макдоналдс

Изображение чрез eBay

как да накараш гаджето си да се чувства специално с думи

Може да не сте платили нищо допълнително за многото си играчки Happy Meal, но това не означава, че те са напълно безполезни. Тъй като Макдоналдс е издал толкова много от всяка играчка, те се считат за рядкост с реална стойност, като една се продава за зашеметяващо 7500 долара.

17 Девилгочи

devilgotchi

Изображение чрез eBay

Тази рядка версия на Тамагочи е особено ценна и скъпа чисто нови такива продажба на eBay за малко под 1000 долара.

18 Първо издание Хари Потър

Първо издание на книгата Хари Потър

Изображение чрез eBay

Магията на Хари Потър франчайзът никога няма да умре, както и стойността му. Ако случайно притежавате първо издание на някоя от седемте книги, можете лесно да го продадете хиляди долари, и по-специално британската версия на първата книга може да струва до 55 000 долара. И ако обичате момчето, което е живяло, тогава разгледайте 35 начина Хари Потър Все още е луд от значение.

19 реколта Pyrex

реколта пирекс

Изображение чрез eBay

Всеки, който е израснал през 80-те, си спомня, че е ял много вечери от ястията на майка си с пирекс. Ако вие или майка ви все още имате тези ястия, потупайте се по гърба, защото те търгуват онлайн за стотици долари.

20 GameBoy Цвят

цвят на gameboy

Изображение чрез eBay

Издаден през 1998 г., GameBoy Color се продава в магазините за играчки по целия свят до прекратяването му през март 2003 г. И тъй като вече не можете просто да отидете в магазина и да купите тази класическа ръчна игрална конзола, пазарът на дистрибуторите значително отбеляза цената си, поставяйки го някъде от $ 50 до 3000 долара.

21 скаутски значки

реколта значки момчета

Изображение чрез eBay

Много от днешните възрастни имат бойскаутите на Америка, за да благодарят за техните умения в пустинята и знанията за дивата природа, с много значки бойскаут, за да покажат предишните си дни на слава. И ако не сте твърде привързани към тези значки от вчера, тогава можете да спечелите добри пари, като ги продавате онлайн, с една колекция от значки от 50-те години продавам за $ 250.

22 Nerf Turbo Screamer

Nerf турбо

Изображение чрез Reddit

Още през 90-те свирещият Nerf Turbo Screamer беше в списъка с желания на всяко дете. Днес намирането на Nerf Screaming фризби или бумеранг в ново състояние е рядкост, поради което те могат да изберат до $ 100.

23 Mall Madness

най-лошите настолни игри

Може би благодарение само на фактора носталгия, тази стара училищна настолна игра е достъпна онлайн за до 400 долара. И ако си спомняте да играете тази игра като дете, тогава ще ви харесат 20 снимки Само децата, израснали през 80-те години, ще разберат.

24 iPod от първо поколение

IPod от първо поколение

Изображение чрез eBay

Още през 2001 г., когато беше пуснат първият iPod, това беше цялата ярост. И въпреки че в днешно време повечето хора просто ще използват смартфоните си, за да слушат музика, iPod от първо поколение в ново или работно състояние все още може да донесе доста пари, като някои модели в добро състояние се продават в eBay до 10 000 долара!

25 Американски кукли за момичета

Американска кукла за момичета

Изображение чрез eBay

Ако сте били достатъчно умни, за да скочите на манията на американската кукла през 1986 г., тогава се потупайте по гърба. Оригиналните кукли са много търсени сред колекционерите, с Саманта по-специално продажба за хиляди долари.

26 реколта кутии за зърнени култури

Реколта зърнена кутия

Изображение чрез eBay

Те просто вече не правят кутии със зърнени култури, както преди - и поради това някои колекционери ще платят цяло състояние за неотворени реколта. Ако случайно имате кутия с пшенични от 1991 г. с Майкъл Джордан върху него, например, тогава можете да го продадете за повече от 1000 долара.

27 Музикални инструменти

реколта gibson les paul на бита дървена сцена

Може би краткият ви опит да бъдете рок музикант не се е утвърдил, но това не означава, че инвестицията в музикален инструмент е изцяло провал. Ако случайно паднете на електрическа китара, може да седите на малко съкровище. И ако тази китара случайно беше Gibson Les Paul - популярна über линия китари, която е виждала много скъпи модели, като Classic, преустановени през годините - тогава вероятно ще седите на голям съкровище. На eBay, реколта Les Pauls се продава за хиляди долари.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации