27 признака, че сте „свободен дух“

Склонни сме да мислим за свободния дух като за див и приключенски индивид, чието увлечение по света е съчетано само с тяхната често разочароваща нестабилност. Истинските свободни духове обаче са маса от противоречия - екстроверти, които обичат своето самостоятелно време, безнадеждни романтици, които прескачат от партньор на партньор, и хора, които, както изглежда, обикновено се противопоставят на определението.„Свободните духове често са хора, които не обичат да живеят по правила. Те маршируват до собствения си барабан, където и да ги отведе “, казва психотерапевтът Карън Р. Кьониг , LCSW, M.Ed. „Те не обичат да бъдат обвързани с ангажименти или с очакванията на другите за тях. Предпочитат да не планират, а да се доверяват, следвайки своите инстинкти. Някои могат да бъдат безотговорни, но това не винаги е така. Те често са креативни и е добре хората, които са по-регламентирани и възпрепятствани, да бъдат около тях, което им дава шанс да се отпуснат. Ако това звучи като вас, прочетете, за да откриете допълнителни признаци, че сте свободен дух по сърце.

1 Губите лесно представа за времето.

свободен дух, вдигнал ръце към небето

ShutterstockМоже да имате гледайте на китката си , но често откривате, че минути - дори часове - минават с тревожна скорост. Въпреки че загубата на представа за времето с такава честота може да е притеснителна за другите, за вас, това просто означава, че се ангажирате изцяло със задачата и си позволявате да се изгубите в момента.мечтае да бъде хванат в капан и да се опита да избяга

2 Често ви хващат да мечтаете.

свободен дух погледнете нейния лаптоп и погледнете през прозореца

ShutterstockЦялото това време, прекарано в зяпане през прозореца, не е загубено за вас - вие го използвате, за да планирате следващото си приключение, имайки предвид философските последици от страхотна книга, която току-що сте прочели, или си представяте как да постигнете някои от вашите дългосрочни цели. Още по-добре, изследванията всъщност показват, че мечтанието е по-продуктивно, отколкото много хора го правят - според проучване, проведено в Технологичен институт в Джорджия , мечтанието значително корелира с наличието на висока интелигентност.

3 Вие сте клаустрофобия.

жена раздразнена луда

Shutterstock

Може да не се почувствате затворени, когато влезете в асансьор, а вашето клаустрофобия все още е твърде реален - макар и метафоричен. Когато останете на едно място твърде дълго или прекарате твърде много време в компанията на едни и същи хора, ви сърби да разширите кръгозора си и да откриете нови хора и места.4 Дългосрочните ангажименти не са вашият стил.

движещ се

Разбира се, имали сте дългосрочни връзки, продължителни престои в работата , и апартаменти, в които сте отсядали години наред, но просто се случва нещата да са се получили по този начин. В повечето случаи подписването дори на едногодишен договор за мобилен телефон все още ви втриса.

5 Дългият път за вкъщи си заслужава отделеното време.

свободен дух, разхождащ кучето си

Shutterstock

Монотонността и рутината не са във вашия речник. Дори ако това означава, че трябва да напуснете работата няколко минути по-рано или да се приберете вкъщи след мрака, наслаждаването на промяна на обстановката ви зарежда и си заслужава допълнителното прекарано време.

6 Балансът професионален и личен живот не подлежи на договаряне.

свободен дух, работещ навън

Никога не сте били човек, който прекарва доброволно 12-часови дни в офиса - дори ако цените и се радвате на работата си, винаги си напомняте, че работите, за да живеете, а не обратното. Добрата новина? Поемане на юздите, когато става въпрос за баланс между работата и живота е интелигентният ход в дългосрочен план: изследване, публикувано в Списание за теоретична социална психология разкрива, че хората, които работят с висок стрес с малък баланс между професионален и личен живот, умират по-рано от своите по-равномерни колеги.

7 Цените преживяванията върху обектите.

хобита за пътешествие

Знаете, че лъскава нова кола на алеята ви ще ви зарадва за малко, но спомените за едно невероятно пътуване, страхотно хранене с приятели или просто една филмова вечер с любимите ви хора ще превъзхождат някакво луксозно притежание всеки път. И изглежда, че се занимавате с нещо - изследователи в Университет Корнел и Калифорнийски университет установи, че хората се радват на значително по-голямо щастие, когато харчат парите си за опит, а не за материални блага.

8 Сервитьорът ви се уморява да чува: „Имам нужда от повече време“.

Неща, които никога не трябва да правите в изискан ресторант

Shutterstock

Докато вземането на едно конкретно решение може да накара другите да се чувстват спокойни, за вас това означава, че пропускате. Дори само да поръчвате меню в любимия си ресторант, знаете, че да изберете едно ястие означава, че няма да изсъхнете десетки други - и всеки път се оказвате леко раздразнени за това.

9 Обичате да купонясвате, но не толкова, колкото времето си за мен.

Жена пътуваща airbnb

Shutterstock

Въпреки че мнозина приемат, че свободните духове са свързани с това да живеят с другите, истинският свободен дух знае, че ничия компания не е толкова добра, колкото собствената им. Въпреки че може да сте предимно екстровертни сред природата, понякога се нуждаете и от самостоятелно време, за да се изгубите в мислите си и да планирате следващото си приключение.

50 сладки неща, които да кажете на приятелката си

10 Ученето е голямата страст във вашия живот.

свободен дух Усмихнати и четящи стихотворения

Някои хора прекарват цял ​​живот изучаване на един език, книга или философия. И докато се възхищавате на тяхната отдаденост, вие искате да научите всичко, което можете за света. Четенето на книга или статия по дадена тема е чудесно, но ви харесва факта, че има още много неща, които можете да научите. Прескачането от една област на изследване в друга служи само за да ви зареди с енергия, тъй като осъзнавате, че под повърхността има огромна айсберг информация, която все още можете да изследвате.

11 Вие не сте самотник, но не сте и човек-човек.

Мама говори с тийнейджър дъщеря хакове за отглеждане на невероятно дете

Shutterstock

Други обичат да бъдат около вас, но вие се страхувате от въпроса: „Вие ли сте човек-човек?“ В действителност всъщност не се етикирате (дори и особено като „свободен дух“) и виждате личността си като нещо, което не може лесно да бъде категоризирано. Докато се наслаждавате на възможността да се запознаете с нови хора и да създадете нови взаимоотношения, вие също цените времето си „аз“.

12 Не позволявате на мнението на другите за вас да повлияе на вашето самочувствие.

свободен дух, облечен безумно добре и стискащ стилна чанта

Разбира се, някои хора наистина не разбират вашето предназначение . Въпреки това не се притеснявате особено да ги накарате да се приближат до вашата страна на оградата. Дори и да изглежда нестандартно за другите, вие сте доволни от начина, по който живеете живота си, и не позволявате на чуждото мнение да ви сваля.

13 Краят на нощта винаги е лош за вас.

хора, които купонясват в края на нощта

Казват, че всички хубави неща свършват, но вие ще дадете всичко, за да не бъде универсално вярно. Известно е, че удължавате купона в малките сутрешни часове или прекарвате цяла нощ в дълбоки дискусии с приятелите си, дори когато знаете, че това означава, че ще спестите от съня.

14 Яростно сте независими.

жена, тренираща да бъдеш неженен на тридесетте си години

Не е толкова важно, че винаги се подлагате на социални норми, но се гордеете с яростната си независимост. Знаете, че маршируването в ритъма на собствения ви барабан не винаги ще ви спечели приятели, но вие се задоволявате да летите самостоятелно, ако това означава, че можете да останете верни на своите убеждения.

15 Не виждате препятствия, виждате възможности.

Човек развълнуван да намери кола на паркинга

Shutterstock

Винаги сте се справяли добре с проблемите и проблемите не могат лесно да ви сплашат. Знаете, че това, че усещате, че сте стигнали до безизходица, не означава, че няма начин да намерите изхода си - всъщност, когато проблемите задигнат главите им, вие се наслаждавате на възможността да се справите с тях челно.

16 Намирате начини да се посмеете на почти всичко, което животът ви подхвърля.

татко се смее татко се шегува

Това, че сте свободен дух, не означава, че няма нищо на света, което да ви откаже. Въпреки това, вие сте експерт в приготвянето на лимонада от лимони. Онези моменти, когато светът изглежда заговорничи срещу вас, не са нищо повече от възможности за промяна на курса за по-светли хоризонти.

колко време трябва да бъде телефон в ориз

17 Смятате, че притеснението е загуба на време.

релаксиращи факти за милениалите

Shutterstock

Някои хора може да ви възприемат като невнимателни, но това, което те просто не разбират, е, че притеснението просто няма особен смисъл за вас. Вашата природа за решаване на проблеми означава, че сте нетърпеливи да поправите това, което не е наред, и да продължите напред, вместо да се тревожите за това, което сте могли да направите по различен начин.

18 Всеки нов човек е потенциален приятел за вас.

приятели, седнали на бордюра

Независимо къде отивате, вие винаги набирате нови приятели. И въпреки че може да се окажете да се движите от място на място с известна честота, вие сте посветени на поддържането на връзка с хората, които означават най-много за вас, независимо къде се намирате. Всъщност все още имате приятели от детската градина, с които разговаряте всеки ден.

19 Имате твърде много хобита, за да ги преброите.

свободен дух, свирещ на китара

Shutterstock

Вашият хобита са това, което ви държи в здрав разум. В стремежа си да научите всичко, което можете за света, сте се озовали на дълбоководно гмуркане, научавате се да играете на диджериду и изучавате изкуството на френската кухня. Но също така знаете, че прекарването на твърде много време в едно преследване в крайна сметка ще ви побърка, така че по-често се озовавате на територията на господаря на никой.

20 Ти си роден лидер.

никога не казвайте това по време на работа

Придържането към съветите и идеите на други хора е като да се опитваш да вкараш квадрат през кръгла дупка. Вие сте роден лидер и обичате да можете да преподавате на други хора, въпреки че смятате, че тяхното щастие е също толкова важно, колкото и овладяването им по който и да е предмет.

21 Вие се влюбвате лесно.

няма време за любов

Приятелствата не са единственият тип връзка, с която лесно се сблъсквате. Попадането ви във вихрен роман се случва по-често, отколкото бихте искали да признаете. И знаете, че наличието на основен партньор не винаги гарантира щастие. Всъщност науката подкрепя вашия стил на взаимоотношения - изследователи от Калифорнийски университет, Бъркли , установи, че полиамористичните връзки са склонни да насърчават повече личностно израстване и комуникация, отколкото моногамните.

22 Имате страхотни отношения с бившите си.

привлекателна двойка, която прави пица у дома

Въпреки че не винаги оставаш дълго във връзки, знаеш, че това, че не излизаш с някого, не означава, че не можеш да бъдеш приятел. Всъщност много от вашите бивши все още ви се доверяват години след края на романтичната ви връзка.

23 Не си конкурентен.

свободен дух, играещ тенис

Да бъдеш звезда в своята област никога не е била ваша цел. Вместо това, като свободен дух, вие се наслаждавате на опита си от работата и се стремите да дадете всичко от себе си, но се чувствате щастливи за хората, които ви изпреварват.

24 Не се спираш на миналото.

по-възрастна жена се усмихва

Shutterstock

Вие сте продукт на всичко, което сте виждали, научили и почувствали преди. Вие сте това, което сте заради мястото, където сте били, и рядко се обръщате назад към миналите преживявания - без значение колко тъмни или травматични са изглеждали по това време - с негативизъм.

25 Живеете умишлено.

танц на свободен дух в клуба

Shutterstock

Това, че сте свободен дух, не означава, че не сте способни да живеете умишлено. Всъщност, умишленото живеене е основен приоритет за вас, дори и начинът ви на живот да лети до седалката на панталоните ви не винаги прави така, че да изглежда на другите. И когато нещата не вървят по план, вие приемате „манталитета на Боб Рос“ и празнувате „щастливите инциденти“.

26 Вие сте на земята.

работа

Не в смисъла на термина от детството. Да бъдеш свободен дух не винаги означава да яздиш вятъра, където и да те отведе. Имате предвид ясна визия, но виждате много пътища, за да стигнете дотам. Въпреки че не винаги може да е очевидно за другите, вие имате конкретни цели, дори ако вашите методи за тяхното достигане може да изглеждат малко нестандартни.

защо двойките се разпадат след 2 години

27 Връзките ви са най-важното за вас.

приятели в чата Неудобни неща

Shutterstock

Живеете за вдъхновение и нищо не ви вдъхновява повече от даването и получаването на любов. Вие се окуражавате от разговор по телефона с родителите си, презареждате се от игрална вечер с приятели и дори можете да черпите вдъхновение от подпитния разговор в бар с непознат. За вас връзките, които създавате в живота, без значение с кого, винаги са вашият основен приоритет.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации