26 знаменитости, които не познавахте, бяха сциентолози

Покрита в тайна, църквата на сциентологията , която е основана през 1953 г. от американски автор Л. Рон Хъбард , е една от най-противоречивите религии в света. През десетилетията от създаването си църквата е подложена на огън заради своята позиция психиатрия , високите му разходи, предполагаемото малтретиране на членовете и най-вече легитимността му като религия изобщо . Но ако има нещо, което обществеността знае за това със сигурност, то е, че има много известни сциентолози.Всички сме запознати с откровени знаменитости сциентолози като Джон Траволта и Том Круз . Но много други актьори, певци и общественици принадлежат към религията, а някои дори приписват успеха си на нея. Затова продължете да четете за известните практикуващи сциентолози, за които никога не сте знаели - както и за това, което са казвали за мистериозната религия в миналото. И за още звездни изненади, ето ги 15 тайни прякори за знаменитости, които използват само техните приятели .

1 Елизабет Мос

Елизабет Мос

ShutterstockЗа разлика от знаменитостите, избрали религията по-късно в живота, The Handmaid’s Tale звезда Елизабет Мос е отгледан като сциентолог. Въпреки че запази връзката си с практиката доста лична, тя я защити в Instagram. Фен сравни сциентологията на контролиращото правителство от The Handmaid’s Tale и Мос отговори с продължително обяснение, оспорвайки идеята.'Това всъщност изобщо не е вярно за сциентологията', пише тя. „Религиозната свобода и толерантност и разбирането на истината и равните права за всяка раса, религия и вероизповедание са изключително важни за мен.“ И все пак мнозина критикуват актьора за продължаващото й участие в религията.А за актьори, които си тръгнаха от бизнеса, ето ги 15 звезди, които напуснаха актьорската игра, след като го удариха .

2 Джена Елфман

Джена Елфман

Shutterstock

Наскоро известна с ролята си като Юни в Страхувай се от ходещите мъртви (и преди като Дхарма в Дхарма и Грег ), Джена Елфман е сциентолог от почти три десетилетия. В интервю от август 2018 г. с Хора , Елфман се отвори за връзката й с практиката. Тя казва, че религията е оказала положителен ефект върху брака й и балансирането на семейния й живот с Холивуд. „Използвам го всеки ден от живота си и той ме държи енергизиран, бодър и щастлив“, каза актьорът.3 Лора Препон

Лора Препон

Shutterstock / Kathy Hutchins

Оранжевото е новото черно и Това шоу от 70-те звезда Лора Препон изправена пред известна реакция, след като защити връзката си със сциентологията. В интервю за Fusion, Препон твърди, че сциентологията не дискриминира членовете на LGBTQIA + общността, след като феновете се чудеха как се чувства тя да играе ролята на лесбийски затворник Алекс Вос на OITNB . Твърди се от множество източници, че хомофобията е широко разпространена в сциентологията .

А за звездите, които вече развалят следващото поколение, ето ги 36 Знаменитости, които не познавахте, бяха баби и дядовци .

4 Дани Мастърсън

Дани Мастърсън

Shutterstock / Kathy Hutchins

Препон Това шоу от 70-те Разходи Дани Мастърсън също е активен член на Църквата на сциентологията, след като е бил отгледан в нея. 'Това е просто изследване на ума и разделянето му на две части: аналитичен и реактивен ум', каза той Хартия през 2005 г. „Единият е този, който използваме и мислим с него, а другият е този, който използва нас и ние правим неща и харесваме:„ Защо го правя? “ или 'Защо мисля това нещо?' Хъбард измисли начин да се отървеш от реактивния ум, така че да не ти се отрази и да не поеме живота ти.

През юни 2020 г. Мастърсън бе обвинен в три изнасилвания за нападения, за които се твърди, че са се случили в началото на 00-те, както съобщава Deadline. Чрез изявление на адвоката си актьорът запази невинността си. Тепърва ще бъде съден.

5 Лиза Мари Пресли

Лиза Мари Пресли

Shutterstock / Tinseltown

Макар и дъщеря и музикант на Елвис Лиза Мари Пресли някога е била набожна сциентоложка - заедно с майка си Присила - тя говори за това защо в крайна сметка напусна църквата през 2012г USA Today интервю.

- Получих лош съвет. Бях изолирана без никакво сцепление с реалността - каза тя. 'Взеха ми душата, парите, всичко.'

А за звездите, за които всички се вкоренявахме, ето ги 15 скъсани двойки от знаменитости, които вероятно все още оплаквате .

6 Нанси Картрайт

Нанси Картрайт

Кати Хътчинс / Shutterstock

Известен с гласовата си роля като Барт Симпсън, Нанси Картрайт е твърдо вярващ в сциентологията , както и основен донор. Според саентологията Въздействие списание, през 2007 г. Картрайт получи статут на лауреат-патрон за общо 10 милиона долара дарения за Международната асоциация на сциентолозите.

7 Джулиет Луис

Жулиета и ближе

Shutterstock / yakub88

Жулиет Луис , Номиниран за Оскар за ролята си в Нос страх, е отгледана като сциентолог от баща си, актьор Джефри Луис . Тя говори срещу фармацевтичните компании (включително тези, които разпространяват антидепресанти и лекарства за ADHD) в пресата, както и Том Круз, твърдейки, че те контролират основните медии. „Работата около това Саентологията е, че е анти-наркотик в това, че търсите инструменти за връзка или комуникация - прости основи за това как да живеете по-добре “, каза Луис пред The ​​Daily Beast.

И за повече холивудски новини, изпратени директно във вашата пощенска кутия регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

8 Джовани Рибизи


Джовани Рибизи

Shutterstock

Джовани Рибизи звезди от поредицата Подъл Пит и също имаше повтарящи се роли в Казвам се граф и Приятели . Той е бил сциентолог през целия си живот и досега защитаваше религията на Шоу на Джим и Сам. Той също е цитиран в Какво е сциентология казвайки: „Сциентологията ми даде сигурност за себе си. Имам способността да общувам удобно с всеки във всяка ситуация и да съм сигурен в собствените си цели. '

9 Исак Хейс

Исак Хейс

Shutterstock

Късното Исак Хейс е въведен в сциентологията през 1993 г. и се появява на корицата на сциентологията Знаменитост списание два пъти. Известно изрази готвача Южен парк но напусна шоуто след епизод, който се подиграва на сциентологията, преиздаден. Не е ясно дали той е избрал да напусне шоуто или по-високи в религията го принуди да напусне .

10 Ерика Кристенсен

Ерика Кристенсен

Shutterstock

Ерика Кристенсен , от когото може да познавате Родителство , Трафик, или Десет дни в долината , също е отгледан като сциентолог. В епизод от неговия подкаст Фотьойл експерт, Кристенсен говори с екранен брат Дакс Шепхард относно връзката й със сциентологията . „Мога да оправдавам нещата по всякакъв начин по различен начин, но в основата си като саентолог“, каза тя. „И определено не мога да говоря за всеки сциентолог за каквото и да било, защото всеки има свои собствени вярвания и идва от него дори от други религии и всякакви неща.“

11 Doug E. Fresh

Doug E. Fresh

Shutterstock

Самият Human Beat Box, Doug E. Fresh , е свързана със сциентологията от 80-те години на миналия век. Бившата му приятелка, радиоличност Мис Джоунс , е работил с колеги известни сциентолози Исак Хейс —И по този начин Фреш откри и противоречивата религия.

В интервю с Същност списание през 2009 г. рапърът 'La Di Da Di' заяви, че смята Саентологията за 'очарователна' от самото начало. „Научих се как да гледам на нещата и да не ги съдя, а да ги уважавам“, каза той. „Саентологията не е написана с неуважение към Бог. Не се покланя на нещо, което е зло. Той е научен, математически и духовен. Общността на черните трябва да го провери и да види какво има. Не казвам, че е за всички, но трябва да погледнете. Може да бъдете изумени от това, което получавате. “

12 Бонус на Sony

Сони боно

Wikimedia Commons / CBS Television

През 70-те години поп звезда се превърна в политик Сони боно стана отдаден сциентолог заедно с първата си съпруга, Скъпи . Той е бил член близо две десетилетия, но се опита да напусне религията през 1991 г. В интервю от 1999 г. с Джордж списание (чрез New York Post ), неговата вдовица, бивш представител на САЩ Мери Боно , казах, ' Сони наистина се опита да се откъсне в един момент и много го затрудниха. Изключително трудно. Бях недоволен от това. Не ми хареса факта, че той каза: „Хей, приключих с това. Аз не съм сциентолог. “... И те казваха:„ Хей, не можеш да направиш това. “. Мери също твърди, че църковните служители са се опитвали да поемат юздите на погребението на Сони, въпреки че в крайна сметка това е католическа служба.

13 Бек

Бек

Кристиан Бертран / Shutterstock

Бек Хансен , професионално известен само с първото си име, в миналото е казвал, че е едновременно евреин и сциентолог. Но след развода му с колега от сциентолог от второ поколение (и сестрата близначка на Джовани) Мариса Рибиси , Бек заяви през 2019 г., че не е бил член на църквата и никога не е бил. „Мисля, че има погрешно схващане Аз съм сциентолог , Каза Бек The Sydney Morning Herald , за Холивудският репортер. „Не съм сциентолог. Нямам никаква връзка или връзка с него. “

14 Марисол Никълс

Марисол Никълс

Shutterstock

Марисол Никълс сега е добре известна с ролята си на Хърмаяни Лодж в хит-сериала CW Ривърдейл . Омъжена е за оператор Тарон Лекстън , синът на Мери Шотълъърт , който основава фронтовата група за сциентологията Младежи за правата на човека. Според Daily Herald , Марисол се бори с нарушение на употребата на вещества в млада възраст и кредитира Църквата на сциентологията за това, че й помогна да се изчисти.

15 Майкъл Пена

Майкъл Пена

Shutterstock

Виждали сте актьор Майкъл Пена навсякъде - от Наркоти и Човек-мравка да се Марсианецът, и още. Освен че е търсен актьор, той е и саентолог, присъединил се през 2000 г. В интервю от 2016 г. с Пазителят , той твърди, че неговата ангажираност с църквата е подобрил работата си. „За мен това не е религия като вяра, а практични неща, които правиш“, каза Пеня. Той също така призна, че избягва да чете критично „таблоидно“ отразяване на сциентологията.

16 Грета Ван Сустерен

Грета Ван Сустерен

Shutterstock / Rena щит

Водещ на новини Грета Ван Сустерен и съпругът й са членове на Църквата на сциентологията. Според CBS News, каза тя Хора списание през 1995 г., че тя е ' силен защитник на тяхната етика . '

17 Алана Мастерсън

Алана Мастърсън

Shutterstock

Иначе известен като Тара на Живите мъртви , Алана Мастърсън е отгледана като сциентолог (тя е полусестра на Дани Мастърсън). Баща й, Джо Рейше , напуснал църквата, която според него раздробила семейството. Той твърди в Daily Mail интервю, че е бил обявен за „потискащ човек“ от сциентологията и децата му бяха „измити мозъци“, за да го отрежат от живота си.

18 Кирсти Алея

Кирсти Алея

Shutterstock

Бившия Наздраве звезда Кирсти Алея е сциентолог от 1979 г. и твърди, че това й е помогнало при нарушение на употребата на вещества. През годините тя е говорила много пъти в защита на религията, но е била критикувана за разпространяване на дезинформация за психиатрични лекарства - любима тема на сциентологията.

19 Катрин Бел

Катрин Бел

Shutterstock

В допълнение към Аз , Армейски съпруги, и Добрата вещица филми, Катрин Бел участва и в промо видео на сциентология. Актьорът също редовно посещава църковни събития и е бил на корица на списанието си .

20 Еди Дийзън

Еди Дийзън

Shutterstock

Вероятно го помните като Юджийн, задължителният отрепка в Грес, така че има смисъл Еди Дийзън е въведена за първи път в сциентологията от бивш приятел Джон Траволта . „Сега няма да ви разказвам всичко, това е нещо, което би трябвало да опитате сами и да видите дали ще ви свърши работа“, каза той през 2012 г. интервю с заместник . „Никога не съм от типа да възлагам вярванията си на някой друг. Всеки има свой собствен път към щастието “.

21 Джейсън Доринг

Джейсън Доринг

Джо Сиър / Shutterstock

Вероника Марс звезда Джейсън Доринг е сциентолог от второ поколение, благодарение на своя баща мултимилионер, Дъг Доринг . В интервю през 2008 г. Джейсън каза: „Заблудите, които се случват с хора, които никога не са чели книга за [сциентологията] , или не знаете за какво става въпрос. Те просто вземат невярно мнение на някой друг за това, което е. По-младият Доринг, който също твърди, че сциентологията е тайната на актьорския му успех, продължава да бъде интимно замесен в популяризиране на религията .

22 Милтън Кацелас

Милтън Кацелас и Патрик Суейзи

Том Родригес / Globe Photos / ZUMA Wire / Alamy Live News

мечтае за самолетни катастрофи

Продуцент и актьорски треньор Милтън Кацелас е бил известен с въвеждането на своите ученици и колеги в Църквата на сциентологията. В профил от 2007 г. в Ню Йорк Таймс , посочва се, че някои актьори са напуснали класовете му „поради неизказания натиск, който са чувствали да се присъединят“. Кацелас, който почина през 2008 г., често кредитира сциентологията за своя успех.

23 Ан Арчър

Ан Арчър

Shutterstock

Ан Арчър , която беше номинирана за Оскар за ролята си в Фатално привличане , стана част от религията по време на първия й брак . ' Саентологията е много значима в живота ми - каза тя Пазителят през 2014 г. „Научи ме на много добра информация. Много здрав разум. Много е свързано с отговорността и много умни неща ми помогнаха в живота ... “

24 Мишел Стафорд

Мишел Стафорд

Shutterstock / Kathy Hutchins

През 2019 г. актьор от сапунена опера Мишел Стафорд продължи от главна роля нататък Многопрофилна болница да се появи отново на Младите и неспокойните (шоу, което тя беше напуснала преди години) и има твърдения, че сциентологията е защо. Въпреки че официалната дума е „предоговаряне на договора“, Showbiz411 съобщава слуховете, че Саентологът Стафорд не беше доволен от Многопрофилна болница сюжет за измислен култ, който споделя някои характеристики с нейната система от вярвания.

25 Джеф Конауей

Джеф Конауей - сциентолог знаменитости

Shutterstock

Късното Джеф Conaway също е въведен в сциентологията от Траволта, негов Грес costar. През 2008г Вътрешно издание интервю (за HuffPost), актьорът каза това практикуващи религията му помогна с проблеми с употребата на вещества. „С Джон останахме приятели, но той не можеше да ме гледа как слизам по тръбите“, каза Конауей. „Той ми даде цяла библиотека от сциентологични книги и ми даде одитор, който идва почти всеки ден.“

26 Итън Супли


Итън Супли

Shutterstock

Казвам се граф и Mallrats актьор Итън Супли е практикуващ сциентолог заедно със съпругата си, Бренди Луис , сестра на Жулиета. Докато costar на Suplee Джейсън Лий е бил част от този вътрешен кръг по едно и също време, той обяви през 2016 г., че го е направил напусна църквата .

Популярни Публикации