25 глупави неща, които ви правят ревнив съпруг

Когато вие и вашият значим друг завързал възела , обещали сте си уважение, партньорство и цял живот ангажираност. Това, което вероятно не сте записали в тези обети - но вероятно би трябвало - е обещание да държите под контрол своите дребни ревности. В крайна сметка изследванията, публикувани в Британски вестник по психиатрия предполага силна връзка между избухването на ревността и намаляването както на самочувствието, така и на цялостното качество на връзката.

Но не се притеснявайте: Ако просто сте наясно с непрактичното си поведение, когато сте под влиянието на ревност - и просто говорите нещата с половинката си - отношенията ви само ще станат по-силни. „Един от най-важните аспекти на връзката е комуникацията и уважението“, казва сертифициран консултант по психично здраве и лайф треньор Д-р Хайме Кулага, д-р . 'Ако ти общувайте добре заедно често познавате действията и поведението, които правят партньора ви неспокоен, несигурен и ревнив. След това трябва да имате достатъчно уважение към тях, че да не правите тези неща или да намерите общ език и компромис, за да накарате връзката да работи така, че да ви е удобно. И винаги помнете едно от златните правила на живота: отнасяйте се към другите така, както бихте искали да се отнасят с вас “.

Имайки това предвид, събрахме 25-те най-глупави неща, които ви правят ревнив съпруг, от онези вечери в града без вас до онези досадни споменавания за бившия им, които ви помагат да укротите веднъж завинаги това зеленооко чудовище . Така че четете и не забравяйте да говорите нещата! И за повече поведение в отношенията трябва да нокаутирате, не пропускайте това Старомодни правила за запознанства, за да спрете да следвате сега.1 Говорейки за бившите му връзки.

ревнив съпруг

ShutterstockХаресва ви или не, ако вашият съпруг някога е излизал с някого преди връзката ви, тези минали пламъци може да се появят от време на време. За съжаление не е малко вероятно да чуете за минали връзки на вашия значителен човек - дори ако той или тя има само лоши неща за казване бившите им —Може да предизвика сериозна ревност.„Има време и място за разговор за бившия ви - и той не е на дата номер едно, нито по време на силно обвързана връзка“, казва д-р Кулага. „Когато започнете да се срещате с някого, вземете няколко срещи, за да научите за тях и започнете да създавате обща насока и основа на връзката. Тогава е добре да говорите за бившите си, къде сте били и дори какво е довело до прекратяване на връзките. И ако искате да започнете да подобрявате отношенията си сега, открийте 50 най-добри брачни съвета за всички времена .

2 Тази смачкана знаменитост.

ревнив съпруг

Разбира се, не е като Идрис Елба или Кара Делевин магически се появява всеки път, когато съпругът / съпругата ви споменава името им, но тази хриплива похвала, която те отдават на влюбен в знаменитост все още може да ужили, дори ако вероятността някога да се осъществи е почти нула.

Разбира се, ако сте успели да пренебрегнете края на 90-те Бритни Спиърс снимка, която по някакъв начин все още е изложена в дома на родителите на вашия съпруг, изглежда малко неразумно, че от време на време се споменава за Хари Стайлс трябва да изпратите половинката си в такъв соп. В крайна сметка съкрушенията на знаменитостите обикновено нямат никакво отношение към това, което съпругът ви всъщност иска от връзката. „Знаменитостите са свързани с това да живеят във фантастичен свят за повечето хора“, казва д-р Холи Ричмънд, д-р. Рафинерия29 .3 Смеене на чужди шеги.

ревнив съпруг

Не че вашият съпруг няма право да намира другите хора за забавни - можете да се задържите Али Уонг специален или епизод от 30 Рок също. Това каза, когато привлекателен колега или приятел заковава всички тези еднолинейни , не е изненада, че може да почувствате повече от малко завист.

Възможно е обаче да бъдете донякъде оправдани, че се чувствате повече от малко ревниви, когато съпругът ви се напуква на шегите на някой друг. Според едно проучване, публикувано в Еволюционна психология , колкото повече пъти мъжът опитва хумор - и колкото повече пъти жената се смее на тези опити, когато се срещне за първи път - толкова по-голям е шансът жената да иска да излиза с него. И когато искате да накарате партньора си да се пропука, започнете, като кажете това 50 невероятни шеги от комедийните легенди .

4 Като псевдоними за приятели.

ревнив съпруг

Shutterstock

Очарователните псевдоними, които съпругът ви има за вас, ви карат да се чувствате като милион долара. Какво ви кара да се чувствате по-малко желани? Когато вашият друг също мисли, че „мечената мечка“ е напълно хубаво нещо да се обадите на колега или приятел. Това чувство не винаги може да се основава на реалността: вашата детегледачка от началното училище вероятно е имала куп сладки прякори за вас, защото е смятала, че сте очарователни като кученце, а не защото смята, че сте улов.

5 Постоянно изпращайте съобщения на някой друг.

ревнив съпруг

Shutterstock

Възходът на използване на смартфон улесни и удобно да поддържате връзка с приятелите и семейството си, но също така означава, че съпругът ви може да прекарва повече време, за да изпраща текстови съобщения на други хора, отколкото сте напълно удобни. Не е като да не искате те да имат приятели, но виждането на лицето им да свети постоянно, когато получават съобщение от някой друг, може да бъде несъмнено обезсърчително.

Но ако съпругът ви прекарва цялото си свободно време, изпращайки съобщения на някой друг, това не означава непременно добро за тази връзка. Според изследване, публикувано в Вестник за терапия за двойки и отношения , постоянното изпращане на текстови съобщения всъщност е свързано с по-ниска удовлетвореност от връзката, така че в действителност може да сте благодарни в дългосрочен план, че не сте единственият в приемащия край на тези досадни GIF файлове. И за да се откажат повече технологични поведения, открийте ги 20 навика в социалните медии, които са технически измамни .

6 Шегувайки се за работещ съпруг или съпруга.

ревнив съпруг

Shutterstock

3 от връзката с пръчки

Ти тръгна по пътеката (или поне до гишето в местната съдебна палата) със съпруга / та, така че се надявахте, че може да сте единственият им съпруг или съпруга през този живот. За съжаление тези споменавания за „работещ съпруг“ или „работеща съпруга“ от другата ви половинка със сигурност ще накарат зеленоокото чудовище да отгледа грозната си глава.

„Работните съпрузи могат да допринесат за ревността“, казва д-р Кулага. „Важно е, ако имате съпруг, който работи, вашият истински съпруг е съгласен с този човек и фактът, че ги наричате„ работен съпруг / съпруга “. Освен това никога не бива да лошите уста на истинския си съпруг на работния си съпруг и в присъствието на истинския си съпруг и никога да не ги сравнявате с работния си съпруг. Вие и вашият работещ съпруг трябва да спазвате професионални граници. Ако някога стигнете до точката, в която не бихте се чувствали комфортно, ако истинският ви съпруг чете имейли или текстови съобщения между вас и работния ви съпруг, значи сте надхвърлили професионалната граница. И за повече начини да сгрешите от страна на професионализма, открийте тези 30 неща, които никога не трябва да правите на работа .

7 Вътрешни шеги с други хора.

ревнив съпруг

Не е като да поискате някога от съпруга си да спре шегувайки се с други хора. Въпреки това, когато съпругът ви продължава да се пропуква всеки път, когато казвате думата „кихане“ и отговаря само с „трябваше да сте там“, когато питате защо, разбираемо е, че може да почувствате оттенък на ревност.

Добрата новина? Тези вътрешни шеги не са непременно предсказващи, че съпругът ви ще започне да намира някой друг привлекателен. Според изследвания, проведени в Университет в Канзас , това е споделено чувство за хумор, а не конкретни шеги, които свързват двойката.

8 Често споменаване на нов приятел, когото никога не сте срещали.

ревнив съпруг

Shutterstock

Осъществяване нови приятели може да бъде чудесен начин да разширите социалните си хоризонти. Въпреки това, да чуете как съпругът ви говори гадене за техния нов приятел - такъв, който никога не сте срещали - може за нула време да превърне дори най-високопоставения мъж в ревнив.

Когато това чувство надигне грозната си глава, просто запомнете това: тези приятели вероятно служат на съвсем различна цел в живота й от вас и не е точно така, сякаш сте силно нетърпеливи да се присъедините към този книжен клуб или да започнете джиу-джицу със съпруга си, така или иначе . И ако искате да разширите собствения си социален кръг, открийте ги 40 начина за създаване на нови приятели след 40 .

9 Да имаш нощ на момиче.

ревнив съпруг

Не е задължително да предпочитате да прекарате вечерта си в коктейл бар със съпругата си и нейните сестри от сестрата или членовете на местното ви студио SoulCycle, но усещането, че умишлено сте пропуснати, когато тя излезе навън, може да ви боли. И знаейки, че тя определено се забавлява без теб (а може би да се флиртуваш с малко по пътя) може да накара всеки да ревнува.

„Връзката, която съпругата може да има с приятелите си, може да бъде източник на ревност за мъжа. Голяма част от ревността зависи от действията и поведението на съпругата с нейните приятели. Например, ако няколко от приятелите на съпругата са необвързани и те често излизат заедно по барове, единични туристически дестинации и се разхождат с мъже, това вероятно ще предизвика ревност и болка във връзката “, казва д-р Кулага.

10 Публикуване на тонове селфита с атрактивни приятели в социалните медии.

ревнив съпруг

Shutterstock

Дори ако не винаги сте готови да удряте поза, когато вашият значим друг е постоянно публикуване на селфита с нейните приятели и оставяйки ви извън комбинацията, разбираемо е, че може да се чувствате повече от малко ревниви. И макар ревността ви да изглежда глупава, това не означава, че селфи навикът е: според Д-р Линда Пападополус , селфитата всъщност могат да навредят на самочувствието на човек, като влияят на хората да се сравняват с другите.

11 Почивка с приятели, докато сте вкъщи.

ревнив съпруг

Shutterstock

Независимо дали имате ангажименти за работа, липса на средства или просто не се чувствате особено като да нападате турци и кайкос, съпругът ви планове за пътуване - когато не ви включват, тоест - може да предизвика ревност във всеки съпруг. Ако искате да помогнете да преодолеете някои от тези ревниви чувства, опитайте да планирате пътуването с другата си страна - според едно проучване , планирането на пътуване (независимо дали всъщност ходите или не) може да увеличи щастието ви със съпруга / та.

12 Супер облечен за излизане с приятели.

ревнив съпруг

Shutterstock

Съпругът ви винаги изглежда като милион долара за вас. Въпреки това, когато той или тя прекара седмицата преди вечерно излизане с приятели, резервирайки срещи в салона, купуване на нови дрехи , и като цяло се обличам до деветки, че завистта понякога не може да не кипи. Но изследванията предполагат, че жените са склонни да се обличат за собствено удоволствие и одобрението на други жени с не романтичен интерес, а не за потенциални партньори. Виждате ли? Глупаво е да ревнуваш!

13 Флиртуване с бармани.

ревнив съпруг

Не би трябвало да е малко изненадващо, че част от работа на барман е любезен, приятелски настроен и учтив към клиентите. Когато видите как съпругът ви отвръща на услугата (или направо флиртува) с привлекателния непознат, който си налива напитките, разбираемо е, ако тези чувства на ревност започнат да ви извличат най-добре. Само не забравяйте: този барман вижда стотици или хиляди клиенти на ден, така че шансовете усмивката и бакшиш от 2 долара да са нещо повече от транзакция за тях са малки.

14 Прекарване на тонове време в социалните медии.

ревнив съпруг

Shutterstock

Не е като да нямаш своя социална медия акаунти - все пак не живеете в тъмните векове. Въпреки това, вашата ревност може да избухне, ако видите съпруга си да логва дълги часове във Facebook, Instagram и Snapchat, когато предпочитате тяхното неразделено внимание.

Не само вие сте повлияни от техните навици в социалните медии: според проучване, публикувано в Американски вестник по епидемиология , Използването на Facebook е значително свързано с по-ниско цялостно благосъстояние. И за повече причини да се откажете от удълженото работно време онлайн, открийте ги 20 начина, по които социалните медии ни подчертават .

15 Привлекателен нов BFF.

ревнив съпруг

Shutterstock

Този красив личен треньор жена ви изведнъж прекарва много време с? Новият шеф, подобен на модел, с когото съпругът ви винаги ходи на питиета след работа? Да, повече от разбираемо е, когато чувствата ви към тези на пръв поглед симпатични непознати (или отношенията на половинката ви с тях) не са съвсем топло и размито. Въпреки това, както всеки друг човек, който съпругът ви среща, има голяма вероятност привлекателният нов приятел да е вече във връзка или - въпреки че е непонятен за вас - не се случва съпругът ви да е привлекателен.

най -добрите места за посещение във всяка държава

16 Повтарящи се преживявания, които той или тя е имал с бивш.

ревнив съпруг

Shutterstock

Прекарахте месеци в планирането на тази перфектна ваканция за вас и вашата друга половинка. Единственият проблем - и такъв, който случайно ви кара да завиете от ревност? След кацането в Париж разбираш, че съпругът ти и бившият им е бил там преди - и имаш всички снимки на лице с целувки под Триумфалната арка, за да го докажеш.

„Независимо дали връзката е рано или много обвързана, никога не трябва да сравнявате партньора си с бившия (ите), да си припомняте времето, което сте имали с бивш, или да извеждате настоящия си партньор някъде и да започнете разговора с , „И така и така, и аз отидох на това място преди години“, препоръчва д-р Кулага.

17 Някой друг да проверява съпруга ви.

ревнив съпруг

Shutterstock

Интелектуално знаете, че вашият значителен друг няма контрол над това, което правят другите хора. Въпреки това, виждането на някой друг да им даде повторението, независимо дали на улицата или в бара, със сигурност ще предизвика малко ревност. Когато почувствате, че ревността започва да избухва, опитайте се да запомните, че не само съпругът ви няма способността да контролира дали хората ги гледат или не, човекът, който преминава, може също толкова лесно да гледа някого зад вашата значима друга, сладко куче на улицата или може да ви е дало веднъж.

18 Получаване на внезапно преобразяване.

ревнив съпруг

Вече обичате начина, по който изглежда съпругът ви, така че защо внезапната промяна? Докато е логично, знаете, че те вероятно просто се опитват да се направят чувствайте се по-уверени , няма как да не се почувствате малко ревниви заради цялото внимание, което новият им облик непременно ще им привлече.

Когато се чувствате странно ревниви за тази нова прическа или крещящ маникюр, просто запомнете това: малко вероятно е някой друг освен вас дори да забележи тези промени. Както Лин Гилиард, автор на Оставете го да ви гони разказва Булки , ' [Мъжете] не обръщат толкова внимание на детайлите, колкото жените. Жените са много ориентирани към детайлите. Мъжете са по-прости и са склонни да виждат по-голямата картина.

19 Заемане на страна на приятел вместо вашата.

ревнив съпруг

Shutterstock

Искате партньорът ви да ви подкрепи - а когато не го направят, това е повече от малко предизвикване на ревност. Дори ако това, което казвате, не е популярно мнение (или дори може да се провери вярно), ако вашата съпруга е настрана от някой друг, определено може да ви боли. И макар че може да ви боли малко, ако знаете, че нямате безусловно резервно копие от другата си половинка, опитайте се да запомните, че не сте били точно на нейна страна, когато тя се е опитвала да аргументира поровете като домашни любимци.

20 Да накараш някой друг да се справи с проект, който си мислел, че можеш да направиш.

ревнив съпруг

Не е като да мислите, че вашият значителен човек има някакви скрити фантазии за вашия водопроводчик или майстор сам по себе си, но идеята, че той или тя смята, че са по-компетентни от вас, може да предизвика някаква изненадваща ревност.

В края на краищата, горе-долу сте отстранили течове и сте направили някои други половинчета надстройки на дома в миналото. И докато чувството, че съпругът ви смята, че сте по-малко компетентен, може да бъде трудно да се разклати, вие определено ще им благодарите, когато тръбите ви не се спукат и гипсокартонът ви не трябва да бъде изтръгнат.

21 Намиране на нови приятели.

ревнив съпруг

Shutterstock

Не може да се отрече, че някои хора просто им е по-лесно да правят време нови приятели отколкото други. За съжаление, ако съпругът ви се нареди сред този общителен набор, може да се окажете изненадани от това колко ревнувате. Не е като да не искате той или тя да имат приятели, просто ви се иска да ви е било толкова лесно.

Вместо да се оплаквате от собствения си социален кръг, който с всяка година изглежда става все по-малък, опитайте да положите големи усилия за създаване на нови приятели - изследователи в Медицински център Rush University са свързали активен социален живот с намален риск от когнитивен спад в по-късния живот.

22 Публикуване на секси снимки.

ревнив съпруг

Увереността е секси. Да изглеждаш горещо е секси. Комбинирайте двете и имате рецепта за изобилие от харесвания в Instagram и полусърдечни коментари във Facebook - и добър начин да ви накарате да ревнувате. И въпреки че причините ви да не искате съпругът ви да снима тези секси снимки може да са малко глупави, вие не сте сами да ги съдите: според изследване, публикувано от Американска психологическа асоциация , хората, публикували секси снимки, бяха счетени за по-малко компетентни.

23 Твърде зает, за да излизаш.

ревнив съпруг

Знаете, че съпругът ви има много работа, която не ви включва. Въпреки това, без значение как той или тя прекарват времето си, този малък намек за ревност все още може да повдигне грозната си глава. Когато откриете, че се чувствате по този начин, просто се опитайте да запомните, че вероятно има почти всичко на света - включително прекарване на време с вас - вашият съпруг би предпочел да прави, отколкото да прекара още една късна вечер на работа или да се радва на семейно събиране.

24 Обсипване на вашия домашен любимец или деца с обич.

ревнив съпруг

Не е така, както си мислите вашия домашен любимец или децата всъщност се състезават за привързаността на вашия съпруг - поне логическата част на мозъка ви не го прави. Въпреки това, когато изглежда, че вашият значим друг ще ви принуди да спите на дивана до края на живота си, тъй като Фидо намира вашата страна на леглото по-удобна, разбираемо е, че може да сте малко ревниви.

„Майка - особено нова майка - може бързо да бъде погълната от детето, без да отделя толкова много любов и внимание на съпруга си. Това може да доведе до чувство на ревност от страна на съпруга и дори да създаде известна вина и у него за това, че има такива чувства “, казва д-р Кулага. „Не забравяйте, вие сте модел за подражание на децата си за връзките и как те действат. Добре е да имаш време на мама и татко.

25 Необходимо време сам.

ревнив съпруг

Shutterstock

На практика всеки по света има нужда от време на време сам време . Въпреки това, чувството, че съпругът ви всъщност предпочита да лети самостоятелно - особено когато искате някаква компания - може да накара дори и най-равномерния съпруг да се почувства внезапно изнервен от ревност. Добрата новина? Съпругът ви, който прави малко самостоятелна почивка, всъщност може да бъде от полза за връзката ви в дългосрочен план. Според изследователи от UCLA , времето само може действително да подобри способността на човека за съпричастност, давайки тласък на връзката ви в процеса. И за повече начини да затвърдите връзката си, открийте тези 40 романтични преживявания, които всеки трябва да има до 40 .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации