25 невероятни факти за „Междузвездни войни“, които дори феновете не знаят

The Междузвездни войни филмите просто могат да бъдат анализирани, документирани и обсъждани франчайз за научна фантастика някога създадени. И все пак, все още има толкова много за филмите, които дори упоритите фенове не знаят. Дори и да се смятате за джедайски господар Междузвездни войни любопитни факти - сертифициран историк на всички неща Skywalker and Solo - вероятно има няколко отрязващи челюсти, които все още ще бъдат новина за вас. Ето 25 Междузвездни войни факти, които могат да ви изненадат, независимо колко стотици пъти сте гледали сериала. А за гегове, които ще получат само феновете, ето 30 глупави вицове от „Междузвездни войни“, които всъщност са весели .1 R2-D2 веднъж говореше английски и беше някакъв глупак.

R2D2

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

R2-D2, който всички познаваме и обичаме, говори само с бипкания и свирки, език робот, който повечето от приятелите му могат да разберат. Но в оригинален проект на Междузвездни войни , написана през 1974 г., R2-D2 говори в пълни изречения.Още по-тревожно е, че той не беше симпатичният глупак, който по-късно щеше да стане. Той всъщност беше някакъв побойник, тормозеше приятеля си C-3PO с обиди от рода на: „Ти си безмозъчен, безполезен философ“ и „Ти не си нищо повече от мъдър, уморен интелектуалец. Защо сте създадени е извън моите логически системи. ' Шиш, свали враждебността надолу, нали?Ето за звездите, които са се преобразили заради работата си 14 актьори, които изглеждаха неузнаваеми в големи филми .2 Оригиналът Завръщане на джедаите завършвайки видя Люк Скайуокър да се обърка

Люк Скайуокър и Дарт Вейдър, Завръщане на джедаите

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

Оригиналната трилогия завършва с щастлива нота. Тъмната страна е победена и всички наши любими герои оцеляват. Но според J.W. На Ринцлер всичко зад кулисите Създаването на звездни войни: Завръщането на джедаите , основният том за това как е направен епизод VI, това не беше първоначалната идея.

В ранните сюжетни срещи писател-режисьор Джордж Лукас счита за край за Завръщане на джедаите това беше много, много по-тъмно. Докато го пусна на съавтор Лорънс Касдан , „Люк сваля маската си. Маската е последното нещо - и тогава Люк я облича и казва: „Сега съм Вейдър“. Изненада! Крайният обрат. „Сега ще отида и ще убия флота на [бунтовниците] и ще управлявам Вселената.“Касдан хареса идеята, казвайки на шефа си: „Това според мен трябва да се случи.“ Но Лукас в крайна сметка реши да тръгне по различен начин, чувствайки се, че Лука става зъл е твърде тъмен, тъй като неговият франчайз „е за деца“.

3 Йода беше почти маймуна.

Лука и Йода, Империята отвръща на удара

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

Много преди Йода да е създаден с аниматроника и куклен театър, от майстор Muppeteer Франк Оз , планът беше да се наеме действителен актьор ... маймунски актьор, т.е. Според Създаването на Междузвездни войни: Империята отвръща на удара , те планирали да облекат истинска маймуна в костюм и маска на Йода. Има снимки на маймуната в тренировка и странно отвратителния прототип на маска Йода.

За щастие, член на екипажа, който преди е работил 2001: Космическа одисея посочи, че маймуните, използвани при откриването на този филм, са огромно главоболие, което е достатъчно, за да убеди Империя Режисьори да уволнят маймуната си Йода.

Ако все още ви липсва Холивуд от 80-те, вижте 30 цитата за филми на всеки 80-те години Kid знае наизуст .

4 Кари Фишър удари шамар на Оскар Айзък повече от 40 пъти ... в първия ден на снимките.

Лея и По в „Последните джедаи“

Филми на Уолт Дисни

По Дамерон ( Оскар Исак ) отива срещу генерала Лея Органа ( Кари Фишър ) поръчки в Последните джедаи , но не без последствия. Разкри Исак в интервю с Стивън Колбърт че сцената, в която Лея понижава По, е била трудна за получаване на правилно, което води до покойната актриса, която шамари по-младата звезда повече от 40 пъти. Каква чест.

мечта да бъде преследван от мечка

5 Боба Фет се появи за първи път на парад в страната.

Ландо и Боба Фет, Империята отвръща на удара

Филми на Уолт Дисни

Повечето хора вярват, че легендарният ловец на глави Боба Фет се появява за първи път през 1980-те Империята отвръща на удара . Но хардкор феновете знаят, че това се е случило малко по-рано, в много злепоставените Специален празник на Междузвездни войни през 1978 г. - и те също биха сгрешили. Историята му се връща малко по-назад.

За първи път някой е насочил поглед към Боба Фет на 24 септември 1978 г., по време на парада на провинцията в Сан Анселмо в Калифорния. Гражданите имаха само късмета да разгледат предварително какво ще стане едно от тях Междузвездни войни „най-обичаните лоши, защото споделят пощенски код с 52 Park Way, първоначалното седалище на Lucasfilm.

Дуейн Дънам , помощник-филмов редактор на Лукас, който носеше костюма, каза в интервю че той и човек, облечен като Дарт Вейдър, „бяха в предния край на парада“. „Ние водехме цялата работа. Просто вървяхме рамо до рамо по улицата - обясни Дънам. 'Беше малко смешно.' На парада нямаше толкова много хора, спомни си той, преди да добави: „Не мисля, че никоя преса извън вестник„ Сан Анселмо “го отразява по никакъв начин.“

За още емблематични блокбъстъри, които ще ви напомнят за първокласния касов сезон, ето 20-те най-добри летни филма за всички времена .

6 Самуел Л. Джаксън имаше гравиран светлинен меч с лоша дума.

Самюел Л. Джаксън като Мейс Уинду Отмъщението на ситите

Филми на Уолт Дисни

юни бъг духовен смисъл

Докато правите интервю на BBC Шоуто на Греъм Нортън , Самюел Л. Джаксън настояваше, че той все още притежава лилавия светлинен меч, който неговият герой, Мейс Уинду, използва в някои доста епични битки в Междузвездни войни предистории. Но най-шокиращото разкритие? Това, което твърди Джаксън, е гравирано върху светлинния му меч, който не е подходящ за малки деца.

Всеки дългогодишен последовател на кариерата на Джаксън вероятно би могъл да се досети. Както си спомняте, през 1994 г. Джаксън се появи в На Куентин Тарантино Криминале , където изигра просветен наемен убиец на име Джулс Уинфийлд, чийто портфейл е избродиран със същите думи.

7 Оригиналният Дарт Вейдър е забранен за всички Междузвездни войни събития.

Междузвездни войни Дарт Вейдър

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

Когато мислим за Дарт Вейдър, първото име, което идва на ум е Джеймс Ърл Джоунс , гласът зад най-скандалния злодей в поредицата. Но мъжът в костюма беше някой съвсем различен, британски културист на име Дейвид Проуз . И Prowse очевидно не е сред любимите хора на Лукас.

Както Prowse разкри на уебсайта си (който впоследствие беше свален), той бе забранен от всички „свързани с Lucasfilm събития“, което включва конвенции и други Междузвездни войни тържества. Когато потърси обяснение, Проуз каза, че му е казано „Че съм изгорил твърде много мостове между Лукасфилм и себе си“ - няма друга причина. “ Лукас отказа да даде подробности, но има много слухове за разрива, като мнозина вярваха, че Проуз е твърде гласовит за недоволството си от научаването, че друг актьор, Себастиан Шоу , ще се използва за сцената на демонтиране на Вейдър.

За повече статистика за забавление, изпратена директно във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

8 Адам Драйвър записа последните си редове като Кайло Рен в собствения си килер.

Кайло Рен Възходът на Скайуокър

Филми на Уолт Дисни

Според Матю Ууд , редактор на звук на Възходът на Скайуокър , промените в сценария дойдоха толкова късно, че той трябваше да пътува до дома на Адам Шофьор , който играеше злодей Кайло Рен през най-новата трилогия, за да го запише как доставя няколко нови и необходими реплики на доста нискотехнологично място. „В крайна сметка отворих един от шкафовете му, където имаше всичките му костюми, и просто избутах костюмите от пътя и казах,„ закачи си главата тук “, каза Ууд на SoundWorks Колекционен подкаст за седмицата.

9 Първият Междузвездни войни почти предизвика истинска война.

Татуин пейзаж, нова надежда

Филми на Уолт Дисни

За да създаде безплодната пустинна планета Татуин, Лукас намери идеалната обстановка в Тунис. Това, което той не отчете, беше как дори малко филмова продукция може да доведе до социално-политическо напрежение. Тунис споделя граница с Либия, която по това време беше управлявана от диктатор Муамар Кадафи . Съобщава се, че правителството на Тунис е получило заплахи от Кадафи , предупреждавайки, че конфликтът е неизбежен, ако не премахнат военно превозно средство от либийската граница.

Въпросното „военно превозно средство“ всъщност беше Jawa Sandcrawler. Лукас се съгласи да премести реквизита, защото, подстрекаването към международен инцидент не е чудесен начин да се рекламира филм.

10 Чубака трябваше да бъде защитен от ловци на мечки.

Чубака Завръщане на джедаите

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

В сравнение със снежните тундри и безплодните пустини Междузвездни войни актьорите и екипажът трябваше да издържат, снимайки се в горите Редууд в Северна Калифорния, за да създадат горската луна на Ендор за Завръщане на джедаите , трябва да е било торта. С изключение на актьора Питър Мейхю , който играеше Чубака. По време на няколкомесечната стрелба той трябваше непрекъснато да бъде контролиран от бодигардове в ярки жилетки, за да го предпази от ловци. Това е така, защото в костюма Мейх лесно би могъл да бъде объркан с мечка.

Но по-веселото, телохранителите трябваше да защитят актьора от хора, които търсят в гората Бигфут - да, че Бигфут, митичното, маймуноподобно същество, за което се говори, че се крие някъде в тихоокеанския северозапад. Може да сме склонни да вярваме, че това е просто поредната приказка, но всъщност самият Мейхю потвърди историята на Reddit.

11 Сър Алек Гинес, който играеше Оби-Уан, мразеше Звездна война с .

Оби Уан Кеноби, Нова надежда

Филми на Уолт Дисни

Великият актьор Сър Алек Гинес е свикнал да изпълнява Шекспир, преди да подпише да играе Оби-Уан Кеноби. И според много сметки той го мразеше. В писмо до приятели, получено от Mashable , Гинес се оплака, че „нов диалог за боклука достига до мен всеки ден на заплата от розова хартия - и нищо от това не прави характера ми ясен или дори поносим.“

Нещо повече, в анекдот, споделен в неговата автобиография, Положително финален външен вид , Гинес си спомня за среща с млад фен, който поиска автограф и заяви, че е виждал Междузвездни войни сто пъти. Той се съгласи да даде на детето автограф, но само ако никога повече не гледа филма. „Той се разплака“, пише Гинес. „Само се надявам момчето, което вече е на тридесет години, да не живее във фантастичен свят на втора ръка, детски баналности.“

12 Има няколко преки препратки към Кръстник през целия франчайз.

Джаба Хът Завръщане на джедаите

Филми на Уолт Дисни

Джордж Лукас е добър приятел Франсис Форд Копола и работи по Кръстник . Можете да видите влиянието на този филм в няколко различни аспекта на Междузвездни войни , като се започне от работната връзка на Хан и Джаба, която има вкус на организирана престъпност. Но може би най-вълнуващата визуална препратка към мафиотската класика е в Завръщане на джедаите , когато Лея удушава Джаба с веригата си. Това отразява смъртта на Лука Браси ( Лени Монтана ) - връзка, която беше много умишлена, според официалния сайт на Междузвездни войни.

13 * NSYNC първоначално е бил в Атака на клонингите .

NSYNC

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Като искане на дъщерята на Лукас той покани членове на момчешка група * NSYNC за да направи кратко камео в предисторията Атака на клонингите на почивка от турнето си PopOdyssey през 2001 г.

Ланс Бас и Джъстин Тимбърлейк избраха да предадат възможността, но останалите от групата се съгласиха да бъдат пригодени за джедайски рицари. Те дори са участвали в действителна битка, борейки се с дроиди в климатичната битка за Геонозис. Джоуи Фатоне запомни че единственото направление, което им е дадено, е: „Преструвай се, сякаш се бориш с дроиди.“ За съжаление, никога няма да разберем дали са били убедителни като джедаи - сцените им са изрязани от последната редакция.

сънуваш как майка ти умира

14 Никой не казва думата „Ewok“ в нито един момент от Връщане на Джедаи.

Уикет Евок в завръщане на джедаите

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

Отидете да прегледате филма, ако не ни вярвате! Нито веднъж в цялата Завръщане на джедаите някой казва ли „Ewok“. Използва се името в сценария — Сценична посока гласи: „Странно малко космат лице с огромни черни очи се появява бавно. Съществото е EWOK, на име WICKET ”- но това е!

И така, как всички излязохме от театрите, знаейки, че тези същества се наричат ​​Ewoks? Играчките от епохата потвърдиха името, но със сигурност изглеждаше, че всички говорят за Ewok много преди да купим играчките. (Някой да разреши тази мистерия, преди да загубим ума си!)

15 Поргите съществуват само за да прикрият крадките на сцени.

Порг в „Последните джедаи“

Филми на Уолт Дисни

Всички онези очарователни пори, които дразнят горката Чубака Последните джедаи първоначално не бяха част от сценария. Те бяха добавяне в последния момент от режисьора Риан Джонсън когато научи, че мястото им на снимане, ирландският остров Скелиг Майкъл, е изпълнено със стотици много приятелски настроени (и изобщо не-срамежливи) пуфини.

Като дизайнер на концепции за създания Джейк Лънт Дейвис обясни в интервю , те решиха да намерят положително решение за това, което би могло да бъде скъп проблем. 'Не можете да ги премахнете', каза Дейвис за пуфините. „Физически не можете да се отървете от тях. И цифровото им премахване е проблем и много работа, така че нека просто да се търкаляме с него, да играем с него. И така, мисля, че той си помисли: „Е, това е страхотно, нека имаме свои собствени местни видове.“

16 Дарт Мол едва мига Фантомната заплаха .

Дарт Мол Фантомната заплаха

Филми на Уолт Дисни

Докато броят на примигванията варира в зависимост от това, когото питате, зловещият, злобен поглед на Дарт Мол е отличителен белег на неговия характер. Съобщава се, че червени контактни лещи носен от актьор Рей Парк затрудняваше и болезнено да мига, но също така беше решено, че това е полезен избор на характер. Един от случаите, в който феновете на Междузвездни войни се съгласяват, е, че Дарт Мол затваря за кратко очите си веднага след като е нарязан наполовина от Оби-Уан.

17 Гласът на Чубака е смесица от язовец, лъв, тюлен и морж.

Хан Соло и Чубака в нова надежда

Филми на Уолт Дисни

Когато Wookiee изръмжи, това звучи като нещо познато и напълно уникално. Това е подвигът на звуковия дизайнер Бен Бърт , който трябваше да излезе с глас за Чубака, който не беше просто запис на ядосана мечка.

„[Чубака] нямаше съчленени устни“, Бърт веднъж припомнен . - По принцип можеше да отвори и затвори устата си. Така че вие ​​също трябваше да създадете звук, който би бил правдоподобен, идващ от уста, която се оперира като неговата. В крайна сметка Бърт смеси вой и рев на няколко различни същества, включително язовци, лъвове, тюлени и дори морж от Лонг Бийч, Калифорния. Този уникален по-долу е станал толкова емблематичен, че има дори YouTube уроци , които привлякоха милиони гледания, където можете да получите поетапно ръководство за това как да говорите като Chewy.

18 Принцеса Лея беше почти изиграна от звезда от сериала.

Принцеса Лея Нова надежда

Филми на Уолт Дисни

Сред многото актриси, прослушали се в ролята на принцеса Лея в Нова надежда беше Laverne & Shirley звезда, Синди Уилямс. Кадри от нейното прослушване оцеля и е попаднал в YouTube - Уилямс, който преди е работил с Джордж Лукас На Американски графити, прочетете ранна версия на сцена между Хан и Лея относно информацията, която носи R2 и дължимата награда. Десетилетия по-късно, в интервю за Телевизионната академия, актрисата припомни диалога „невъзможно е да се каже“ и похвали Фишър като единствения избор за бунтовническата принцеса.

19 Комуникаторът на Qui-Gon и Obi-Wan всъщност е дамска самобръсначка.

Юън Макгрегър като Оби Уан Кеноби

Филми на Уолт Дисни

сърбяща подметка на левия крак

Някои от най - футуристичните реквизити в Междузвездни войни филми бяха създадени с някои много необичайни материали. Като светлинния меч на Люк Скайуокър, който всъщност беше само дръжката на винтидж светкавица на камерата или мундщука на медицинския дроид в Империята отвръща на удара , който беше просто микрофон от старата школа.

Но любимата ни част от измама с реквизит е вътре Фантомната заплаха . Може да не сте разглеждали два пъти комуникаторите, използвани от Куай-Гон Джин ( Лиъм Нийсън ) и Оби-Уан Кеноби ( Юън Макгрегър ). Но ако сте го направили, може би сте забелязали, че те са оформени точно като бръснач Gillette. Това е, защото те са! Не буквално, разбира се, но те бяха създадени от смолата на Gillette Ladies Sensor Excel Razor.

20 Дарт Вейдър беше почти много известен актьор.

Дарт Вейдър, Междузвездни войни

Филми на Уолт Дисни

Истинското лице на никого не е обгърнато с толкова мистерия и очакване, колкото Дарт Вейдър. В продължение на седем години цялата вселена се чудеше: „Как изглежда той? Колко страшен е той? ' Лукас знаеше това, когато маската най-накрая излезе Завръщане на джедаите , трябваше да опакова вало. Затова той за кратко обмисли да намери някой известен, може би легендарен британски сценичен актьор като Лорънс Оливие или Джон Гилгуд (с малко грим, разбира се), за да се присъедини към Вейдър.

Но според Създаването на Междузвездни войни: Завръщането на джедаите , Лукас бързо обърка тази идея, тревожейки се, че това ще отвлече вниманието на хората от историята и те „няма да го приемат на сериозно“, по думите му. Но все още можем да си представим драматичното емоционално усещане, което Оливие би излъчил като умиращ Дарт Вейдър. Как може това не да бъде достоен за Оскар?

21 Кари Фишър и Харисън Форд се забавляваха с Монти Пайтън и Ролинг Стоунс по време на снимките Империята отвръща на удара .

Принцеса Лея, Империята отвръща на удара

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

През 1979 г. Фишър наема лондонска градска къща от член на Монти Пайтън Ерик Идъл , където тя остана по време на снимките Империята отвръща на удара, тя пише в есе за Newsweek през 1999г.

Една вечер Айдъл го посети, след като се върна от Тунис, където той и останалите членове на Питон бяха снимали Животът на Брайън . „Донесе тази напитка, за която каза, че са дали екстрите, за да работят по-дълго“, пише Фишър. „Нарекох го Тунизийско средство за почистване на маса.“ Харисън Форд спряха, както и Ролинг Стоунс, които записваха блока. „На следващата сутрин се обадихме много рано, но трябва да прецените удоволствието“, обясни Фишър. „Rolling Stones или ранно обаждане? И решихме и двете.

След като купонясваха цяла нощ с камъните, Форд и Фишър пристигнаха за сутрешните снимки без никакъв сън. Първата сцена за деня? Срещата на облачния град с Ландо. Това беше първата им среща с Били Дий Уилямс и, както ще забележите във филма, и Хан, и Лея са усмивки. Е, кой не би искал цяла нощ със Стоунс?

22 10-годишният Хан Соло беше почти вътре Отмъщението на ситите .

Чубака, Лея и Хан в Empire Strikes Back

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

Ако винаги сте се чудили дали Хан Соло като дете е бил толкова безпроблемно готин като версията за възрастни, почти имаме шанс да разберем в Отмъщението на ситите сцена. Като концептуален художник Иен Маккейг обяснено в Отмъщението на ситите art-of book, млад соло, отгледан от Чубака, беше разгледан за кратко и дори очертан в илюстрации.

Според Маккейг, малкият Хан е „абсолютен мърляч“. Той дори имаше ред в оригиналния сценарий: „Намерих част от дроид-предавател близо до източния залив. Мисля, че все още изпраща и получава сигнали. ' Не твърде разтърсващо земя, дадено, но все пак невероятно, защото тази реплика щеше да бъде произнесена на Йода, което щеше да отбележи първата и само обмен между двамата Междузвездни войни знаци. По-късно филмът за предистория Само ще попълни някои от предишните истории на младия възрастен Хан.

23 Лицето на Боба Фет беше разкрито в Империята отвръща на удара.

Боба Фет и Дарт Вейдър в Empire Strikes Back

Филми на Уолт Дисни

Почти всяко дете, което видя Империя в театрите имаше същата мисъл: 'Чудя се как изглежда Боба Фет под тази маска.' Е, не за да ви умори, но истинската му халба е във филма! Той беше точно там, на видимо място, без маската и никой не осъзна!

Може да ви бъде простено, че не сте забелязали, тъй като бихте имали нужда от познания за продукцията, за да знаете какво виждате. Като Джеръми Булок , който играе Боба Фет, обясни в интервю от 2000г „Един ден седях в екипа на Boba Fett и бях попитан дали нямам нищо против да играя този императорски офицер, защото нямаше кой да играе ролята.“ Въпросната роля беше лейтенант Шекил, герой, който дори още нямаше име. Сцената му, каза Булок, беше „в Облачен град, където принцеса Лея казва:„ Люк, това е капан “! Отвличам я. Мигове по-рано ме виждате като Боба Фет, по която стреля Марк Хамил . ' Една сцена и видяхме и двете Боба с маската и без нея - и дори не осъзнахме!

Първоначалното име на Йода беше Бъфи.

Йода, Империята отвръща на удара

IMDB / Walt Disney Motion Pictures

Повечето Междузвездни войни фанатиците вече знаят, че пълното име на Йода, поне в оригиналния сценарий, е „Минч Йода“, преди да бъде съкратено до нещо, което се търкаля малко по-лесно от езика.

в Полша вероятно ще намерите тези украсяващи коледни елхи обикновена украса.

Но ето един забавен факт, който може да ви изненада: В много, много ранните етапи на писане на Империята отвръща на удара , Оригиналното име на Йода беше - подгответе се - Бъфи. Да, Бъфи, име, което обикновено свързваме със страхотни тийнейджърски убийци на вампири. Светът щеше да е съвсем различно място, ако Йода някак си беше дал това много не-Йода-подобно име.

25 Има малък остров в южната част на Тихия океан, който приема Междузвездни войни монети като законно платежно средство.

Остров Ниуе

Shutterstock / Featureflash Photo Agency

Малкият полинезийски остров Ниуе, на 1500 мили от брега на Нова Зеландия, може да не е далечна, далечна галактика, но според Лос Анджелис Таймс , това е единственото място на тази планета, където можете да плащате за стоки и услуги, използвайки колекционерски монети с участието на Люк Скайуокър, C-3PO и други Междузвездни войни знаци.

Монетите, които приемат обаче, не са просто стари Междузвездни войни монети Те трябва да произхождат от монетния двор на Нова Зеландия - и всички те включват портрет на Кралица Елизабет II от другата страна. Също така всяка монета се продава за около 20 долара, но те имат само номинална стойност от 80 цента. Така че, ако всъщност използвате Междузвездни войни монети, за да купите каквото и да е, вие сте по-голям издънка от Ландо, който сключва сделка с Дарт Вейдър

Популярни Публикации