22 въпроса, които да задавате на половинката си веднъж годишно

Когато сте женени от дълго време, лесно е да преминете към ежедневието и познатия начин на живот и да забравите, че не е задължително да отговаряте на всички нужди на партньора си. Това, че някой не гласува жалба, не означава, че няма такава и последното нещо, което искате, е да бъдете заслепени от документи за развод, когато смятате, че бракът ви върви напълно добре.

Какво още, според двойки консултант и треньор Lesli Doares , особено жените са склонни да „мълчат по радиото след години опити за подобряване на връзката. Ако тя вече не говори за това и конкретно решение не е приложено, тя може да планира излизането си. Но мъжете - както нашето общество често забравя - също имат чувства и много съпрузи предпочитат да запълнят емоциите си, отколкото да кажат на половинката си, че нещо не е наред.

[Ако искате да покажете на една-единствена малко допълнителна любов, вижте тези 25 невероятни подаръка за изненада за вашия съпруг .]Сега никой не предлага да провеждате разговор за големи отношения всеки ден - това би било изтощително. Но е важно да се проверявате от време на време, ако не поради друга причина, за да покажете на другия колко много означават те за вас. И за да не се налага да влизате сляпо в този разговор, ето едно удобно ръководство за видовете въпроси, които трябва да задавате на половинката си поне веднъж годишно. И за тайните на семейното блаженство, проверете навиците, които според експертите ще увеличат шансовете ви за развод .какво означава лъв

„Как мога да направя деня ви по-добър?“

В статията му „Как спасих брака си“ писател Ричард Пол Евънс каза, че задаването на този прост въпрос на жена му напълно промени всичко за него и съпругата му, към по-добро. - Стените между нас паднаха. Започнахме да водим смислени дискусии за това какво искаме от живота и как можем да се направим по-щастливи “, пише той. За да научите повече, вижте 10 реални хора споделят как са обърнали брака си .„Какво мога да направя, за да се почувствате по-обичани?“

През 2004 г. Том Елиф , старши вицепрезидент на Международната мисионна комисия по духовното възпитание и църковните отношения, излезе със списък с въпроси, които всеки съпруг трябва да зададе на съпруга си, и това беше на върха. Съпругата му от тридесет години, Жани, каза Семеен живот днес че когато съпругът й за първи път зададе този въпрос, тя „беше почти издухана. Беше прекрасно.

„Какво мога да направя, за да се почувствате по-уважавани / почитани?“

В неговата книга, Как да преобърнете брака си за 10 дни , водещ пастор на църквата Oasis Филип Вагнер каза, че „зад всеки проблем с брака има проблем с честта. Независимо дали става въпрос за финанси, сексуалност или различия, някой се чувства обезчестен. ' Затова той предлага първо да бъдете честни със себе си и да попитате: „Как да обезчестя [съпруга / съпругата си]?“ и след това ги попитайте какво бихте могли да направите, за да почувстват по-дълбоко ниво на уважение.

„Какво мога да направя, за да се почувствате по-разбрани?“

Може би си мислите, че познавате съпруга си отвътре и отвън, но истината е, че хората се променят. Вашият партньор може да не е същият човек сега, когато е бил, когато за първи път сте се оженили за тях, така че си струва да се обърнете към него, ако има значителни разлики между вас двамата, които кара другия човек да се чувства по-малко чут или забелязан. Ще забележите, че много от тези въпроси започват с „Какво бих могъл да направя, за да ...“, а не просто: „Чувствате ли се разбрано?“ или „Чувствате ли се обичани?“, тъй като винаги е по-добре да влезете в дискусия по начин, който дава на съпруга ви да разбере, че сте готови да предприемете действия за промяна.„Какво мога да направя, за да се почувствате по-сигурни?“

Това е още едно добро от Елиф. Между другото, той подчертава, че трябва да ги помолите един по един, вместо просто да ги разпечатате като списък и да ги предадете на съпруга си да попълнят като формуляр.

„Какво мога да направя, за да се почувствате по-оценени?“

Лесно е да възприемете малките неща, които съпругът ви прави за вас, за даденост и този въпрос показва, че сте наясно с това и активно се опитвате да избегнете тази човешка клопка. „Дори ако една двойка изпитва стрес и трудности в други области, благодарността във връзката може да помогне за насърчаване на положителни резултати в брака“, Алън Бартън , водещ автор на изследване за връзката между благодарността и брачните резултати, каза в университетски бюлетин . За повече съвети като този разгледайте 30 неща, които правите правилно, които ще подобрят брака ви .

'Щастлив ли си?'

Това е атомната бомба с въпроси, но това е едно, което трябва да зададете на половинката си - и, честно казано, себе си - от време на време, за да сте сигурни, че отговорът е (като цяло) „Да“.

„Как си представяте нашето бъдеще заедно? Какво можем да направим заедно, за да постигнем тази цел?

Да не бъде отменено от съпруга си, Жани Елиф направи свой списък с въпроси че всяка съпруга трябва да попита съпруга си и това е особено добро, тъй като гарантира, че имате една и съща визия за бъдещето си като двойка и активно работите за това.

какво означава мелинда

„Имаш ли някакви големи мечти, които тепърва ще споделиш с мен? И ако да, как мога да ви помогна да ги постигнете? '

Една от най-добрите части за тези няколко години запознанства е „етапът на дълга разходка“, където вие, добре, отивате на дълги разходки и споделяте вашите надежди и мечти. Но след като сте женени от известно време, съпругът ви може да е сдържан да споделя мечти, които изглеждат финансово рискови или дори необичайни. Задаването на този въпрос ще ви помогне да разберете, че техните индивидуални занимания са все още важни за вас, а последващите действия показват, преди дори да отговорят, че сте на тяхна страна.

„Ако можете да промените едно нещо в нашия брак, какво би било то?“

Това е хубав, отворен начин да поканите съпруга си да сподели притеснения, без да има отрицателни конотации „Какво не е наред с нашия брак?“

„Кой е най-щастливият ви спомен за нас заедно?“

Според изследвания публикувано в Мотивация и емоция , двойките, които си спомнят за най-добрите си времена заедно, отчитат по-голямо удовлетворение от връзката. Но ако сте загубили малко искрата в брака си, говоренето за старите времена също може да ви помогне да си спомните защо сте се събрали на първо място и да го влеете в сегашната си връзка.

„Дръжте в съзнанието си някои остри спомени от първите пристъпи на любов - когато сте знаели, че никога не сте искали да сте далеч от този човек, когато сърцето ви е усетило физически скок при вида им“, Луис и Марша Макгий, които са били женени 42 години, каза Най-добър живот .

„Какъв бихте искали да бъде нашият сексуален живот?“

Може да звучи като странен въпрос, но, Според сертифициран секс терапевт Кристин Мари Бенион , „много двойки в дългосрочни връзки никога не говорят за сексуалното си споразумение, докато не стигнат до размити води. Може да е толкова полезно да се говори за това колко често всеки партньор би искал да има сексуален контакт, какво е разбирането му за вярност и други начини да останат в тясна връзка, когато сексуалното преживяване просто не е в картите. “

'Каква е вашата идея за идеален брак?'

Формулирането на въпроса по този начин оставя място на съпруга ви да обясни приоритетите си по начин, който изглежда теоретичен, а не специфичен за вашия брак, и следователно може да им улесни да изразят как се чувстват в действителност по някакъв начин.

„Как смятате, че бракът ни върви?“

Според треньор по запознанства и връзки Карла Ромо , задаването на подобен въпрос по отворен начин е по-добре от категоричното питане: „Мислите ли, че нещата вървят добре / зле?“ тъй като дава шанс на партньора ви да изрази напълно мислите и чувствата си, вместо да бъде вкаран в отговор с една дума.

значение на секс тълкуване на сънища

„Какво мога да направя, за да разберете колко много ви обичам?“

В трогателна нишка на Reddit, която стана вирусна , възрастен вдовец пише за това колко е обитаван от спомена за всички времена, когато съпругата му го е питала дали иска да отслабне или все още я намира за привлекателна, и как е пожелал да се е постарал по-усилено, за да се увери, че тя винаги знаеше колко много я обича. Дори и да не получите съществен отговор на този въпрос, по някакъв начин самият въпрос вероятно е собствен отговор.

„Чувствате ли се, че прекарваме достатъчно време заедно?“

Съгласно терапевтът и най-продаваният автор за самопомощ Тина Б. Тесина , от решаващо значение е да не влизате „толкова в ролята си на родители, че забравяте да бъдете партньори“. Затова е важно да се чекирате на всеки толкова често, за да сте сигурни, че съпругът ви чувства, че харчите достатъчно качество време заедно, така че романсът да не излиза напълно през прозореца, докато се грижите за децата.

„Къде виждате връзката ни след пет години?“

Хората питат това много, преди да се оженят, но след като тръгнат по пътеката, лесно е да се предположи, че вече не е необходимо. Важно е обаче връзката ви да продължи да се разраства дори след като сте изрекли обетите си и двамата да сте на една и съща страница за това какво означава за вас.

„Мога ли да направя нещо, за да ти улесня деня?“

Това е особено добро, за да попитате жена си, като скорошно следват от Харвардското бизнес училище установи, че до 25 процента от двойките се развеждат поради „разногласия относно домакинската работа“, като по-голямата част от подбудителите са жени. Като доказва тази вирусна публикация във Facebook от 2017 г. , често малките неща - като например да правите на жена си чаша кафе сутрин или да миете чинии, за да може тя да гледа любимото си телевизионно предаване - могат да я накарат да се чувства истински ценена и обичана.

„От вашите приятели и семейство, кой според вас има най-добри отношения и защо?“

Подобно на въпроса „Каква е вашата идея за идеален брак“, това предоставя на партньора ви шанс да хвърли светлина върху някои от нещата, които може да липсват в брака ви, без да се налага да го правите специфичен за вас. Като допълнителна полза може да ги улесни да осъзнаят какво ги притеснява или от какво се нуждаят повече, ако все още не са го разбрали. „Понякога хората трудно формулират какво искат или имат нужда от една връзка, но могат да го разпознаят, когато го видят в друга двойка“, експерт по връзките и автор на Първо ни идва: Ръководството на трайната двойка за трайна любов Анита Члипала , каза Институтът Готман .

най -добрите snl скитове на всички времена

„Какво бихте сметнали за непростимо и защо?“

Не предполагайте, че познавате долния ред на съпруга си. Реалността е, че някои хора знаят, че могат да простят, да речем, грешка за една нощ, но не могат да преодолеят измамата за едногодишна афера. „Знаейки по-подробно какво би навредило дълбоко на съпруга ви, може да внесе доза реалност и да помогне за защитата на връзката ви“, пише Чипала.

'Защо ме обичаш? И кога се чувствахте най-обичани от мен?

Справедливо е, че поне един от тези въпроси би бил стимул за самочувствие, но този въпрос има и много практическа стойност. Вече сте питали за някои от нещата, които правите погрешно, които трябва да опитате да промените, така че защо да не разберете какво правите правилно, за да можете да го усилите?

„Бихте ли се оженили за мен, отново и отново?“

Ей, няма такова нещо като също сладка. Не вярвате? Просто проверете тези 20 предложения за брак, които ще ви накарат да повярвате в истинската любов.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации