21 неща, които всички мислим, но никога не трябва да казваме

„Всички си го мислехме!“ рядко е добро извинение за казвайки нещо грубо . Дори и всъщност другите да мислят едно и също, има причина всички да запазваме подобни мисли за себе си. Оставете устните си да се развързват твърде свободно и ще разрушите приятелства, ще загубите работа и ще живеете доста неудобно. Все пак сте виждали Диво, диво —Знаеш, че има причина казване на истината , цялата истина и нищо освен истината не винаги е за по-добро благо.

летящ насън

За да избегнете социални и професионални катастрофи, наложително е да се научите да държите някои неща за себе си. Следващите мисли са доказателство, че не всичко, което минава през мозъка ни, трябва да напусне устата ни. Пригответе се да осъзнаете това честността не е винаги най-добрата политика ! А за по-често срещани лъжи разгледайте 60 бели лъжи, които разказваме всеки ден .

1 „Не слушах.“

чернокож мъж и жена говорят на открито

iStock / fizkesХей, случва се! Зонирането е човешка природа. Понякога вашият съпруг, дете или приятел продължава и продължава, и вие пропускате последните 30 секунди от историята им. Вместо да им кажете, че не могат да задържат адекватно вниманието ви, по-добре е да се усмихнете и да кимнете и да изхвърлите „Уау, толкова готино!“ от време на време.2 „Трябва не са получили бретон. '

По-възрастна жена с бретон защо има бретон в най-доброто

ShutterstockВ живота на всяка жена идва момент, когато тя се оказва на кръстопът: за да получите бретон , или да не получавам бретон. Ако тя избере първото, наложително е да подкрепите пътуването й, независимо от резултата. Към този момент делото е направено - и дори да изглежда нелепо, няма смисъл да я караме да се чувства несигурна. Това са правилата!

3 „Правиш това погрешно.“

обучение на служител

Shutterstock

Виждането на някой, който изпълнява задача неправилно, може да подлуди и естествено е да имате желание да се нахвърлите. Но освен ако няма опасност да наранят себе си или другите - или случайно да изтрият часове упорита работа от други колеги - най-добре е да не изнасяте непоискани съвети.4 „Това беше трудно за гледане.“

жена, която затваря уши, докато мъжът свири на китара

Shutterstock

Всички сме имали приятел да ни покани на някакъв личен спектакъл - пиеса, четене на поезия, музикално представление - което се оказа пълно и пълно бедствие. И когато те се приближиха развълнувано, след като шоуто най-накрая приключи, вероятно се върнахте към класиката: „Ти беше невероятно . ' (В името на изкуството и приятелството продължете да правите това.)

5 „Не помня името ти.“

Здравей! Името ми е

Shutterstock

Никога не казвайте на някой, че не си спомняте името му! Просто се усмихнете и опитайте да ги запознаете с някой нов, за да бъдат принудени да кажат името си отново. По този начин можете да си спестите неудобството от препъването чрез „Съжалявам, не мисля, че улових името ви“. (Те знаят, че сте го направили. Просто сте го забравили.)

нахрани две птици с една торта

6 „Тази история има ли смисъл?“

Жена, търкаляща очи по телефона, досадни неща, които хората правят

Shutterstock

Светът е пълен с лоши разказвачи и те всичко има история (или шест), която да разкажете. Би било чудесно, ако можем направо да им дадем да разберат, че ни губят времето и опитват търпението ни, но понякога е най-добре да практикувайте някои маниери . Кой е най-лошият случай? Губите пет минути от времето си? Ще оцелеете, както и приятелството, брака или професионалните ви отношения.

7 „Вашето бебе не е че сладък. '

жена, която държи плачещо бебе в зелено

Shutterstock / antoniodiaz

Всички родители смятат, че бебето им е най-сладкото - и смачкването на това мнение като мравка е просто жестоко. Кажете им колко красиво е новороденото им и продължете. Няма да ви причини болка.

8 „Прекалено си добър за партньора си.“

50 комплимента

Shutterstock

Това е приказка, стара колкото времето: Вашият приятел е започнал да излиза с тотална глупост, но вие кимате и се усмихвате, когато говорят за тях, защото не искате да развалите приятелството. И в по-голямата си част това е мъдро, че хората са склонни да бъдат докачливи, когато става въпрос за романтика.

9 „Това не изглежда добре.“

две жени, които пазаруват заедно

Shutterstock

Ако сте с някой, който иска съвет и все още не е излязъл от къщата, не се колебайте да го оставите да го чуе (нежно, разбира се). Но ако те вече са навън и се ангажират с неприятно ставане, оставете ги да изживеят фантазията си.

10 „Не мога да дойда на вашето парти, защото не искам.“

булката и младоженеца празнуват сватба в Ню Йорк

Shutterstock

Това е естественото развитие на мисълта точно преди да кажете на някого, че не можете да стигнете до неговия парти за разкриване на пола поради „предишен ангажимент“. Но истината е, че понякога е по-добре да оставите приятелите си да мислят, че сте на внезапно семейно събиране, без да избягвате тяхното тържество.

11 „Не беше чудесно да те видя.“

две жени, които размахват ръка на улицата, докато се разминават, старомодни правила на етикета

Shutterstock

неща, които всеки трябва да знае за света

Сблъскването със стар познат може да бъде забавно ... или доста неудобно преживяване. По-често случаят е последният. Тези натрупвания са склонни да бъдат неудобни, пълни с принудителни сладкиши и непостоянни малки приказки. И все пак е по-добре да закръглиш нещата с малка бяла лъжа. В крайна сметка, какви са шансовете да се сблъскате отново с тях скоро?

12 „Всъщност никога няма да„ вземем обяд и да наваксаме. “

фалшива прегръдка

Shutterstock

И всеки път, когато вие и човек, когото неясно познавате, се сблъскате, взаимно се разбира, че ще правите неточни планове да вземете обяд някой път. И двамата ще мислите едно и също, докато това се случи: Със сигурност никога няма да получим обяд . Но човек никога не трябва да се забърква с тази песен и танц. Далеч по-добре да продължите безкрайния валс.

13 „Наистина искам да погледна телефона си в момента, но тогава ще разберете, че не обръщам внимание.“

човек на телефона си

Shutterstock

Това е 2019 г. - всички мислим, че тази мисъл е десетки пъти всеки ден. Но определено е грубо да го казвате на глас.

14 „Не ме интересува вашето пътуване.“

мъж и жена на почивка, правейки селфи

Shutterstock

Животът има само три истини: смърт, данъци и факта, че когато някой, когото познавате, отиде в далечна ваканция, той ще ви каже всичко за това (и ще ви покажа снимки на цял iPhone за зареждане). Следващият път, когато това се случи, изтърпете с a фалшива усмивка - защото и вие ще го направите след следващото си пътуване.

15 „Не искам да чувам за вашата тренировка.“

двойка, която тича на плажа при изгрев, понеделник цитати

Shutterstock

най -сладките думи да кажеш на гаджето си

Изглежда, че хората имат впечатлението, че искаме да чуем за всички подробности за техните упражнения. Тренировките са страхотни, но също така е много лично, което работи за един човек, не е задължително да работи за следващия. И все пак не е много кожа от гърба ви, за да слушате в продължение на пет минути и да се преструвате, че ще опитате козя йога с тях в бъдеще.

16 „Тази дата беше наистина мъчителна.“

жена, отегчена на среща

Shutterstock

Лошите дати са неизбежни, а с това и тази мисъл. Добре е да уведомите срещата си, ако не изпитвате искри, но стига те поне са били мили и учтиви , трябва да върнете услугата - дори ако сте прекарали всяка секунда от последните два часа, отброявайки часовника.

17 „Вероятно са ви подготвили, защото не ви харесват.“

текстово известие

Shutterstock

Някой, който има романтични проблеми, не трябва да бъде съборен - трябва да бъде повдигнат. Дори да изглежда, че проблемът е бил в това, че романтичният им партньор просто не се интересува, измислянето на причина („Бивш трябва да се е върнал на снимката“) да олекоти духа им е нещо тактично.

18 „Това е заради това как си.“

две момичета, споделящи помежду си видеоклипче, което достойно за гледане

Shutterstock

Понякога хората си мислят, че искат вашия съвет, но това, което наистина искат, е валидирането ви. Така че, когато вашият колега има поредната криза на запознанствата , въздържайте се да кажете, че нещото, което ги възпира, е техният подход. Хората ще растат само чрез опит, а не чрез чуване на коварни забележки.

19 „Тази среща трябваше да е имейл.“

среща на работното място, над 50 съжаления

Shutterstock / fizkes

фигури в сянка в сънищата

Всички в конферентната зала може би си мислят, но заявяването на очевидното не си струва да бъде порицано. (Но сериозно, случаят с липсващите обяди в офисния хладилник можеше да бъде изложен в имейл за цялата компания .)

20 „Иска ми се децата ми да не съществуват ... само за около 24 часа.“

татко се чувства разочарован вкъщи, лоши родителски съвети

Shutterstock

Колкото и всеки родител да обича и да пази децата си, понякога и една малка почивка би била доста приятна. Чувстваме се ужасно, че го мислим, но докато не го казваме на глас, сме добре. Вашата тайна е в безопасност при нас!

21 „Знаеш ли, всичко може не Бъди ОК.'

млада жена, подаваща палци

Shutterstock

Най-утешителната фраза, която можете да кажете на някого, е: „Всичко ще се оправи“. Но, много от времето, всичко няма Бъди ОК. Все пак шансовете са, че човекът, с когото говорите, се нуждае от някаква надежда, така че му дайте това.

Популярни Публикации