20 фини знака, които не сте готови да имате деца

Раждане на деца е безспорно трансформиращо събитие. Вторият, който пакет радост поема първия си дъх, вие изведнъж се вкарвате в съвсем нова роля - по-точно, неплатена, 24/7/365, която започва да се отказва едва когато сте навъртали 18 години. Ако това ви прави пауза, ще трябва сериозно да обмислите отговора си на променящ живота въпрос: „Готов ли съм за бебе?“„Родителството е събитие, променящо живота. Въпреки че родителството може да бъде един от най-удивителните и възнаграждаващи моменти в живота ви, това е основна отговорност, за която трябва да се подготвите “, казва лицензиран консултант по психично здраве и житейски треньор Д-р Хайме Кулага , Доцент доктор. „Никога няма да сте„ готови “да имате бебе. Винаги ще се чудите дали ще бъдете страхотна майка или татко, ако печелите достатъчно пари и страхът никога няма да пропусне мислите ви с милион други въпроси „какво ще стане“. Но тези мисли са добре и са напълно нормални.

Въпреки това, макар да поставяте под въпрос собствената си склонност да обичате и възпитавате, всъщност може да е нещо добро, има много предупредителни знаци, които може да сте пропуснали, които определено означават, че родителството не трябва да бъде следващият ви проект. Така че, преди да започнете да планирате тази детска стая в Pinterest, уверете се, че сте добре запознати с тези знаци, че не сте готови да имате деца.1 Не можете да си представите живот, в който не можете да правите точно това, което искате.

млади хора, които се наслаждават на парти

ShutterstockВъпреки че родителството не означава, че никога няма да отидете на концерт, ресторант със звезда на Мишлен или филм, който започва след 20:00 ч. отново може да означава да се откажете от някои неща, на които някога сте се наслаждавали - поне за известно време.„Добре е да си егоист. Егоизмът има лоша репутация в нашето общество, но понякога егоизмът може да ви направи по-добра и по-подготвена майка или татко по пътя “, казва д-р Кулага. „Например, добре е да искате да пътувате по света, да прекарвате време с нов съпруг, да получите образованието си и да се изкачите по професията си, преди да имате дете. И през тези периоди от живота си трябва да бъдете егоисти, за да можете да постигнете някои основни житейски цели, които ще подготвят бъдещото ви Аз и бъдещото семейство по пътя. Ако сте във фаза от живота си, която изисква да бъдете малко егоистични, приемете го, постигнете целите си и помислете за създаване на семейство по-късно “.

2 Не влагате пари в спестявания.

подписва ви

Shutterstock

Ако вашата спестовна сметка изглежда особено анемична, вие не сте сами - всъщност, според проучване от BankRate , 55 процента от американците нямат достатъчно пари, за да покрият дори три месеца без работа. Ако обаче не сте готови да започнете да правите някои основни промени в навиците си за харчене и спестяване, това е добър знак, че не сте готови да имате деца. В края на краищата гледането на деца, пътуванията до лекарите и дори памперсите могат да се увеличат сериозно, особено ако не сте подготвени за тези допълнителни разходи.„Децата са скъпи“, казва д-р Кулага. „Дори само основните нужди като адаптирано мляко, храна, памперси, облекло и здравеопазване могат да бъдат хиляди. Трябва да имате спестени пари, за да се подготвите за произшествия и възникващи проблеми, за които не можете да се сетите. За бъдещите родители, които искат деца, никога няма да се чувствате парично готови за бебе, така че нямате нужда от десетки хиляди в банката, преди да предприемете скока в родителството, но се нуждаете от възглавница, която да ви предпазва от спешни случаи.

3 Обичате да правите планове и мразите, когато те се променят в последния момент.

лоши каламбури

Shutterstock

Децата са много неща, но предсказуемост рядко е едно от тях. Ако обичате да правите планове седмици или месеци предварително и се чувствате разочаровани, когато бъдат отменени в последния момент, може би е време да преоцените дали децата са добър избор за вас в момента. Инфекция на ухото, истерика или нараняване могат да провалят тези планове по-бързо, отколкото можете да кажете „застраховка на билета“.

значение на лястовична птица

4 Мразиш да искаш помощ.

подписва ви

Shutterstock

Казват, че е нужно село, за да отгледаш дете и това несъмнено е вярно. От детегледачки до членове на семейството до близки приятели, наистина е необходим изненадващ брой възрастни, за да управляват дори едно дете. Ако обаче не сте от типа, който иска помощ, дори когато отчаяно се нуждаете от нея, може да се окажете в крачка (вероятно често), когато имате деца и неизбежно се нуждаете от помощ.

- Не можете да го направите сами. Ще ви трябват системи за поддръжка или ще се повредите. Когато имате деца, имате нужда от лекари, приятели, заведения, общността, местните ресурси, образователната система и т.н., и т.н. “, казва д-р Кулага. - Цялото село участва в отглеждането на този малък човек. Ако нямате никакви системи за поддръжка, мразите да молите за помощ или не ви харесва къде живеете, по това време ще искате да преосмислите да имате деца. Можете да имате деца, но първо поставете ресурси, така че да имате подкрепата, от която се нуждаете, за да отгледате това дете до най-добрите си възможности.

5 Мисълта да се чувстваш нужна ти е неприятна.

болно дете остарели житейски уроци

Shutterstock

За много хора знанието, че си издирван, е невероятно, но чувството, че си необходим, е по-малко приятно изживяване. Ако смятате, че идеята, че някой наистина може да зависи от вас ежедневно, не е толкова очарователна, може да искате да изчакате известно време, преди да се впуснете и да създадете семейство.

6 Мисълта да живееш на едно място продължително време звучи ужасно.

Паспорт и самолетни билети

Shutterstock

Въпреки че много семейства се движат с децата си, има какво да се каже за осигуряване на стабилност през годините на детето. Възможността да си съберете багажа и да отидете в даден момент вероятно ще остане в миналото, когато детето ви има училище, приятели и собствен живот, който не иска да изкоренява всеки път, когато вашето странствие се улови.

„Може да бъде забавно, интересно и такова културно преживяване да се движите от дом в дом, град в град, щат в държава и дори държава в държава, но когато имате дете, това е трудно да се направи“, казва д-р. Кулага. „Децата често процъфтяват от стабилността. Намалява тревожността в техния дом, училище и приятелски сектор на живота, когато осигурявате по-голяма стабилност на детето. Ако просто искате да се качите нагоре и да се движите, защото просто искате да се качите и да се движите, сега не е моментът да имате деца.

7 Мисълта да се откажете от настоящите си планове за уикенда ви ужасява.

двойка, вечеряща

Преди деца уикендите могат да се използват почти колкото искате. Можете да спите късно, да пуснете 100 долара на обяд, да започнете да пиете деня, преди повечето хора дори да са станали от леглото, или - ако сте толкова склонни - да се отправите към офиса, за да наваксате работата. След децата има уроци по пиано, медицински срещи, дати за игра, футболни тренировки и безброй други дейности, ориентирани към децата, които бързо ще направят мързеливите неделни дни в миналото.

8 Вие и вашият значим друг имате проблеми във връзката.

подписва ви

Shutterstock

Децата могат да сближат добрите отношения, но това, което те няма да направят, е да поправят такава, която вече е в точката на пречупване. Въпреки че има безброй невероятни самотни родители, които започват процеса сами или се оказват разделени след раждането на детето им, ако връзката ви е на скалиста земя, като дете със сигурност няма да направи нищо по-добро.

„Ако искате дете, за да поддържате връзка, това е огромен знак, че не сте готови за деца“, казва д-р Кулага. „Детето носи съвсем ново ниво на отговорност, с което не е лесно да се справи една двойка - особено двойка в смут. Ако ще имате деца, искате връзката ви да бъде силна и на много уверено място: по този начин можете да обърнете на детето вниманието, което ще трябва да имат рано (и за 18-те години след това!). '

9 Мразите да се срещате с нови хора.

жена, тъжна сама на дивана

Shutterstock

Харесва ви или не, да имате дете означава, че неизбежно ще бъдете запознати с десетки, ако не и стотици нови хора само през първите няколко години от живота си - и много от тях ще искат да ви опознаят по-добре. От съученици до учители до родители, които искат да създадат дати за игра, животът ви изведнъж ще бъде залят със свежи лица - и ако не сте готови за това, може би е добра идея да преразгледате времето си.

10 Не обичате да поемате отговорност.

подписва ви

Shutterstock

Макар да е хубаво да си представим, че вие ​​и вашето дете ще се разбирате като приятели, факт е, че родителството и приятелството просто не са едно и също нещо - и това означава, че ще трябва да се засилите и да поемете отговорността, дори когато се чувства чуждо да го направя. Само си представете: ако дори не можете да изберете къде да вечеряте, как ще направите важни решения относно здравето и безопасността на друг човек през следващите две десетилетия?

11 Не можете да си представите да поставите нещо над кариерата си.

подписва ви

Няма причина да се предполага, че няма да можете да продължите кариерата си, след като имате деца, но това не означава, че работният ви живот няма да се промени. Болно дете, детска градина, която се затваря за снежен ден, или откриване, че предпочитате да останете вкъщи, след като бебето се роди, може да хвърли ключ в това изкачване по служебната стълба, която някога сте си представяли.

12 Вие строго съдите родителите, които остават вкъщи или работят.

жаргон хора над 30 спечели

Shutterstock

Изборът между това да останете в курса на изкачването в кариерата или да останете вкъщи с децата си е труден за всеки родител, но всичко, от болест до емоционални нужди до икономически нужди, може да промени най-добре заложените планове преди да имате бебе на мига . Така че, ако случайно изпитвате осъдителни чувства или към родителите, които остават вкъщи, или към работещите родители, може би си струва да проучите това, преди да имате дете, и да разберете, че сте затънали в съвсем различна роля, отколкото сте си представяли .

13 Вие мислите само за сладките неща, които ще правите заедно.

Момченце на плажа

Има ли много очарователни неща за раждането на деца? Абсолютно! Ще получите рисувани с пръсти арт проекти, тон топли прегръдки „само защото“ и очарователен хор „Обичам те“ през целия си живот. Също така ще ви повърне. Ако сте готови само за първото, а не за второто, не сте готови за деца.

14 Искате бебе, защото то ще направи вас и вашата значима друга семейство.

Мъж, който държи бебе, той

Идеята за създаване на семейство е утешителна за много хора, но раждането на деца не е гаранция, че оттук нататък ще бъде щастливо. Въпреки че ще трябва да родиш тези деца до края на живота си, няма гаранция, че другата ти половинка ще се задържи - в края на краищата децата могат да бъдат сериозен източник на стрес, дори при иначе стабилни привидни връзки.

15 Мразите да споделяте своето пространство.

Дъщеря, която прави бъркотии Нещата, които родителите не искат да чуят

Дори да имате достатъчно голям дом, за да могат вашите потенциални деца да имат свои собствени спални, това не означава, че това са единствените места, където нещата на вашите деца ще свършат. Преди да се усетите, ще имате палатка в спалнята си, кутия за играчки в хола и различни напомняния за съществуването на вашето мъниче, разпръснати из дома ви - а не изображение, идеално за повечето приятели или онези, които не искат да споделят.

16 Просто чувствате, че това е неизбежната следваща стъпка.

тъжна двойка

Shutterstock

Докато за много хора раждането на деца е точно това, което правите, когато сте срещнали подходящия човек или сте на определена възраст, ако това са основните ви причини да ги имате, не сте готови. Да имаш деца е ангажимент за цял живот и този, който рядко се получава, само защото някой е почувствал натиск да го направи. „Добре е да не искаш деца. Нашето общество има чудесен начин да накара хората, особено жените, да се чувстват така, сякаш тяхната „работа“ е да имат деца “, казва д-р Кулага.

17 Постоянно сте стресирани.

весели думи

Shutterstock

Децата правят много прекрасни неща, но облекчаване на стреса рядко е един от тях. Ако вече се чувствате така, сякаш сте в главата си с други аспекти от живота си, вероятно не сте готови за деца от отдадеността на времето към финансовото напрежение, което те могат да причинят, едва ли ще се окажете по-малко стресирани навън след пристигането им на ново бебе.

„Ако едно нещо на този свят ще натисне вашите бутони, това е коликиращо, крещящо бебе, което не ви дава да спите от две седмици!“ казва д-р Кулага. „Бебета натискат бутони. Те плачат по привидно без причина понякога, по-малките деца отнемат от пет до 35 минути, за да завържат обувките си и всяко едно дете, родено някога, ще се разлее върху килима ви, ще ви плюе преди работа и ще рита и крещи на остров пет от Цел. Ако сте много реактивен човек, който много се ядосва, отделете време, за да работите за намиране на възможности за гняв, увеличаване на търпението и минимизиране на аспекти в живота ви, които предизвикват безпокойство, преди да имате дете.

18 Не можете да функционирате без много спокойно време.

мъж, отпускащ се на работа Най-умните мъже

Shutterstock

Малко самотно време може да направи на повечето хора свят на добро. Ако изобилието от време само за вас не подлежи на договаряне, може да искате да промените графика си, за да станете родител. Дори и най-тихите, най-добре възпитаните деца ще ви трябват в неподходящи моменти и е необходим само бой за играчка или ожулено коляно, за да превърнете онзи блажено мълчалив следобед, на който се надявахте да се насладите, в какофония от писъци.

19 Чувствате се неизпълнени.

жена изглежда тъжна

Shutterstock

Изпълнението може да дойде от много неща в живота, от страхотна кариера до удовлетворяваща връзка, но ако смятате, че раждането на дете непременно ще означава, че ще го постигнете, вероятно ще се окажете разочаровани. Докато отглеждането на деца може да бъде безспорно изпълняващ процес, разчитането на това да промени доколко сте доволни от други аспекти на живота си е рецепта за бедствие.

20 Отчаяно искате да дадете внуци на родителите си.

баби и дядовци с внуци

Shutterstock

Дори като възрастни желанието да се харесаш на родителите си може да бъде изключително мотивиращ фактор. Но в крайна сметка, дори ако те са силно ангажирани с живота на децата ви, вие ще отглеждате тези деца, а не вашите родители, така че си струва да помислите преди това отстъпване на изискванията на вашите родители че стават баби и дядовци.

„Често може да откриете, че най-близките ви хора, като вашите родители и братя и сестри, искат да имате бебе. Родителите може да мечтаят да станат баби и дядовци, но трябва да помните, това е тяхната мечта и не можете да живеете живота си за други хора. Всеки има свои собствени страсти и цели на тази земя и не всички си приличат. Ако имате деца само защото обществото казва, че трябва да направите това, това е един знак, че не трябва да правите скок в родителството “, казва д-р Кулага.

Популярни Публикации