20-те най-безполезни неща във вашия фитнес

Не е тайна, че американците имат нарастваща мания за фитнес - което е страхотно. Всъщност един от всеки пет души тренира в специален фитнес център (или поне плаща членството), почти два пъти повече, отколкото през 2000 г. С толкова много време във фитнеса бихте си помислили, че всички имаха издълбана физика и шест опаковки корема. И така, какво дава?Е, като оставим настрана диетата, повечето хора не разбират как да се възползват максимално от вече ограниченото си време във фитнеса. Това означава, че могат да прекарват часове на седмица в скитане от една неефективна, изолираща мускулите машина в друга - или зониране до Ерген на лошо замислена, но търсена кардио машина - и едва осъзнава някакви постижения във фитнеса.

Интервенцията е в ред. Започнете от тук, като идентифицирате и систематично избягвате тези 20 безполезни неща във вашата фитнес зала. Не само ще надстроите незабавно тренировката си и ще намалите шанса си да се нараните, но всъщност може да започнете да виждате резултати. А за повече начини за максимизиране на тренировката вижте 30 тренировки, които изгарят повече от 500 калории на час.1 Машината Смит

ковашка машина

Клякането е почти универсално считано за едно от най-добрите упражнения за краката, дупето и сърцевината, но използването на машината Smith - основно багажник за клякам, където щангата за тежести е прикрепена към плъзгаща се шейна по вертикална писта - принуждава тялото ви да идеално линейно движение, което е напълно неестествено и, честно казано, опасно. С бара във фиксирана равнина е невъзможно да се получи естествена арка на гърба и едва има място за разклащане за регулиране на ъгловите ъгли - и двете поставят коленете и долната част на гърба с повишен риск от нараняване. Дръжте кляканията си естествен , с бар и свободни тежести. Като бонус ще наберете тонове повече стабилизиращи мускули, увеличавайки потенциала ви за изграждане на мускули.Машина за удължаване на 2 крака

машина за удължаване на крака

Въпреки че всички бихме искали да имаме мощни, изпъкнали карета, седенето на тази машина и изпъването на краката ви хоризонтално ги работи изолирано - и по начин, който е напълно неестествен. Краката ви не са били предназначени да движат тежестта по този начин и това прекалено много натоварва сухожилията и връзките в коляното. Придържайте се към по-функционални упражнения, като клекове и удари. Ще работите с повече мускули на краката и - бонус! - няма да рискувате да изместите капачката на коляното си.3 изключително леки гири

Розови гири

Shutterstock

Ако не предизвиквате мускулите си над сегашния им капацитет, просто няма да станете по-силни (това се нарича „принцип на претоварване“ и е от основно значение за всички упражнения). За повечето хора, които се стремят да изграждат мускули, намирането на тежест, където можете да изпълнявате 8 до 12 повторения на упражнение, е добро. Ако можете да направите 15 повторения, не вдигате достатъчно тежко. Дори ако сте спортист за издръжливост, да речем, и не се опитвате да развиете големи, обемисти мускули, добавянето на няколко целеви килограма може да ви помогне да подобрите стойката си, да ви държи стройни и да ви направи по-малко податливи на наранявания. Затова оставете сладките розови пет килограма и вземете някои истински, предизвикателни тежести. И за повече начини за изваждане научете 40 страхотни упражнения за добавяне на мускули над 40.

4 Вътрешна / външна машина за бедро

Вътрешна / външна бедра машина

Това устройство за изтезания е проектирано да тонизира вътрешните и външните бедра, докато много хора вярват, топене на мазнини от бедрата и бедрата. Но науката доказа, че целенасочената загуба на мазнини е напълно фалшива и това изолиращо упражнение поставя ненужен стрес върху бедрата, кръста и ИТ лентите, като същевременно не постига нищо отдалечено функционално. За по-добър външен вид, да не говорим за по-голямо изгаряне на калории, опитайте сложни движения (например удари с щанга), които ангажират повече мускули.мечти за приятел

5 Ab Crunch машина

криза на машина ab

Освен че изглежда неудобно и трудно се настройва, машината за сгъстяване ab е вредна за лумбалния ви гръбначен стълб - и загуба на време, ако искате шест пакета. Коремът се прави в кухнята, в по-голямата си част, чрез намаляване на телесните мазнини с дисциплинирана, здравословна диета. Ако основната сила е целта, заложете на дъски, които работят повече от основните мускули - включително напречните кореми, онези дълбоки тъканни мускули, които са жизненоважни за стегнатия, плосък коремен вид, като същевременно предпазват гърба и врата от нараняване. Или овладейте 30 начина за получаване на шест пакета абс след 30.

Машина за къдрене на 6 крака

Машина за къдрене на крака

Подобно на своя братовчед, машината за удължаване на крака, и тази работи с отделна мускулна група - подколенните сухожилия - изолирано и в неестествена позиция, която поставя излишен стрес върху коляното ви (забелязвате ли тенденция тук?). Всъщност е толкова едномерно, че удря само при сгъване на коляното, само едно от двете ключови движения, извършвани от подколенни сухожилия (заедно с разширение на бедрото). Тъй като вашите подколенни сухожилия вероятно вече са прекалено стегнати от седенето на дупето ви по цял ден, бихте били много по-добре обслужвани, като ги разхлабите с йога или разтягане, или като изпълните упражнение за удължаване на бедрото / глутея, като мъртви асансьори сутрин.

7 Елиптичното

30 комплимента

Shutterstock

Да, тази най-обичана кардио машина за „съвместна работа“ ви позволява да се насочите към риалити телевизията, но тренировката, която получавате от нея, не е страхотна. За начало не използва естествено движение на тялото, което означава, че е по-малко ефективно за тонизиране на мускулите от тези, които го правят, като бягане, огъване и скачане. Също така е прекалено лесно да се отпуснете, тъй като умората (докато бягащата пътека ви принуждава да поддържате определено темпо), намалявайки кардиото. Ако искате да смучете вятъра и да подобрите драстично сърдечно-съдовата си система, по-добре би било да правите интервали за тренировка с висока интензивност (репети, скачане на въже, скачане на клекове, такива неща). Друг вариант с ниско въздействие: интервали на гребните машини.

8 машина за бластиране на челно

Butt Blaster Machine

Екранна снимка чрез YouTube

Въпреки името си, машината „магарешки ритник“ няма да тонизира вашето усещане. Това е така, защото намаляването на петна не работи (вж. По-горе) и това изолирано движение на удължаване на бедрото е по-вероятно да изстреля стегнатите ви, претоварени подколенни сухожилия, отколкото глутеите, които вероятно са били приспивани в хроничен ужас от свързан с бюрото 9 до 5 . За силен, секси заден край, вместо това се спрете на сложни движения като клякане и изпадания, които изискват и по-добре насърчават активирането на глутеуса.

9 Машина за пресоване над рамото

тренировка на гърдите, поддържана от всички машини

Тази машина за изолиране на мускулите, предназначена да разклаща раменете и трицепсите, принуждава раменете ви да се намират в биомеханично опасни позиции, които могат да ги оставят, е, малко също разрушен. И тъй като сте седнали във фиксирана позиция, бедрата ви не могат да се движат, за да поддържат раменете. Много по-безопасно е - да не говорим за по-ефективно - да отидете в старата школа с някои хвърляния на топка с лекарства.

10 Телевизори

гледане на телевизия във фитнес

Замисляли ли сте се защо фитнесът ви не ходи никъде, след това изведнъж осъзнахте, че сте гледали преяждане два часа Закон и ред повтаря се в средата на тренировка, докато мекото педалиране на елипсовиден? Хващането на малко новини между сетовете изглежда достатъчно невинно, но това нарушава фокуса ви и намалява интензивността ви, а и всъщност не е това, за което сте дошли във фитнеса. Ако се покажете с план, останете съсредоточени върху правилната форма и качествени повторения и, ако пропуснете гледането на телевизия, можете да спестите време и да увеличите постиженията си във фитнеса с по-бързи и по-ефективни тренировки.

11 Римска столова машина за сядане

Римски стол

Повечето хора си мислят, че получават убийствена тренировка с тези гравитационни предизвикателни коремни преси, но дълбоко разположените мускули на флексорите на тазобедрената става поемат по-голямата част от работата, докато коремните мускули просто държат таза стабилно (достатъчно, за да усетят как горят '). Това, което прави тази машина още по-лошо, е, че извършването на това движение често компресира ставите в долната част на гръбначния стълб, причинявайки болка. Вместо това насочете коремните мускули с дъски. Те не изглеждат толкова готини, разбира се, но също така не ви изпращат до хиропрактора. И за повече начини да раздробите сърцевината си, Това е единственото най-голямо упражнение с плосък корем, което не правите.

12 Въртяща се машина на торса

Ротационна машина за торс

Екранна снимка чрез YouTube

Идеята зад „Ab Twister“ е, че за да тренирате косите и да подобрите въртящата сила - жизненоважна за много спортове, от хвърляне на футбол до люлеене на бухалка или шофиране на топка за голф - трябва да изпълнявате упражнения, които включват усукване през сърцевината . Това, което липсва при това изчисление, обаче е, че квалифицираните спортисти генерират ротационна сила, като движат бедрата си към целта си (използвайки силно ядро, за да предотвратят въртенето на гръбначния стълб), докато бедните спортисти въртят гръбначните си стълбове. Извиването на лумбалния гръбначен стълб е рецепта за болки в долната част на гърба, а не за големи кореми. За да укрепите корема си и да подобрите домашната си люлка, направете пукнатина по кабелните дървени котлети и страничните дъски. И ако се окажете с лош случай на LBP, Това е как да победите болката в долната част на гърба завинаги.

13 Машина за преса за ракла

Тренировка за всички машини, гръдна преса

Проблемът с използването на машина като тази за изпомпване на гърдите ви е, че тя премахва необходимостта от балансиране на тежестта, което прави повдигането ви по-целенасочено, но в крайна сметка по-малко продуктивно. Освен това тази машина има ограничена приспособимост, въпреки факта, че хората идват във всякакви форми и размери. Можете да го регулирате поне за височина, но не и за дължината на ръката, ширината на раменете или размера на гърдите - и това означава, че може да натоварвате безсмислено ставите си. Правата пейка с щанга или гира е по-безопасна и - добра новина - ще ви направи по-силни.

Машина за преса с 14 крака

Повдигане на прасеца при натискане на крака, тренировка за всички машини

Колкото и да е невероятно да натоварвате тежестта след масивна тежест върху пресата за крака, това е напълно непрактично. В края на краищата, той укрепва само няколко силно насочени мускулни групи във фиксиран обхват на движение, като същевременно игнорира всички онези стабилизиращи мускули, които работят с краката ви, знаете ли, в реалния живот (кога за последен път сте седнали и сте натискали нещата с вашия крака?). Поради неудобното седнало положение, притиснал гръб към седалка, той също така оказва ненужен натиск върху коленете и лумбалната част на гръбначния стълб (здравей, изпъкнали дискове!). Направете си услуга и се придържайте към работния ден, функционален клек, който тренира тялото ви за ежедневието и спорта.

10 неща, за които не знаете

15 BOSU Balance Trainer

Тренажор за баланс на BOSU

Добре, добре, така че може би вездесъщата синя полутопка наистина има място във вашата фитнес зала, тя може да бъде полезна за основна работа, но за предпочитане под зоркото око на треньор или инструктор по групов фитнес с някои реални познания. Твърде често обаче заблудените души се качват на BOSU с тежести в ръка за бицепсови къдрици или раменни преси и идея, че подобряват тренировката, като активират основните си мускули.

Проблемът е, че в повечето случаи те просто се правят нестабилни и клатушкащи се по начин, който саботира основното движение, като им пречи да вдигнат толкова голяма тежест. И, разбира се, те се настройват да бъдат обект на видеоклип с фитнес заглавие. Вдигнете тежестите и, ако искате, балансирайте върху BOSU - само ако знаете какво правите.

16 Pec Deck

Pec Deck

Докато проучване показва тази машина е чудесна за изграждане на гръден мускул, а също така поставя раменната ви става в уязвима, нестабилна позиция - едновременно завъртяна и отвлечена - в най-широката точка на движението. Вместо да рискувате нараняване на ротационен маншет или преразтягане на връзките, можете да китите на вашите печи с помощта на щанцова преса (но още по-ефективна). Ако нямате на разположение спотър, наклоненият напред кабелен кросоувър е почти толкова добър.

17 Машина за удължаване на долната част на гърба

жена на машина за удължаване на долната част на гърба

Знаете ли как хората винаги казват, че трябва да вдигате с крака, когато вдигате тежки предмети, за да избегнете нараняване на гърба? Е, тази машина - която мнозина използват под илюзията, че по някакъв начин е насочена към любовта, се справя с мазнините - натоварва цялото тегло върху долната част на гърба, като я изолира напълно от краката, сърцевината и седалищните мускули, които иначе биха го стабилизирали и поддържали.

значение на съня на полярната мечка

Резултатът е, че многократно огъвате лумбалната част на гръбначния стълб под товар, което е голямо не-не, освен ако не искате изтощителната болка в гърба, която идва от силно повредени дискове. Вместо това, укрепете долната част на гърба и сърцевината си с упражнения като наведения ред и мъртвата тяга с вдървени крака, които ви принуждават да поддържате естествената арка на лумбалния си гръбнак.

18 Легла за солариум

момиче в солариум Рискове от рак на кожата

Shutterstock

Почти половината от всички здравни клубове в САЩ имат солариуми, според ново предварително проучване публикувано в списанието Дерматология JAMA , а хората, които използват тези легла във фитнес залата, се изсипват с 67 процента по-често от тези, които загарят другаде. Разбираме, че искате да изглеждате възможно най-добре, това е може би поне половината от причината да затръшвате онези големи тежести пред огледалата в цял ръст. Но умишленото излагане на кожата на интензивни UV лъчи (независимо дали е одобрено от вашата фитнес зала или не) драстично увеличава риска от рак на кожата.

Американската академия по дерматология свързва 400 000 случая на рак на кожата годишно (в САЩ) с тен на закрито и само една сесия може да увеличи риска от меланом - най-смъртоносната форма на рак на кожата - с 20 процента. И това не е добър външен вид.

19 Машина за къдрене на проповедник

машина за къдрене на бицепс

Почти никога не повдигате или дърпате нищо само с бицепсите си, така че няма много смисъл да посвещавате цяла машина - или дори пейка, за това - да ги изработвате изолирано. В повечето случаи по-големите, по-силни мускули на гърба се справят с по-голямата част от работата, докато бицепсът рита в тази малка допълнителна лудост, за да свърши работата. Ако искате изпъкнали бицепси (и знаете, че го правите, въпреки незначителните им предимства от производителността), вместо това изберете за набирания.

20 годишни членства

членство във фитнес зала

Време е за проверка на червата. Колко често всъщност да отидете на фитнес и да спортувате? Никой не може да ви обвини, че купувате годишен натиск от продажбите на членове е силен от персонала на фитнеса и вероятно сте си представяли как си създавате навик за тренировка три пъти седмично, който би ви превърнал в перфектен физически екземпляр. Но зашеметяващите 67 процента от всички членства остават неизползвани в САЩ.

При средна месечна цена от малко под 60 долара, това е 700 долара годишно в канализацията. Най-добре е да бъдете честни със себе си, преди да подпишете пунктираната линия на труден за разбиване годишен договор. Вместо това, започнете да купувате блок от пропуски, за да сте сигурни, че определена фитнес зала - и освен това начинът на живот във фитнеса - е подходящ за вас.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации