20 съвета за декориране на гениални коледни елхи, според експерти

От вашите коледни планове може да изглежда малко по-различно тази година, може да се наложи да внесете допълнителна празнична магия и да развеселите хола си - и нищо не казва коледен дух като красива елха. Всъщност с правото орнаменти и светлини , вашето коледно дърво може да изглежда също толкова величествено, колкото шедьовър на ниво Рокфелер в центъра. За щастие не е нужно да харчите стотици долари за декорации, за да постигнете такова празнично съвършенство. Прочетете за някои Идеи за украса на коледно дърво от плюсовете за това да направите вашето дърво да изглежда по-голямо, пълно, блестящо, блестящо и по-луксозно от всякога. И за още забавни любопитни факти за дърво, ето ги 30 невероятни факти за коледните елхи, за да направят празниците изключително вълшебни .Прочетете оригиналната статия на Най-добър живот .

1 Вземете правилното дърво.

човек, който купува коледно дърво и го носи

ShutterstockВеликият художник се нуждае от правилното платно. Когато купувате вашето дърво, не забравяйте да приспособите избора си така, че да отговаря на вашите декорации. Дърво със забележимо отделени клони и много празни пространства би било най-доброто за показване на големи орнаменти - давайки им място за дишане - докато едно по-добре изглеждащо дърво с клони близо един до друг е най-доброто за украса с тежки гирлянди.И се уверете, че вземате предвид и стаята си, когато избирате дърво. Дейвид Даникен , експерт по коледни елхи с Дървена ферма Даникен в Илинойс, разказано по-рано Най-добър живот че трябва вземете дърво това ще седне поне един крак под тавана ви. Това отчита височината, която ще добавят вашата стойка за дърво и дървесен плот.И за още празнични любопитни факти, които да споделите със семейството си, ето ви 55 Забавни коледни факти, които да ви вкарат в празничния дух .

2 Уверете се, че осветлението ви съвпада с вашето дърво.

изкуствена коледна елха със светлини

iStock

Преди да закупите комплект коледни светлини, важно е да обмислите какъв вид дърво имате и каква цветова схема за декориране искате. За начало самият низ трябва да се слее с дървото. Това означава, че зеленото е най-добро за истински дървета, докато черното или бялото - в зависимост от самото дърво - работи най-добре за изкуствените.Що се отнася до цвета на крушките, Кристина Хил , координатор на декорация в Безпроблемно коледно дърво , препоръчва „комбиниране на два или три цвята, които допълват добре [и] подчертават вашето дърво.“

Освен това трябва да решите между крушките с нажежаема жичка и LED. Докато последният не се загрява и по този начин има a по-малък шанс за запалване , топлината от първата ще накара вашето дърво да излъчва прекрасен аромат на бор в стаята. Просто не включвайте повече от пет комплекта струни със 100 крушки, предупреждава Вини Никастро в Коледните декоратори , или може да се настройвате за опасна ситуация.

3 Използвайте две нишки гирлянд за всеки вертикален крак на вашето дърво.

коледно дърво в бял хол съвети за украса на коледно дърво

Shutterstock

Украсяването на коледно дърво е свързано с постигане на правилния баланс. И докато намирането на средна позиция в крайна сметка се свежда до вашия личен вкус, експертите от Коледната светлина Emporium настоявайте да използвате 100 мини светлини и две нишки гирлянд за всеки вертикален крак на вашето дърво. Така че, преди да се похвалите с този 15-долен колонтитул, за който винаги сте мечтали, може би първо ще искате да подредите бюджета си за осветление. В крайна сметка никой не харесва кротко осветено дърво!

И за повече информация за американските коледни традиции, тук са 20 начина Коледа се чества по различен начин в САЩ

4 Поддържайте дървото си подхранвано.

Човек пръска коледното си дърво с вода, за да го поддържа жив

Shutterstock

Дърветата са живи същества и за да изглеждат най-добре, трябва да бъдат хранени. Според Penn State University Катедра по градинарство , това означава да ги поставите във воден басейн, който съдържа поне един галон вода. Докато дървото е изложено в дома ви, този басейн трябва да се поддържа пълен през цялото време.

През първата седмица след инсталацията дърветата ще абсорбират повече вода, отколкото можете да си представите, така че е от решаващо значение да бъдете бдителни за поддържането на щанда напълнен. С подходящи грижи прясно отсечено дърво трябва да продължи между четири и шест седмици, казва Хил. След като иглите изсъхнат и са чупливи, е време да свалите тази емблема на празничното веселие. Ако не го направите, не е просто лош външен вид, който би могъл представляват сериозна опасност от пожар !

5 Пухнете клоните.

коледно дърво ферма

Shutterstock

Преди да започнете да окачвате светлини, орнаменти или гирлянди, е важно да отделите време за раздухване на всеки отделен клон, като се уверите, че всички, които може да са слепнали, са разделени. По този начин ръцете ви могат да залепнат със сока на вашата ела, но си заслужава: вашето дърво изведнъж ще изглежда почти два пъти по-голямо, отколкото се разширява до пълния си потенциал.

Освен това не се страхувайте да извивате и завъртате клоните, за да сте сигурни, че между тях няма празни пространства. Оставянето на голяма част от празнота ще отвлече вниманието от вашите декорации.

И за повече информация за това как най-царствените звезди празнуват празниците, ето ви 15 кралски коледни традиции, за които трябва да знаете .

6 Наемете фокусни точки.

коледен декор

Shutterstock

Използвайте пет до седем фокусни точки на вашето дърво. Независимо дали използвате уникални парчета, особено големи орнаменти, или нишки от мигащи светлини, осеяни с традиционни, тези фокусни точки ще направят дори и най-неорганизираните дървета да изглеждат като добре обмислени произведения на изкуството.

А за още някои празнични обичаи, за които може би не сте чували, ето ви 15 странни, забравени коледни традиции, които вече никой не прави .

7 Съберете вашите орнаменти заедно.

Клъстер от орнаменти от златни орнаменти, висящи на коледно дърво

Shutterstock

Не сте сигурни как да създадете фокусни точки на вашето дърво? Един лесен начин да го направите е с клъстери от орнаменти. Опитайте да използвате тел, за да групирате три или повече сфери заедно, за да създадете сладка фенечка. Това не само ще помогне за създаването на фокусни точки на вашето дърво, но и ще намали времето, което отделяте за декориране.

И за още неща, които да правите у дома през този празничен сезон, ето 20 супер забавни игри за игра в навечерието на Коледа .

8 Напластете светлините.

Майка, носеща дъщеря си на рамо, докато украсява коледното дърво

miljko / iStock

Както експертите в бележката на Лоу, наслояване на лампички на вашето коледно дърво може да накара вашето дърво да изскочи. За да направите това, обвийте бели светлини малко плътно около вътрешността на вашето дърво - достатъчно, за да осигурите осветление, но не толкова, че да отвличат вниманието от самото дърво. След това увийте цветни светлини около външната страна на дървото, като ги използвате пестеливо като акцент. С тази техника ще имате дърво, което не само блести навън, но изглежда и отвътре живо.

9 Използвайте светлини с различни размери.

съвети за украса на коледно дърво

Shutterstock

Декорирането на страхотно дърво е свързано с създаването на фини контрасти - и един лесен начин за създаване, който е да се използват светлини с различни размери. Докато по-голямата част трябва да са мъничките, блестящи светлини, които няма да превърнат хола ви в лайтбокс, вие също трябва да хвърлите няколко по-големи цветни светлини за акцент.

Ето някои празнични забавления, които да ви занимават тази година, ето Най-добрият коледен филм за всички времена, според критиците .

10 Овладейте ефекта на блещукането.

празничен декор

Shutterstock

Този съвет не е за тези, които се страхуват от малко изобретателност. За да създадете „ефект на примигване“ във вашето дърво, опитайте да поставите низ от мигащи светлини в основата му. Светлината ще свети нагоре през клоните и ще създаде ефирен ефект, напомнящ на гората извън Ривендел.

Тези мигащи светлини могат да се предлагат с различна скорост, така че е важно да се уверите, че сте получили комплект, който възпроизвежда блестящия ефект на зимен снеговалеж, а не нещо, което бихте виждали в клуб. Ако се направи правилно, резултатът е нещо като да бъдеш поставен във вечна приказка.

За повече съвети и традиции за празнична украса, изпратени директно до вас, запишете се за нашия бюлетин .

11 Създайте дълбочина с вашите орнаменти.

Shutterstock

За да придадете повече измерение на вашето дърво, закачете орнаменти на различни разстояния от центъра. Разпръсквайки вашите орнаменти равномерно върху вашето дърво, професионалистите в Lowe отбелязват, че можете да „създадете дълбочина“ и да превърнете дървото си в истински шедьовър.

За песните, които ви омръзват около Коледа, вижте Най-мразените коледни песни на всички времена .

12 Първо закачете най-добрите си орнаменти.

Традиции на Бъдни вечер

Shutterstock

В hubbub, това е празничният сезон , лесно е да прибързате процеса на декориране и да поставите вашите орнаменти воля-неволя - просто за да приключите с него. Но ако искате вашето коледно дърво да ви завижда на съседите, методично изберете любимите си орнаменти и ги закачете първо, като се уверите, че те получават видно място. След това закачете останалите си украшения, като същевременно имате предвид необходимостта да поддържате баланс.

13 Използвайте лента, за да украсите дървото си.

Елха, украсена с орнаменти и панделка

Shutterstock

Панделките са отлично допълнение към всеки празничен декор , независимо дали връзвате лък на любимия човек коледен подарък или добавяне на визуална привлекателност към вашата перила. Още по-добре обаче е използването на различни панделки, за да акцентирате иначе визуално на бледи части на вашето дърво.

Независимо дали са тънки или дебели, карирани или обикновени, копринени или чула, поставянето на многобройни, драстично различни панделки върху едно и също дърво на мястото на гирлянда ще създаде сериозна визуална привлекателност. Като експерт по стил Брад Шмит обяснено на уебсайта Balsam Hill, „лентата ви дава безкрайни начини да облечете дървото си , независимо дали искате класически външен вид или предпочитате драматичен дизайн. '

И ако използването на панделка като гирлянд не е вашият стил, винаги можете да създадете лъкове с големи ленти, които да висят от клоните на вашето дърво на мястото на традиционните орнаменти.

А за по-остарелите празнични традиции, които трябва да бъдат върнати, ето 13 старомодни коледни традиции, които трябва да съживим .

14 Дизайн около тема.

лилави и златни орнаменти на коледно дърво

Shutterstock

Дървото може да направи голямо впечатление, когато е проектирано около една тема. Независимо дали става въпрос за цвят, празничен символ или дори за специфичен стил на орнаменти, изборът на централна тема ще даде на вашето дърво единството, което иначе би му липсвало.

16 Използвайте природни елементи.

Шишарка на коледно дърво

Shutterstock

торнадо насън

За да се върнете към органичния произход на вашето дърво и към подобрете визуалната привлекателност на дома си , внесете някои естествени елементи като декоративни акценти на вашата елха. Боровите шишарки, перата, клонките и плодовете са отлични допълнения към съществуващата ви зеленина.

17 Отидете минимално.

Коледно дърво с минимални декорации

Shutterstock

Ако не можете да се доверите да декорирате вашето дърво по безразборен начин, не се колебайте да отидете с „обикновен Джейн“ поглед, рядко населявайки дървото си, за да покажете естествената му красота.

18 Намерете идеалното място за вашето дърво.

Човек слага подаръци под елхата, подготвяйки се за новогодишни празници у дома

iStock

За да покажете своята празнична артистичност, не забравяйте да поставите дървото си близо до голям, за предпочитане прозорец, обърнат към улицата. Просто не го поставяйте също близо до прозореца: As Експерт по коледни елхи Deemer Cass предварително обяснено на Най-добър живот , това може да попречи на естествената слънчева светлина да влезе в къщата ви и да затопли стаята.

18 Използвайте изкуствени цветя, за да запълните плешивите петна.

pointsettia отблизо на коледно дърво

Shutterstock

Използва ли флорални кирки - фалшиви цветя, залепени на декоративен клон, за непосветените - за запълване на места в дървото ви измама? Може би. Ще накара ли дървото ви да завижда или съседите надалеч? Определено. Въпреки това, което Естествено най-неприятните може да ви кажат, че няма нищо лошо в това да залепите няколко фалшиви цветя тук и там, за да довършите дървото си.

19 Съгласувайте вашата опаковъчна хартия с вашите декорации.

коледно дърво в таванско помещение, декорирано в червени и златни орнаменти с подходяща опаковъчна хартия

Shutterstock

Тук не става въпрос за вашето дърво, само по себе си, но това е важна стъпка, за да изглежда то възможно най-добре. Изборът на опаковъчна хартия, която съответства на вашите декорации, ще гарантира, че щом подаръците бъдат поставени под дървото, няма да бъдат засенчени, а подчертани. Ако е твърде трудно да се намери съвпадение, опитайте обикновена кафява хартия и допълващ пъстър лък.

20 Отстъпете и погледнете дървото си, когато сте готови.

млад черен баща и малко дете син, украсяване на коледно дърво

Rawpixel.com/Shutterstock

Шансовете са, че вашето дърво е по-голямо - или поне толкова голямо - колкото и вие. Ако случаят е такъв, е почти невъзможно да се определи дали е равномерно украсен или не, като стоите точно пред него.

Така че, не забравяйте понякога да направите крачка назад и да я оразмерите отдалеч, както и от различни ъгли. Освен ако дървото ви не е в ъгъла, то ще се вижда от всички страни, така че ще искате да се уверите, че е във върхова форма, както го погледнете!

И за още подаръци в последния момент, които да добавите под вашето дърво, 50-те най-добри подаръци на Amazon под $ 50 .

Популярни Публикации