20 знаменитости, завършили училища в Ivy League

Не е изненада да научите Андерсън Купър учи политология в Йейл ( Джоди Фостър и Лупита Ньонг'о също има дипломи от училището), но нямахме представа Минди Калинг (който отиде в Дартмут) и Джон Легенда (който е завършил университета в Пенсилвания) са били част от образователния елит на Холивуд. Харвард на практика може да има свой собствен червен килим за събиране и списанието на възпитаниците на UPenn може да си съперничи Със стил за броя на известните лица на страниците му. Освен че имат външен вид и талант, звездите в този списък бяха достатъчно умни, за да завършат училища в Ivy League. Планът Б е толкова добър, колкото и всеки друг (ако кариерата им на червения килим не продължи). А за по-удивителни факти от A-списък научете 20 знаменитости, които са далеч по-стари, отколкото си мислехте .

1 Минди Калинг

Училища от лигата на бръшлян на Минди Калинг

Shutterstock

Бръчката във времето звезда учи латински в Дартмут, преди да премине към театър. Завършва през 2001 г. със специалност драматургия. В нейната книга Всички ли се мотаят без мен? тя отиде в училището на Ivy League, за да „преследва любовта си към белите хора и парковете в North Face“. И за по-забавно отразяване на празненства, не пропускайте 50 луди факти за знаменитости, в които няма да повярвате, са верни .2 Джон Легенда

John Legend Ivy League Schools

ShutterstockМузикантът получи стипендии от Харвард, Джорджтаун и Морхаус, преди да реши да присъства в университета в Пенсилвания. Година преди дипломирането си през 1998 г. приятел го запознава Лорин Хил , който го вербува да свири на пиано в „Всичко е всичко“. Няколко години по-късно друг съученик му предложи да се срещне Кание Уест . Останалото е история на Грами.сънува как майка умира

3 Натали Портман

Натали Портман Ivy League Schools

Shutterstock

Носителката на Оскар актриса е един от най-умните хора в Холивуд. Посещава Харвардския университет, където през 2003 г. е завършила психология. Владее също иврит, френски, арабски, немски и японски. По време на престоя си в Харвард тя отиде до Натали Хершлаг, с нейното име, и се опита да се слее с тълпите. Веднъж тя каза на New York Post , „Предпочитам да бъда умен, отколкото филмова звезда.“ За повече информация относно Портман, вижте коя нейна линия е направила 30 най-неудобни награди за знаменитости показват моменти от всички времена .

взех жена си за даденост

4 Лупита Nyong'o

Лупита Ньонг

The Черна пантера звезда и носителка на Оскар присъства в училището за драма в Йейл, където получава магистърска степен по актьорско майсторство. Очевидно тя обръщаше внимание в клас.5 Алисън Уилямс

Алисън Уилямс Ivy League Schools

Израснал в Кънектикът, водещ на новини Брайън Уилямс на дъщеря й беше позволено да действа професионално, докато не завърши колеж. The Излез и Момичета актрисата учи английски език и археология в Йейл и не получава участие в големия мюзикъл на Йейл като първокурсник. Вместо това тя се присъедини към импровизираната група и откри, че има способност за комедия.

6 Ашли Джъд

ашли джуд бръшлян лига училища

Shutterstock

През 2010 г. тя се върна в училище, за да следва магистърска степен по публична администрация от Държавното училище „Джон Ф. Кенеди“ в Харвардския университет. Днес тя учи Холивуд за това как да установи справедливи практики на работното място като един от най-артикулираните говорители на движението #MeToo .

7 Мира Сорвино

Училища от лигата на бръшлян на Mira Sorvino

Спечелената награда „Оскар“ получава диплома за източноазиатски изследвания в Харвардския университет. Актрисата говори много за интереса си към други култури - нещо, което е възпитавала в колежа. Тя написа своята теза за расовите конфликти в Китай. Докато учи в училище, тя прекарва една година в Пекин и владее свободно мандарин.

8 Андерон Купър

Anderson Cooper Ivy League Schools

Водещият на CNN учи политология (няма изненада там) в Йейлския университет и завършва през 1989 г. Той също така стажува в ЦРУ.

9 Кони Бритън

Училища на Лигата на бръшлян на Кони Бритън

Shutterstock

сънуване в цветен смисъл

Нямахме представа, че универсалната актриса е завършила азиатски изследвания с концентрация на китайски в колежа Дартмут.

10 Рашида Джоунс

Рашида Джоунс Ivy League Schools

Мулти-талантливата актриса учи религия и философия в Харвард, но завършва през 1997 г. със специалност актьорско майсторство. Като студентка тя е написала партитури за добре познатия университетски клуб за бърз пудинг. Тя искаше да стане адвокат, но промени решението си след OJ Симпсън пробен период. И за повече забавни факти за знаменитости, ето 20 знаменитости са по-стари, отколкото си мислихте.

11 Джоди Фостър

Училища от лигата на бръшлян на Джоди Фостър

Най-голямото й желание беше да „живее нормално“, докато посещава Йейлския университет, където през 1985 г. получава бакалавърска степен по литература. Двукратният носител на „Оскар“ успя някак си да задържи главата и оценките си вдигнати въпреки световното внимание, което получи като първокурсник в училището, когато би могъл да бъде убиец Джон Хинкли застреля президента Роналд Рейгън през 1981 г. с надеждата да впечатли актрисата.

12 Дейвид Духовни

Дейвид Духовни Ivy League Schools

Актьорът получи B.A. от Принстън по английска литература през 1982 г. Той продължи да получава магистърска степен по английски език от Йейлския университет, но истината беше там. Той спаси докторската си степен учи в училището, след като е бил ухапан от актьорската грешка в резултат на участие в реклама за бира.

13 Ели Кемпер

Ели Кемпер Знаменитости, по-стари, отколкото си мислехте

Офиса и Нечуплив Кими Шмит звезда играе хокей на трева в университета в Принстън. Тя тръгна по стъпките на майка си, която беше една от първите жени, посещаващи престижния университет.

14 Конан О'Брайън

Конан О.

Той беше валекториан на гимназията си и посещава Харвардския университет. Късно вечерта домакинът е завършил magna cum laude със специалност в историята на САЩ. Докато беше там, той редактира Харвард Лампун за две години. За някои от най-добрите му битове, вижте 30 най-скандални късни нощни телевизионни моменти на всички времена .

15 Елизабет Банкс

Елизабет Банки Бръшлян Лига училища

Актрисата и режисьор е завършила magna cum laude от университета в Пенсилвания през 1993 г. Тя е била сестра на сестрата на Delta Delta Delta Sorority. Запознала се със съпруга си, продуцент Макс Хендлман , когато имаха клас заедно.

16 Джули Боуен

Джули Боуен Айви Лига Училища

The Модерно семейство звезда отиде в университета Браун, където участва в музикалните продукции на училището, включително Момчета и кукли .

17 Томи Лий Джоунс

Tommy Lee Jones Ivy League Schools

Shutterstock

традиции за Нова година по целия свят

Като студент в Харвард негов съквартирант беше Ал Гор . По-късно актьорът се появи в емблематичния плач, Любовна история , където играеше Райън О'Нийл съквартирант, който беше студент в - предположихте, в Харвард.

18 Дийн Норис

Дийн Норис Бръшлян Лига Училища

The В обувките на Сатаната актьор е завършил Харвард през 1985 г., където е завършил социални науки и след това е учил в Кралската академия за драматично изкуство.

19 Маги Джиленхол

Училища от лигата на Бръшлян от Маги Гиленхал

Shutterstock

какво да купя с 50 долара онлайн

По-малкият й брат Джейк отпадна, преди да завърши, но актрисата го прекрати и спечели B.A. по английска литература от Колумбийския университет. Ума Търман е баща, професор Робърт Търман , беше един от нейните професори.

20 Джон Красински

Училища от лигата на бръшлян Джон Красински

Всеки актьор и съпруг на Емили Блънт заминава за университета Браун, където започва да изучава английска литература (прекарва първата половина от първата си година в Коста Рика, преподавайки английски на студенти), преди да превключи специалността си на театър. А за още диви холивудски любопитни факти, не пропускайте 20 най-луди слухове за знаменитости за всички времена .

Даян Клейн е нюйоркска журналистка и автор на Представяйки си Диана роман и Даяна: Тайните на нейния стил.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации