20 странни морски създания, които изглеждат сякаш не са истински

Според повечето оценки ние сме изследвали някъде около 5 процента от нашите океани. Какво ние имат начертан обаче, откри някои сериозно любопитни открития - а именно: за един милион създания, които изглеждат като че ли са направо от сесията на Салвадор Дали. Говорим за Blob Sculpin, или Tasseled Wobbegong, или подходящо наречения Terrible Claw Lobster. Честно казано, има твърде много странни от фантастиката риби, които да назовем, но ние сме събрали 20-те най-невероятни тук. Гледайте и плачете. И дори ако тези необичайно изглеждащи морски създания са изплашили семейството ви на плажа този сезон, пак можете да удивите татко с едно от тях 30 уникални подаръка за деня на бащата за таткото, който има всичко .1 Halitrephes Massi Jellyfish

Морско същество Halitrephes Massi

Този ярко оцветен морски обитател, наречен медуза Halitrephes Massi, живее в източната част на Тихия океан и рядко се вижда от хората. И така, какво се крие зад зашеметяващата гама от цветове? Каналите, които преместват хранителни вещества през тялото на медузите, отразяват светлината, за да направят този брилянтен дисплей.

2 Blob Sculpin

Калпавият скулпин - дълбоководният еквивалент на Grumpy Cat - е мизерно изглеждаща риба, която живее в много дълбока вода както в северната част на Тихия океан, така и в Берингово море. Докато тази дънна хранилка може да изглежда постоянно отегчена и изтъркана, те всъщност са доста заети на дъното на океана. Скулпините разпенват яйцата си, за да ги пазят от пясък, което е необичайно поведение за дълбоководни риби, които са склонни да бъдат малко по-отпуснати, когато става въпрос за възпитание на потомството си. И за още страхотна информация за това, което се случва в нашите океани, вижте тези 30 факта за световния океан, които ще ви взривят ума.3 червеи за коледно дървоЧервеите на коледните елхи, които могат да бъдат намерени в топлите тропически води, вариращи от Карибите до Индонезия, са си спечелили името от дървесните придатъци, които стърчат от върха им. Частта от този червей, която прилича на коледно дърво, всъщност са устата му, а пералните късчета са пипала, които тласкат храната към храносмилателния му апарат.4 Жаба-клоун

Жабата-клоун се мотае сред корали и може ясно да се маскира съответно, въпреки че промяната на външния му вид отнема няколко седмици. Устата му е достатъчно голяма, за да може да яде плячка със собствени размери, което означава, че може да видите една от тези ярко оцветени риби, които хапват плячка с дължина до 5,9 инча. И ако искате да знаете какво още ви дебне в морето, вижте тези 30 причини, поради които океанът е по-страшен от космоса

символика на паяк черна вдовица

5 Fangtooth

Мислите ли, че акулите са единствените ужасяващи зъбати жители на океана? Помисли отново. Всъщност възрастните зъбци, често срещани по света в тропически и студени води, имат най-големите зъби от всички риби в океана, пропорционални на размера на тялото. Но не се притеснявайте, страховете ви от атака с зъбци са до голяма степен неоснователни: те живеят в дълбокото море и макар зъбите им да изглеждат огромни, един голям зъб е дълъг само шест инча.6 Гулперска змиорка

Въпреки името и външния си вид на змиорката, змиорката не е истинска змиорка - тя е просто друг вид риба. Змиорките от Гълпер, които живеят в океански дълбочини до 10 000 фута, имат една изключителна черта освен страшните си зъби: биолуминесценция. Те също така имат още един трик в пословичните си ръкави: поради характерните си челюсти някои змиорки всъщност могат да консумират плячка, която е по-голяма от тях.

7 Вампирски калмари

Вампирският калмар живее на океански дълбочини от 2000 до 3000 фута. Името си е получил от лентата си, която може да обърне отвътре и да се покрие с нея, като черно наметало на вампир, когато трябва да се скрие. Нейната лента също е покрита с месести бодли. И ако вампирският калмар се развълнува достатъчно, той ще изстреля синя биолуминесцентна слуз от върховете на ръцете си, за да зашемети хищниците, за да може да отплува в тъмнината. И ако смятате, че това е лудост, вижте 30 най-луди факти за планетата Земя, които никога не сте познавали.

песен с цветове в заглавието

8 Риболов

Риболовът изглежда като чисто гориво за кошмари, но вероятно не трябва да се притеснявате да срещнете такъв, който изглежда така: те живеят само в дълбоките морета. Те също са доста мързеливи ловци на риболов, не гонят плячка, а по-скоро висят месест израстък на главата си пред устата си, за да привлекат в храната си.

9 Червена ръчна рибка

Освен че е странно изглеждащо същество, червената ръчна рибка има и странен начин да се придвижва. Вместо да плува, той използва своите подобни на ръце плавници, за да се разхожда по океанското дъно. Смята се, че всъщност е една от най-редките риби в света, до тази година се смяташе, че в целия свят живеят между 20 и 40 от тях.

10 Страшен омар на нокти

Само с един поглед е доста очевидно как ужасният нокътски омар получи името си. Това същество е открито едва през 2007 г., на 850 фута под повърхността край бреговете на Филипините. Със сигурност изглежда страховито, но не е нужно да се притеснявате, че ще се окажете хванати в ноктите му. Освен че е напълно сляп, той също е дълъг само един инч (минус ужасните нокти).

левия крак сърби суеверие

11 Опашка акула

Очуканата акула, обитател на Атлантическия и Тихия океан с подобна на акула глава и донякъде змийско тяло, вероятно не живее достатъчно дълбоко в океана, за да се хареса на повечето любители на плажа. Всъщност акулите често са забелязани във вода с дълбочина 160 фута. Често се описва като „жив вкаменелост“, с най-старите остатъци от вкаменелости на акули, датиращи от ранния плейстоцен, преди повече от 2,5 милиона години.

12 Листен Seadragon

Това може да изглежда като плаващо парче водорасли, но всъщност това е листен седрагон, който се намира край южните и западните брегове на Австралия. Те са наречени „листни“ и са морската емблема на Южна Австралия. И макар техните хладно изглеждащи перки да изглеждат като средство за задвижване на седрагона през водата, те всъщност се използват само като средство за камуфлаж.

13 Северна звезда

Северният звездоглед има очи, ноздри, и устата всичко на върха на главата си, за да може да се зарови напълно в пясъка, за да ловува. Скрит по този начин, когато плячка плува, звездотърсачът може да се появи и да го грабне бързо.

14 Точка на точки в Nudibranch

Голобраната е група от над 3000 морски плужеци, които са известни със своите цветни изяви. Това особено празнично изглеждащо разнообразие е голи бранш на точки, който може да достигне дължина до малко повече от два инча. Тези петна обаче не са толкова размити, колкото изглеждат - всъщност са изградени от твърди четина.

15 Морска писалка

Морската писалка е колониално животно, направено от много полипи. Единият полип расте и става основата, а другите полипи се развиват от този основен полип. И така, как са получили уникалното си име? Формата на морската писалка наподобява наподобяваща писалка.

16 Triggerfish

Този назъбен човек, рибата-спусък, живее в тропически и субтропични води по целия свят. Отстрани рибите-спусъци може да са доста сладки, благодарение на ярките си цветове, но главата им, подобни на човешки зъби, правят външния им вид значително по-малко приятелски.

17 Вобегонг с пискюли

Вобегонгът с пискюли е вид килимова акула, която живее в кораловите рифове край Австралия и Нова Гвинея. Лежи на дъното на океана, почивайки, докато успее да направи засада на близката плячка за вечеря.

сладки неща, които да кажете на една жена

18 Viperfish

Viperfish живеят в дълбочина от 250 до 5000 фута през деня, но през нощта идват до по-плитки води. Тези красиво ярки части от тялото му? Това са фотофори, произвеждащи светлина органи, използвани за примамване на плячка. Viperfish всъщност са способни да останат напълно неподвижни в продължение на часове в очакване на неподозиращата плячка да плува. Те могат да живеят до 40 години в дивата природа.

19 Wolffish

Wolffish живеят в студените води на северния Атлантически и Тихия океан. Те ядат животни с твърда черупка, като миди, и използват кучешките си зъби, за да смачкат плячката си. В допълнение към това, че има кътници, способни да смажат мида, вълкът може да нарасне и с дължина до шест фута.

20 Dumbo Octopus

Малкият дъмбо октопод е наречен така, тъй като двете му големи перки напомнят на флопи ушите на Дъмбо, които те махат, за да плуват наоколо. За съжаление, за онези, които се надяват да видят едно от тези очарователни малки момчета в дивата природа, те живеят на дълбочина под 9000 фута, така че не бихте го забелязали дори ако сте рекорден водолаз. Но за да разберете къде можете да видите други очарователни водни животни, открийте Най-уникалните места за гмуркане на Земята.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации