19 гениални съвета за пазаруване на Ikea онлайн и изцяло избягване на магазина

Удобството на онлайн пазаруване е едно от най-добрите неща, които излизат от ерата на интернет, но не всяко изживяване на дребно е създадено за технологията на 21-ви век Пример: пазаруване на мебели. Домашният декор е свързан с цвят, текстура и размер. И така, как трябва да анализирате правилно някой от тези елементи, когато изображението на екрана на компютъра е всичко, което трябва да преминете?Разбира се, може да изглежда невъзможно, но когато сте въоръжени с подходящите знания, можете лесно да намерите всичко необходимо за вашата къща, без никога да се налага да я напускате. Все още не сте убедени? Прочетете, за да откриете как експертните купувачи на мебели се ориентират в уебсайта на един от най-големите търговци на мебели там: Икеа. Всичко, което ще ви липсва при отиването до магазина, са онези шведски кюфтета.

1 Купете мебели, които се заплитат, а не мебели, които съвпадат.

Неутрални дивани с възглавници с ярък акцент {Ikea Shopping Tips}

„Компютрите не са точни, когато показват цветове на платове и покрития, така че е трудно да се определят точните тонове в парче“, обяснява Лори Уайлс , регистриран интериорен дизайнер и основател на Лори Уайлс Дизайн. „Комбинирайте това с факта, че цветовете изглеждат различни в настройките ви, отколкото в магазина, и имате проблем.“ Но това е разрешим.Всичко, което трябва да направите, е да се освободите от идеята, че мебелите трябва да съвпадат перфектно. „Изградете палитра, без да разчитате на близки цветове“, казва Уайлс. Смесването и съчетаването на парчета в средни и тъмни нюанси на неутрални цветове като черно, синьо и бежово с ярки и смели акценти „ви позволява да създадете координирано пространство без точно съвпадащи цветове“.2 Най-евтиният артикул не винаги е най-добрият.

Таблица с липса на Ikea {Съвети за пазаруване на Ikea}

Изображение чрез ImgurНе купувайте най-евтините артикули, които Ikea предлага, за да спестите пари. Въпреки че е по-трудно да се разбере през екрана на компютъра, тези бюджетни покупки често са направени зле от материали, които не издържат. В дългосрочен план ще спестите пари, ако изберете качество спрямо цена, тъй като няма да се налага да подменяте стоките си с нисък клас в рамките на месеца.

3 Прочетете отзивите за продукти.

мъж, гледащ компютър, шокиран {Ikea Shopping Tips}

Shutterstock

Тъй като пазаруването на мебели онлайн отнема способността ви да анализирате продукт лично, важно е да прочетете отзивите за даден продукт, преди да го закупите. А за по-скъпи покупки като маси и легла, не се страхувайте да отделите още повече време за намиране на задълбочени отзиви на сайтове като Потребителски доклади които се специализират в оценяване и преглед на продукти.4 Потвърдете окончателните разходи за доставка.

Пакети за лице

Shutterstock

Въпреки че поръчването на мебели Ikea за доставка до бордюри е удобно, това също си струва - такава, която в крайна сметка може да не си заслужава. Вземете размера на краля Малм рамка на леглото, например. Въпреки че самата рамка е $ 649, доставката ще ви струва зашеметяващите $ 199, близо 31 процента от това, което струва самото легло.

Не всички поръчки на Ikea обаче ще имат луди скъпи такси за доставка. Per Уебсайтът на Ikea, разходите за доставка се определят както от стойността на дребно, така и от теглото / обема на поръчката, така че не забравяйте да проверите какви ще бъдат разходите ви за доставка.

5 Избягвайте допълнителни разходи купувайте пазаруване Ikea през Amazon.

Пазаруване на човек в Amazon {Съвети за пазаруване на Ikea}

Виждате ли нещо, което харесвате на уебсайта на Ikea с разходите за доставка, които са над покрива? Е, възможно е да закупите желания продукт онлайн, без да плащате тези нелепи такси - стига този продукт да е такъв на разположение на Amazon. Въпреки че не всички предложения на Ikea се продават чрез онлайн гиганта на дребно, наличните се изпращат безплатно (макар и с малка надценка). В крайна сметка купуването на мебели Ikea чрез Amazon е почти винаги по-евтино, отколкото купуването на собствения сайт на Ikea. (The Комплект маса Jokkmokk, например, е $ 289 на Amazon срещу $ 328 чрез Ikea.)

6 Потърсете потребителски снимки на вашите потенциални нови парчета.

Лека спалня през лятото

Снимките на Ikea са хубави, но са професионално осветени и редактирани. Искате да видите как всъщност ще изглеждат мебелите и аксесоарите, върху които гледате, в дома ви, затова ви предлагаме да разгледате снимките, публикувани от действителни потребители в Amazon. На тези изображения можете да видите как цветът и размерът на даден артикул изглежда заедно с реални мебели и декорации. И ако няма достатъчно генерирани от потребителя снимки за елемента, който ви интересува, тогава потърсете социална медия сайтове като Twitter и Instagram за по-полезни визуални изображения.

7 Използвайте рулетка.

Двойка, използваща рулетка в празен апартамент {Ikea Shopping Tips}

„Едно от най-опитните неща при онлайн пазаруването е предсказването как мебелите всъщност ще се поберат в пространството, което имате“, казва Уайлс. „Погледнете измерванията, показани в описанието на мебелите - уебсайтът трябва да ви показва ширината, дълбочината и височината на всяка част. Вземете рулетка, за да започнете да визуализирате какво означават тези цифри. Измерването на място за потенциален уред или арматура, преди да го купите, може да ви спести много неудобно пътуване до магазина за UPS надолу по пътя.

когато левият крак ви сърби

8 Сравнете измерванията със съществуващите предмети във вашия дом, за да прецените размера.

Човек, измерващ кухненския си плот {Съвети за пазаруване на Ikea}

Понякога да имате нещо у дома, за да сравните вашите измервания на Ikea, е много полезно. Например, ако сте се опитали да използвате измервателна лента и все още не сте съвсем сигурни как ще изглежда диван 35 'x 80' във вашата всекидневна, просто измерете други мебели в дома си и сравнете тези елементи с този търсите да купите. „Харесва ми хората да измерват някои съществуващи предмети в дома си, за да разберат относителните размери“, обяснява Уайлс.

9 Очертайте размера на потенциалните мебели с лента.

Мъже, очертаващи размера на мебелите с лента {Ikea Shopping Tips}

„Използването на лента на художника за очертаване на отпечатъка на обзавежданата мебел ви помага да разберете колко реално място ще заема“, обяснява Уайлс. Този трик с лента е полезен, особено когато обмисляте да закупите множество мебели за една и съща стая и трябва да разберете как - или дали - всяко парче може да се побере.

10 Присъединете се към програмата Ikea Family.

Знак за продажба {Съвети за пазаруване на Ikea}

Shutterstock

Струва си да се присъедините безплатно Семейство Ikea програма за награди. Той ви дава достъп до специални отстъпки, както онлайн, така и в магазините, и предоставя други уникални услуги. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате с имейла си и десетки сделки ще се развият магически пред очите ви.

11 Използвайте каталога.

пощенски каталог {Ikea Shopping Tips}

Преди дори да се потопите в уебсайта на Ikea, отделете малко време, за да разгледате най-новия каталог на магазина , който е достъпен онлайн. Това ще ви помогне да 'добиете представа колко гъвкави и многофункционални са повечето парчета Ikea', обяснява Дениз Джана , интериорен дизайнер и собственик на Дениз Джана Дизайн. Освен това, разглеждането на постановките в каталога може просто да ви вдъхнови да си купите парче, което никога не бихте имали иначе.

12 Проучете материалите, използвани за направата на продукта.

Жена на компютър {Ikea Shopping Tips}

Shutterstock

Не всички материали са създадени еднакви. Изследването на това, от което е направено всяко парче, може да бъде ключът към намирането на дълготрайни мебели. Като общо правило, Джана отбелязва, че масивните дървени и метални предмети са склонни да бъдат „здрави“ и надеждни, докато предмети от картон и тънкото лауанско дърво обикновено не трае дълго.

13 Разберете ефекта от контраста.

Розов диван в светла всекидневна {Съвети за пазаруване от Ikea}

Shutterstock

Обличането на стая в мебели и декорации, които контрастират, е чудесен начин да направите изявление. Въпреки това, когато пазарувате онлайн срещу лично, Wiles предупреждава да действате внимателно. „Нещата, които силно контрастират със заобикалящата ги среда, ще изглеждат по-големи“, казва тя. Това от своя страна може да накара една стая да се чувства по-пренаселена.

14 Направете проучване.

Момък, който гледа телефона {Съвети за пазаруване от Ikea}

Shutterstock

Това трябва да се разбира от само себе си, но винаги трябва - винаги- направете своята старателна проверка, преди да закупите стока, скъпа като легло или трапезария. „Прочетете цялата информация за продукта, съдържанието, препоръките, проверете двойно размери и прегледайте отново потребителските отзиви, за да избегнете разочарование от вашите артикули, след като чакате доставката“, казва Джана.

15 Персонализиране, персонализиране, персонализиране.

Рисуване на маса „Направи си сам“ {Ikea Shopping Tips}

Ikea предлага уникални услуги, които правят възможно създайте и персонализирайте собственото си бюро използвайки различни цветови и материални опции. И ако не се страхувате от малко Направи си сам , можете също да разгледате Pinterest, преди да купите, за да планирате начини да превърнете артикула от Ikea на разумни цени в нещо единствено по рода си.

16 Разгледайте изискванията за сглобяване.

Сглобяване на двойки мебели {Съвети за пазаруване на Ikea}

Важно е да имате предвид, че всичко, което купувате в Ikea, ще трябва да бъде сглобено - и освен ако не планирате да отделяте пари, за да наемете някой, който да построи новите ви мебели, цялата тази работа ще бъде ваша отговорност. Преди да купите големи парчета, проучете инструкциите и изискванията за сглобяване и се уверете, че те са нещо, което можете да управлявате (или поне нещо, което можете да убедите партньора си да направи, докато „помагате“).

17 Вземете под внимание дълголетието и целта.

Мебели в общежитието

„Помислете колко дълго ще използвате парчетата, които обмисляте да закупите“, обяснява Джана. Ако търсите нещо, което възнамерявате да издържите цял живот, тогава очевидно е важно да се уверите, че продуктът е издръжлив и добре изграден. Въпреки това е добре да отделяте малко по-малко за краткосрочни предмети като декор на общежитието и детски мебели, тъй като те трябва да издържат само няколко години.

18 Проверете вашите предмети за повреди веднага щом пристигнат.

Пощальон

Shutterstock

Едно от страхотните неща за Ikea е тяхното снизходителна политика за връщане, което дава на клиентите 365 дни да върнат или заменят всеки артикул, дори и да е повреден. Но не искате да държите повредено, несглобено бюро, седнало около къщата ви цяла година. И така, първото нещо, което трябва да направите, когато получите вашия пакет Ikea, е да проверите както за повреди, така и за липсващи части. Ако установите, че нещо не е наред, можете или да се отправите към магазина, или да насрочите трансфер на прага си.

19 Разпознайте недостатъка на онлайн пазаруването.

внимателна жена на компютър {Ikea Shopping Tips}

Shutterstock

„Пазаруването през уебсайта не е оптималното изживяване на Ikea“, казва Джана. „Категориите продукти са широки и ако не знаете шведските имена за това, което търсите, ще имате затруднения. Използвам сайта на Ikea рутинно и все още ми е неудобно да навигирам.

Въпреки че е повече от възможно да пазарувате Ikea онлайн, важно е да признаете, че това не е лесно начинание. След като направите това, можете да решите проблемите, преди да възникнат, и да се възползвате максимално от пазаруването на Ikea.com!

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации