17 Изненадващи знака Косата ви ще побелее

Въпреки че практически нищо не можете да направите, за да предотвратите поникването на сиви косми по главата ви, със сигурност има сигнални знаци, които да търсите, които ще ви дадат много предварително предупреждение, че са на път.Постоянно ли сте в стрес? Попивате ли твърде много слънце? Имате ли някакви продължителни проблеми с щитовидната жлеза?

Ако сте отговорили да на някой от тях, добре е да имате малко сол и пипер във вашето бъдеще. Така че прочетете нататък, за да научите всички изненадващи предупредителни знаци, че вашата коса, подобно на листата през есента, е предназначена да промени оттенъка си. И за някои страхотни съвети за това какво да правите с новите сиви брави, не забравяйте да знаете 40 неща, които правите, които ще ви направят да изглеждате по-стари.значение на пеперудите монарх

1 Ти си естествена червенокоса.

Жена с червена коса подписва косата ви ще побелее

Shutterstock / stockfourЗаедно с блондинките, червенокосите са най-склонни да посивят (или в действителност - бели) рано, тъй като на косата им вече липсва пигмент.Въпреки това, за разлика от блондинките със светла коса, които лесно могат да прикрият новообразуващите се сиви косми, червенокосите по-трудно прикриват сивите си, тъй като пигментацията на косата ги прави по-устойчиви на боя за коса. И за повече начини да поддържате перфектната коса добре през златните си години, вижте тези 40 начина да имате най-добрата си коса след 40.

2 Вие сте кавказка.

Подписва, че косата ви ще побелее

Според Списание за здраве , вашата етническа принадлежност е един от най-големите фактори, който допринася за процеса на побеляване на косата ви. Изследванията показват, че кавказците развиват сиви косми по-рано от другите раси, докато азиатците са вторите, а афроамериканците са третите. За какво си струва, лекарите все още не са сигурни защо се появява този модел.

3 Имали сте химиотерапия.

Жена с рак Подписва косата ви ще побелее

ShutterstockКато д-р Роопал Кунду, доцент по дерматология в Медицинското училище във Файнберг на Северозападния университет, каза Списание за добро домакинство , получаването на химиотерапия за всяко заболяване може да предизвика косопад. Но след като хората излязат от химиотерапията, косата е много вероятно да се върне в сиви нюанси.

4 Постоянно сте в стрес.

Стресираният мъж подписва, че косата ви ще побелее

Shutterstock

Въпреки че самият стрес все още не е научно свързан със побеляването, според д-р Кунду, полученото състояние от стрес, наречено Telogen Effluvium, е временно нарушение в естествения цикъл на растеж и почивка на косата ви, което кара косата ви да се отделя прекомерно .

Когато сте постоянно под стрес или се борите с тревожно разстройство, е по-вероятно да откриете сиви косми преди по-джен връстниците си. Освен това има много анекдотични доказателства, които показват, че стресът наистина е свързан с процеса на побеляване. (Вижте: Времето невероятен външен вид в процеса на стареене на американските президенти.)

5 Пушите.

Бизнесменът, който пуши цигара, подписва, че косата ви ще побелее

Shutterstock

Не е толкова изненадващо, че пушачите значително увеличават шансовете за преждевременно посивяване с неприятния си навик, казва Мари Джин, д-р, сертифициран от борда дерматолог и директор на Premier Dermatology в Сан Франциско, в интервю с Здраве.

„Ако погледнете пушачите, можете да видите бръчките по кожата им. Може да не виждате бръчки по скалпа, но това все още засяга всички фоликули “, каза тя. Всъщност, според a проучване публикувано в Индийско дерматологично онлайн списание, пушачите са два пъти и половина по-склонни към преждевременно посивяване. И за по-голямо покритие на косата, вижте тези 15 най-добри съвета за коса от топ холивудски стилисти.

6 Липсват ви основните хранителни вещества във вашата диета.

Жената, която яде, подсказва, че косата ви ще побелее

Shutterstock

как да обърнем последиците от тютюнопушенето

Ако имате лоша диета или липсват ключови хранителни вещества в настоящия ви здравословен режим, тогава може да ви липсва ключов витамин - В12, който според д-р Джийн може да помогне да запазите косата си здрава.

Оказа се, че веганите и вегетарианците най-често пропускат този ключов витамин, тъй като той е най-много в млечните продукти, рибата, птиците и месото. За да избегнете преждевременно посивяване, или се опитайте да поддържате по-балансирана диета, или, ако сте веган или вегетарианец, вземете добавка B12.

7 Имате диабет, пернициозна анемия или проблеми с щитовидната жлеза.

Жена с диабет подписва, че косата ви ще побелее

Shutterstock

Да, вашето здравословно състояние може също да ви накара да побелеете. Това е особено случаят, ако страдате от диабет, злокачествена анемия или проблеми с щитовидната жлеза, тъй като тези заболявания са известни с това, че директно атакуват космените фоликули, казва проучване проведено от Universidad Peruana Cayetano Heredia в Лима, Перу. В действителност, увреждането на космените фоликули е показано, че е един от ранните маркери за диабет тип 2.

8 Не се грижите за скалпа си.

Жена, гледаща скалпа, подписва, че косата ви ще побелее

По принцип трябва да се опитвате да се грижите за косата си всеки ден, като се уверите, че тя е хидратирана и здрава. Като трихолог Мадлен Престън каза Списание Cosmopolitan , шампоане и масажиране на скалпа на ден също може да донесе „жизненоважни хранителни вещества в скалпа чрез кръвоснабдяване и хранене на нашите фоликули“. Макар че ако не направите това, утре точно няма да се получи глава, пълна със сиви косми, тя може да поддържа фоликулите ви здрави, жизнени и въоръжени срещу идващите сиви.

9 Родителите ти поосивели рано.

по-възрастна двойка, усмихната отвън, подписва косата ви ще побелее

Shutterstock

Въпреки усилията за поддържане на здравословен начин на живот, сивата коса скоро може да бъде неизбежна част от външния ви вид, ако родителите ви или други роднини посивеят рано в живота си.

Според Престън „Сивата коса е наследствена черта - ако родителите ти са побелели рано, има вероятност и ти да станеш“.

В проучване публикуван в Nature Communications, изследователите дори откриха основния ген, свързан с преждевременното посивяване - IRF4. Този ген е отговорен за регулирането и производството на меланин. Когато тялото ви започне да произвежда по-малко меланин, това кара косата ви да побелее.

10 Имате витилиго.

Жена с витилиго подписва, че косата ви ще побелее

Въпреки че състоянието на кожата витилиго не е животозастрашаващо, то може значително да промени външния вид на кожата и косата ви, често причинявайки преждевременно посивяване на определени места по скалпа. Това се дължи на ефектите на витилиго върху клетките, които произвеждат меланин, което често ги кара да умрат или да спрат да функционират, Според клиниката Майо.

11 Имате алопеция ареата.

Изтъняването на косата от алопеция означава, че косата ви ще побелее

За разлика от витилиго, Alopecia areata е автоимунно заболяване, което всъщност атакува космените фоликули, оставяйки страдащите от болестта с плешиви петна. Тогава, Според клиниката Wimpole, възстановяването на тази загубена коса на скалпа ви най-вероятно ще доведе до по-слаби космени фоликули, лишени от пигмент - което означава, че новата ви коса ще бъде сива.

12 Често пускате коса.

Четка за коса със знаци за коса Косата ви ще побелее

Ако сте на възраст над 35 години и сте склонни да пускате косата си доста често, тогава има вероятност косата, поставена да замести старите нишки, най-вероятно да бъде сива. Всъщност, Според Женско здраве , има редица фактори, които могат да увредят вашите космени фоликули и да доведат до продължително прекомерно отделяне, като стрес и използване на сешоари, преси и химикали в косата. Накратко, бъдете мили с косата си и косата ви ще ви възнагради с по-ярки нишки. А за още страхотни факти за вашите фоликули вижте 20 изненадващи причини косата ви да изтънява.

13 Имате сърдечно заболяване.

кардиологичен инфаркт Подписва косата ви ще побелее

Според a проучване представен на годишния конгрес на Европейското общество по кардиология, „втвърдяването и стесняването на нечии артерии, наречено атеросклероза, и побеляването на косата и двете разчитат на подобни механизми“, което означава, че ако сте изложени на риск от развитие на сърдечно заболяване - или ако вече сте диагностицирани с такъв - шансовете ви да развиете побеляла коса са много по-големи. Освен това изследването посочва удивителния факт, че побелялата коса също може означават сърдечно заболяване, тъй като голям процент от 545-те мъже, тествани със сива коса, са показали ранни признаци на сърдечни заболявания.

14 Вие сте на възраст над 50 години.

По-възрастната жена на работа подписва, че косата ви ще побелее

За да бъдем честни, ако вече сте стигнали до 50, без да имате сива коса, трябва да се смятате за късметлия, тъй като половината от населението вижда поне малко побеляване до този момент, казва Д-р Майкъл Ейделман, медицински директор на Chelsea Skin & Laser и асистент по дерматология в Медицинското училище Icahn в планината Синай.

„Средно 50% от населението ще има 50% сива коса до 50-годишна възраст“, ​​каза той. Той също така посочи, че мъжете са склонни да забелязват сиви косми около 30-годишна възраст, докато жените обикновено не показват признаци на побеляване до 35-годишна възраст.

15 Косата ви е по-груба от преди.

Жена, четка коса, подписва, че косата ви ще побелее

Shutterstock

Поради загубата на пигментация и увредената природа на вашите космени фоликули, сивата коса, която се сглобява, за да замести старите, пигментирани космени фоликули, е по-крехка и груба. Така че, ако сте започнали да забелязвате промяна в структурата на косата си, това може да сочи към предстоящата гибел на цветните кичури.

16 Вие сте преживели травма.

момиче, плачещо с човек, който я утешава, подписва косата ти ще побелее

iStock

Според Научен американски, травмиращо събитие може да засегне цялото ви тяло - дори да увреди космените фоликули. По принцип едно невероятно стресиращо събитие може да генерира рояк свободни радикали във вашите космени фоликули, които се движат по косъма, унищожавайки неговия пигмент по начин, който изглежда подобен на избелващия ефект.

глупави шеги, които всъщност са смешни

17 Прекарвате твърде много време на слънце.

Двойка на плажа подписва, че косата ви ще побелее

Факт: UV лъчите засягат космените фоликули. Накратко, това е избелващ ефект върху косата ви, който е изключително вреден, оставяйки фоликулите ви чупливи и склонни към счупване, което води до заместването на здравите ви нишки със сиви.

Така че, бъдете внимателни на слънце и използвайте крем за коса като този , от Drybar, който ще предпази косата ви от излагане на UVA / UVB. И не забравяйте: Ако ставате сиви, не го изпотявайте! Просто проверете 6-те ключа за забиване на перфектна коса от сребърна лисица.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации